Potrat v 5. mesiaci

miley33
11. okt 2016

Ahojte,velmi vas chcem poprosit o radu... hlavne tie ktore uz maju za sebou uspesne tehotenstvo. Som v 19 tyzdni tehotenstva. Zaciatok bol tazky bolo mi stale zle a schudla som 10 kg no po tretom mesiaci to prestalo a podla gyn.je dieta v poriadku. Ale minulu sobotu ma strasne zacali boliet krize a ties som mala silne stahy podbrusku.. bolo to len v istych intervaloch a dokonca aj ked som lezala a bola v klude.. nesla som na pohotovost.. z dovodu ze je to moje prve tehotenstvo a neviem odhadnut co je normalne a co nie... no dnes som isla aj tak za doktorom a povedala som mu co a ako.. dostala som strach pretoze mi povedal ze som mohla potratit .. dieta je chvala.bohu ok ale druhy krat uz nemam riskovat a ist na pohotovost... lenze ja mam strach pretoze ja stale citim v podbrusku nieco.. aj teraz.. ale uz to nieje taka bolest.. a ja neviem aka bolest je ok a aka nie :(

nyusika
11. okt 2016

Prepáč, ale my ti to nepovieme.
Ja by som šla na pohotovosť. Radšej zbytočne panikarit, ako potom ľutovať

monilik
11. okt 2016

@miley33 pohyby este necitis?tie by ta mohli ukludnit... tvrdnutie bruska resp. nepravidelne kontrakcie mozu byt uz aj v tomto stadiu tehotenstva, nekazal ti doky brat aspon magnezium? co sa tyka bolesti...kazdy ma iny prah bolesti a tazko ti ktosi povie ze ktora bolest je este OK no ak sa ti nieco nezda treba radsej ist.hlavne ak by islo o silne krce alebo pravidelné stahy. na druhej strane...rastie brusko,maternica sa dviha a roztahuje,tlaci na vnútorné organy,na creva,natahuju sa upony na jednotlivých organoch...takze do urcitej miery su bolesti a neprijemne pocity normalne.

miley33
autor
11. okt 2016

Ano citim pohyby take slbsie ale intenzivne.. presne tak ja som myslela ze je to toto.. ze sa mi len natahuje co ma... a este k tomu.. nevedela som ze v 5 mesiaci sa este da tak lahko potratit :(

matuskova003
11. okt 2016

ja som v 19tt mala presne ten isty problem. tvrdlo mi uz brusko. Dostala som magnezko viac oddychovala a chvala bohu sa mi podarilo vynosit zdraveho chlapčeka. Vobec nemysli na to najhorsie. maternica sa stale roztahuje a v spojitosti s tvrdnutim to vyvola mozne bolesti.

Zapamataj si ale jednu vec. Ak mas pochybnosti, niečoho sa bojiš a niesi si ista, chod na pohotovost. ano, aj 3x za dva dni. mna si moc dobre pamataju este dodnes z cias ked som bola tehotna. a bolo mi ukradnute co si myslia, neslo o mna ale o moje dieta a radsej ist a potom byt v pohode ze to bol moj pocit ako niečo zanedbat ..drzim palce 🙂

miley33
autor
11. okt 2016

Dakujem pekne .. strasne som sa zlakla ja nechcem prist o male s priatelom sme sa on snazili a tesime sa.. doktor mi dal magnezium.. mam brat tri krat denne..ale ano ja uz budem chodit na pohotovost pretoze ten pocit uz nechcem zazit

brisilda
11. okt 2016

Chod na pohotovosť stále ak máš pocit, že je niečo zle ... radšej 10krat zbytočne ako raz neskoro .....ja som raz volala na pôrodnicu cca v 24tt so slovami , že mi tvrdne brucho a dosť to bolelo .... doktorka mi hneď povedala aby som prišla .Slo o predčasný pôrod ...zistili mi zápal moc. ciest .... nemala som žiadne príznaky no tehotenstvo sa podarilo udržať presne do termínu 😉 ..... ležala som v nemocnici dosť často no stalo to za to

monilik
11. okt 2016

@miley33 neboj, doky ta zbytocne vystrasil.v tomto stadiu su uz potraty menej pravdepodobne.jasne ze vzdy sa moze nieco dodzubat ale predpokladam ze keby si mala silne bolesti a krce tak nebudes trpieť doma ale to budes riesit. treba dať na svoj instinkt. ked sa ti nieco nezda, za kontrolu nic nedas.pokial babo kopka a bolest nie je neznesiteľná netreba panikarit.mna napr.posledny tyzden bolia creva (som v 20tt) niekedy sa ani postavit nemozem ale potom citim ze sa to poposuva a bolest je prec.

miley33
autor
11. okt 2016

@brisilda presne tak pravdu mas..

miley33
autor
11. okt 2016

@monilik no ano vystrasil ma aj on sa z toho vystrasil ale videl ze srdiecko bije babu tak uz to bolo ok. . Tak aspon viem co ma este caka 🙂

liv1
11. okt 2016

@miley33 no. ja som mala tvrdnutie brucha (falosne kontrakcie) v prvom tehu od 21. tyzdna v druhom cca od 16-18. tyzdna. A niekedy vedeli byt vskutku bolestive. No nie je to dobre. Obe tehu som prelezala. Pri prvom 4 mesiace, pri druhom este viac. Prelezala, myslim doslova. Tvrdnutie bruska mi sposobilo skratenie krcka, neskor zmaknutie atd. Lezala som pri prvom aj v nemocke posledne dva mesiace tehu a vies co? Nic z toho nelutujem, mam dve nadherne zdrave deti, ktore sa jedno narodilo v 37tt a druhe v 36tt. Obe par hodin po vysadeni liekov na udrzanie tehotenstva (rozumej lieky proti stahom maternice). Uzivala som magnezium vo vysokych davkach a skutocne, nerobila som nic. Vstala isla na wc, zohriala jedlo, obliekla do pyzama, inak stale na gauci ci v posteli. Ak ti doktor povedal ze nemas zostavat doma, tak mal pravdu. Ak sa ti nieco nezda, treba smer pohotovost. Ak mas stahy casto (ja som mala velmi casto aj 40 denne), proste to nie je dobre. Ale potesim ta, su kocky co mali tvrdnutie bruska cele tehu a vobec nemali kludovy rezim a deti sa narodili pekne v termine. Ale s tymto proste nie je sranda. V ziadnom pripade sa nenamahaj, setri sa, daj si magnezko (ale to ti uz urcite dr povedal) a uvidis. Drzim palce 🙂

monilik
11. okt 2016

@liv1 presne ja som ten pripad...tvrdlo mi brusko obe tehotenstva od cca 20tt nemala som ziadny kludovy rezim ani nic podobne obcas som si dala magnezium ked bolo tvrdnutie caste a chalani sa narodili prvy 3dni a druhy 6 dni pred TP, takze v termine.

brckava36
11. okt 2016

mne byvalo tiez kadejako pocas tehu. A hlavne od obeda do vecera som mala bolesti brucha asi cely druhy a treti trimester. Koklokrat som si myslela, ze ci sa nieco uz aj babu nestalo, ale pravdepodobne to bolo travenim. Ako babo rastlo a tlacilo mi na zaludok a creva, tak to bolelo viac a viac, tiez aj v intervaloch, az take krce som mavala. Aj som uzivala magnezko,ale vracalo sa to furt. Jedine, co mi ako tak pomohlo bolo, ze som v pravidelnych intervaloch,napr kazdu pol hodinu aspon na chvilu lahla. A snazila som sa nechodit dlho v kuse, lebo ak som dlho chodila alebo sedela,napr na oslave, zase som mala neskutocne krce

liv1
11. okt 2016

@monilik tvrdnutie ako tvrdnutie. Len predpokladam ze si v 30 tt nepredychavala 40 sekundove bolestive kontrakcie 🙂

tova
12. okt 2016

ako sa da porovnat bolest pri konci porodu a ked je kazdych 5 min. a 5cm otvorena z 3cm behom 2 hodin? mna skoro nic nebolelo len ten pocit brucha akoby som bola prjedena pocas kontrakcii. ja som potom isla na planovanu sekciu.

katkakovac
12. okt 2016

@miley33 pravdeppdobne mas tvrdnutie brucha. Mala som pri prvom od 20tt, pri druhom od 16tt. Pri prvom som v 23tt dostala krce a v tescu pri tlaceni kosika. Dalsi den som isla lekarovi a ten ma sprdol, ze som mala ist okamzite na pohotovost. Musis vela oddychovat, nic nerob, lez a nohy vylozene. Priatel, rodina, svokra nech sa tena postaraju. Ak budes mat klud, vsetko dobre dopadne. Ja som obe rodila v termine, pri oboch bol koniec tehotenstva narocny a musela som lezat, ale zvladla som to. A zvladnes to aj ty. Ak mas akekolvek pochybnosti, chod ma pohotovost. Na to si tam, aby ti pomohli. Drzim palce😉

monilik
12. okt 2016

@liv1 nie.ved pisem autorke ze je to OK ak to nie je moc bolestive alebo pravidelne.

sibalka21
12. okt 2016

Ak mas strach kup si angelsound, ja som ho pouzivala po tom, co som prvy krat potratila... A ano, v hocijakom mesiaci tehotenstva sa da potratit, bohuzial.... Jedina rada je, nabuduce pohotovost

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre