Potrat

natali408
31. okt 2018

Je to veľmi čerstvé, ale potrebujem si "vyliať dušu"...
S priateľom sme spolu 6 rokov, láska na prvý pohľad, ako z rozprávky, ideálny vzťah...
Od začiatku sme vedeli, že sme stvorení jeden pre druhého. Čas plynul. Mysleli sme si, že otehotnenie, bábätko a všetko to krásne, čo k tomu patrí príde čoskoro- nebránili sme sa tomu, a po čase sme začali túžiť mať naše kĺbko šťastia. Prešli sme si nejakými vyšetreniami, všetko bolo vraj v poriadku. Tak dobre, povedali sme si, veď hádam Pán Božko dopraje aj nám... a aj doprial ...
Po 6-tich rokoch túžby mať s milovaným človekom, životnou láskou bábätko prišli vytúžené 2 čiarky na tehotenskom teste. Nemohli sme tomu uveriť, no keď nám to potvrdil lekár, boli sme najšťastnejší na svete. Môj Milan sa o mňa staral ako o princeznú.
Týždne plynuli a začala som mať problémy. Cca v 8 TT som začala mať teploty, bolesť hrdla, tak som zašla k lekárovi, mala som angínu. Predpísal mi ATB s tým, že ich mám začať užívať ak do zajtra neprestanem teplotovať, tak som ležala v posteli, horúci čajík,vývar a vitamíny a teploty sa znížili, nemusela som brať ATB. Boli sme radi, že to prešlo.
O 2 týždne na to som začala pociťovať bolesť žíl na pravej ruke. Bolo to jasné- zápal. Tak mi zas nasadili lieky na riedenie krvi- dosť vysokú dávku a Dorsiflex na 10 dní. Obklady, bandáž atď. Bolesť aj opuch ustúpil. Zas sme boli radi, že to prešlo.
O týždeň zas prišiel problém... začala som špiniť hnedú krv... hospitalizovali ma v NSP PP na pozorovanie. Dávali mi lieky na udržanie tehotenstva a na zastavenie krvácania, bola som tam týždeň, odchádzala som v rovnakom stave, v akom som prišla. Hneď po víkende sme mali 1. screening- bábätko bolo v poriadku- tak som bola kľudná, doma som sa šetrila. No špinenie menilo farbu aj konzistenciu a pridali sa mierne krče, tak som pred vikendom zašla ešte k Dr. len mi pridal Ascorutin a kľudový režim. Krče do večera silneli až prichadzali cca kazdych 10min, O 1-nej v noci sme boli na pohotovosti. Dali mi Magnezko a Agolutin, bábo v poriadku... Krče som mala do rána v rovnakých intervaloch, potom celý deň mi bolo lepšie a o 17-tej to znova začalo, naberalo to na intenzite. Bola pri mne mama aj sestra. Plakala som od bolesti. Milan prišiel z práce,ľahol si ku mne chytil ma za ruku položil si kumne hlavu,cítila som ako to všetko preciťuje som nou, prišiel ďalší kŕč, a už som len cítila, že niečo vytieklo. Šla som na WC mama ma podopierala, vyšla ďaľšia tekutina, vedela som že je zle. Bola to plodová voda. Na pohotovosti mi lekár už len povedal, že babätko nežije 😢 😢 😢 😢
Zrútil sa nám svet. Čo nasledovalo potom bolo hrozné... kedže som mala stiahnutý, tuhý krčok, nerobili mi kyretáž hneď, čakalo sa do rána, či sa neotvorím, no nestalo sa tak... Dali mi tabletku na uvoľnenie krčka a mala som začať citit bolesti a pomaly sa otvarať, zatial sa nič nedialo, to čakanie bolo hrozné. Poprosila som sestričku, či by môj Milan mohol byť pri mne, nakoľko som bola sama na izbe.Umožnili nám to, tak sme spolu ruka v ruke, líčko pri líci smútili a čakali...
a prišlo bolesť, zazvonila som, prišli sestričky. Milana poslali von. Dali ma na misu a kázali tlačiť......😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Ja som si porodila svoje mŕtve 14týždňové bábätko 😢😢😢😢😢😢
Rozlúčila som sa s ním.... Plakali sme s mojím Milanom strašne, tá bolesť je neopísateľná 😢😢😢😢😢
Večer ma brali ma sál, urobiť kyretáž, z narkozy som sa zobudila s plačom...😢😢😢😢😢
Na druhý deň ma prepustili domov, dnes je to 3.tí deň, čo som bez môjho bábätka..😢😢😢😢😢

katkabg
31. okt 2018

@natali408 neviem ake slova by dokazali zmiernit bolest ktoru citis no chcela by som ti poslat aspon vela sil a hlavne aby bolest v dusi cim skor ystupila.Vase babatko je teraz v detskom nebicku je z neho anielik ktory na vas bude z hora dozerat kazdy den 😊 je mi to uprimne luto avsak mate okolo seba ludi ktory vas lubia a hlavne milujuceho muza ktory vam doda sil.Casom bolest zoslabne aj ked vy na babenko nikdy nezabudbete budete ho nosit v srdiecku na veky,uvidite ked vsetko pominie pride bocian opat a vy sa tentokrat budete tesit z vasho babenka 🙂 vsetko sa da do poriadku Teraz je to este velmicerstve no uvidite cas vsetko vylieci.

deti95060810
31. okt 2018

je to smutné, ale ak boli nejaké problémy, bábo bolo choré tak potom je to lepšie takto... 😢

natali408
autor
31. okt 2018

@deti95060810 je to nevysvetliteľné ale pred týždnom sme boli na poradni na screeningu kde lekár vyhľadáva vrodené vady...ale náš anjelik bol úplne v poriadku... je to hrozný pocit o to viac,keď viem že bol zdravučký 😢

natali408
autor
31. okt 2018

@katkabg Ďakujem veľmi za milé slová. Veríme, že to tak bude. A áno, je to náš anjelik Miško, dáva na nás pozor a oroduje za nás v nebíčku 😇❤

siasis
31. okt 2018

Je tu sskupinka mamicky anjelikov pridaj sa tam tam tie zeny prezili nieco ako ty...pomoze ti to....a neboj anjelik vam posle druhe babatko uz coskoro....🙂 neprezila som si to nastastie ale ties mi to je hrozne luto :(

kikulienkadd
31. okt 2018

@natali408 úprimnú sústrasť a prajem ti skoré zotavenie. Ver,že máš malého anjela,ktorý na teba dá pozor a bude aj lepšie. Máš blízkych,ktorí sú pri tebe,čas pomôže... Prajem ti všetko dobré!

natali408
autor
31. okt 2018

@siasis Ďakujem pekne ❤
Idem kuk tú skupinku.

natali408
autor
31. okt 2018

@kikulienkadd Ďakujem zo srdca za podporu

bobricek1979
31. okt 2018

@natali408 strašné
😢😢😢😢😢😢😢😢😢Je mi to moc moc ľúto neviem ani čo napísať, aby som ťa utesila musí to asi preboliet samé inak sa nedá v každom pripade nech to bolí čo najmenej a čím skôr sa dočkáš svojjo zdravého vytúženého babetka bud sa za vas modliť ajza tvoje malinké ech vas anjelik vám zosle krásne zdravé babetko

natali408
autor
31. okt 2018

@bobricek1979 😢😢😢😢😢 ďakujeme veľmi pekne za každú modlitbu za nášho Miška 😢😢😢😢😢😢

nika898
31. okt 2018

@natali408 je mi to velmi luto neviem si ani predstavit aku bolest prezivas. Posielam vela sil aby sa si cim skor dala doporiadku a opat sa mohla tesit z dvoch ciarok so stastnym koncom😗. Je to smutne ale vsetko ma svoj dovod a Pan Bozko vie preco to takto dopadlo. Vas anjelik dava na vas pozor ❤❤❤

natali408
autor
31. okt 2018

Ďakujem vám zo srdca za povzbudivé slová. Vážim si to veľmi. ❤

meredith83
31. okt 2018

Vies ja som vcera pozerala velmi dobre video. Ja som po zamlcanom potrate. A teraz som zas tehotna a velmi som nervozna aby sa nezopakoval scenar s minuleho roka. A ta zena bola po 3 potratoch a teraz uz vysoko tehotna hovorila ze bohuzial nikdy nevieme ako dlho budeme so svojim dietatom. Ci len zopar tyzdnov alebo cely svoj zivot. Zivot je nepredvidatelny ale dava neustalu sancu. Sancu na zotavenie a novy zaciatok. Svoje dieta budes mat navzdy v srdci. Aj ked ste boli spolu len 14 tyzdnov aj tak si bola mama. Teraz budes smutit ale ver mi trochu sa to zlepsi a zas otehotnies a verim ze to dotiahnes do uspesneho konca. Zelam vela sily a vzajomnej lasky.

montemotherone
31. okt 2018

@natali408 je mi ľúto čo ste si zažili. Ver, že bude aj lepšie. Chce to len čas. Najlepším liekom a "náplasťou" bude samozrejme ďalšie tehotenstvo so zdarným koncom. Teraz ale to chce naozaj čas na zahojenie po fyzickej aj psychickej stránke. Si mladá, neboj sa. Prídu aj lepšie časy ❤️

natali408
autor
31. okt 2018

@meredith83 Ahoj vieš mi prosím poslať link na to video? Ďakujem za podporu zo srdca

asulka
31. okt 2018

@natali408 veĺa síl. Stáva sa to .... pozri : www.anjeliky.sk

meredith83
31. okt 2018

@natali408 Je to v anglictine neviem ci rozumies. Najdem a poslem.

kredog
31. okt 2018

Tu bolest ti vezme az dalsi chrustik. Ja som v auguste otratila, v oktobri som dostala anjelika a teraz mam uz velkeho 3 mesacneho chlapa v postielke. Vyplac sa, nepotlacaj to v sebe, dostan to zo seba. Dristy ako nemysli na to, si mlada..... posli do....., musis to dostat, plac, kric, rozbi tanier. Sprav vsetko co myslis, ze ti ulavi. Myslim a posielam energiu.

selest
31. okt 2018

Ahoj. Mrzi ma co prezivate. Prezili sme cosi podobne 2x kratko po sebe 12tt a 8tt. Ja som ale nebola na kyretaz, s babatkami sme sa rozlucili doma. Bolo to nesmierne tazke 😢 Ked som v tom istom roku treti krat nasla dve ciarky na teste par dni pred vianocami strasne som sa bala. Nastastie maly mravcek ma uz 2 mesiace. Stale si este poplacem ked si na to spomeniem. Kazdy den sa pomodlim za vsetky 3 moje deticky Miskovi dam pusu v postielke a Matkovi a Veronike poslem pusu do neba. Casom to vsetko preboli a pride drobcek ktory ti vynahradi vsetko to trapenie a slzy. Treba skusat dalej, stoji to za to😘

natali408
autor
31. okt 2018

@kredog
@selest
Žienky ďakujem vám za slová podpory, teším sa aspoň s vami a z vašich detičiek a prajem veľa zdravia. Dodávate mi nádej, že aj na nás sa šťastie usmeje znova a náš anjelik nám pošle z nebíčka radostnú správu. Na nášho anjelička Miška nikdy nezabudneme. Navždy bude v našich srdciach, navždy bude naše prvé bábätko.

majada35
31. okt 2018

@natali408 Presla som niecim podobnym v 6t., som zacala spinit, tak ma hospitalizovali v nemocnici. Lekari sa mi usilovali podržať plod liekmi. Citila som sa fajn, prvy ultrazvuk bol v poriadku po 5.dnoch bo vykonany opat, no pri nom zistili, ze plod uz nezije. Bolo to hrozne..smutne,
citila som sa zlomena... abort vykonali na druhý den. A po nom to bolo este horsie..Preto viem, co prezivas..
Pol roka sme si mali davat pozor, aby som neotehotnela, ale po 3 mes.som isla na kontrolu s tym, ze je opat nejaky problem, lebo som este nedostala menstruaciu. Lekar mi na to, ze je to vsetko v poriadku. A ze som tehotna...Tak sa o 9 mesiacov narodil zdravy a krasny chlapcek. Nevzdavajte sa, aj vy sa toho dockate. Mozno skor ako si myslis. Drzim prsty, nic nie je stratene. Treba verit, vsetko bude dobre. 🙂 drz sa!

natali408
autor
31. okt 2018

@majada35 ❤❤❤ som šťastná s tebou a dúfam, že aj nám Pán Božko dopraje takú radosť

nevestickaaaa
31. okt 2018

Tak ako ti dievčatá píšu, nič iné ako čas ti nepomôže...
Ja som "potratila" v 24tt, tiež bolo dieťa zdravé a porodila som živé a zdravé dieťa, len to bolo jednoducho príliš skoro. Prvý týždeň bol peklo, ale manžel si zobral voľno v práci a išli sme preč z domu aspoň na pár dní, niekam do Tatier. Postupne sa to zlepšovalo, no ja musím za seba povedať, že mňa najviac držala myšlienka na ďalšie tehotenstvo. Mnohé dievčatá majú po niečom takom strach z ďalšieho tehotenstva, no u mňa to bolo naopak. Keď mi na pôrodnej sále oznámili, že môžem otehotnieť až o pol roka, tak som vedela, že to nevydržím. Po 3 mesiacoch sme si prestali dávať pozor, no tehotenstvo prišlo aj tak až o toho pol roka 🙂
Mňa táto udalosť poznačila trošku iným spôsobom ako väčšinu dievčat. Vždy som chcela iba 1 dieťa a teraz mám doma troch čertov a uvažujeme nad ďalším 😀 Uvedomila som si, že dieťa je obrovský dar a žiadna samozrejmosť.
Máš po boku skvelého človeka, s ktorým ste si vzájomnou oporou a to je momentálne to najdôležitejšie. Verím, že tiež budete mať čoskoro v náručí svoj vysnívaný batôžtek a budete zase šťastní.
Viem, že sa mi to veľmi ľahko píše, no skús nečítať blbosti na internete, nepozeraj si videá, diskusie, len z toho osprostieš 😀 Ja som to nedokázala a zabila som strašne veľa času na nete a naozaj mi to absolútne nič nedalo, okrem toho, že som pochopila, že mnohí ľudia sú na tom omnoho, ale naozaj omnoho horšie ako ja...
Držím palce!!

natali408
autor
31. okt 2018

@nevestickaaaa ...čo na to povedať, asi len toľko, že máš pravdu, potrebujem čas, každý sa so stratou dieťatka vyrovnáva inak...
aj ja dieťa vnímam ako dar, no nikdy by som nepomyslela, že nám bude tak rýchlo vzatý...
Prajem ti ďalší dar. Nech je to dievčatko ! ❤

natali408
autor
31. okt 2018

Úprimne zo srdiečka ďakujem vám všetkým, za správy, za potešujúce slová a v neposlednom rade za modlitby ktoré nám venujete. Prajem všetkým aby sa ich životy naplnili láskou, šťastím a hlavne zdravím. Ďakujeme za nášho anjelička Miška, ľúbime ťa bábätko naše 😇❤

anett63
31. okt 2018

@natali408 prajem ti veľa síl na prekonanie ťažkého životného obdobia,doprajte si čas na smutenie, každá žena je iná a potrebuje iný čas. Viem pochopiť čo prežívas, ja som predčasne porodila dvojičky,zomreli po pár dňoch v inkubatore 😓. Dovtedy som mala bezproblémové tehotenstvo,cítila som sa dobre,prišlo to náhle. Mne pomohli aj knihy s tématikou ohľadom straty dieťaťa. Prvé bábätko sa narodilo prirodzene,druhé akútnu sekciou,bola som fyzicky s psychicky na dne. Vedela som,že nás žiaľ trošku zmierni príchod ďalšieho bábätka. Podarilo sa po 5 mesiacoch,som teraz v 35 TT a dúfam,že tentoraz to dotiahneme do konca. Posielam ti objatie.

natali408
autor
31. okt 2018

@anett63 ďakujem za tvoje slová, budem sa za vás modliť, aby všetko bolo v poriadku ❤
Prajem ti to zo srdiečka

katkabg
31. okt 2018

Ja som skoro prisla o malu ked som ju porodila :( osud si zahrava snami

alami
31. okt 2018

@natali408 chuda moje. Je mi to velmi luto. Len cas vylieci taketo rany. Nech ta Boh zehna a ochranuje!

majada35
1. nov 2018

@natali408 Áno, dopraje, verim tomu.
🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre