Potrat v 20. týždni

23. máj 2020

Ahojte, prosim ako ste sa vyrovnali s potratom v 20tyzdni? Rozhodnutie bolo na odporúčanie lekára zlý vývoj plodu, zle prognózy.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanyan
23. máj 2020

Ja som v 32tt zažila koniec tehu bez dieťaťa (prerušenie prívodu kyslíka).
Najskôr mi bolo nepríjemné vidieť aj reklamu v tv na detské veci, ale postupne som to vytesnila a uzavrela. vlastne som rada, že som nemusela zažiť smrť dieťaťa, ktoré by som už držala v rukách. beriem to len ako skúsenosť, ktorá je minulosťou. je lepšie, že som nevidela o čo som prišla. teraz má z nasledujúceho tehotenstva (po 1 a pol roku) už skoro 6 a všetko je ako má byť.

evik159
23. máj 2020

pozri poradnu alexis... pomozu ti...

denden77
23. máj 2020

ahoj.. ja minuly rok v 21tt.. zaklad bol pozerat sa dopredu, neobzerat sa do minulosti.. bolo to tazke, nikdy na to nezabudnem ale treba ist proste dalej.. teraz som v 24tt 😊

lenkasgt
23. máj 2020

@lubka261 prepac ale podla mna sa MA v prvom trimestri naozaj NEDA porovnat so stratou babatka v 20tt kedy uz zena vacsinou aj citi pohyby, pozna pohlavie a veru este aj ja, najvacsi stresmen a cynik, som vtedy nakupila prve vecicky...
Autorke temy drzim palce, aby to zvladla 😘

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. máj 2020

@denden77 po akej dobe si otehotnela? Koľko si čakala kým ste sa pokúšali?
Ja som k tomu este po sekcii tak asi bude potrebný aj dlhší cas.

denden77
23. máj 2020

u mna slo o "normalny" porod.. odporucili pockat 3-6 mesiacov, pockali sme 3 a zadarilo sa na 3 cyklus skusania.. neboj, sice nezabudnes ale ta bolest casom zoslabne.. drzim palce, nech sa rychlo zotavis a potom nech sa zadari 😊🍀

autor
23. máj 2020

@denden77 dakujem

alinka2018
23. máj 2020

Ahoj ja som predčasne porodila pred 9mesiacmi bábätko mi žilo 3 dni a zomrelo, robili mi akútnu sekciu, prve týždne som preplakala každý deň, ale veľmi mi pomohla rodina a manžel sa stoho dostať , ta bolesť nikdy nezmizne len časom sa naučis s tým žiť, hoci niekedy to nevydržím a plačem po nociach, v našich srdciach budú naši anjeliky navždy ,ja musím čakať minimálne rok ,chodím na cintorín zapáliť sviečky, pridaj sa do skupiny mamičky anjelikov mne to pomohlo trošku sa vypísať s tej strašnej bolesti,prajem ti veľa síl😘

monika6162
24. máj 2020

Ja som prišla o dieťatko v 24tt.. Bude to pol rok. Zatiaľ sa nám nezadarilo ale skúšame. My sme začali skúšať hneď po prvej menštruácii. Tiež som rodila prirodzene a nám povedali, že môžeme hneď po prvej ms. Stále si poplačem, už menej, ale stále.. Je to ťažké, toto by sa mi ani vo sne nesnívalo, ani som nevedela, že sa to tak často stáva, no tu som sa dozvedela, že bohužiaľ sa to stáva a často.

autor
24. máj 2020

@alinka2018 tak to mi je ľúto o to horšie že ste ho videli mali.

@monika6162 tiež som si nemyslela, že sa to stáva tak často ako tu teraz čítam. Ja som žiaľ mala sekciu a zrejme je potrebné počkať dlhšie. Rátam aspoň pol rok. Môžem sa opýtať na príčinu?

monika6162
24. máj 2020

Vysoký zápal v tele mi vyvolal do týždňa pôrod.. 😢Dovtedy bolo všetko ukážkové. Je to strašný šok, ja si to dnes uvedomujem omnoho viac ako keď sa to stalo. Mam strach aj z ďalšieho tehotenstva, myslím, že tešiť sa už tak nebudem vedieť.. A odlahne mi až keď porodim zdravé a živé dieťatko ❤️

autor
24. máj 2020

@monika6162 tak to aj ja mam veľký strach aj keď je skoro hovoriť či vôbec ďalšie tehotenstvo ešte bude.

monika6162
24. máj 2020

Ved toto.. Držím palce

autor
24. máj 2020

@alinka2018 možem sa este opýtať akú dlhu pauzu ti odporúčali lekári?

alinka2018
24. máj 2020

Mne môj gynekológ povedal že minimálne po roku

autor
24. máj 2020

@alinka2018 dakujem a bola to prvá sekcia? Veľmi ti prajem vsetko dobre 🙏

alinka2018
24. máj 2020

Áno bola to prvá sekcia a moja vysnivana dcérka,ďakujem aj tebe prajem všetko dobre a musime byť silne a veriť aby sme držali naše zdravé bábätká v náručí😘🙏

autor
24. máj 2020

@alinka2018 ďakujem veľmi pekne 🙏

mirabela13
25. máj 2020

Ahoj aj ja som po sekcii v januári sme prišli o bábo v 19tyž. Chceme to z manželom vyskúšať už cez leto😊 Dúfam že všetko bude oki😉

autor
6. jún 2020

@mirabela13 prosím kedy si dostala prvýkrát po sekcii menštruáciu?

@monika6162

mirabela13
6. jún 2020

Ahoj už koncom februára som dostala prvú menstruaciu.

autor
6. jún 2020

@mirabela13 hneď po šestonedelí?

ktochytavzite
6. jún 2020

no ms mozes dostat hned po sestonedeli,lebo prolaktin sa ti nebude tvorit,tak by mala dojst.Drzim palce,

autor
6. jún 2020

@ktochytavzite dakujem lebo včera som myslela že už ms ale dnes nič tak som z toho v strese lebo neviem kedy dôjde. teraz je 5tyž po sekcii

mirabela13
6. jún 2020

Ano po šestonedeli.

autor
6. jún 2020

@mirabela13 ďakujem

adus126
6. jún 2020

Ja som v septembru 2015 prisla o nase prve dieta v 19tt..vyvolavali mi normány porod. Toto dieta sa nam podarilo po takmer 4 rokoch snahy... Bolo to narocne, tazke a smutne... Snazila som pozitivne mysliet a verit si ze sa mi to podari opat a stastne. Odporucali mi skusat po 6 mes... Ja som do toho ale sla po 2.5 mesiaci a hned uspesne.. A ani nie do roka od tejto smutnej udalosti sa nam narodil prvy syn... A pred 1.5 rokom dalsi syncek. Drzin palce a verim ze je partner silnou oporou.. To mne pomahalo asi najviac.

veslo1987
12. jún 2020

@denden77 mna to caka v pondelok.18 tt....je to hrozne a ani si nechcem predstavit co ma caka

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre