Ahojte. Je tu aktualne nejaka zienka, ktora si v poslednom obdobi zazila mimomaternicove tehotenstvo a naslednu laparoskopiu? U mna doslo k prasknutiu a zachranili ma v poslednej chvili. Stratila som aj vela krvi. Vajcovod museli odstranit. Uz ubehli 3 mesiace, no stale mam zdravotne problemy a mam dojem, ze az teraz mi zacalo dochadzat, co sa udialo. Bola by som vdacna, ak by som sa mohla poradit s niekym, kto si to prezil na vlastnej kozi.
@stvura dakujem pekne za podporu ❤️ ja sa este momentalne citim tak, ze si nie som ista, ci som na deticky fyzicky aj psychicky pripravena :( 5 rokov sa nam nedarilo otehotniet, pred rokom sme podstupili aj neuspesne IVF, az sa nakoniec prislo nato, ze mam celiakiu a alergiu na mliecne produkty. Kratko po zacati diety som prirodzene otehotnela, no nevedela som o tom, lebo cyklus bol rozhadzany a problem rozne. Potom zrazu na dovolenke v zahranici kolaps… kedze mi nerobili spolu s laparkou kyret, hcg klesalo velmi dlho a mala som kvoli tomu problemy (napr. mi opuchli chodidla - mam aj lepive dosticky). Teraz cakam na cca 3 menzes odvtedy, no bolesti su dost silne a cyklus strasne dlhy. Test nic neukazuje a tie bolesti mi velmi pripominaju ten moment, kedy som odpadla. Mali ste aj vy taky bolestivy menzes po operacii?
@ingelina Ahoj, mrzí ma že si si tým musela prejsť. Tiež som si prešla v apríli mimomaternicovým, ale u mňa to našťastie podchytili naozaj v skorom štádiu + plod "našťastie" odumrel hneď na začiatku a nerátstol vo vajcovode ďalej, telo to nakoniec zvládlo samé vypudiť do brucha kde sa to vstrebalo a nebola potrebný laparoskopia. Na druhý cyklus po tomto všetkom sa podarilo znovu otehotnieť ❤️ Veľmi držím palce nech všetko dobre dopadne, verím že si vás vaša dušička znovu nájde 🙏 Riadne trápenie na psychiku to musí byť.. Držte sa 🙏
@ingelina sesterka mala podobne, zachranili ju v poslednej chvili, Ale uz mala syna 2,5 rocneho cca. Ona mala tiez 4 potraty, potom toho syna a potom asi 9 potratov do toho 12tt a posledne bolo toto mimomaternicove. Mala velke problemy s anemiou, hoci do nej narvali par litrov krvi. Ona mala velky plod v 9/10tt vo vajcovode, prasklo to a dalej uz nic nevedela o sebe. Uz je v poriadku. Ale mala to tazke
@ingelina mimomaternicové tehotenstvo som si zažila, nič prijemne to nie je 8.5. som zistila že som tehotná a 13.5. Už ma aj operovali, hcg stupalo už som mala aj nevolnosti a všetko a dieťatko nikde. Bolo to veľmi traumatizujúce, išlo o moje prvé tehotenstvo a fakt som nečakala že by sa niečo také stalo. Odstranili mi ľavý vajcovod ale celkom rýchlo som sa zotavovala (fyzicky) nakolko som mladá. Psychicky som sa veľmi dlho trapila, niekedy som nedokazala vydržať sama so sebou, zachvaty plaču, pocity viny, nikto mi nevedel pomôcť...už od toho prešlo viac ako rok, často nad tym rozmýšlam predsa len to dieťatko by bolo už na svete ale taký je život. Po roku a pár drobných sa nám podarilo znovu otehotnieť, momentalne som v 15tt a cele toto tehotenstvo mam uzkosť aby sa nič nestalo, obdivujem každu ženu ktorá si prešla stratou a vyrovnala sa s tým
@katariiinkaa dakujem za podporu 🙏🏻 som rada, ze su aj radostnejsie pribehy a diagnoza mimomaternicove tehotenstvo nezbanamrna hned nevyhnutne operovanie a ohrozenie zivota. Zelam vela zdravia a nech to vsetko dopadne dobre 🙂
@kiki68 och :( u mna to bolo tiez cca v 9-10. tyzdni. Den pred dovolenkou som si nasla // ale ani vo sne mi nenapadlo, ze som tehotna uz dlhsie. Kedze to bolo prve tehotenstvo, nevedela som, co cakat. Citila som zavraty, nevolnost, pobolievanie a este aj ked mi prislo silno zle a odpadla som, nepripustala som si, ze to suvisi s tehotenstvom. Myslela som si, ze som zjedla lepok a je to silna reakcia. Vydrzala som takto celu noc a presviedcala manzela, ze to bude dobre. Viackrat som odpadla a neskutocne silno zvracala. Previezli ma na vysetrenie a tam zistili, ze v panve je vela krvi. Museli ma letecky previezt do vacsej nemocnice, rovno na salu. Stratila som cez 2L krvi a vsetci mi vraveli, ze to bolo stastie v nestasti. Vtedy som bola hlavne vdacna, ze zijem. Ako tvoja sesternica toto vsetko zvladla? Och, nesmierne tazke to muselo byt. Zamyslam sa, ako toto mozu zeny zvladnut, ked uz maju aj nejake deti, alebo proste potrebuju naplno fungovat v praci. Ja mam len stastie, ze mozem pracovat z domu. Ale tych lekarov, kolkych som za posledne tyzdne navstivila 😢 pridruzili sa k tomu potom rozne ine tazkosti. Prajem si len, aby som aspon do Vianoc uz mohla povedat, ze sa citim opat normalne
Ja som si tym presla uz pred 8 rokmi, prasknuty vajcovod. Akurat ja som uz bola v nemocnici s podozrenim na extrauterinku, sledovali ci a ako stupa HCG, na USG zatial nic nevideli, mala som uz naplanovanu laparoskopiu. No vecer pred terminom vajcovod praskol, zacala som krvacat do brucha, tak zvolili radikalnejsie riesenie - laparotomiu. Vzhladom na to, ze ma rezali, mala som narok na poistovnou hradeny 3 tyzdnovy kupelny pobyt, aj som to vyuzila a dost mi to psychicky pomohlo. Po laparoskopii tusim ale hradia len procedury, no ak si to mozes dovolit, chod do kupelov, prides na ine myslienky, oddychnes si, das sa dokopy.
@miracle25 musel to byt obrovsky sok. Chvalabohu, ze sa vam podarilo znovu otehotniet. Ono to vraj uz tak ostane navzdy zapisane v nas :( Viem si predstavit, aku uzkost to v tebe vyvolava… budem sa modlit, nech mas silu a dost pokoja 🙏🏻 nic z toho nie je tvoja chyba. Deje sa to, lebo to tak malo byt. Kiezby to fungovalo tak, ze nas taka udalost posilni. Ja tiez bojujem s naznakmi uzkosti a jedine, co mi pomaha, je ist na prechadzku, zamestnat ruky a hlavu niecim inym. Dala by som vsetko zato, aby som sa citila normalne
Chcem sa este opytat: davali vam v nemocnici po laparke preventivne antibiotika? U mna neboli, v zahranici ich nerozdavaju ako lentilky 🙂 ale odvtedy mavam kazdy den vo vytoku take biele kusky tkaniva, ako keby potrhany papier. Myslela som si, ze to casom prejde a zrejme sa len cistia zvysky v tele…ale aj dnes, po tych 3. mesiacoch su tam. Obcas sa nahormadi aj viac. A MS stale nikde :(
@ingelina jemine toto si mala naozaj stastie v nestasti.
No sesterka bola doma s malym a jej muz mal kdesi ist, ale nesiel. Ona cistila okna, mala dve ciarky termin k lekarovi. Takze cakala , ze to bude tehu a lekar potvrdi vsetko. Nebolo, vraj zrazu jej zostalo zle a strasna bolest, odpadla, pod nou krvi, muz tam nastatsie bol a teda volal zachranku. Tak takto prezila. No vies co, dlho bola nestastna, upla sa na maleho by som povedala. Potom to nejak rozdychala, oslavila 40tku. Ja mam za sebou iba tie normalne MA do 12tt a tiez jedno dieta doma. Takze som ju chapala a bavili sme sa o tom trosku inak. Vedela, ze co som zazila a zeny preziju asi vsetko. Aspon ja mam ten dojem. Sesterka si zazila strasne veci, stratila ako dieta oboch rodicov behom roka skrz rakovinu. Takze chcela pre dieta surodenca aj skrz toto a nevyslo to. U nich bol nejaky vzacny autoimunitny problem ako u paru. Boli aj v CAR a lekari neodporucali ani IVF, kedze ona bola tehu casto, len to nedonosila cez 12tt. To jedno, co ma je zazrak ako to moje. Tak to nevzdavaj 🙏🏻❤️
@kiki68 boze, to je tak smutne… aj ked ju nepoznam, posielam velke virtualne objatie. Clovek, ktory si prejde tak tazkymi udalostami a dokaze existovat, je velmi silna osobnost. Verim, ze vsetko sa deje pre nejaku pricinu… tak hadam casom vsetky zeny pochopime, preco to tak je. Mozno je to znak, ze treba spomalit, mysliet viac na seba a oslavovat seba samu. Drzim vsetkym palce.
@kiki68 gyneko sledoval akurat hcg, kym neklesne na 0. Aj pocas tych prvych 2 mesiacov som mala menzes len vo forme velmi slabeho spinenia, ale to bolo kvoli hcg pochopitelne. Neviem, ako dlho sa moze telo z takeho zakroku spamatavat. V inych diskusiach som tu citala, ze aj po par rokoch maju pocas ms a ovu zeny silne bolesti
@ingelina tak moja ms kym sa dala do poriadku tak to trvalo určite viac ako 6mesiacov, cyklus sa predlžil a začala byť samozrejme nepravidelna, ovulaciu do teraz neviem ako mám 😅 fakt jedine ovulačne testy a sledovať to, ms mavam extremne bolestivu ale to som mala aj pred tym ale to telo sa celkovo dlho spamätáva a hlada svoj rytmus
@ingelina 6 tyzdnov sa telo moze davat dokopy bez menzesu a potom musi prist pravidelny menzes bez vytokov. Ak nie, nieco je zle. Aspon tak mi hovoril moj gyn vo Viedni, on je primar na jednej z tych velkych nemocnic. A to on je taky srandista by som povedala, ale s tymto mal vazny ksicht
@kiki68 Tomu verim. No kedze moj cyklus ani pred otehotnenim nebol pravidelny, moze tam byt viac roznych faktorov. Pred zistenim celiakie som cca 2 roky uzivala Duphaston, aby vobec ms prisla. Po nasadeni diety som pocas tych cca 7 mesiacov aj dost schudla, takze naozaj tam moze byt vselico. Pockam este chvilu a ked sa to nezlepsi, utekam na gyn.
@miracle25 paaaanecky, tak to potom chapem, preco vacsinou odporucaju zacat sa znovu snazit po 3-6 mesiacoch. Ale priroda to ma asi dobre vymyslene a vie, co robi 🙂 I ja som mavala bolestivu ms, ale teraz su to ine bolesti. Ktovie, mozno len v hlave, lebo to automaticky pripomina tu udalost. Ale je to bolestivejsie, striela obcas do krizov, noh, tahava bolest, az mam dojem, ze mi je nevolno
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ingelina drzim palce - mysli pozitivne...ja som mala mimomaternicove, laparoskopiu a nasledne i operaciu nakolko laparoskopia nebola uspesna a mam tri zdrave deti 🙂...takze vsetko je mozne aj s jednym vajcovodom.