Potrat v 16 týždni

steffi50
11. nov 2018

Ahojte je tu niekto kto zazil potrat v 16 tyzdni a viac, ako dlho vam trvala regeneracia ? A ako dlho ste cakal kym ste otehotneli opat

petulisko
11. nov 2018

No ja osobne nie ale moja sesternica ano v 17-tich . Zotavila sa na druhy den bola ok. Neviem kolko čakala ale okolo 1-2tyzdne ale ona teraz uz deti nemôže mať lebo jej to spravilo niečo s maternicou . Nechces mať radčej dietako alebo ho daj ba adobciu adodanie ked sa budeš cítit na dietako tak budeš mocť ale ked nemáš 18musí isť s tebou zakoonny zastupca neviem to ale sesternica hodori je ona citila všetko a bolo krute no neviem každopadne napíš ako budem rada @steffi50 a ako sa s tim vysporiadali rodicia a otec dietata

nkem
11. nov 2018

@petulisko ty vies citat a porozumenim? Lebo ocividne nie...

alex49
11. nov 2018

@petulisko píše o potrate a nie interupcií 😠

malinajahoda
11. nov 2018

@petulisko ty píšeš úplne o niečom inom

kvecinka321
11. nov 2018

@steffi50 ja som potratila v 23 tt.. normálne som porodila ale to neviem od kedy sa tak rodí už normálne.. po pravde mna to veľmi rozhadzalo hormonálne a už tomu bude rok čo som potratila.. snažiť sme sa začali v apríli a dnes som zistila že som tehotná ♥️.. dlho to nešlo nemala som ani ovulaciu jeden cyklus som bola na clostilbegyte a užívala som materskú kasicku tak ta mi asi zabrala... tým že som rodila akoby normálne mala som počkať na dve menštruácie a potom sme mohli sa začať snažiť ale ja som sa ešte na to necítila... doktor by ti mal povedať asi sám by najlepšie vedel keď ta pozná lebo každé telo sa inak regeneruje

babikadaska
11. nov 2018

@steffi50 moja sestra potratila 3x - v 24tt, v 20 tt a naposledy v 16 tt. Rozostupy medzi nimi boli 6 az 9 mesiacov. Teraz konecne na stvrtykrat porodila v 40 tt.

tayluska
11. nov 2018

@petulisko ty si co pila? 😆 🤦‍♀️ Autorka pise o 16 tt a nie 16 rokoch, o potrate a nie interupcii

petulisko
12. nov 2018

@nkem ja som len radila

steffi50
autor
13. nov 2018

@kvecinka321
@babikadaska no a zistila sa pricina potratov ? a drzim palce v tomto tehu, verim ze bude vsetko OK

babikadaska
13. nov 2018

@steffi50 ano zistili. Vedeli to uz od prveho - mala extremne oslabeny krcok, vobec nedrzal,takze vzdy sa zacala otvarat a predcasny porod. Pri tom poslednom stvrtom tehotenstve ju v 2.mesiaci zasili serklaz,a 7.mesiacov lezala v nemocnici. Porodila zdrave babatko.
Ty mas od lekara nejaku spravu,preco sa ti to stalo ?

steffi50
autor
13. nov 2018

@babikadaska este zatial nemam nic, caka ma genetika aj hematologia a uvidi sa, ja som mala zamlcany potrat, cize som prisla na poradnu, nemala som ziadne problemy a tam mi to lekar oznamil

kvecinka321
13. nov 2018

@steffi50 aj ja som bola na hematologii a všetko v poriadku.. vraj sa to raz za čas stane.. bola celkom zdravá len som prestala cítiť pohyby a keď som prišla k lekárovi už mi pomaly vytekala plodová voda a srdiečko nebilo.. brali aj tkanivo z nej a nič nezistili..a ďakujem verím že to tentokrát dáme do konca úspešného..

babikadaska
13. nov 2018

@steffi50 ja viem pamatam si ta zo skupiny Aprilovky.
Nechcem moc sa k tomu rozpisovat ani mudrovat, lebo dovodov moze byt vela. Ale svagrina pred mesiacom mala v 14 tt zamlcany potrat a dr.jej povedal,ze je mozne,ze z toho,ze bola chora. Vraj niekedy ta bakteria al.virus ublizi organizmu babatka. Niektore preziju bez ujmy aj antibiotika pocas tehotenstva a na niektore babatka zaposobi velmi silno a negativne virus z "bezneho" prechladnutia. Viem ze si bola predtym nachladena (ak si dobre pamatam?) Tak ma to napadlo .... verim ze na genetike ani hemato nic nezistia (mozno nejaku mutaciu na ktoru si staci pichat fraxiparin) a bol to len kruty, ale ojedinely vyskyt u teba.
Ako sa citis psychicky? Mne zacal 19 tt a nechcem si ani len predstavit ze by sa nieco stalo. Nie je to fer ze ta to postihlo , je mi to uprimne luto. Vidim ale ziarivy priklad v mojej sestre,ze sa zakazdym otriasli aj s muzom a hoci po tretom potrate bola na tom psychicky velmi zle,bali sme sa o nu, konecne nosi v rukach vytuzene babo.
Verim ze aj u teba to cas zahoji a o par mesiacov budes tehulkovat zas !

steffi50
autor
13. nov 2018

@babikadaska ano ano presne z apriloviek, no som zvedava na vyjadrenia lekarov dalej, uvidim co na hematologii,co genetika ....brala sa mi aj genetika plodu tak uvidime, a viem ze sa nemusi nic zistit,ja som uz mala jeden potrat toho roku v juni,v 9 tyzdni ale tam sa ani neukazala akcia srdiecka, to bolo ine ako teraz, teraz som bola 16/5, a ako psychicky som na tom tak, ze jeden den lepsie,druhy horsie,myslienky mam stale na to co sa stalo a je mi jasne ze to bude trvat kym to prestane,ale tak verim ze to zvladneme,manzel je chapavy a stoji pri mne 🙂 a to je asi ta najvacsia podpora ....no verim tomu ze sa zotavim,dam tomu nejaku pauzu aby maternica zosilnela a pojdeme na to, co ine nam ostava 🙂 dakujem za podporu

jmonika89
19. apr 2021

Ahojte, mamičky. Nezvyknem tu pisať ale teraz to vidim inak. Som v nemocnici potratila som v 22tt. Teraz čakam kedy začne učinkovať vyvolavačka aby som mohla potratit ako lekari hovoria. No je to hrozne, uz som sa vyplakala. A presne to že malemu srdiečko nebije sme sa dozvedeli na manželové narodeniny.

kvecinka321
19. apr 2021

@jmonika89 veľmi ma boli tvoja strata a otvára vo mne a myslím že aj v každej jednej z nás opäť tu bolesť zo straty nášho vlastného dieťaťa. Od kedy zomrela moja dcérka v 23tt ubehli takmer 4 roky. Akurát stojím nad mojim zaspavajucim synom ktorý bude mat 5mesiacov a manžel je v izbe s našou takmer 2rocnou dcérou... mám dve zdravé krásne deti, a pre mna/nás sú zázrakom... ale ten najväčší zázrak, náš anjel je v nebi a neverila by si ako nás stráži a je pri nás... na tie naše detičky nikdy nezabudneme.. lebo sú naše lebo ich rovnako milujem(e) ako tie s ktorými sme každý deň.. dovoľ si smútiť... nič nie je oslobodzujucejšie ako plač a slzy tak obrovskej bolesti keď matka stratí svoje dieťatko♥️ Verím že máš pri sebe človeka/ľudí ktorí sú pri tebe.. až by si sa potrebovala vyrozprávať, dať to zo seba von pokojne mi napíš súkromnú správu. Ja som napríklad toez začala písať na mk až po tejto strate.. lebo práve tu boli ženy, ktoré zažili to iste a vedeli čo prežívam.. myslím na teba! ♥️

jmonika89
19. apr 2021

@kvecinka321 Ďakujem. To čo som dnes zažila, to neprajem nikomu. Kebyže nestoji pri mne jedna užasná sestrička, tak ja už tu nie som.

luciakardosova
23. júl 2021

@jmonika89, nehnevajte sa, že sa vrátim k tejto citlivej téme, ale zistilo sa prečo prosím?

jmonika89
23. júl 2021

@luciakardosova žial nič sa nezistilo. Jeden Dr proti druhemu doktorovi. Jeden tvrdi, že boli tam menšie zrazeniny a obvodný zas, že tam nič take nie je. Vyšetrili placentu ale nevedel mi konkretne nič povedať prečo sa toto stalo.

nikolaslivkova
26. máj 2023

Zdravim ja som potratila 3x
Vždy mám problémy s plodovov vodov 1x odtiekla
2x. Málo plodovej vody 3x odtiekla je tu niekto kto mi poradi ???
Bola som na Genetiku hematologiu
Výsledky sú dobré
Iba tých 15-17 týždny

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre