Popôrodná depresia - ako sa jej zbaviť?

silvi300
15. dec 2019

Žienky, ako sa zbaviť popôrodnej depresie? Som 3 mesiace po pôrode, no cítim sa veľmi zle psychicky, veľmi zle prežívam moje materstvo, niekedy mám chuť už na všetko sa vykašľať, zbaliť sa a odísť od malého aj muža. Mám veľké zmeny nálad a veľa plačem. Som veľmi precitlivená na všetko. Niekedy mám myšlienky, že by bolo najlepšie zomrieť. Poradťe mi prosím ako sa toho zbaviť.

nesssa23
15. dec 2019

@silvi300 ahoj skus nastevit psychológa určite ti pomôže keď si takom stave. Najlepšie je vyhľadať odbornú pomoc není to na hambu

majah212
15. dec 2019

skus navstivit psychologa/psychiatra pozri si na nete odbornikov v tvojom okoli a objednaj sa telefonicky,,nepotrebujes vymenny listok, proste nic, je super ze to chces riesit, uz len to dotiahnut do uspesneho konca 🙂

bevina
15. dec 2019

Odporúčam brat vitamín C a magnézium + denne ak sa dá byť na slnku, ja z toho čerpám energiu. Držím palce

pribinak
15. dec 2019

Toto nie je sranda. Urcite kontaktuj psychiatričku. Netráp seba zbytocne. Predpisu ti ľahké lieky na nejaky cas. Treba to riesit.
Drzim ti palce

kuschel81
15. dec 2019

Jednoznacne psychiater.

katty2012
15. dec 2019

@silvi300 skus homeo sepia 200 c, 3 gulicky/ 3x za den, ber to len 1 den, nie dlhsie!! plus navsteva psychologa k tomu, do dalsich troch mesiacov budes fit

ivangeline
16. dec 2019

Rozpravaj o tom. To je dobry začiatok. Dá sa nájsť psychológ aj cez Skype, ak sa nedá často z domu ale určite by som chodila vonku na prechádzky, často medzi ľudí, zavolala dobre kamošky, radila sa s mužom a snažila si vytvoriť pohodlie a systém, ktorý pre teba bude bezpečná zóna a budeš sa cítiť dobre. Jedla zdravo a celkovo zdravý životný štýl pomáha. Dúfam, že to čoskoro odzneje. 🙃 Ja mám depresívne stavy, nič silné ale sú...a boli aj pred tehotenstvom.. dá sa to zvládať a keď je to popôrodné, tak to hádam odzneje!

baska_nice
16. dec 2019

@silvi300 ked mas taketo problemy, tak treba jednoznacne navstivit odbornu pomoc, psychologa alebo psychiatra s ktorym sa o tom budes moct porozpravat. velmi ti to pomoze, uvidis!

stanulik33
17. dec 2019

Ja som to mala tiež, ale odbornú pomoc som nevyhľadala, ale mala som! Zbytočne som pretrpela celý prvý rok malého a nič si z toho obdobia nepamätám, len ako som bola zúfalá a malého som vôbec nechcela, bol mi ako cudzie dieťa, no hrozné niečo. Teraz by som zaňho aj dýchala, ale mala som vyhľadať pomoc vtedy. Vyhľadaj psychiatra, to nie je žiadna hanba, to sa môže stať hocikomu.

nini1010
17. dec 2019

Naozaj si myslis ze toto zvkadbes sama bez odbornej pomovi.Chod za svojou obvidnou lekarkou a ona tanposle podla svojho uvazenia za psychologom alebo psychiatrom.To su veci ktore sa nirmalne stavaju a liecia po porodoch.nie si prva ani posledna.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre