Ahoj, ja by som sa chcela spýtať či existuje niečo také ako potrat v skorom štádiu že tá žena na to ani nepríde a ani nevedela že bola tehotná, pýtam sa pretože mám takú ženu v rodine, pred rokmi mala na tehotenskom teste dve čiarky meškala jej menštruácia niekoľko dní, začala veľmi silno krvácať, ale tvrdí že s nej nevypadol plod, nakoniec mala deti ale až nejakú dobu po tomto incidente, s týchto konkrétnych dvoch čiariek sa jej nič nenarodilo .
Jasne..a je to.celkom.bezne. Plod je celkom malinky, takže.si to kľudne nemusela všimnúť
Ano zamlcany potrat.
Ten plod má tak 1 milimeter. Čo čakáš, že z nej vypadne 30cm plod po pár dňoch meškania?
Plod asi nie ale zltkovy vak mohol vyjst. pri meskajucom menzese ale tu by islo naozaj o niekolkotyzdnove meskanie kusy stielky velmi silne krvacanie sprevadzane lahkymi kontrakciami aspon v tej faze vypudzovania..klasicke biochemicke by nepostrehla ani keby velmi chcela.. skor si.myslim ze islo o.zhodu nahod jednak vadny falosne pozitivny test a meskajuci silny menzes so zrazeninami....
Aký plod z nej mal vypadnúť? 🙈🙈
Jednoducho mala biochemické tehotenstvo. To je typicke, ze mešká menštruácia, na teste sú dve čiarky, ale zárodok sa neudrží a následne príde s oneskorením krvácanie. To je silnejšie ako obvykle, ale je nereálne vidieť "plod" kedte tam žiadny vlastne ani nebol, proste sa oplodnené vajíčko ani správne neuhniezdilo.
Deje sa to často, keď žena netestuje ani to nemusí zistiť a berie to len ako oneskorenu menštruáciu. Neráta sa to ani do štatistiky potratov, keďže sa nedá vedieť, koľko žien to malo. Je len predpoklad, ze u každej ženy v plodnom veku k tomu dôjde aspoň raz.
Zrejme šlo o biochemické tehotenstvo a tam žiaden plod nevypadne, keďže nemá aký.... Vyzerá to ako silnejšia menštruácia. Veľa žien ani nevedia ze sú tehotné keďže netestuju hneď ale až keď im ms mešká niekoľko dní pripadne aj týždeň dva
@saxana000 Niečo aj po týždni meškania vypadnúť môže.Známa tak po pozitívnom teste po týždni zachytila niečo dosť zvláštneho materiálu, ale to bolo niečo z maternice.Nevedela som to identifikovať.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
A aký plod by mal z nej vypadnúť po pár dňoch meškajúcej menštruácie? Volá sa to biochemické tehotenstvo.