Ahojte žienky, včera som bola na pohotovosti, kde mi zistili, že bábätku už nebije srdiečko. Zajtra mam prísť na hospitalizáciu a dajú mi niečo na spustenie. Mam na pripraviť na to, že budem veľmi krvácať a budú to bolesti ako pri pôrode. Chcem sa opýtať na vaše skúsenosti, ako to prebieha a co si tam mam vlastne zobrať so sebou? Včera som sa v tom šoku zabudla opýtať... Mam obavy a strach... ☹️ Ďakujem.
@zuzkaa1991 mne lekárka povedala, že kyret až ak sa nedocistim, mne vyvolajú pôrod... Mam z toho obavu...
Možno tie 2tt rozdiel a babo ba kyret je asi veľké uz 😔....bude to urcite nenej boliet ako realny pôrod.....ale viac bude boliet psychika....
@zuzkaa1991 ďakujem za zdieľanie a porozumenie... 🙏
Ahoj ja som mala to iste ale v 19tt...podaju ti vyvolavacku a do 24 hodin by sa ti mal spustitt porod...vezmi si veci klasika ako pyzamo,papuce, zupan a hygienicke potreby...bude to narocne ale hlavne psychicky...fyzicky tym ze uz babatku nemozu ublizit ti daju toho vela na bolest aj na ukludnenie...u mna to bolo rychle...horsie sa potom zotavit psychicky...drzim velmi palce..ak mas este nejake otazky napis spravu;)
@zuzkaa1991 v 14tt sa uz nerobi kyret ale vyvolava porod...bohuzial
Ja len toľko, že... veľa síl Ti žienka.
@petra9517 ďakujem, práve čakám na kontrolný usg a hospitalizáciu. Je to psychicky naozaj náročné.
Žienky, tak nakoniec budem hospitalizovaná až zajtra ráno. Všetko ešte poriadne skontrolovali a naozaj sa nič nezmenilo. Doktorka v prijímacej kancelárií bola milá, všetko mi vysvetlila, skontrolovala. Tak som ešte doma.
Drzime palce
..tiez som si tym minuly mesiac presla 😔13tt…je nas naozaj vela
Ahoj ja som isla ku svojej gyn kvoli tomu ze som sa cítila ina zistila ze nebije srdiečko v 9tt ze počkáme par dni ci sa to spusti v ten den som plakala a vsetko a isla na vlaku za priatelom do mesta a cely cas som len plakala a potom sa to spustilo nad ranom taka bolest ako 6krat silna menštruácia a nakoniec ma museli poslat do nemocnice lebo som extrémne krvacala
Ahojte žienky, ja som tu nebola skoro rok a teda vidím, že ešte chvíľu ste tu písali svoje skúsenosti... Napíšem sem tu moju, možno to niekomu pomôže, možno nie... Možno pre také moje nutkanie... Neviem... Ja som nakoniec musela podstúpiť potrat v nemocnici... Skontrolovali ma a zistili, že malička sa prestala vyvíjať 12tt, ale potrat som absolvovala v 14tt. Doktorka na príjme mi povedala, že bude lepšie dať potratovu tabletku kvôli ďalším možným komplikáciám, neviem neriešila som to... Malo to byť k môjmu telu setrenejsie.... Tak ma hospitalizovali a jedla som tie hnusné tabletky... Moje telo sa s tým asi nevedelo vyrovnať a ani cez to krvácanie sa mi 3 dní nepodarilo potratit... Bolo to jedno z najťažších období v mojom živote ... Nakoniec moja dcérka sa rozhodla odísť tak nenápadne, ako k nám prišla... Odišla do záchodovej misy... Vlastne som to ani netušila ... Až po hodine som si uvedomila, že to bolo asi TO... Čo odo mňa čakali, že im nahlásili na sesterni... Nakoniec som musela aj tak podstúpiť kyret.. výsledok: plod bol zdravý... Žiadne genetické ochorenia... Podľa môjho gynekológa bol plod zle uhniezdeny, malička bola zdá sa geneticky zdravá čo má zasiahlo najviac.... Doteraz sa k tomu vraciam... Mám obdobia kedy sa vyplacem, potom je dobré a idem ďalej... V mojom srdci bola úžasnou kompletnou nádhernou bytosťou ... Často myslím na to, ako by vyzerala, aký by mala hlas a oči, vlasy a povahu... Čo si odnasam je ten pocit lásky, odo mňa pre ňu a od nej pre mňa... Myslím na ňu denne a chýba mi... Tak asi toľko... A objímam všetky maminky, ktoré si prešli tým čím ja... Naše poklady nám dali najväčší dar... BOLI... Boli s nami... Aj keď iba okamih...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som mala MA v 12tt ja som isla normálne na kyret krvacala som resp spinila som 6tyzdnov ako pri porode.....tiez ma nechali cely víkend ked sa spusti ze mam dojst a pondelok som isla na prijem