Potrat v 6. týždni

opium29
12. aug 2021

Ahojte baby. Zažila som žiaľ biochemické tehotenstvo , potrat v 6.tt. Prejavilo sa to ako týždeň meškajúci menzes. Prosím, je tu niekto kto zažil rovnakú/podobnú situáciu a ma zdravè dieťatko… Prečo sa musí toto udiať…. Som psychicky mierne vykolajená…Ďakujem za Vaše spravy. Želam Vam len to najlepšie čo sa da. ❤️

pininka1
12. aug 2021

@opium29 je mi to luto, stalo sa mi to iste a mam tri zdrave deti potom. Az pri tretom mi zistili ze problem bol hematologicky a pri dvoch tehotenstvach po porode som brala pre istotu duphaston

gelifil
12. aug 2021

len mierne??😢😢😢

opium29
autor
12. aug 2021

@gelifil omnoho Viac ale nechcem sa opustit😭

opium29
autor
12. aug 2021

@pininka1 Ďakujem Ti za povzbudive slova❤️❤️❤️

bobinka105
12. aug 2021

@opium29 hovori sa, ze takto odidu nejak poskodene deti, ze to priroda tak ma zariadene 😉 segra to tiez zazila v 8mom tyzdni a teraz ma normalne zdrave dieta 😉

opium29
autor
12. aug 2021

@bobinka105 ❤️🙏🏻

katarina9593
12. aug 2021

@opium29 ahoj mrzí ma to ale bohužiaľ sa to stáva mne sa to 2x po sebe bábätku prestalo biť ♥️ ... A teraz mám zdravú dcérku ... Niekedy sa to stáva .. ani mne nevedeli povedať prečo ... Aj mňa to mrzelo ale povedala som si idem ďalej nemôžeš truchlit do nekonečna... Mrzí to boli to ale tak bohužiaľ stava sa to ...

vahcaac
12. aug 2021

@opium29 je to úplne bežná vec, myslím, že sa to ani ako potrat neberie. Veľa veľa žien to tak malo, čo majú teraz zdravé deti, to sa neboj. Embryo sa buď neuchytilo, alebo bolo poškodené. Väčšina poškodených embryí sa potratí do 12steho týždňa, ale niektoré prežijú a žena to zistí niekedy až v druhom semestri a nastane buď samovolny potrat, alebo sa dieťa narodí a zomrie, alebo žije krátko a je veľmi postihnuté. Je to strašne, ale príroda to má našťastie takto zariadené. Napísala som to takto, lebo niekedy si ženy myslia, že mohli spraviť niečo viac aby sa embryo udržalo, ale nie, sú to veci, ktoré ovplyvníš v malom rozsahu. Držím ti veľmi prsty, aby si otehotnela čo najskôr. PS: lekári odporúčajú presne pre toto testovať 2 týždne pp vynechaní. Ale ja ta úplne chápem, že si nevydržala, ja testujem už 9 dní po styku.

sonula44
12. aug 2021

Je mi to ľuto , tiež sa mi ti stalo 2 krát a potom 3 zdravé deťušky ... neboj bude dobre a budeš mať zdravé detičky ... držím palčeky .

vahcaac
12. aug 2021

@katarina9593 to mi je ľúto 💗 keď dieťaťu bilo srdce (bolo potvrdené) a prestane, už a to berie ako MA alebo spontánny potrat. Biochemicke je to, keď ani nezačne biť myslím.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivec16
12. aug 2021

ja som mala MA v 11 tyzdni, je hrozne ked vam povedia ze babatku bije srdiecko a o par dni tyzdnov sa dozviete ze tomu tak uz nie je, neverite tomu, nwchcete tomu uverit a musite na cistenie… stava sa to castejsie ako si myslime a zistime to az ked sa nam to stane… lebo sa o tom bezne nehovori, mrzi ma co sa vam stalo ale dobra sprava je ze ste si vycistila sama, lepsie takto skor a pravdepodobne embryjko nebolo v poriakdu… dalsie tehotenstvo bolo u nas v poriadku… trreba ist dalej drzim palce

katarina9593
12. aug 2021

@vahcaac aj mne ale čo už musím ísť ďalej nemôžem truchlit do nekonečna je to smutná vec ale stále lepšie v takom skorom štádiu ako keď by to bolo nejaký 20tt ...áno ja som mala 2x MA

vahcaac
12. aug 2021

@katarina9593 presne tak, hlavu hore. V ktorom týždni a ti to stalo ak sa môžem opýtať

hviera81
12. aug 2021

ja som mala MA v 10tt, velmi zle som to znasala - psychicky.
teraz som 37tt
drzim palce, je to naozaj narocne a nehovori sa o tom vobec, vraj tretina tehotenstiev takto konci....
drz sa

yanni
12. aug 2021

To sa stava dost casto. Casto zeny ani nevedia, ze boli tehu a pripisovali to meskajucej ms. Ono v dnesnej dobe vieme casto vsetko velmi skoro, lebo, hlavne tie, co sa snazia, testuju skoro. Ja som stratila v 6.tt dvojca. Syndrom strateneho dvojcata. Druhe dvojca, dcera, sa narodila uplne zdrava a ma uz 6 rokov. Po tom mam este jedno dieta, ma teraz 2,5 roka. Vsetko v uplnom poriadku.

opium29
autor
12. aug 2021

@hviera81
@yanni
@katarina9593
@ivec16
@lubka261
@vahcaac
@sonula44

Velka vdaka za Vase slova a vysvetlenia. Verim aj ja ze sa raz pridam do skupinky stastnych mamiciek medzi Vas❤️❤️Dakujem zenusky budte zdrave a stastne

katarina9593
12. aug 2021

@vahcaac 8tt ...hej presne tak treba ísť ďalej ..v tom čase ako ja som potratila sa bratovi narodili dvojičky ... Veľmi to bolo ťažké nemohla som chvíľočku vidieť deti ale potom som si povedala že niesom ani prvá ani posledná čo sa to deje a predsa tie detičky za to nemôžu ...a už to bolo ok

katarina9593
12. aug 2021

@opium29 neboj sa určite to príde🥰a potom budeš s toho zaskočená tak ako ja 😂nevedela som to dlho vstrebať a mala. Som obavy aby to nedopadlo ako pred tým a tak som si povedala že buď alebo nemôžem takto rozmýšľať a vidíš bábo sa udržalo😊a dnes mi tu behá 1a pol ročná slečinka 🥰... Všetko príde v pravý čas aj mne to tak prišlo a všetko dalo význam

habibim
12. aug 2021

@opium29 ahoj... Je mi to luto❤️ aj mne sa to stalo.. Co ti poviem, mala som dcérku 6,5r.a veľmi sme chceli druhé, nedarilo sa, bolo mi laparoskopiou potvrdene, že mám nepriechodné vyjickovody, komplet aj otvorí do maternice zatvorené zrastami, iná možnosti ako ivf som nemala.. Podstúpili sme.. Až na druhýx sa podarilo, ale po potvrdení krvi, celá happy a na kontrolnej krvi mi povedali, že to klesá, nech sa pripravím na menštruáciu, že je to biochemické... Odišlo to... Tretie ivf po roku sa nám za darilo, mam synčeka 2r.a 3m a keď on mal 15m.tak som otehu prirodzene, momentálne bude mat bábätko 4mesiace...mne po tom potrate hematologicka urobila komplet vyšetrenie, kde bolo na genetické zistené, že mám zmutovany gen dedičný po mojej mame, nasadila mi Clexane, ktorý som si pichala pred ďalším tehu, cele tehu aj po pôrode... Skus vyšetrenie u hematologa... Držím palce

3petka
12. aug 2021

@opium29 Ahoj, ja osobne 2 krát behom pól roka. Akurát teraz mame ísť do centra do Martina. Tak uvidím čo nám povedia keď budeme mat všetky vyšetrenia za sebou… Tiež sme si povedali že ak to nemalo byt zdravé tak stalo dobre tak ako sa stalo… drzim palce nech s však podarí…

mariska1989
12. aug 2021

@opium29 áno aj ja v 6 tt a to bol druhý potrat prvý bol január v 12 týždni deväť prišla ms keďže dr nevidela problém a ja som chcela schovať bolesť čím skôr a znova zazrieť tie 2 čiarky takže po ms na plodné dni sa šlo .test som urobila na 12 deň bol tam duch potom v deň očakávanej ms bol silnejší hneď som šla k dr až nasadí tabletky chcela som ešte lepší test na pamiatku také poriadne koľajnice a ono boli ešte slabšie kým som začala krvácať tak som už bola v 6 tt a zmena dr a zistenie čo je za problém a po dobrati ATB sme to skúsili zas aj keď sme mali ešte počkať jednu ms pre istotu sa podarilo mám zdravé rok a pol dcéru samozrejme trhu bolo všelijaké stále problém za problém lebo stále som to v sebe mala problém bol že čo urobilo že som potratila je otázna. Jedno je že kŕčok bol oslabený . náchylní každú chvíľu ATB zo spodu ,probiotíka samozrejme okolo 20 týždňa bolo špinenie a zas ATB .do toho mykóza no bola som rada že už som mala o týždeň skôr dcéru narodenu a pokoj

nonkanonka
12. aug 2021

@opium29 ahoj. Ja som mala biochemické minulý rok v novembri, bola som cca 5-6tt. No a tento rok v novembri mám termín, teraz som v 27tt. Možno to bude znieť zle, ale čím skôr sa to stalo tým lepšie. Keď sa tešíš na bábo tak ťa samozrejme rozhodí biochemické v 6tt, takisto ako rozhodilo aj mňa. Ale keby to prišlo vo vyššom týždni bolo by to na psychiku ťažšie, takisto by sa telo dávalo dlhšie doporiadku. Tiež som takto isto googlila a mala som tie isté otázky ako ty. Bábo s najväčšou pravdepodobnosťou nebolo životaschopné, stáva sa to často, ale to neznamená, že je s tebou niečo zlé. Ja som si po tej udalosti povedala, že to nebudem riešiť, nebudem testovať, počkám do septembra a ak sa to dovtedy nepodarí, tak to začnem riešiť s doktorom. Vypustila som to z hlavy a tretí cyklus som to už nedostala. Držím palce, nech sa čo najskôr psychicky zotavíš a verím, že bábo k vám príde v tej správnej chvíli 🍀

opium29
autor
12. aug 2021

@nonkanonka OBROVSKA VĎAKA za podelenie s krutou životnou skusenostou ale nakoniec krasnym “koncom”! Držim Ti palce a nech Ti tie posledne týždne zbehnu ako nic a nech ste uz spolu so zivotnym darom ❤️❤️..

opium29
autor
12. aug 2021

Chcela som Vam este napisat damy, ze u nas to nie je silene ani nesledujeme ovulacne dni nic. Proste sa milujeme ako sa nam chce naplno a povedali sme si, ze az to pride tak to pride. A tie vsetky testy ked neprisla MS boli sok slzy radost laska a fakt sme neverili v takyto scenar. Nemam ani ziadne problemy nastastie, pravidelne chodim na prehliadky kazde 3 mesiace, a vzdy je vsetko v uplnom poriadku. Tak to bude urcite tak z lekarskeho hladiska ze dietatko bola slaba bunka a neprezilo by a radsej takyto scenar ako trapit sa pocas zivota a duchovny scenar - ze ta dusicka potrebovala asi tu 6tt lasku alebo ho poslalo to nase dietatko ktore sa k nam asi balo prist na skusku aby si povedali ako to budeme prezivat a aby sa do buducna nebalo🥰🙏🏻.. Dakujem za krasne a laskave slova vazim si kazdeho kto mi napisal vlastnu skusenost.

katka1389
12. aug 2021

Áno ja mám dcérku zdravú všetko v poriadku,druhé tehotenstvo 8 týždni nebilo srdiečko,žiadne problémi neboli , a teraz mám zdravého chlapčeka strach bol ale všetko dobre dopadlo....Držím palce chvíľku to potrvá kým sa to všetko upraví ...

daom
12. aug 2021

@opium29 je nas tu velmi vela, co sme to prezili. Urcite sa aj vy coskoro dockate, drzim vam moc palce. U mna prve a tretie tehotenstvo skoncilo MA v 9 a 7tt v priebehu 4r. Z druheho mam dvojrocnu dcerku a momentalne som v 24tt a cakame chlapca. Ako pisu baby, asi s babom nebolo vsetko v poriadku, radsej naozaj takto skoro ako keby to malo byt v neskorsom tyzdni. Vela stastia v dalsom snazeni😉

petamich
12. aug 2021

@opium29 stalo sa mi to dvakrat a moje do tretice prave spi vedla a ma skoro styri tyzdne 🥰 uplne ta chapem, tiez som bola po prvom vykolajena ale povedala som si, ze aspon sme kompatibilni, po druhom uz som to niesla horsie, lekar nas poslal na vsetky mozne vysetrenia, pocas tretieho tehotenstva som si pichala injekcie na riedenie krvi a tie mi pomohli s udrzanim, po mojej skusenosti nesuhlasim s "malo to tak byt" alebo "zla bunka" ale mozem sa i mylit

netti87
13. aug 2021

@opium29 Ahoj, tiez som po potrate ,bola som v 8tt. Mam zdtaveho syna ma 5 rokov. V roku 2019 som tiez mala umely potrat v 23 tt kvoli down. Takze to bol riadny sok. Rok sme sa snazili a v juli som sa otehotnela, bola som velmi velmi rada,kedze som si myslela, ze ,uz nebudem mat dieta. A ako som zase dopadla 😭 Teraz caka na mna vela vysetr...no nech Boze da nam silu 😥😥😥

ahaknaj
13. aug 2021

@opium29 ver že sa ti v brušku bábo uhniezdi, zabýva a všetko bude dobré. Mne po odídení prvého v 6 týždni len toto pomáhalo. A po vynechaní menštruácie som pre istotu čakala ešte 4 týždne 🤣 Takže som mala tehotenstvo potvrdené v 10 tt a to som už verila že bude OK. Netreba sa ponáhľať a veriť svojmu telu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre