Ahojte zienky, v priebehu mojej chripky somsa nahodne dozvedela ze somtehotna...velmi sme sa tesili leboto bolo moje prve babo,vytuzene a vysnivane...nasa radost vsak netrvala dlho a vcera sa nase miminko pridalo k anjelom v nebi...potratila som samovolne v 6+1tt. Avsak.....pristup lekara bol zarazajuci a hrozne divny...dost ze sa na mna pozerali tri praktikantky a on na nich hucal ze tam nemaju vobec byt ze on nie je z fakulty,napisal mi uplne ine udaje do spisu ake som mu vravela (zly termin poslednej menstruacie, vysvetlovala som mu ze moj gyn nevidel este gestacny vak pretoze to bolo uplne na zaciatku on mi do spisu napisalze gestacny vak videny u mojho gyn), dalej mi nic nepovedal iba ked som saho spytalaci sa to tam drzi tak som dostala odpoved ze tam uz nic nie je..do spisu mi napisal ze je tam embrio 18mm..ale uz volne, hcg nieco nad 200....prisla som so spinenim...povedal ze to nechame na prirodu ze kyret by bol v krajnompripade.chcem sa spytat, zacala som krvacat zatial to ide vonako pri menzese prve dva dni dost bolestive...dnes uz aj kontrakcie akokeby prisli telo vyplavilo kusky vystelky...bolesti presli..je mozne ze sa vycistim stopercentne sama?zhruba za kolko budem hormonalne funkcna, resp za kolko ste sa z toho a ako dostali vy? Aˇnerozpisujem tu o psychike..neviem sa spamatat, a neviem ci dokazemist dalej...bojim sa ci sa druhe podari ci donosim..ci vobec budem mat take stastie...
Ahoj žienka, nemaj čierne
myšlienky. Niekedy sa to proste stane a myslím, že každej normálnej žene je to ľúto. Uvidíš, že všetko bude v poriadku. Netráp sa. Prajem Ti, aby si sa rýchlo zotavila.
Ahoj,prešla som si tým tiež, viem ako to bolí. Snaž sa myslieť pozitívne, ale poriadne si poplac, nech to ide von. Ja som si myslela že som v pohode, ale dostala som celkom silny postabortivny syndrom, kdesi vnútri to zostalo.Riešila som to s lekárkou.o 2 mesiace na to som otehotnela, ani neviem ako. Ochvilku rodim,zdá sa byť všetko v pohode ;) nezufaj, stáva sa to žiaľ často.drzim ti palce!! 🙂
@lyduska13 ahoj, viem ako sa citis, mam toho za sebou viac nez dost. Ked som potratila prvy raz tak mi lekar povedal ze sa to jedoducho stava a netreba vesat hlavu. Mas v uvodzovkach vyhodu ze si sa vycistila sama, tak nemusis cakat a mozete sa zacat snaxit znova. Neviem kolko mas rokov, ale ak chces mat istotu tak si nechat vysetrit krv na hematologii. Mne zistili po 2 potratoch ze mam gen.mutaciu cize hustu krv a preto tie potraty. Takze pri dalsom tehu som si musela pichat injekcie. Co zabralo a teraz tu vedla mna spinka 6 mesacny drobec (ja mam 38 r. A prve dieta). Takze nevesaj hlavu, viem, je to tazke ale zivot ide dalej 🙂 drzim silno palceky 🙂
Je mi veľmi ľúto že sa ti to stalo :( pokiaľ ide o samovyčistenie tak je to možné a je to lepšia cesta ako kyret. Aspon mne to lekar vysvetlil tak že je vždy lepšie ak sa o to postara priroda lebo pri kyrete je vždy nejake to riziko škrabancov na maternici čo by mohlo viesť k problemom otehotnieť zas. Ale aj ked som sa sama vyčistila robili mi sono či vyšlo všetko či predsa len nebude potrebne aj dočistenie v nemocnici. Pokiaľ ide o snaženie o dalšie babatko tak vravel lekar že by sme mali počkať tak polroka kym sa telo zotavi. Poznam však ženy čo otehotneli po mesiaci dvoch a v pohode donosili ale mne vtedy vravel lekar že je to trošku riskantne lebo telo je ešte oslabene z potratu a nemusi zvladnuť zaťaž v podobe dalšieho tehotenstva tak skoro po potrate. V každom pripade netreba smutok v sebe nejak dusiť. Treba ten smutok zo seba dostať preč a riadne sa vyplakať tiež nie je hamba. Dôležite je určite pochopenie partnera. Mne však pomohlo až ked som otehotnela zas, ale to bolo zas 9 mesiacov strachu a obav či sa to nestane zas :( ale potom keď už raz budeš držať vytúžené bábätko v náručí, to si už na túto smutnú skúsenosť ani nespomenieš 🙂 prajem aby si sa rýchlo zotavila fyzicky a hlavne duševne 🙂
@lyduska13 ahoj, síce som si neprešla samovoľným potratom, ale kyretážou v 12tt. Ach, čo som sa naplakala, potoky sĺz...toľko krát som si položila otázku PREČO. Ale vcelku rýchlo som pochopila, že takto nemôžem fungovať, musím sa nastaviť na pozitívne myšlienky. Proste som VEDELA, VIDELA, že o pár mesiacov budem odchádzať štastná s bábatkom z tej istej nemocncice z ktorej som vtedy odchádzala zničená a s plačom po zákroku. Utešovala som sa, že som mladá baba, s partnerom sme obaja zdraví mladí ľudia, teraz sa stalo čo sa stalo a nabudúce bude už všetko dobre. Po prvej MS som sa cítila psychicky aj fyzicky dobre (samozrejme, že to stále zamrzelo, aj zamrzí), tak sme si povedali, že to skúsime a hneď to vyšlo a ostala som znovu tehotná. Teraz som v 16tt, čakám zdravého chlapčeka a všetko je vďakabohu v poriadku. Verím a úplne chápem, že to máš ťažké, ale skús myslieť na to pekné čo bude, predstavuj si to, čo ťa čaká a pozitívnymi myšlienkami si to “privolávaj” 🙂 snaž sa nepozerať a stále sa vracať k tomu čo bolo, aj keď je to ťažké... a po vyčistení sa začnite snažiť a uvidíš ani nevieš ako a zachvíľu budeš šťastná ako blcha. Prajem ti veľa síl a držím palce! ❤️
Tiež som si tým prešla, v 10.tt ale musela som podstúpiť kyret. Takže sme sa mohli začať snažiť po 3 mesiacoch. Potrat v novembri 2017, vo februári 2018 som už opäť bola tehotná a v novembri 2018 sa nám narodilo naše vytúžené dievčatko. Takže teraz sa tešíme z 3 mesačnej bambulky 🙂 ale často si spomeniem na nášho anjelika. tiež som sa bála,že sa nám to nepodarí, ale manžel má vždy ubezpečoval,nech z toho nemám strach.
Hlavne je dostať smútok zo seba, vyplakať sa, my sme si s mužom veru išli oči vyplakať,ale zvládli sme to. Ak máš dobrého muža,zvládnete to aj vy. Ten môj mi bol neskutocnou oporou. Ale viem,že pre neho to bolo tiež veľmi tazke.
Takže držím palce v snažení a nech nabudúce všetko dobrée dopadne 🙂
@lyduska13 ja som potratila presne takto v 6tom tyzdni pri prvom tehotenstve. po pol roku snazenia. vycistila som sa tiez sama, kyret nebolo treba. doktorka ma upokojila - velmi dobre mi vysvetlila, ze skratka prirodu neoblbnes a radsej odist takto, ako mozno neskor s nejakym vaznym poskodenim, ked odislo takto skoro, znamena to, ze nebolo zivotaschopne. a ja som to tak prijala. odvtedy uz mam dve deti, kazde tiez cca do pol roka snazenia. akurat medzi potratom a prvym synom mam pauzu, lebo som riesila zubarov a extrakciu osmiciek, do coho som ako tehotna nechcela ist.
@lyduska13 ahoj .. posielam ti vela sil a dufam ze ta trosku moj pribeh povzbudi.. 10/2017 som tiez v 6tt zacala krvacat isla na pohotovost dali lieky,kludovy rezim ze mozno sa to este udrzi no nestalo sa tak,.. tri dni som lezala v bolestiach (neviem ci tie psychicke neboli vacsie) a krvacala a krvacala kusy tiez.. po tych troch dnoch sa to trochu ustupilo s tym ze uz som vedela ze som o to dosla (necitila som sa uz ani tehotne robila som test a palicka uplne slaba) mala som ist k dr ze co teda.. doktorka mi povedala s polutovanim ze teda nic ze babo odislo, ale neprekvapilo ma to.. povedala ze uvidime tyzden ci sa vycistim sama alebo kyret,este tyzden som krvacala.. chvala bohu som nemusela na kyret.. potom doslo prazdo, utesovanie od okolia 'ved to este nebolo dieta netrap sa a bla bla blaa' .. bolo to tazke horsie ako nejaky uboleny rozchod.. hned som chcela ist sa znovu snazit a rychlo rychlo .. ale potom som si tak povedala ze mam strach toto keby sa malo opakovat len preto ze maternica este nieje ok.. tak som sa odputala aj ked som na ten potrat myslela stale ma to mrzelo.. nasla som si druhu pracu a na snazenie som sa uz nejak neodvazila..5/2018 som dala vypoved 6/2018 mojmu drahemu 'uslo'(zo zaciatku som sa velmi bala ze to dopadne zas zle) a dneska pod srdcom nosim mojho chlapceka ktory bude co chvila s nami 😊🙏❤drzim ti palceky ver ze vsetko sa deje pre nieco a ma to tak byt..
Vycistila som sa sama 2x. Zhruba ten mesiac este sem tam boli bolesti a spinenie. Potom normalne prisla ms. Na sone bolo vsetko v poriadku a ciste. Drzim palce. Ja som v priebehu 1 roka otehotnela 3x z toho 2 zamlknute a treti buva v postielke. Tiez som mala v mojom veku strach ci to vyjde po tom vsetkom. Drzte sa bude dobre ❤
Velmi vam dakujem za vsetky spravy, povzbudenia aj vase skusenosti.viem ze je o tom problem vraviet a preto si to cenim dvojnasobne.skusame to spolu s partnerom preboliet spolocne a mam u neho velku oporu....som rada ze vas tu mam...som zvedava co mi dnes povie moj gyn.
Ono to chce prakticky len čas. Ako nemáme ti čo iného povedať len to, aby ste pri sebe stáli a isto to spolu zvládnete
Ahojte dnes som bola u svojho gyn. Nastastie sa cistim sama ze uz tam skoro nic nie je z vystelky, dal mi injekcie na rulovanie maternice, a na rychlejsie vypudenie toho co zostalo, povedal ze sa to stalo preto ze som mala chripku, ze sa to nevivijalo a ze by sme tomu ani nevedeli pomoct....hcg mi islo pekne dole, povedal ze inak som v poriadku a aby sme nezufali, ze o dva cykle kludne mozeme zacat znovu....nastastie, vsetko ostatne je v poriadku....len ze ten virus proste nedal moznost sa rozvijat dalej...je mi to aspon utechov ze sa mozeme o nedlho zacat znovu snazit....
@arcanne2 ahoj, vies mi prosim ta povedat viac o tom postabortivnom syndrome? S kym si to rozoberala? My sme prisli o babo v 12 tyzdni pred rokom, odvtedy sa nam nedari opzt otehotniet, co este viac znasobuje moj smutok a nici psychiku. :( uz sme skusili aj CAR, prvy pokus iui neuspesny. Co ti nakoniec pomhlo hodit to za hlavu? Dakujem a prajem vela radosti s drobcom.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lyduska13 juuuuj ha moja zlata, nezazila som to, ale po precitani tvojho pribehu musim reagovat a napisat ze ti drzim palce. My zeny sme neskutocne silne a zvladneme toho veeeeela. Partner nech ti pomoze a coskoro budes fit. Uvidis potom pridu deticky ktore ti budu robit radost. Drzim palce 😉. Inak pristup doktorov no cista katastrofa k tomu sa nejdem ani vyjadrovat. Len sa ty pekne drzkaj