Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem
@martinka13
Musela si normalne porodiť?
V 17.tyzdni už budeš musieť porodiť bábätko ... Dávajú tabletky na vyvolanie pôrodu ... Ja som takto musela porodiť v 26.tt
Ach bože,dá sa to vôbec zvládnuť? Veď to je strašné
Ja som sám o sebe pôrod nemala ťažký , ale ten pocit porodiť a nemať nič bol hrozný ... Človeku neostáva ale nič iné len sa s tým zmieriť a prijať to ...
Ano musela. Ked musíš, prežiješ....☹
@nikuska111
Ja mám dve deti cisárskym rezom a strašne som túžila aspoň raz rodiť normalne ale nie takto 😢😢
@martinka13
😢😢Už teraz mám psychiku v cudu
@smallbubu čo sa stalo keď to takto musí skončiť ...
Na amnio potvrdili downov syndróm a možno má niekto odsúdi ale ja si netrúfam na takéto dieťa
@smallbubu dostala si moju správu? ja ťa neodsudzujem, len viem, že strach žien dať dieťaťu s DS šancu pramení zvyčajne z nedostatku informácii o tejto diagnóze :-/
pokiaľ je dieťatko podľa lekárov inak zdravé, tzn. nepovedali vám, že má srdečnú vadu a pod. tak z neho pravdepodobne vyrastie človek, ktorý môže plnohodnotne naplniť svoj život
@smallbubu
Chapem ta aj nie.
Ked to male este zije.....
Ja som mala vnutorne krvacanoe v 17.tt a male zilo.
Ale nemalo sancu.
Vzalu mi ho cisarskym lebo uz to bolo tak ze aj mne slo o zivot.
Na to male nikdy nezabudnes.
Zlomi ta to..
Je ine ked uz dieta umrelo ale takto.ja neviem.ja by som nemohla....
Ja som bojovala s lekarmi dokonca ue si ho nedam.
Az ked ma primar vyhresil a vysvetli mi ze vykrvacam dala som sa prehovorit.a babo bolo viacmenej v rozklade..
Doktor mi nepovedal ešte nič viac,v pondelok idem pre vysledky. No mám dve deti a viem veľmi dobre že by museli ísť bokom...nie je to ľahké,plačem od rána,je mi hrozne, viem že to dieťa žije to mi nemusíte pripomínať, citim ho ale doktor mi aj vysvetlil čo obnáša porodiť takéto dieťa a viem že nemajú plnohodnotný život..na ten môj sa vysrat aj na moju obetu ale pozerám sa na tie dve čo tu mám... Potrebujem skôr povzbudiť pred tou hroznou vecou a jednoducho si pokecať a nie aby ste ma odsudzovali. Každý si vie zvážiť svoje
Prosím ťa, daj tomu maličkému šancu narodiť sa. Ver mi, že zabitie svojho dieťatka si budeš vždy vyčítať. je súčasťou teba a navždy bude. Aj takýto ľudia žijú plnohodnotný život a sú často šťastnejší ako my ostatní. Ak nebudeš mať po pôrode síl si ho nechať môžeš ho dať na adopciu.Verím, že sú ľudia, ktorí by sa chceli postarať aj o takéto bábätko. Nedaj prosím na rady lekárov, ale počúvaj svoje srdce. Bábätko predsa nemôže za to, že bude mať Downov sy. Veľmi na teba budem myslieť.
@smallbubu prečo myslíš, že nemôžu mať plnohodnotný život? to je široký pojem, a nie je to pravda... dnes sa už spoločnosť dosť snaží a pracuje na tom, aby títo ľudia mohli žiť normálny bežný život...
skús sa skontaktovať s rôznymi združeniami, ktoré sa venujú tejto téme a dozvieš sa viac...
a tvoje staršie deti by museli ísť "bokom" predsa aj keby sa narodilo dieťatko bez DS ;)
ja chápem, že sa bojíš a príde mi normálne, že zvažuješ ukončenie tehotenstva, ale cítim z tvojich správ, že je DS je pre teba veľká neznáma a to môže dosť ovplyvňovať tvoje rozhodnutie
@majtnerova nedávno som objavila článok o rodine, ktorá si takéto dietko adoptovala
Poznám kopec prípadov keď to ženám potvrdili 2 krát a aj tak si nedali vziať dieťa. Narodilo sa im zdravé. Mne osobne povedali že čakám postihnuté dieťa mesiac pred pôrodom . Mám zdravého chlapčeka teraz a má 4 roky. 🙂
Pre tieto detičky s DS existujú aj špeciálne školy kde ich daju rodičia na týždeň . A môžu sa venovať svojím deťom zdravým. Dobre si to premyslite aby ste potom neľutovali,..
Baby prestante moralizovat, ma to dost tazke aj bez vasich reci. A myslim ze uz je rozhodnota a teraz k tvojej otazke, v 16tt mojmu babatku prestalo bit srdiecko, museli mi vyvolat porod, kedze uz nezilo mala som v sebe lieky proti bolesti a dalo sa to vydrzat, v danom momente robis len veci, co ti doktori hovoria, si ako stroj, je sice dost neprijemne, ze na vedlajsom boxe porodili dve maminy a dostali vysluzenu odmenu a ja nic, bolest prisla az doma, ale manzel mi velmi pomohol a ja som mala lahsiu situaciu v tom, ze som nemala na vyber, len uz som musela nejako zvladnut to co sa dialo so mnou a okolo mna, drzim ti palce
Rozhodni sa ako chces, je to na Tebe. Len na margo DS, znamej vraveli ze na 90% porodi babo s DS, no rozhodla si ho nechat a dnes uz ma viac ako 4rocky a nic mu nie je. Aj lekar sa niekedy zmyli a my robime rozhodnutia, ktore nemusia byt spravne 😐
Drzim palce
@smallbubu prajem ti veľa síl viem že to máš teraz ťažké a bude to ešte horšie ale akokoľvek sa rozhodneš tak to bude tvoje rozhodnutie ... Ale stretla som sa už aj s takými prípadmi keď z amnio vyšli zle výsledky a dieťatko sa narodilo zdravé ... Skús ísť ešte na 3Dalebo4D ultrazvuk ... Prajem veľa síl
@smallbubu mas to dost tazke aj bez takychto reci, o zazrakoch, kedy sa to nahodou nepotvrdilo. Oni asi na genetike neboli a nemali jasno. Mat take dietatko je strasne tazke a je to nefer voci starsim surodencom prijst o mamu len kvoli tomu, ze "nove" dietatko bude ine. Rozmyslas rozumne. Sustred sa len na to, ze takto to bude pre vsetkych najlepsie. Babatko budes musiet porodit a dopredu sa dohodni, ze ho chcete pochovat. Je to pre dusu urcite lepsie vediet sa poriadne rozlucit.
@anjelicek26 a nie je nefér sa zbaviť "iného" dieťatka kvôli starším deťom? tvoja správa je ozaj nepochopiteľná....
silnejší berie - zrejme to je tvoje krédo... smutné
@smallbubu ahoj, velmi ti drzim palce aby si to zvladla. V maji sme nieco podobne riesili a kebyze sa Down potrvdil neviem co by som robila, ale asi by som sa rozhodla rovnako. Uz len z toho dovodu, ze dieta dospeje, vyrastie a bude to tazke pre celu rodinu. Pracovala som s dospelymi postihnutymi tymto syndromom tak viem co to obnasa. Pokial su deticky male tak sa daju usmernit no s dospelymi je to velmi zlozite. Co sa tyka prerusenia, nechapem, preco to robia ako klasicky porod, ved to je na psychiku velmi tazke. Neboj, zeny su silne a zvladnu aj velmi tazke situacie. Drzim ti palce nech to zvladnes a rychlo sa das do poriadku.
@bona_dea nie je to smutne, ale je to moje a tvoje pravo mat na vec rozdielny nazor. Moje deti by utrpeli na case, ktory by som im dokazala venovat, boli by obmedzovani a po smrti nas rodicov dozivotne zodpovedny za dieta, ktore sa o seba mozno nikdy nebude vediet postarat. Nemalujme si tu slniecka s DS syndromom, ktorych je skutocne len niekolko - ale co tie tazsie pripady s poskodenym srdieckom, neschopnostou vnimat okolity svet ci agresivnym potencialom?
Ano silnejsi berie, moje starsie deti tu boli skor, nasa rodina nie som len ja a moje rozhodnutie, ale sme tu vsetci. Vidim to na mamickach postihnutych deti tuto na koniku aj v okoli - v drvivej vacsine na to ostali sami, nepochopeni rodinou, okolim a bez moznosti, ze sa to dieta zmeni, bude poriadne vyvijat ci dosiahne to, co deti ich vsetkych kamaratok v okoli. Je to pre ne deprimujuci boj proti veternym mlynom. Obdivujem ich, ale ja do tej rieky vstupit nechcem. Kvoli mne nie a ani kvoli tomu dietatu, ktoremu kazdy da pocitit, ze je ine, lebo to na nom bude vidno.
@smallbubu drzim ti palce, rozhodni sa tak, ako citis, ze to je spravne pre teba tvoju rodinu. Na inych nehlad, oni nebudu tvoje dieta vychovavat, zit v tvojej rodine. Nedarmo sa hovori, ze niektore veci clovek pochopi, az ked si obuje topanky niekoho ineho... mne pri druhej dcerke hrozil DS, bola som na amnio a dlhe cakanie (4 tyzdne - 1 tyzden, lebo nebolo dost plodovej vody na odber a 3 tyzdne potom na vysledky) som vyplnila hladanim informacii o DS a navstevou rodin s takymito detmi. Cez vselijakych znamych som bola u 2 takychto rodin. Velmi som im vdacna, ze mi umoznili nazriet do ich rodin - u jednej rodiny som bola opakovane 6x, bola som s nimi aj na ihrisku aj v cukrarni. Aj vdaka tymto navstevam, aj vdaka tomu, ze som na nete hltala vsetky info o DS, som sa vedela zodpovedne rozhodnut. S manzelom som sa dlho dlho a vela rozpravala, co urobime. Nase rozhodnutie bolo tehotenstvo ukoncit v pripade zleho vysledku. Nastastie, amnio DS nepotvrdila a dcerka je zdrava. Zelam ti vela sil a rozhodnutie, ktore bude pre teba prijatelne.
@smallbubu je to obrovska bolest a zklamani,moc me to mrzi,vim ze tato situace nema dobre reseni.moje znama ma prostredni holcicku s ds ,nechali si ji,pres tyden je v zarineni pro tyto deticky a vikendy,svatky,dovolene s rodinou.sama nevimim jak bych reagovala a proto hodne sil a spravnene rozhodnuti.vlastni zkusenost mam jinou holcicka mi zemrela u porodu a vim jak obrovska je bolest ze ztraty miminka
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja v 23.tt ☹ VVV