Ahojte zienky chcem sa spytat ci ma nejaka z vas skusenosti s potratom a s akceptovanim vzniknutej situacie. Pripadne ako dlho vam trvalo kym ste to stravili ? Podelite sa so mnou o vase pribehy ? 🤰 😢
@morskeplody
vseobecne som to zhrnula kedysi takto
https://www.modrykonik.sk/blog/margarita/article/po-potrate/
a pribehy su to smutne, aj datumovo,
prve som potratila 2 dni pred Stedrym dnom, odvtedy mam stale blby pocit, ked kazdy rok varim kapustnicu...druhe potom dalsi rok den pred vlastnymi meninami a treti krat to bolo na Mikulasa...asi aj preto, aby sa mi tie smutne datumy lepsie pamatali...
ale ma to uzasny happyend > teraz mi vedla v izbe spia az 4 deti
🙂
🙂 Mne sa to uz stalo 2 krat. Prvy krat som potratila babatko v 13 tt doktor mi povedal ze to sa stava, ze som mlada a ze este budem mat deti. Bola som z toho velmi nestastna nemohla som spat a ani riadne fungovat stalo sa mi to tyzden pred maturitou. Potom som otehotnela znova bola som stastna a pomohlo mi to aspon trochu zabudnut na tu bolest 🙂 . Cakala som jednovajecne dvojicky dievcatka ❤ bola som tak stastna 🙂 sono ukazovalo ze je vsetko bolo v poriadku uz som pocitila aj ako sa prehadzuje. Uz bohuzial len jedno myslela som ze je vsetko v poriadku tak 1-3 krat za den som nieco citila. V ten den ked som sla znovu na sono som uz pohyb necitila mala som zvlastny pocit. Bola som v 21tt a prisla som o vsetko jednej mojej malinkej pravdepodobne zlyhalo srdiecko a druha nasledne zomrela na vzniknuty zapal kedze bola so svojou sestrickou v tesnej blizkosti 😢 a teraz uz naozaj nenachadzam utechu 😢
Mne sa to stalo pred 3týždňami v 22tt.,ešte stále to spracovavam a asi budem ešte potrebovať veľa času.Ak chceš napíš súkromnú správu🙂
@morskeplody
to je mi velmi luto, je uplne pochopitelne, ze to boli a ze dost dlho asi potrva, kym to aspon ako tak pekonas, lebo uplne sa to neda prekonat nikdy...
asi si uz patrala po pricine, lebo 2x a v takom relativne uz vyssom stadiu to obycajne mava dovod....
Ahojte mne sa to stalo teraz poslednú menstruaciu som mala 6.1.A tak minulú sobotu som si urobila test a bol pozitívny a tak v utorok som šla k dr. A ten mi urobil ultrazvuk a ze tam nič nevidí tak mi sestrička zobrala krv a teraz v stredu som volala a bol pozitívny a ja hneď jupí ale hneď som jej povedala ze ma bolí brucho tak nech prídem tak som prišla vo štvrtok a dr mi zase urobil ultrazvuk a meral to dlho a potom mi dal papier na interné tak som sa ho opýtala ze pret ze co sa deje a on mi povedal že vypada to tak že plodu prestal rásť tak mi sestrička znova zobrala krv ze keď hladina bude vyššia než deň predtým tak sa mohol dr zmylit ale mi potom povedala keby ze začnem krvácať tak nech idem hneď do nemocnice a keď nie tak nech prídem ráno a tak ráno sa zobudím a šok začala som krvácať tak hneď sme išli do nemocnice a to čakanie bolo hrozné najprv mi urobili ultrazvuk a tam ze asi ten plod je mŕtvy ale bola tam jedna milá sestrička a tá ma utesovala ze to nič neznamená uvidíme aké budú výsledky ale bohužiaľ výsledky boli zlé a tak mi potom dr povedal že čistenie nieje nutné ze mám sliznicu nízko takže to normálne od menstrulujem mám síce trochu bolesti ale to je nič oproti tomu prázdnu čo cítim a nemám odvahu a ani chuť vyhodiť testy co som si urobila je to možno choré ale ma.to trochu hreje pri srdci keď sa na ne pozerám😢
Deň kedy som ja potratila svojho anjelika mi zostane navždy vryti v pamati. Bolo to presne na Katarinu a najhoršie na tom je to,že môjho priateľa mama a aj jeho sestra sa tak volajú. Budú tomu tri mesiace a stále ma to bolí.... Človek sa s tým nikdy úplne nezmieri, len to postupne bude menej a menej bolieť. Zo začiatku som o tom nedokázala hovoriť ale teraz už hej. Myslela som si,že nástup do práce po pn-ke nezvládnem ale opak je pravdou. Aspoň tam na to nemyslim. Horšie je to keď som doma. Tam na to stále myslím a pýtam sa prečo sa to stalo? A vždy si dám odpoveď,preto lebo to tak malo byť. V peňaženke nosím fotku zo sona môjho malého anjelika,ktorý je teraz tam hore v nebicku a dáva na nas pozor .
Ja som prišla pred 2 týždňami v 11tt o dvojicky😭je to veľmi ťažké a jedine či má posúva a drží je moj syn ktorého milujem rovnako ako som milovala ich😭.Je to ťažké a ešte stále sa mi nechce veriť že to tak je😭
Jediné čo môžem k tomu povedať alebo respektíve napísať baby musíme biť silné ja viem ani sama tomu neverím čo píšem ale nič iné nám neostáva každej vám prajem všetko po čom túžite aby sa vám to splnilo 😘 😘
Ahojte neviem ci mi tu este niekto odpise :( ja som prisla o dietatko v 21tt s priatelom sme dietatko planovali...do poslednej chvile bolo vsetko v poriadku vsetky vysetrenia dokonca som bola vZa genetickom vysetreni v 13tt kde bolo vsetko v poriadku...v21tt som bola u mojho lekara na vysetrenie kde mi robil sono povedal len ze sa mu zda ze ma dietatko malo plodovej vody a poslal ma do Za kde som hned utekala a vsetky obavy sa potvrdili..dietatko malo malo plodovej vody,nevyvynute plucka,oblicky,nenalpneny mocovy mechur a ine...musela som ist na interupciu lebo poskodenia boli nezlucitelne so zivotom bodaj by si ziadna zena nemusela nikdy prejst tym co ja... :( Touto cestou prosim ak ma niektora podobnu skusenost alebo o niekom takom viete napiste mi...
veronikaa2017😢tak ako som sa vyjadrila.Neviem Nemôžem tvrdiť že sme to mali podobne ale viem si predstavit čo to pre Vás znamenalo.Je to veľmi ťažké.My sme dieťatko tiež plánovali a aj sa po 4 mes.podarilo.A aj keď je pravda že som bola v soku keď mi v nemocnici oznámili že čakáme dvojvajecne dvojicky ale veľmi rýchlo som sa s tým vyrovnala a tešila sa až do chvíle kedy mi pán doktor oznámil že musím do nemocnici.Tize hneď od ginekologovi som isla do nemocnici a tam mi oznámili že im prestali byt srdiecka a ja som musela na kyretaz😭.Bolo to pre mna niečo hrozne a ešte obri viac ze navštevujem lekárov iba v Rakúsku keďže tam pracujem .Cize moja hospitalizácia v At bola pre mna bez rodiny o to ťažšia.Su tomu už 2 týždne ale ja tomu stále neverím.Drzim Vám veľmi palce a verím že sa nám to podarí 😇🙏
@papali urcite podobne v tom vyrovnat sa s tym a asi nikdy nedostaneme odpoved preco prave my lebo to sa pytam stale...ja som po tyzden aj 2dni este velmi cerstve a tiez som bola na kyretazi najhorsie ze uz som babatko aj citila...papali muselo to byt tazke bez rodiny ste velmi silna:( odo mna sa priatel nepohol bez neho by som to tazko zvladla...aj ja Vam drzim prsty nech nam to do buducna vide kazdej jednej ja myslim len na to ale to mam este dlhu cestu pred sebou...
Dakujem moc.!!!Mna nad vodou drží moj syn ale aj tak stále premýšľam, tak ako aj teraz 😢že som ich milovala už v brušku rovnako.Odpoved na otázku prečo???Nedostaneme a myslím že to ženu zasiahne hlboko a aj keď manžel (muz)môže súcitit,nikdy nepochopí a neprecíti to čo jedna matka.Tie noci sú hrozne a hlavne keď už spia.prajem Vám z celého ❤vsetko len to naj
@papali presne napísané že manžel súciti ale nevie tak pochopiť ja som v piatok prišla z nemocnice a hneď som sa zavrela do spálne a odtiaľ som vyšla a na druhý deň aj to prišiel môj manžel a hovorí mi myslíš si že mňa to nebolí veď aj moje to bolo áno bolo ale to sa nedá opísať ze ako to prežívame my ženy je to úplne o inom než muži viem že tiež je to ľúto každému jednému ale nikdy to nepochopia ja mam dve deti ktoré milujem viac než svoj život a toto bolo síce neplánovane ale tak strašne som sa tešila ako keby to málo biť prvé a preto nepochopím tie čo môžu mať bez problémov a spravia čo spravia no nie všetky ale čo pozerám a počúvam je ich dosť v takom prípade by som chcela aby sme my čo chceme bolí na ich mieste len čo človek mieni pán boh mení
jarka0 Krasne napísané.
Jaj baby musim sa niekomu postazovat dnes sme mali s manzelom sex ale samozrejme s ochranou a uz ked bolo po tak som sa ho opytala ze co keby sme to skusili este raz a on ze co sex a ja ze nie o babo a jeho odpoved mi zlomila srdce ze nie uz nie ja som uz stary a viac som nemohla ani slovo zo seba dostat zacala som plakat a on ze neplac ja ta milujem a otocil sa a hned zaspal a ja rozmyslam kazdy den nad tym co sa stalo a ze co bude dalej a neviem viac ako dalej chcela by som bit na jeho mieste a brat to tak z nadhladom a optimizmom 😢😢
😢Fu smutne velmi😢Na zamyslenie fak...a ak sa môžem opýtať máte už dieťa?hm....aj napriek tomu že sa má to netýka som sa nad tým ako žena pozastavila
jarka0 ...prepáčte za moju otázku a reakciu len má to tiež ako ženu zaskočilo.Viem že máte už dve deticky...muži sú z marsu
Mne to trvalo 3 mesiace. Velmi mi pomohol v psych.podpore moj manzel. Kazde jedno rano som stavala s myslienkou na babo kt.snami uz nie je. 3mesiace som sa budila a zaspavala s touto myslienkou. Mavala som nocne mory, prebdene noci, takmer ziaden spanok. Teraz uz je to lepsie, stale to boli ale cas je liecitel. Neda sa na to zo dna na den zabudnut. A nie, nebude to dobre ako kazdy povie. Musis sa s tym vyrovnat sama a po svojom. Niekomu to teva tyzden a ide dalej. Niekomu dlhsie ako mne. Verim, ze to zvladnes. Posielam vela sil 🙂
No ja som tiež 3 týždne po kyretazi😭😭čakali sme dvojicky....preto má to zaujalo pretože ja si ani neviem predstavit to ako príde k tomu po mojim zotavení a ako sa bude chovať ten moj😒
A presne ako píše zaralucy.....myslím že sa s tým nedá vyrovnať a tak ako aj dnes po 3 týždňoch nemôžem spat a stále neverím tomu že už niesu pod mojim ❤😭
Ako citam dievcata ze pisete ze chlapi to nepochopia co vtedy prezivame, samozrejme ze to nepochopi nik iny len MY co sme tym presli. Ale ja si ani len nedokazem predatavit ze by som manzela nemala pri sebe pocas tychto hroznych mesiacov odkedy mi oznamil Dr ze musim na kyretaz. Plakali sme spolu, bol cely den pri mne v den zakroku, ani na minutu sa odomna nevzdialil a stale ma drzal za ruku. Ked som sa prebrala z narkozy moje slova boli cez plac: ze uz nemame pri sebe nas poklad. Plakal pri mne a drzal ma za ruku, nosil ma doslova na rukach ked som nevladala. Dokazal ma rozosmiat aj v tych najhorsich chvilach. Bez neho by som to nezvladla.
@zaralucy jako ani ja nemozem povedat z tohoto hladiska je zlaty tiez sa snazi a pyta sa ma ze ci nieco nepotrebujem alebo ze ci ma nieco neboli atd ale ja nepotrebujem aby sa zaujimal niekto ako sa mam co sa tyka zdravotneho stavu ale ako sa mam z psychyckeho tak to sa ma nikto nespytal ale keby aj tak ten kto nezazil nepochopi
😢
Boze ako by som chcela mat take malicke 👶
Nechcela som tým uraziť mužov ale je fakt že to nemôžu pochopiť ....precítiť môžu tomu verím ....moj bol tiež vždy pri mne a tiež sme plakali často spolu ale......je to dane skratka prirodiu😒my ženy sa s tým musíme popasovať samé muži nám len môžu pomáhať byt oporou
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj môj potrat bol tesne po vianociach najhorší bol pre mňa ten deň keď mi to doktor povedal a na druhý deň mi to bolo vždy ľúto keď som šla na wc a krvácala som tam som sa vždy rozplakala ale našťastie mám už jednu dcérku doma a tak to bolelo o to menej