Ahoj žienky. S manželom sa už snažíme rok a pol otehotnieť. Za ten čas som ale mala 3 biochemické tehotenstvá. Manžel bol na spermiograme kde mal výsledky dobré. Jedine čo mu zistili je že má viacero spermií ktoré majú špicatú hlavičku ale nenesú genetickú informáciu čiže by neboli schopné oplodnenia. Ale rýchlosť a množstvo zdravých spermii má v poriadku. Taktiež nám na genetike vraveli že je všetko v poriadku a aj na hematológii. Ja nemám žiadne cysty a taktiež som zdravá. Nepijeme, nefajčíme, niesom príliš chudá a ani obézna a taktiež aj manžel. Preto nechápeme prečo sa nám to stále deje. Plánujeme sa objednať na reprodukčnú imunológiu. Viem že vy nezistíte prečo sa nám to deje ale zažil niekto niečo podobné? Aké boli dôvody u vás?
Este by som vylucila autoimunitne ochorenia. Mame v rodine jednu babu a oni mali tento problem, zistit sa nejaky lupus u nej. Potom jedno dieta nejako donosila. Vraj este moze byt, ze tam nie je geneticka kompatibilita partnerov, ze to priroda nepusti dalej. Skuste ist do centra a tam sa spytat, ze by mozno islo cez ivf a naozaj dat vysetrit embrya pred vkladom. Mozno by sa zistilo, ze co je zle. Ja som mala tento problem s ex, pocas 7 rokov som mala viac tychto biochemickych tehu a dve som mala take kde sa nedobre vyvijal plod, jedno v 9tt odislo, druhe bola zial pritomna aj mola. To v 11-12tt bol kyret. Potom sme sa rozisli, Ja som mala ineho partnera uz ( mojho muza ) a v 34 som na prvy pokus uspesne prirodzene ostala tehu a donosila zdrave dieta. Lekari sa vyjadrili tak, ze jednak z mojej strany je nieco v genetike, co nepodporuje rast placenty, musim brat Progesteron na udrzanie a tiez z jeho strany musela byt nejaka inkompatibilita zrejme. On ale do centra ist nechcel, iba si dal vysetrit hormony a spermiogram. Tiez to nic zasadne neukazalo. Ja vtedy som mala 27 rokov pri tej mole v 11tt a tiez nikdy ziadne zapaly, cysty, nepravidelnosti. Vlastne prvy problem prisiel v 33 rokoch ked som mala prvu velku cystu. Takze lekari to tak povedali, ze dobre, ze som nasla kompatibilneho partnera.
Robis si tehotenske testy este predtym, nez ti zacne meskat menstruacia?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ar3m1s ešte chcem dodať že beriem kyselinu listovú, femibiom 1 a vitamín D. Pri poslednom biochemickom som brala aj progesteron... Manžel teraz začal brať vitamíny fertiduo