Podarilo sa vám donosiť dieťa po opakovaných potratoch?

suoerzena
13. jún 2019

Ahojte, chcem sa podelit o svoj pribeh a mozno sa aj opytat ci ste tu niektore po opakovanych potratoch? Mam 32rokov a za sebou dve missed aborts v priebehu pol roka. Prve tehotenstvo skoncilo v 16tt - nebola pritomna akcia srdca, aj ked predtym slo vsetko ako malo, po 2x som otehotnela po 5mesiacoch od kyretaze a skoncilo to v 8tt - opat ziadna akcia srdca, aj ked tentokrat v skorsom stadiu. V oboch pripadoch prislo spinenie a uz bolo po tehotenstve. Caka nas s muzom seria vysetreni a obiehanie lekarov.. O psychike ani nehovorim, nie je to lahke toto cele nejako spracovat. Je tu nejaka zena co sa jej po opakovanych potratoch podarilo donosit zdrave dieta? Prislo sa u vas na pricinu preco ste potratili?

modrinkaa
13. jún 2019

Napíš @miris666

annamaria4
13. jún 2019

mojenko je to tazke sama som nieco take zazila a poviem ti tak, ze sa nemate kam ponahlat, najhorsie je podla mna ked otehotneis tesne po po ptrate, hlavne si musite dat hlavy doporiadku a stat jeden pri druhom. isto sa vam casom podari o tom niet pochyb

pininka1
13. jún 2019

Tiež mi je veľmi ľúto,čím prechádzate. Ja som mala len jeden potrat a aj to mi stačilo. Poznám však viacero žien ktoré majú detičky aj po opakovaných potratoch, kamarátka dokonca 7 potratov než donosila. Treba ísť určite na hematologiu a všetky ostatné vyšetrenia a verím že sa vám to podarí.

noemi155
13. jún 2019

@suoerzena ahoj a náhodou na hematologii si nebola?
Aby ti urobilo genetické testy,či nemáš niečo zmutovane alebo tzv. Lipové doštičky ...
Pritom vznikajú zamlčanie potraty
Aj mne sa to stalo ,teraz som tehotná picham celé tehu clexane na riedenie krvi a zatiaľ všetko v poriadku
Verím,že bábätko donosim a samozrejme som aj na rizikovom

suoerzena
autor
13. jún 2019

Na hematologiu aj imunologiu som isla po prvom potrate, predsa len to bol uz 16tt. Nezistili vobec nic. Tentokrat som sa objednala na hematologiu inam plus ideme na reprodukcnu imunologiu, pridala som endokrinologiu .. a na vysledky z genetiky cakame. Vsetko to samozrejme dlho trva, su to mesiace dokym vobec dostaneme termin a potom tyzdne cakania za vysledkami. Ja sa uz teraz neponahlam nikam, mne pomahalo na psychiku to ze sa mozme zacat snazit po 3mesiacoch a hned na 1x som opat otehotnela.. no tentokrat to uz tak necitim, telo je rozbite, hlava to uz nespracovava.. potrebujem si oddychnut..

noemi155
13. jún 2019

@suoerzena no genetické výsledky trvajú 4-6 týždňov
Ale proste dbaj na tom ,že si chceš pichat tie injekcie a uvidis,že ti to pomôže
Veľa žien sa vďaka tomu podarilo donosiť bábätko do konca,hlavne sa nevzdávaj a pozitívne myslenie
Držím ti palce ✊

korunka1
13. jún 2019

Ja som tým prešla tiež dvakrát a doma mám teraz takmer 16 ročnú slečnu.
Boli sme aj na genetike, aj brali nejaké vzorky pri druhom čistení a nič sa nezistilo.
Netreba to riešiť v hlave, nemyslieť sústavne prečo, začo...keď budeš v kľude, pôjde to

bagre
13. jún 2019

ahoj, je mi to ľúto...
ja mám za sebou 3x missed /+2 skôr ako som šla k doktorke../, príčina sa nikdy nezistila a pobehali sme všetko čo píšeš. Všetky boli v prvom trimestri, 1 v 18.tt. O pocitoch písať nejdem, boli rôzne a bolo to ťažké obdobie a tie "múdre" reči... :(
Dcéra bola prvá, potom 4x ,missed, potom 2 chalani, missed v 18.tt a ešte jeden chlapček.
Boli tehotenstvá aj bez akýchkoľvek liekov, aj také kde som si pichala fraxiparine... nasadili preventívne aj keď sa nič nezistilo. takže 4:5 🙂

suoerzena
autor
13. jún 2019

@bagre ahoj, 1 dieta teda mas ale tehotna si bola 6x? a to vazne nikto nic nezistil preco sa toto deje?? Ja sa chcem vyhnut tomu ze to budem skusat znovu a znovu a zazivat potraty.. Ja totizto otehotniem hned ale problem zacne akonahle otehotniem.. a vidim, ze to mas nejak podobne..

moninah
13. jún 2019

@suoerzena ja som 5x otehotnela na prvy sup. Mam dvoch syncekov, uplne zdravych, bezproblemove tehu. Nezistili mne, ani manzelovi nic.

bagre
13. jún 2019

@suoerzena doma mám 4 deti už teraz. Po prvej dcére bolo toľko missed a potom ešte pred posledným synom nám zomrel chlapček v 18tt. Všetky vyšetrenia boli ok,

bagre
13. jún 2019

@bagre až na manželov spermio (tam bolo raz to, raz ono zle) ale to dávali do súvisu iba s tým že ak by sa nedalo otehotnieť, a s tým problém nebol..

tutulka323
13. jún 2019

@suoerzena Ahoj ja nám za sebou jeden MA v 17tt. Jedného syna 2,5 ročného už mame. Vôbec netuším čo bolo príčinou a úprimne ani nemám chuť to riešiť a pátrať po príčinách. Od kyretu je 6 týždňov tak čakám na prvú menštruáciu aby som mohla ísť na preventívnu. Na kontrole po kyrete bolo všetko OK. Určite to sk svojim gynekológom preberiem ale nedúfam že sa zistí príčina...

selest
13. jún 2019

Ano ma 12tt a 8tt a potom to uz vyslo. Chyba bola rh faktor. Otehotnela som 3x v jednom roku kratko po sebe a tretie bolo uspesne.

ineeez
13. jún 2019

V prvom rade choďte na hematologiu. Pravdepodobne mate syndrómom lepivych dosticiek. Dostanete lieky na riedenie krvi a počas tehu injekcie. Nebojte do tretice všetko dobre😉

suoerzena
autor
14. jún 2019

@ineeez ja som na hematologii bola hned po prvom potrate, co konkretne vysetrovali neviem, len mi povedali ze s krvou problem nie je .. ale aj napriek tomu som objednana na hematologiu znovu, tentokrat inam.. Bodaj by to boli tie tehu injekcie..

suoerzena
autor
14. jún 2019

@tutulka323 ahoj, vies mozno by som ani ja az tak nepatrala po pricinach keby uz jedno dieta mam.. Lebo u vas to mozno ozaj bola nejaka blba nahoda, u nas netusim kedze je to uz 2x za sebou.. a znovu dalsi potrat nemam chut zazivat.. je to masaker na psychiku..

tutulka323
14. jún 2019

@suoerzena Veru masaker na psychiku je to za každých okolnosti😔 Úprimne ti držím palce aby sa to už nikdy nezopakovalo. Ja sa snažím myslieť pozitívne a dúfam v to, že keď niekto po dieťati veľmi a úprimne túži, jeho túžba sa raz spravodlivo vyplní. A to želám aj Vám 😘

lyduska13
26. jún 2019

@selest ahoj prosim ta ako si postupovala vo vysetreniach s rh faktorom? dva krat som potratila tiez v polroku pritom mi ako rh neg nepichli protilatky...teraz pri druhom potrate uz ano....psychicky som uz strasne zle na tom lebo sa bojim ze dalsie tehu bude zase len potrat...

selest
26. jún 2019

@lyduska13 ta injekcia po druhom potrate posobila aj pri dalsom tehotenstve. Potom okolo 10tt robia dalsi test ci sa nerobia pritilatky. Vtedy mi dali druhu injekciu a niekde po 20tt to zopakovali.

brrrrrciatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lyduska13
26. jún 2019

dakujem vam za info zienky....v podstate ked tak citam tieto zalezitosti je to asi naozaj len o stasti ci sa to udrzi alebo nie😔😔

suoerzena
autor
27. jún 2019

@lyduska13 ahoj, na jednej strane je fajn ked vies aspon coho sa chytit.. co v tvojom pripade je rh negativ.. davas si robit aj nejake dalsie vysetrenia?

amarilka26
27. jún 2019

Ahoj, tiez som zazila to co ty :( po prvom potrate som isla na hematologiu a tiez nic nezistili. Ono zalezi co ti davaju vysetrit. Potom som isla znovu po dalsom potrate ale na inu hematologiu a natrafila som na lekarku ktora riesila kedysi co ja, takze hned vedela ake vysetrenia treba. No a samozrejme hned zistili gen.mutaciu. takze pri dalsom pozitivnom teh.teste som si zacala pichat clexane a teraz mam doma 10.mesacneho chlapceka 🙂 a mam 38 rokov 🙂. Inak boli sme aj na genetike este a tam bolo vsetko v poriadku. Drzim palce, urcite sa podari 🙂

lusyp
27. jún 2019

@suoerzena je mi ľúto, čo sa ti stalo, som v tvojom veku, ja som si tým prešla 2x, raz v lete 2016 a potom v lete 2017 všetko na začiatku tehotenstva, hematológia, reprodukčná imunológia a genetika - všetko v poriadku, bola som aj na endokrinológii tiež OK, mne pomohla zmena zamestnania, chce to čas...deti zatiaľ nemáme a ani to už neriešim...

lyduska13
27. jún 2019

@suoerzena áno áno odporučili nam asistovanu reprodukciu kvoli testom.... Aby sme nemuseli cakat osobitne s muzom u roznych doktoroch tak momentalne som objednaná a dalej som sama zvedava ako budeme pokracovat...

monchichichi
27. jún 2019

Ahoj, ja mam po viac MA dceru a teraz cakame dalsie. Sla som na hematologiu- trvaj na syndrome lepivych dosticiek, endokrinologiu, reprodukcnu ale aj normalnu imunologiu, genetiku, fyzioterapiu, hormonalne testy u mojho gyn, infektologiu....

zibi
15. aug 2019

@suoerzena reprodukcna imuno ok?
Anexin?ten moze byt za potratmi

mariafraterova
21. okt 2019

Ahojte ja som potratila v januari 2018 plod odumrel a nebilomu srdiečko vobec som nespinila ani nekrvacala ale ajtak musela som ist na kyretaž.. Teraz som otehotnela zase ale ebryo nevidno len plodova voda a žlty vak nasadila mi doktorka duphaston aj anopyrin no neviem či som na dobrej ceste alebo na zlej ze zase pojdem na potrat? A na tu helmatologiu ma objednali as na druhí rok to dajak neskoro asi..

lenteraz111
21. okt 2019

Áno, aj my sme tak mali. Potraty, vyšetrenia, podarilo sa napokon s úspešným koncom. To, že potracas, neznamená, že nikdy nedonosis. Sprav si vyšetrenia ty aj muž. Hematologiou by som začala, popýtaj sa lekára, Držím palce

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre