Potratila som v 13. týždni - placenta praevia

kajjushka
17. jún 2022

Ahojte zienky 😢 potratila som v 13tt placenta praevia stvrtok som zacala krvacat v sobotu som prisla o miminko 😢 je tu zienka co si tym presla ?Neviem sa stym zmierit 😢 Podarilo sa vam potom este otehotniet ? A priebeh ? Dakujem krasne za kazdu odpoved drzkajte sa

zefyra
17. jún 2022

@kajjushka Je mi to veľmi ľúto. Ja som mala túto diagnózu u staršej dcéry, podarilo sa mi ju do nosiť do 28 týždňa, dnes už má 22 rokov. Po nej som mala ďalšie dieťa po 11 rokoch a hneď od začiatku mňa dali na rizikové. Všetko bolo ôk, narodilo sa v termíne.

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kajjushka
autor
17. jún 2022

@zefyra a druhu babiku ste mala tu istu diagnozu? Alebo preventivne radsej hned rizikove ?

kajjushka
autor
17. jún 2022

@chiaraaaa smutno mi je velmi zajtra to bude uz tyzden 😢a stale boli 😔😔😔

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronika946
17. jún 2022

Placenta praevia nie je dôvod na problém s ďalším otehotnením. Sú rôzne stupne podľa umiestnenia, v priebehu tehotenstva sa poloha placenty mení, takže aj keď je v druhom trimestri placenta zle umiestnená, môže sa ešte napraviť. Bohužiaľ, tvoja placenta nevydržala, ale to neznamená, že v ďalších tehotenstvách to bude tak isto. Sú určité faktory, ktoré môžu prispievať, ale určite sa nefixuj na to, že bolo zle a zle aj bude. Veľa síl prajem, nech sa ti čoskoro splní sen 🍀

zefyra
17. jún 2022

@kajjushka Preventívne hneď rizikové.

sella38
17. jún 2022

Ja som s touto diagnozou porodila v 37tt, ale odlezala som si cele tehotenstvo.

kajjushka
autor
17. jún 2022

@veronika946 dakujem velmi pekne hned som kludnejsia ❤️

lejluska
17. jún 2022

Veľmi veľmi ma mrzí čo sa Ti stalo a čím si prechádzaš❤️❤️❤️... poznám tú diagnózu, mala som ju v treťom tehotenstve...ale to, že si ju mala teraz neznamená, že ju budeš mať aj v ďalšom tehotenstve, ono aj postavenie placenty sa behom tehu mení, ako bolo povedané mne do 30tt sa môže vytiahnuť...Neboj, určite otehotnieš a všetko dobre dopadne ❤️🙏🙏🙏 veľmi Ti držím palce 🍀🍀🍀

lucitta9
17. jún 2022

@kajjushka ja som mala v 1.tehotenstve, zacala som krvacat v 23tt, hospitalizovali ma a donosila som dceru do 34tt. V 2.tehu som tuto diagnozu nemala.
Je mi to luto a drzim palce aby druhe tehu bolo bez problemov 🙏

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre