Potrat po operácii slepého čreva, stalo sa vám niečo podobné?

monika6162
21. dec 2019

Ťažko sa mi píše, prišli sme o dieťatko v 23 tt. Chcem len vedieť, či niekto zažil niečo podobné, ako my. Veľa som tu čítala, že ste tiež prišli o bábätko vo vysokom týždni ale vždy to bol iný dôvod ako ten náš. Začnem asi tým, že kým sa nám podarilo otehotnieť, prešli cca 2 roky a aj to pomocou IVF, vyšlo to hneď na prvý krát. Celé tehotenstvo bolo naozaj v poriadku, dieťatko tiež, dokonca sme si zaplatili rôzne testy či je dieťatko zdravé a vždy sme dostali len pozitívne správy.
Jeden večer ma dosť bolelo brucho, tak na druhý deň ráno sme hneď išli ku gynekologičke, malo to byť naše prvé dieťatko, tak sme boli opatrní. Tá zistila, že dieťatko je v poriadku ale mala podozrenie na zápal slepého čreva. Tak aj bolo. O deň na to ma aj operovali, mala som to také akútne, že mi povedali, že málokedy vidia takýto zápal u tehotnej a každú chvíľu to mohlo prasknúť. Operácia bola v poriadku, ležala som v nemocnici ešte 4 dni, mala som síce bolesti ale to je po každej operácii a musela som užívať antibiotiká. Potom ma pustili domov. A my sme boli šťastní, že všetko dobre dopadlo, keďže ten strach o dieťatko bol kvôli operácii naozaj veľký.
No a potom to prišlo. O 3 dni po prepustení som sa znovu ocitla v nemocnici. Mala som veľké bolesti brucha, ktoré prišli a po chvíle zase odišli. Dnes už viem, že to boli kontrakcie. Teda aspoň sa s gynekologičkou domnievame, že to boli kontrakcie. Vyšetrili ma najskôr na gynekológii, všetko bolo v poriadku. Takže ma hneď preložili na chirurgiu. Mysleli si, že to bude mať teda niečo s tou operáciou. Ležala som tam 2 dni, počas ktorých mi robili rôzne vyšetrenia, aj na gynekológiu som stále behala a všetko stále v poriadku. No popri tom všetkom som mala v tele vysoký zápal, CRP až 270 a to ma desilo. Na 3 deň som začala krvácať, dosť jasnú červenú krv a podľa mňa dosť veľa. Ten strach neviem ani opísať, lebo som už cítila, že je zle.. Hneď ma previezli na gynekológiu, lekár povedal, že sa mi krčok skrátil na 1 cm a začala sa mi odlupovať placenta. Nariadili mi aby som len ležala, začali mi dávať magnézium a ani neviem čo všetko. Povedali mi že mi hrozí potrat. Naozaj strašný pocit.
A o dva dni na to, som porodila naše dieťatko, ktoré už nežilo. V ten deň som ale cítila ešte jeho pohyby. Oni to teda nazývajú spontánny potrat.
Preto by ma zaujímalo, či niekto zažil niečo podobné, po hocijakej operácii alebo zápale v tele, lebo teraz síce si myslíme, že sme prišli o dieťatko len kvôli týmto udalostiam, ale niekedy ma prepadne pocit, čo ak by sa to stalo aj tak, aj bez slepáku. Mám aj myóm na maternici, ale to sme nebrali ako problém, keďže ho mám len na povrchu maternice, teda tak mi to vysvetlila gynekologička, no teraz už aj o tom pochybujem či to tak je. Genetické testy máme v poriadku, ale najradšej by som absolvovala aj iné testy aby sa nám to už nestalo, lebo to by som už asi nezvládla. A aké testy ste absolvovali po potrate? Ďakujem za vaše odpovede a budem rada keď pridáte aj vy svoj príbeh ak ste zažili niečo podobné.

c_est_la_vie
21. dec 2019

@monika6162 neviem ti nijak poradit. Ale naozaj mi je uprimne luto co prezivas a chcela by som ti poslat vsetku pozitivnu energiu a nadej.
Pevne verim, ze sa vam babatko este zadari.

ukulela
21. dec 2019

@monika6162 najprv som myslela, ze si potrat vycitas kvoli tomu slepemu crevu a chcela som ti napisat, ze mojej tete ako tehotnej museli vyberat zlcnik a babo donosila ... ale ty sa zrejme bojis, ze by prisiel aj bez tej operacie. ale to neovplyvnis, su pripady, ked zeny potratili, prisli o babatko aj vo vyssom stadiu, skratka babatko prestalo rast, stalo sa. tam sa neoplati obvinovat sa a premyslat, co by kedy .... sustred sa, co bude dalej. ci a kedy poriesite dalsie umele. skus si dat oddych, ja viem, ze je to tazke - ale ak sa zacyklis do tych negativnych myslienok, len si ublizis este viac. osobne si myslim (ale ja nie som lekar), ze skratka ten zapal a vsetko po nom - vysoke hodnoty atd- muselo tvoj stav ovplyvnit- ale to ti musi potvrdit lekar.zo srdca ti zelam, aby si sa z tohto dostala a aby sa vam dalsi pokus podaril.

katty2012
22. dec 2019

@monika6162 urcite hematologicke vysetrenie

miadi
22. dec 2019

Uz neviem presne ako to bolo.. kamoska mi vravela ze mala v teho strasny zapal operaciu nemala iba bola v nemocnici mala horucky.. okolo 15tt a jej povedali ze musi ukoncit teho inak umrie. (Znie mi to divne ale tak nebudem sa jej na to zas pytat. Ked som sa pytala nejak mi to nevedela lepsie vysvetlit.)prislo to z nicoho nic. A tak ukoncili teho nejak ju uspali nerodila (asi to bol nizsi tt) A ze hnet Potom bola ok zapal zmizol. ( zas ma tu nejaka vrtačka zakomplexovana zdrbe ze nemam pisat skusenost z 2ruky ked neviem uplne detajli) Ale chcem ti pomoct. Pointa je ze potom otehotnela zas vse bolo ok mà 2zdrave deti. Ja som rodila druhe v 18tt a teraz ratam dni kedy sa moj syncek narodi.. hoci som vzdy pocala prirodzene take veci sa žial stavaju. Ber to z tej pozitivnej strany ze umele sa vam hnet zadarilo na prvy pokus. Niekomu az na 3-4x tak sa snaz byt optimista. Slepe crevp uz nemas tak bude to nabuduce ok. Je to emocionalne tazsie čakat na rainbow baby ale stoji to za to. Drzim palce nech to vysnivane dietatko coskoro mate.

deti95060810
22. dec 2019

sesternica porodila mrtve bábo...Bola vo vysokom tt, ...v piatok bolo všetko Ok a v pondelok jej povedali že bábo už je mrtve....Bolo to jej tretie dieťa. Ale aj tak to muselo byť hrozné ....

sesternica má kamarátku, ktorá čakala dvojičky. Celé tehu vedela, že jedno z detičiek je tak vážne choré že po narodení zomrie...Aj sa tak stalo...Kým bola ešte v nemocnici, jedno z dvojičiek pochovali....

andrea31
18. jan 2020

Ja som si prešla podobným príbehom... Keď som bola tehotná so synom, museli mi vybrať slepé črevo v 22. týždni tehotenstva. Pri operácii mi našli aj veľký myom. Našťastie, táto operácia dopadla dobre, ale aj tak som to zle znášala. Napokon sa mi narodil zdravý syn. Neskôr som znova otehotnela, všetky testy OK, ale aj tak som prišla o dievčatko v 22. týždni. Ja som to znášala veľmi zle, trvalo mi skoro 2 roky sa s tým ako tak vyrovnala. Najviac mi však pomohlo narodenie zdravej dcérky, aj keď som už neverila, že budem mať ďalšie dieťa. Pri tomto tehotenstve som ale mala zle krvné testy na DS, tak som podstúpila amniocentezu a podrobný morfologicky ultrazvuk. Z mojej skúsenosti viem, že na bolesť, zo straty bábätká vo vyššom štádiu, pomôže len čas a hlavne to dat zo seba von. Čím viac som tú bolesť v sebe dusila, tým som sa cítila horšie. Držím vam
palce.

monika6162
autor
26. jan 2020

Ďakujem za každú odpoveď.

nikto87
19. apr 2023

@monika6162 Prispevok si pridala pred niekolkymi rokmi,ale presne co Tebe sa stalo mne.Pred troma tyzdnami ma operovali na zapal slepeho creva v piatom mesiaci,po 5 dnoch ma pustili domov,aj napriek tomu,ze som mala CRP 170.Odvtedy som doma trpela bolestami,ale vsetci lekari mi tvrdili,ze je vsetko v poriadku,babatku bilo srdiecko.Vcera mi zacala vytekat z posvy zapachajuca hneda tekutina,utekali sme na pohotovost,kde mi povedali,ze mam masivny zapal v posve a s antibiotikami ma poslali domov.Od vecera do rana sa bolesti stipnovali a rano som sa opat obliekla,ze idem naspat na pohotovost.Predtym som vsak isla na wc a tam som porodila nasho syna v 23. tyzdni 😢

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre