Opakované potraty a ďalšie vyšetrenia

6. mar 2021

Ahojte kocky,

mam za sebou 3 krat potrat (missed abortion) vsetko do cca 10 tt. Ale mam aj 2 zdrave, krasne deti. Dialo sa to v poradi 1, bezproblemove tehotenstvo 2, MA 3, problemove tehotenstvo 4, MA a 5, MA. Lekar sa tvari,ze co chcem, ved uz 2 deti mam, ale je tam tuzba po 3. Tak som si vydupala nejake vysetrenia, horko tazko ma poslal na hematologiu a este mi chce urobit nejake krvne testy (ze ci moje telo imunitne nebojuje proti babatku), za tie testy si mam zaplatit 50eur. Prosim vas kocky, poradte, ake vysetrenia ste podstupili vy, kam sa mam pytat? Co vam zistili na hematologii, pripadne tie krvne testy? Viem, ze mnohe si pichaju fraxapirine, jeho potrebu ukaze ake vysetrenie?
Dakujem kocky za pomoc

sunsetsunrise
6. mar 2021

Hematologia Endokrinologia Genetika Reproimunologia

autor
6. mar 2021

@sunsetsunrise dakujem a mas aj skusenost, na nieco ti tymito vysetreniami prisli? Nechapem, preco 2 tehotenstva ok a potom sa nic nedari.

albertka1980
6. mar 2021

Nas lekar po 3 potrate poslal na genetiku a tam zistili problem. Na vyber sme mali bud skusat, kym sa nezadari, alebo podstupit IVF s PGD. Netrvrdim, ze je to vas pripad, ale celkom to sedi, kedze uz 2 deticky mas. Drzim palce, nech je vsetko OK a dockas sa dalsieho.

ab727
6. mar 2021

Ahoj ja som mala prvé tehotenstvo bez komplikácií,druhé a tretie skončilo MA,tak som si žiadala vyšetrenia.To vyšetrenie ako píšeš za 50€ je zrejme to čo robili mne na imunológii a je to vyšetrenie na cytokíny,ktoré môžu byť embryotoxické.Ja som chodila od začiatku až do 20tt brala som aj lieky aby to bolo v norme,mala som zvýšené hodnoty.No akurát že mi to kontrolovali každé 3 týždne a za každé som platila 50 plus konzultácia s lekárom 15 (keďže nieje z nášho mesta).Ale stálo to za to,sme už v 27tt,bez liečby a drobec je v poriadku.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimini
6. mar 2021

Mňa po 3 poslal na hematologiu a genetiku, on mi spravil endokrinologicke vyšetrenie, z hematologie mi vyšli zle hodnoty homocysteinu, genetiku som nestihla pretože som otehotnela a chvalabohu som v 32 týždni.

any_soj
6. mar 2021

Hlavne nech ti aj sleduje hladiny hormónov - progesterón...

petrisa213
6. mar 2021

Ja som na tom podobne. 1) bezproblémové tehotenstvo 2) bezproblémové tehotenstvo 3) MA v 8tt 4) biochemické v 7tt. Mňa hneď poslal doktor na hematologiu a ešte mi bral krv aby vylúčil toxoplazmozy. Tiež mi bolo divne ze 2 deti mame a teraz zrazu toto. Tak mi vysvetlili ze z hematologickeho hľadisku existujú vrodené trombofilne stavy co to môžu mať na svedomí ale môžu byť aj získané trombofilne stavy, ktoré získaš počas života. Na hematologii kontrolovali práve tieto mutácie, genetiku a štítnu žľazu. Neplatila som nič. Všetky výsledky boli v poriadku. Hematologicka mi odporučila, že ak znova otehotniem, mám hneď prísť a preventívne na prvý trimester mi predpise fraxiparine. A o 3 týždne som tam už bola zas ☺️ znova tehotná, fraxik som si pichala do 14tt. Teraz som v 27tt. Pevne verím, že aj vám sa to nakoniec úspešne podarí 🙏 ešte mi odporučila aby sme išli na reprodukčnu imunologiu, lebo ze tiež sa môže stať že sa moj imunitný systém bráni muzovym spermiam, a teda oplodnene zdravé vajíčko sa snaží "vypudit" co môže byť tiež získaný stav. Ale tam sme nakoniec nešli. Povedali sme si ze ešte raz to skúsime a keby sa to znova zopakovalo tak potom skúsime ešte to repro imuno

autor
6. mar 2021

Dakujem kocky, zacnem teda tou krvou a hematologiou, ako navrhol, ale ma strasne rozculuje, ze ma neposlal uz po 2 potrate niekam. Nevadi. Ja otehotniet problem nemam, ale pockam asi na nejake vysledky, aby to zase nedopadlo blbo.

evaachesa
6. mar 2021

Určite zajdi na reprodukčnú imunológiu. Tiež mi zistili zvýšené NK bunky. Pomohla mi liečba intralipidmi.

sunsetsunrise
7. mar 2021

Teraz to rieši moja kamoska. Tiež ma dve deticky . S druhym to už bolo take ze potratila skoro. No zistili jej na hematologii že ma problém so zrazanim krvi preto plod nie je dobre vyzivovany a vzdy odumrel. Takže jej dali lieky

autor
7. mar 2021

@sunsetsunrise joj dakujem, velmi mi pomaha a dava nadej mozna riesitelnost.

sunsetsunrise
7. mar 2021

Treba treba to riešiť , na niečo vám určite prídu kde je problém. Silno vám držím palce a dajte vedieť ako ste dopadla

autor
7. mar 2021

@sunsetsunrise dakujem krasne, posielam srdiecko🙂

mmka0070
7. mar 2021

Ahoj aj ja mám za sebou jedno bichemicke v auguste a októbrí v 6tt spontalny potrat bohužial teraz sa to tiež zopakovalo iba čakam kedy dokrvácam a idem.k dr a to som.mala ísť utorok už do poradny ..pred tým ma poslal na hematológiu tak som si musela pichať fraxiparin ale zrejme chyba nebude ani v tom uvídím čo mi povie teraz ešte by som chcela ísť na štítnu čí náhodou nerobí šarapatu😴 a tak isto mám dve dcéry a všetko bolo ok ale teraz tretie nie a nie 😪😪

autor
8. mar 2021

@mmka0070 ahoj, tak sme na tom podobne. Ja idem teraz vo stvrtok na krvne testy, uvidime ci sa na nieco pride. Drzim ti palce nech sa nam to cim skor podar dotiahnut do uspesneho konca.

dejna_
8. mar 2021

Ahoj ja mám jedno bezproblémové tehotonstvo za sebou a potom dva krát Missed ab ...zatiaľ sommbola na hematologii.tam.mi zistili nejakú genetickú mutáciu doštičiek čiže keď otehotniem tak budem.brst anopyrin a neskôr pichať injkcie až do 6 nedelia..štítnu mám.ok, celiakia vylúčená na výsledky že genetiky čakáme ..ale moja lekárka má ďalej už nechce nikam poslať lebo už mám diagnózu ale ja by som chcela ešte absolvovať imunológiu a infekčné ..hormonálny profil si dám spraviť asi cez medirex ...musím ísť k nej ešte na kontrolu a rozmýšľam že ju zmením lebo sa mi nepáči jej prístup..chcem vedieť celý môj zdravotný stav aký mám nech mám pokoj pred ďalším tehotenstvom..inak zatial som vždy otehotnela na prvý krát 🤷.

krisbar
11. mar 2021

My sme 13 rokov cakali az sme zistili ze problem bol imunitny. Cize reproimunologiu odporucam tiez. Je to sukromne zariadenie v ba, lekar ti nemusi davat ziadanku.

autor
11. mar 2021

@krisbar a aky imunitny, ak sa mozem spytat. Ja som dnes bola na nejakych imuno odberoch u mojho gyndosa, ze hlavne budeme zistovat, ci moje telo imunitne nebojuje proti babatku. Tak ja len, ze ci mi nahodou nerobil tu reproimunologiu. Dakujem

krisbar
12. mar 2021

Su to tzv cytokiny.

dejna_
13. mar 2021

Potom daj vedieť čo ti robil lebo ja som myslela že to robia len na reprodukčnej imunológii tie cytokiny 🤔

autor
14. mar 2021

@dejna_ dam. O 2 tyzdne mam vysledky, tak dam vediet.

vandica
19. aug 2021

Ahoj, prosím môžem vedieť ako ste na tom a čo ti zistili?

zlatican
25. aug 2021

@mimini A zlé hodnoty homocysteínu sa nejako riešli?

mimini
26. aug 2021

@zlatican áno brala som lieky, ktoré my vlastne odporúča brať hematologička stále aj keď teraz stačí 1-3 tabletky týždenne.

zlatican
26. aug 2021

@mimini Ja mám hodnotu 24, čo je zvýšené, ľahšiu anémiu a znížené železo. Na budúci týždeň som objednaná na hematológiu. Budú tam riešiť aj ten homocysteín?

dejna_
26. aug 2021

@zlatican mne sa niečo marí že pri zvýšenom homocysteine sa berú vysoké dávky kyseliny listovej 🤔 ak sa mýlim kľudne ma opravte

mimini
27. aug 2021

@zlatican pravdepodobne áno

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre