Ahojte maminky chcem sa opýtať vo februári som rodila posledný menzes som mala 13.8.2020 pozitívny test mi vyšiel 15.9.2020 no 19.9. som začala krvácať večer sa to zastavilo ale 20.9 som začala znovu ako keby som mala normálne menzes v nedeľu som bola na pohotovosti doktor mi robil sono v maternici našiel pravdepodobne vak o dĺžke 13mm vzal mi hcg ktoré bolo 55.2 dnes som bola na kontrole druhý doktor mi robil znovu sono no bol strašne nepríjemný tiež nameral vak o dĺžke 14mm hcg bude až zajtra ale vkuse mi hovoril o kyretazi tak ma dosť vydesil. Myslíte že môžem byť stále tehotná aj keď mám ako keby normálne menzes? Strašne sa bojím mám za sebou dva pôrody pri ktorých som nič také nezažila. Poraďte mám si zobrať výsledky a ísť za svojím ginrkologom keď bol doktor v nemocnici taký nepríjemný?
@alenka1609 no práveže ja nemám žiadne bolesti iba krvacam
@vevuska22 tak ešte počkajú na výšku hcg a keď bude nízke pravdepodobne urobia kyretaz, kiež by bolo vyššie aj u mňa 🙏🙏🙏
@alenka1609 no ja sa veľmi bojím modlím sa aby bolo vyššie pretože by sme veľmi chceli ešte jedno bábo no pri dvoch babach som nemala žiadny problém a teraz toto tak mám zmiešané pocity ale tiež som veľa čítala že niektoré mamičky mali menzes až do konca prvého trimestru tak dúfam že aj toto je môj prípad
S vysokou pravdepodobnostou si potratila,respektive nebol plodik dobre prichyteny tak sa hned vyplavil s menstruaciou.Ale clovek nikdy nevie,kazda zena je ina,najrozumnejsie je pockat na vysledky.Dovtedy vsetky iba tipujeme a tebe to ak tak nepomoze.
Je mi to ľúto, ale asi ide o biochemicke tehotenstvo - plod odíde veľmi skoro.
Ja som rovnako krvácala - čistú krv okolo 5 týždňa, avšak HCG uz bolo okolo 3 tisíc.
Takto nízke hcg svedčí skôr o tom, ze uz klesa.
V tom prípade nie je ani potrebné žiadne čistenie.
Veľmi to bolí, viem. Ani neviem aké slová útechy ti napísať. Najprv som ti chcela písať niečo v zmysle, aby si sa nevzdávala, ale nechcem ti dávať falošné nádeje.
Bohužiaľ veľmi veľa žien si týmto prejde. Mne to pani gynekologicka popísala tak, že príroda je mocná a vie, že ak je plod poškodený, tak sa prestane vyvíjať, aby sa potom netrápilo a že ak to malo prísť, tak radšej takto skoro, ako neskôr.
Mrzí ma to
@ivca88 ale o potrate som čítala že to vraj boli a ja som nemala a ani nemám žiadne bolesti v nedeľu mi doktor povedal že to môže byť aj začínajúce tehotenstvo keďže som rodila vo februári tak ten ciklus nemusí byť ešte úplne ustálený všetko sa uvidí zajtra aký bude výsledok snažím sa myslieť pozitívne aj keď sa veľmi bojím.
hcg je strasne nizke, takze zial asi nabuduce.
@vevuska22 potrat boli keď je čistenie, kyretaž napr a hlavne psychický v krátkom tt to neboli ja som potratila na konci 6 tt
@mariska1989 a vyčistila si sa sama s tím že doktor povedal že to je v poriadku?
@vevuska22 úplne sama a všetko ok ...samozrejme som vtedy zmenila aj dr lebo moja dr mi zadrela že to bola obyčajná ms
@vevuska22 to mi je ľúto,ja idem zajtra na kontrolný odber hcg, pravdepodobne bude to isté ako u teba
@vevuska22 je mi to ľúto ale nezufaj ja som potratila 2x zasebou v januári 2019 v 11 týždni a v marci v tom 6 tt ďalší ciklus sa znova podarilo s tým že mi to posunulo ms o 3 dní .potom bola zmena dr hneď ma aj naporiadok skontrolovala a presne v na termín kedy sa mal narodiť naše bábo mi test ukázal ducha .šance sú vždy len netreba padať na úplné dno je horšie potratila na konci prvého trimestra poprípade v druhom a najhoršie porodiť mŕtve bábo . Ty si potratila na začiatku viem boli to človek sa teší a tď ale ako mne povedal primár po čistení že lepšie keď odíde ako by sa mali narodiť postihnuté
@mariska1989 k svojmu dr. mám ísť na kontrolu o desať dní aby to skontroloval ale snažím sa myslieť pozitívne mám sedem mesačnú doma a sedem ročnú tak sa teším z nich
@vevuska22 ooo a to ste chceli či sa podarilo? Neviem si to predstaviť u seba keby strelil môj náboje a čakám ďalšie 🙈☺️ ja mám doma mesačnú zas
@mariska1989 mi sme chceli tak skoro
@vevuska22 tak to klobúk dole dávam teda ...a neboj teraz to je ako keby pohnojene sa podarí raz dva znova .. a v kolkatom si povedané bola? Mne to trvalo tiež krátko ako keby ms len silnejšia ako obvykle
@mariska1989 podľa poslednej ms som mala byť v šiestom týždni ale doktor vravel že som mohla otehotnieť niekedy na konci augusta tak som mohla byť tehotná nejaké štyri týždne
@mariska1989 potrat bolí jak sviňa aj keď je spontánny
@amy4567 ako u koho a v kolkatom tt žena potrati .ak je kyretaž tak áno boli a dosť dlho .potrat v začiatok nie je to ako ms
@vevuska22 tak to bude ok budeš vyčistená a kľudne môžete skúšať hneď .keby si mala kyretaž tak vtedy nie vtedy aspoň jedna ms . .
@mariska1989 počkám na kontrolu u svojho gynekológa a uvidím čo povie či môžme hneď alebo máme počkať.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@vevuska22 s poľutovaním ti musím povedať že sa mi stalo to isté až na to že mi nevideli nič...hcg 49, tiež som začala krvácať a povedali že mám prísť na krv vo štvrtok ale pravdepodobne ide o spontánny potrat ,teraz ležím mám stále bolesti ako pri mrche a je mi na nič 😭
Ty máš bolesti tiež alebo len krvacas, ja mám stále čistú krv žiadne hrudy so mňa nešli... tešila som sa,teraz som z toho smutná, neviem čo robiť.
Je mi to ľúto....