Potrat v 22. týždni

aehre
20. feb 2014

Ahojte dievčatá. Pred dvomi týždňami sme prišli o naše dievčatko. Bolo to v 22.týždni tehu. Už máme chlapčeka 15 mesačneho. Bolo to neplánovane tehu ale veľmi sme sa tešili. Všetko bolo vždy vporiadku. Zrazu som začala doma silno krvacat. Nechali ma v nemocnici. Po pár dňoch to vyzeralo,že sa všetko ukludnuje. Babenko bolo vporiadku, aj maternica, placenta, všetko. Potom som zasa začala krvacat. Dostala som nakoniec aj zápal nejaký do krvi ale žiaľ sa mi začali bolesti a nakoniec som porodila. Vraj sa už nedalo nič robiť. Výsledky z hystologie ešte len prídu. Ale že za to vraj pravdepodobne môže nejaký skrytý zápal, ktorý sa dostal do krvi a potom do maternice :( som z toho úplne hotová. Aj keď mám veľkú podporu z môjho okolia,synčeka malého aj skvelého manžela,ale proste to nejako nezvládam. Vela plačem a myslím už na to, že to bola asi aj moja chyba. Mala som nádchu,nič mi na ňu nezaberalo a s pár dňovými prestávkami som ju mala asi tri týždne. Ale žiadna horúčka, ani ma nikdy nič nebolelo. Hrozne sa bojím mať ďalšie babetko, aj keď doktor povedal, že narok by sme sa mali začať snažiť. Sú tu nejaké dievčatá, ktoré prišli o babetko už tak neskôr? ako ste to zvládli? kedy ste znovu otehotneli, po akej dobe a koľko vám to trvalo. Bolo ďalšie tehu bezproblémové? ďakujem vám za odpovede...

mollyslips
20. feb 2014

Nič také som nezažila... len chcem popriať veľa síl... verím, že ďalšie bude bezproblémové..prajem vám veľa zdravíčka...

papulkaa1978
20. feb 2014

ahoj ... ja som potratila v 17 tt a bolo to sice ine lebo babu prestalo bit srdiecko a prislo sa na to pri ultrazvuku.. nechali ma tam 10 dni a az ked mne slo o zivot potom zacali cosi riesit.. bolo to zle,velmi zle ale preslo to.tiez som si vycitala ale ver mi neni to dobre..ani spravne..hlavu hore syncek ta potrebuje a aj manzel,cas zahoji len sa upriam na nieco co ta bavi .. ja som plakala hlavne v noci ale preslo to.. bolo to pred rokom.teraz som tehu v 11 tt a zatial vsetko ok,snazim sa mysliet pozitývne a ide to.. len si musim cele tehu pichat injekcie na zriedenie krvy ale ak to ma pomoct tak preco nie... drzim ti prsty a hlavu hore,kazde tehu je ine..nemysli na to teraz ,hlavne sa daj dokopy co najskor... maly je pre teba pokladik tak sa mu venuj 🙂 drzim palceky .pa

ssussie
20. feb 2014

Ahoj, len ti chcem popriat vela sil! Je tu tusim skupinka Anjelikovia v nebicku alebo tak nejak, skus pozriet - tam ti baby pomozu a podporia ta. Maju podobnu skusenost ako ty. Drzim palce!

micikatka
20. feb 2014

prajem vela sil. maly ta potrebuje, takisto aj manzel.

aehre
autor
20. feb 2014

Ďakujem dievčatá 🙂

mira5
20. feb 2014

ahoj, ja som toto nezazila, ani si to neviem predstavit, muselo to byt hrozne.. ja som potratila v 5.t a mala som aj komlikacie okolo ale to bolo ine..ale moja kamoska takto potratila v 24.tyzdni v novembri, bola z toho uplne zlomena, mala aj psychologa v nemocnici a ten jej poradil aby o tom rozpravala aby to neduslia v sebe, ze sa to musi dostat von..ako vravis mas podporu v okoli a maleho chlapceka, cas vsetko zahoji..drzim ti velmi palce

stana80
20. feb 2014

@aehre ja som prisla o dievcatko v 40 tt dostala som porodne bolesti,odtiekla voda a v nemocnici ziadna cinost srdca,uz je tomu rok a pol a som sa s tym nezmierila nikdy sa s tym nezmierim,aj ked teraz mam dcerku ma 2mesiace.prajem vela sil a chut ist dalej.velke objatie zasielam poznam Vase myslienky teraz.

maryennn1
20. feb 2014

@aehre ahoj, my sme o naše dievčatko prišli v 18tt, prišlo sa na to, že mu prestalo byť srdiečko, naše dievčatko som musela normálne porodiť a bol to najhorší zážitok v mojom živote. Je to ťažké dokonca ešte aj teraz,keď mi už v postieľke leží moje druhé bábätko, chlapček, ktorý sa nám narodil presne po 17- tich mesiacoch. Tehotenstvo bolo bezproblémové, no sužoval ma neustáli strach o to, či o svoje babuliatko neprídem. Trošku sa to zlepšilo po piatom mesiaci, ale strach som mala až do konca.
Vieš, teraz ťa to veľmi bolí, no prídu chvíle keď to bude bolieť viac a potom, keď menej, ale bolesť neprejde nikdy, vždy to bude tvoje dieťatko o ktoré si prišla. Nevyčítaj si to však, nebola to tvoja vina, proste to asi malo tak byť, ja si to hovorím stále dokola. Je tu ale tvoj synček, ktorý si zaslúži usmievavú a šťastnú maminu (viem, že teraz ti to príde nemožné) a manžel tiež.
Mne pomáhalo o tom rozprávať, nie doma, ale tu na modrom koňovi som si našla spriaznené duše a prišla som na to, že v tom nie som sama a ty tiež nie, ak by si sa potrebovala rozprávať, kľudne píš aj do IP. Držím palce, aby sa tá bolesť v srdci zmiernila čo najskôr.

anulka23
21. feb 2014

ahojte babule mi sme prisli pred mesiacom o devcatko v 23 tt zomrepa vo mne bola chorucka so stratou sa nijak nevyrovnas zostane to v srdiecku ako bolestiva ryha ktora stale place ja kazdy den zapalujem sviecku a hovorim k malej ze je lubime a ze je nas anjelik strazny

amonda
23. feb 2014

@aehre Ahoj, z vlastnej skusenosti - potratila som v 24 tt. to najhorsie (plac a nekonecna bolest) prejdu cca do 2 mesiacov - suvisi to aj s hormonami, ktore tvoje telo tvorilo, tvori a bude tvorit, potom sa to stane sucastou tvojho zivota, ale aspon sa uz bude dat nadychnut bez toho, aby ti srdce zakazdym rozpolilo...

bubu4125
23. feb 2014

ahoj, ja som prvé potratila v 19.tt a druhé v 17.tt...musela som ich porodiť...najhoršie bolo to, keď mi dr praskol plodový vak a potom to čakanie na kontrakcie...ten pocit, že vieš, že nosíš už mŕtve dieťa pod srdcom a vieš, že ho nikdy nebudeš držať v náručí....plačem pri písaní týchto riadkov, je to už dávno, no nikdy sa s tým nezmierim...a môj poklad sa narodil 26+5tt...ak by som pri malej nepodstúpila serkláž, tak prídem aj o ňu v 17tt....
bolesť ustúpi,no rana ostane...jedna matka nikdy nezabudne a nikdy to neprebolí...
držím palce a prajem veľa síl....je mi to neskutočne ľúto...

aehre
autor
25. feb 2014

Ďakujem dievčatá. Najradšej by som čím skôr otehotnela, ale doktor kázal čakať minimálne pol roka. Prerábame chalupu,tak aj tam prídem na iné myšlienky aspoň nachvilu. Ale viem, že nikdy nezabudneme, a ani nechceme s manželom zabudnúť. Je to náš anjelik v nebíčku,tak si ju budeme aj pripomínať vždy. Ale mám pre koho žiť a preto dúfam, aj keď sa bojím, že ďalšie tehu budeme snáď riešiť budúci rok a snáď to už dobre dopadne. Ďakujem vám 🙂

andrylm
25. feb 2014

ja som tri razy prisla o dietatko v 24 tyzdni.jedno sa mi pokusili zachranit,bol to chlapcek mal 700 g a zil mesiac,pre mojho parnera bol to najkrajsi mesiac,plakal a vravel konecne som otcom,ja mam totisto dve deti o ktore moj chlap nema zaujem,moj partner je lepsi ako vlastny,tak strasne by som mu chcela dat jedno ,jeho,ale nejde to,pokusame sa o dalsie a nejako to nejde ,ako mam zmenit myslenie a nemysliet kazdy mesiac ci som konecne tehotna ☹
a rada ako sa zmierit s akovkolvek stratou neexistuje

evemint
26. feb 2014

Milá Oli, nech bolo či je medzi nami čokoľvek. Takéto veci by sa nemali stávať žiadnej žene. Prajem Tebe a Tvojmu manželovi veľa, veľa zdravia a síl. Verím, že sa čoskoro dočkáte ďalšieho vytúženého bábätka.

zuzana1781
26. feb 2014

ahoj ked to citam revem jak blazon mam dve zdrave deticky a neviem co prezivas ale prajem vela sil aby si to zvladla a drzim palce aby vsetko dopadlo napodruhe dobre

aehre
autor
26. feb 2014

@evemint ďakujem

zuzka1008
26. feb 2014

cez slzy ani čitať všetko nemožem , aka je pričina že mimi v brušku zomrie? alebo proste je to tak a nic viac... ako sa zmieriť z niečim takym?

lela0310
27. feb 2014

Jedno nechápem, stáva sa to toľkým ženám, a nikdy na nič neprídu, a výsledky z histológie prídu také, že to bol potrat, no to vieme aj bez toho, inak sestrička v nemocnici mi povedala, že to ani nedávajú nejak vyšetriť, že čo sa stalo, že je to drahé, ale nech mi nikto nehovorí, že keď prestane biť srdiečko, tak to bolo automaticky poškodené-toľkým ženám a naraz?A pritom sono v poriadku.Ja neviem, ale keď som pred 10-timi rokmi bola na rizikovom kvôli krvácaniu, tak sa to snažili doktori viac zachrániť, dávali nám vitámíny, viem, že mi dali aj lieky domov, a teraz buď to odíde, al. nie.Neviem, či je to tak vo všetkých nemocniciach.

aehre
autor
27. feb 2014

Je to divne, dieťatko pokiaľ nemá 28 týždňov sa nesnažia ani zachrániť. Že to nemá zmysel. Ja viem, že moje sa narodilo ešte živé a oni sa o nič nepokusali :( bolo to hrozne. Proste automaticky čakali, že zomrie :( ani doktorka tam nebola pri tom potrate, len dve sestričky. Ľutujem,že som išla vôbec do tej zilinskej nemocnice. Možno by to v Čadci dopadlo inak, možno nie :( ale už viem, že tam už veru nikdy nepôjdem ;(

aehre
autor
27. feb 2014

Proste je mi divne, že stále všetko vporiadku, aj im bolo divne,že krvacam stále. Ešte mi hovorili,že sa nemám čoho báť. Všetky výsledky vporiadku. Možno že si dlhšie alebo dokonca u nich polezim, keď som krvacala alebo sem tam len spinila... A zo dňa na deň proste potratim :( neviem sa s tým stále vyrovnať ;(

andrylm
27. feb 2014

@aehre zmena uz zachranuju deticky od 24 tyzdna ,zena musi byt vlastne v 25 tyzdni,mne sa to stalo tak preto viem,doktor zhodnoti vahu a rozhodne sa ,ja som porodila v 25 tyzdni,moj syncek vazil 700 g,zil mesiac a potom zomrel,taketo deticky maju strasne malu sancu ci preziju,ale hlavne ci budu zdrave,stale mam ten pohlad pred ocami,ked som ho videla takeho strasne malinkeho v inkubatore,aj malinku ciapocku mal na hlavicke,je tomu uz 6 rokov,ale tato fotka je v mojej hlave

andrylm
27. feb 2014

@aehre ak ti mozem poradit,musis stale lezat,ale tym myslim lezat ani sediet nie,proste nesmie to tlacit na krcok,mozes ist len na toaletu a to je tak vsetko a lezat a urcite donosis,samozrejme uzivat vitaminy a tabletky od doktora

aehre
autor
27. feb 2014

Ja som chodila len na vecko a nepomohlo. Aj keď som mala návštevu, som len ležala, tak ako mi kazali a nepomohlo :( s donosenim asi nebude problém, keď jedného loptosa máme 🙂 už chcem, nech sú tie mesiace čo ma čakajú rýchlo preč a nech už sa snažíme opäť o súrodenca pre našu lásku. A nech to dobre dopadne.

junek
7. mar 2014

prosim vas o vyplneni dotaznika je anonymny dakujem za pomoc .

http://Postabortivnysyndrom.dotaznicek.sk

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre