Opakované potraty a okolie

jaja391112
21. sep 2023

Som po 3 potrate a je mi naozaj veľmi ťažko. Absolvovali sme vyšetrenia a naozaj som si myslela, že keď berieme všetko možné, aby to dopadlo dobre, tak to tak dopadne, ale mýlila som sa :( mame 1 dieťa, za ktoré som neskutočne vďačná.
Ako ste zvládali ženy, keď ste boli po potrate a niekto z vášho blízkeho okolia čakal bábätko, niekto s kým ste minimálne 1x za týždeň. Ja sa teším s nimi, ale momentálne mi pohľad na rastúce bruško nerobí moc dobre, najmä keď som mala.mat termín iba o pár týždňov neskôr. Cítim sa vtedy ako taka prázdna nádoba. My sme ďalšie bábätko veľmi chceli, všetci o tom v podstate vedeli, čím sme si prešli. Momentálne mám pocit, že už nikdy nenaberiem odvahu na ďalšie tehotenstvo...

nika11103
21. sep 2023

Tak sa s Nimi nestretávaj, iná možnosť nie je . Myslím , že každá normálna baba to úplne pochopí a nebude ti to mat za zle. Ja tá úplne chápem , ja som ani potraty nemala za sebou ale nedarilo sa mi otehotnieť a tiež mi pohľady na rastúce bruska nerobili najlepšie . Nestretavaj sa teraz s nimi obmedz kontakt ak sa dá . Držím ti moc moc palce viem čo dokáže toto robiť
So ženskou psychikou …

mata90
21. sep 2023

@jaja391112 mne to tiež nerobilo dobre vidieť tehotné, vyhýbala som sa im,u mňa pomohol iba čas, vyplakala som sa až až, len čas mi pomohol. Na ďalšie dieťatko som sa odhodlala až po 2 rokoch, dopadlo to dobre.

stannkal
21. sep 2023

@jaja391112 no musíš nájsť nejaký spôsob ako sa stým vysporiadať, lebo tehotným ženám sa nevyhnes. Som v rovnakej situácii, jedno dieťa a potom 3 potraty. Ja si vždy hovorím aké obrovské šťastie, že mám aspoň tu dcérku, keby sme ju nemali, verím ze by to cele bolo omnoho ťažšie.

jaja391112
autor
21. sep 2023

@stannkal presne toto si hovorím aj ja, ze som za ňu nesmierne vďačná.

andrea_82
21. sep 2023

@jaja391112 ja som to mala podobne. Mame syna a potom uz len potraty a biochemicke. Mne pomohlo az to, ked sme sa rozhodli pre adopciu, aj ked toto riesenie nie je pre kazdeho.

zuzinka888
21. sep 2023

Aj ja som to tak mala. Nemohla som sa pozriet nikomu do kocika ci nakupneho vozika- robila som v obchode. Dokonca susede plakalo babo- vonku v kociku a ja som radsej pustila vysavac, aby som jej nemusela ist povedat- musela by som okolo kocika prejst. Velmi sa za to teraz hanbím. Ale fakt som nemohla. Doma som revala zrutena spolu s nou.

bebaa
21. sep 2023

@jaja391112 Tiez si tym prechadzam...dve zname mali svadbu po nas...obe uz kocikuju, je to tazke... po druhom som sa nemohla pozriet do kocika babe s ktorou som riesila svadbu, kt.mali tyzden po nas...boli sme na ich a oni na nasej...otehotneli sme hned po svadbe, ja potrat, ona uz kocika...od druheho MA uz preslo 5mesiacov.. stale riesime vysetrenia. Ja mamm syna z predcadzajuceho vztahu, ale s manzelom velmi chceme mat aj splocne dieta.

bebaa
21. sep 2023

@zuzinka888 robim ucitelku v Mš..po druhom potrate prisla mamicka po dieta a na rukach mala 2mesacne babo..potrebovala vyplatit nejaky poplatok, ale nevedela si vybrat penazenku z kabelky..radaej aby som jej chytila babtko, som jej vybrala penazenku z kabelky, na babo som sa nemohla ani pozriet. Bolo to par dni po kyrete.

bebaa
21. sep 2023

@jaja391112 aj Vam nieco zistlili...nam zatial nic, teraz ma caka este reproimunologia, ale dr.povedal ze je na nas ci to riskneme.. mam 2potraty a uz nechcem viacej cakat.

vevesh
21. sep 2023

@jaja391112 na toto treba cas- potom to prejde a budes sa vediet na to dieta usmiat a aj vziat ho do naruce. Cerstvo po potrate ziadna zena nemavne rukou typom "bude dalsie", co tam po tom- jednoducho treba to spracovat, idelane sa niecim zamestnat, aby si stale nemyslala na to, preco to nevyslo, aj ked vo vnutri vies, ze to takto bolo asi lepsie (idealne nejake hobby, rucna praca, sport atd.)

elenkaba
21. sep 2023

@jaja391112 ja som 3xpotratila, trvalo nam vzdy cca 1rok aj dlhsie otehotniet, a skoncilo to potratom, takze niekolko rokov sme sa snazili a dieta ziadne, vsetci okolo nas postupne deti mali, niektori aj druhe, niektore pary ani nechceli a pritrafilo sa a podobne. Bola som hrozne nestastna, nechcela som sa s nimi stretavat, lebo mi to velmi ublizovalo, a ani muz ma nechapal, takze aj nas vztah trpel. Po niekolkych rokoch sme sa odhodlali na ivf,vsetky mozne vysetrenia a lieky, nasledne rizikove tehotentsvo ale konecne to vyslo a narodila sa dcera. Potom sme uz dalsie deti neplanovali,lebo som sa chcela vyhnut trapeniu a znova to vsetko prezivat, bola som stastna ze mam 1zdrave dieta a to mi stacilo, po niekolkych rokoch som uz aj postupne zabudla, ze ako sme sa trapili a ake to bolo tazke. A tento rok, ked uz je dcera skolacka, ja v praci, dovolenky a pod, sme iba raz skusili, ze aj tak nic z toho nebude, a ono to na prvy krat vyslo, uplne bezproblemove tehotenstvo, ked uz som to ani neplanovala, a za par dni rodim...takze vselijake zazraky a nahody sa deju niekedy...

1234321
21. sep 2023

@jaja391112 je mi veľmi ľúto čo sa vám stalo. Musí to byť pre vás veľmi ťažké. Čo sa týka danej osoby ktorá je tehotna tak najlepšie pre tvoju psychiku by bolo keby ste sa na čas prestali stretávať aby si neupadla do depresii. Hádam je to pochopiteľne a každý normálny človek uzná, že je to pre teba veľmi náročne. Venuj sa dieťatku, ktoré máš, užívaj si ho a život ukáže, či ešte budeš mať dieťatko. Aj keď ti moje slova asi nepomôžu, ale bud rada, že máš aspoň to jedno. Moja kamaratka mala 4 potraty za sebou, po poslednom kyrete jej povedali, že už nikdy nebude mať dieťatko. A nemá teda ani jedno. Čiže posielam ti veľa veľa síl a bude dobre❤️

elmivelmi
21. sep 2023

@jaja391112 Alw ved mas doeta tak co riesis a nicos zivot sebe a rodine????

jaja391112
autor
21. sep 2023

@elmivelmi ako ničím život sebe a rodine?

dianka318
21. sep 2023

@jaja391112 Ja som si prežila podobne..mam 12 ročnú dcéru a po nej 5 potratov..ked som videla tehotnú ženu bolo to strašné..4 mesiace po poslednom potrate som si našla skvelú prácu a prihlásila som sa na externé štúdium..vtedy som si povedala,že asi to tak malo byť, prestali sme sa snažiť a ja som to už vypustila z hlavy..po troch mesiacoch som zistila, že som v 9tt ..predošlé tehotenstva mi všetky do jedného skončili v 11tt a myslela som, ze toto dopadne rovnako..takže som sa ani netesila ani som nič neočakávala..Ale...... momentálne sa snažím uspať 3 týždňovú krasavicu 😊
Veľa robí asi hlava, psychika atď..pokiaľ už jedno dieťa máš a dokážeš otehotnieť, tak stále je tam ta nádej..asi treba len prestať tlačiť na pílu..
Držím ti palce 🙏🍀

floki1994
21. sep 2023

@jaja391112 potrat v 19tt..cize vyvolany porod mrtveho babatka...ano okolo mna prave vsetky kamosky a zeny v rodine tehotne..znasala.som to tazko...ale chapali ked som sa im aj trosku vyhubala v tom case...ja som im to priala ale bolelo to co ti poviem..casom to bolo lepsie ...nakoniec som otehotnela zase a uz mame 4 mesacne babatko aj my

any_soj
25. sep 2023

@jaja391112 mne pomohlo porozprávať sa otvorené s tými ženami. Konkrétne nie tehotnymi, ale naraz sme rodili 2 kamošky a jedna známa. Ony pár hodín predo mnou. Naša dcéra zomrela pred pôrodom. Veľmi mi pomohlo s nimi potom hovoriť. O tom, že im to prajem, ale že to strašne bolí. A pomohlo mi aj vedieť, že so mnou naozaj veľmi hlboko cítili, že to vnímali tak, že prečo mne nie je dopriate to, čo im, keď držali svoje dieťa, bolelo ich, že ja svoje nemôžem. Pomohlo mi toto ich uznanie môjho materstva, že to nie je že nič sa nestalo...

luckamjar
26. sep 2023

@jaja391112 prešla som si 5. potratmi ako bezdetna a zúfalstvo spojené s tým, že to možno nikdy nevyjde a mám sa zmieriť s bezdetným životom neprajem nikomu prežívať. Ty máš šťastie (a viem že to vieš), že už dieťa máš. Ja naozaj odporúčam vypnúť, neriešiť, upriamiť sa na to čo máš, nastaviť si hlavu tak, že budeš šťastná za svoju trojčlennú rodinu, vôbec si nepripúšťať čo by bolo keby a prečo nemáme druhe, tretie, štvrte dieťa, lebo dopriate aspoň jedno ti bolo. Ja viem že to bolí rovnako, túžba je veľká, silná a počúvať dokola že veď buď rada za to čo máš je také otrepané klišé, ale naozaj to pomôže, aj psychike, aj celkovo. Veľmi držím palce aby vám to opäť vyšlo, aby si toto už nemusela prežívať. 🤞😘

nikkybob
26. sep 2023

@bebaa ktoré vyšetrenia už máš za sebou?

bebaa
27. sep 2023

@nikkybob hematologia, genetika.

bebaa
27. sep 2023

@luckamjar lekari nezistili pricinu?

luckamjar
27. sep 2023

@bebaa nie a to som bola všade a skúsili sme všetko. Našťastie je to za nami, šiestykrát bol úspešný, nemala som nič špeciálne ako liečbu čo by som už predtým nevyskúšala takže vlastne dodnes nevieme čo nám pomohlo.

bebaa
28. sep 2023

@luckamjar mozem sa este spytat, zakazdym sme bola na kyrete?

luckamjar
28. sep 2023

@bebaa nie nie, 3x z tých 5 som mala kyret. Dnes (ale teda len v mojom prípade a skúsenostisch) by som naň už nešla pokiaľ by nebolo naozaj treba.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre