Potratili ste viackrát po sebe?

nikola28275
3. jan 2022

Ahojte prosím vás je tu nejaká žienka ktorá potratila viac krát po sebe ? Ja som potratila prvý krát minulý rok v októbri v 5 tt potom o 5 mesiacov som otehotnela čakala som nádherné dievčatko ktoré zomrelo v 27 tt prestalo biť srdiečko a prestala sa vyvíjať otehotnela som 4 mesiace po Tom čo sa stalo a dnes mi doktorka povedala že som zas potratila od včera krvácam veľmi . Nechápem už prečo mám hematologiu vyšetrenu všetko v poriadku infektologiia všetko v poriadku genetika všetko v poriadku a aj tam som zas potratila 😢. Zažil tu niekto niečo podobné prosím?

cuculik1
3. jan 2022

Mala som 4 potraty trvala som sama na nasadeni liecby kortikoidmi hoci imunologia mi vysla ok. A preventivne aj liecba nizkomolekularnym heparinom. Po tejto liecbe dalsie dva tehotenstva dotiahnute do uspesneho konca.

brankovamama
3. jan 2022

5 potratov, pri troch som si pichala fraxiparin, tie boli neúspešné. Genetiku aj imunitu máme v poriadku. Nevedela som donosiť, lebo neviem spravovať kyselinu listovú a tým pádom sa všetky prestali vyvíjať do 12 týždňa. Škoda len, že tieto výsledky som mala napísané na prvej strane karty, ale až piaty doktor po 4 rokoch si to prečítal a pochopil to. Bol to úplne prvý odber na hematologii, kde mi to vyšlo a aj napriek tomu mi hematologička 3 roky predpisovala kyselinu listovú vo forme, ktorú som nespracovala a injekcie,ktoré som nepotrebovala. Ďalší traja gynekológovia to tiež nevideli. Teraz beriem uz piaty rok Femibion, s prestávkou, keď sa mi narodil syn a už som nedojčila. Teraz sa zase pokúšame už dva roky a celý čas ich beriem,keby náhodou vystrelila motyka. Štítnu žľazu máš v poriadku? Počas toho úspešného tehotenstva som brala ten Femibion, dusphaston a na štítnu žľazu. Mám zníženú funkciu, ale nie v takej miere, aby sa to uz liečilo, ale lieky mi dali kvôli tym potratom.
Ale keď si to druhé tehotenstvo mala už v takom štádiu, neviem, či ti niečo z toho pomôže.
Takých potracajúcich je náš veľa, nie si v tom sama 🤞

matus7030
3. jan 2022

@nikola28275 ja som 4x mala spontánny potrat, vždy v skorom štádiu tehotenstva, 6-8 tt. Tiež som absolvovala repro - imuno, genetiku, hematologiu, endokrinologiu. Jedine co vieme zle je manzelov spermiogram. Napriek tomu s nim dokazem otehotniet, ale plod sa neudrzi. Bojujeme dalej! Drzim palce aj tebe, urcite v tom nie si sama.

lens
20. máj 2022

@nikola28275 ahoj, ja tak isto mam za 2potraty po prirodzenom otehotneni, 1mimaternicove tehotenstco a 1potrat po IVF, tiez velmi skorom stadiu tehotenstva... Vsetky vysledky ok, alebo podchytene... Co ti navrhli?

sandrasstini
28. júl 2024

@nikola28275 prosim aku liecbu si mala ked si donosila? Dakujem

nikola28275
autor
29. júl 2024

@sandrasstini ahoj ❤️ preventívne som si pichla fraxiparin počas celého tehotenstva hneď ako som zistila že som tehotná a od kedy nám zomrelo naše dievčatko a po toľkých potratoch sa nam narodil Lukáško ❤️a pred mesiacom ešte aj Dominik ❤️.. neboj viem že je to ťažké ale budeš držať svoje bábätko v rukách ❤️❤️ všetky vyšetrenia ktoré my robili vyšli dobre do teraz nevieme prečo sa to všetko udialo ale som preventívne sledovaná na hemetologii a asi to pomohlo ❤️

sandrasstini
29. júl 2024

@nikola28275 dakujem ti! Uzivajte v zdravi krasnych chlapcov a to stastie ❤️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre