Ahojte ženy.
Zúfalá som, neviem ako ďalej a čo robiť. S mužom máme veľké nezhody,nikedy nás vzťah nebol ideálny ale mame dve dievčatá tak som si vždy vravela že chcem aby mali rodinu...
Ale to čo je z nás doma teraz Tak to sa už nedá zvládať...môj manžel má ťažkú prácu je živnostník, bývame v prenajatom byte ( pretože je proti zadlžovaniu banke). Je to velmi ťažká povaha- baran, tvrdohlavý, samotár.
Ja som momentálne na materskej, snažím sa aby všetko fungovalo ale neviem spolu vyjsť, na ničom sa nezhodneme, na všetko mame iný názor, keď je doma je to pre mna utrpenie, reaguje na mna podrazdeně, očami prevraca keď mu niečo poviem, pred deťmi mi nadáva, na verejnosti na mna prevraca oči... no katastrofa. Na všetko čo sa ho spýtam mi odpovie NEVIEM!!!
Je to na hlavu a ja sa už bojím o svoje zdravie. Dnes som ku povedala že keď odídeš tak sa už nevrátim a on mi na to iná odvrkli že nech idem, že to bude lepšie, že mu na mne všetko vadi, ale ja môžem ísť len k našim- s dvoma deťmi???
Neviem čo mám robiť, ja takú ostudu, že ostanem sama neznesiem, na druhej strane si však uvedomujem že toto nie je ideálne pre deti...
Ostudu, ze zostanes sama s deckami prežiť nevies, ALE ostudu ako ta ponižuje pred dcérami prežiješ??
Keby mne chlap povedal, ze nech idem prec, zbalila by som sa a sla, zjavne o teba uz nestoji a nic k tebe necíti
Otcom zostane aj po vasim rozchode.
Boze boze zase mudre co su hrde a radia ti zbalit sa a odist.
Podla mna prva chyba bola, ze si povedala, ze odides. Tak odid no. Ti padol hrebienok co? Uz to nikdy nepovedz a ani sa o to nepokusaj ked to nechces urobit. A ty nechces.
Druha chyba je hladat chybu na svojom muzovi. Nezbudaj, ze je to tvoj manzel. Vaz si ho. Neryp do neho. Musi byt ustaty ako hovado.
Zacni od seba. Chval si muza, usmievaj sa na neho. Zatial si nevsimaj jeho poznamky. Vzdy sa len milo usmej.
Ak neuvidis zmenu nastav mu zrkadlo.
Skusaj, manipuluj s moznostami. Ved si zena. Ty musis drzat rodinu pokope. Drz sa hesla pre dobre manzelstvo: plne brucho, prazdne gule.
A ked nic nezabere tak mu tresni jednu po hlave nech sa spamata 🤨😏😄😄😄
Podobné mám doma , dlho som čakala že sa zmení, egoista, sebec, ťažké depresie , prevraca očami , afektuje neustále nadáva,nikdy sa nezmenil, teraz rozvod stratila som s takym najkrajšie roky, poslal ma aj do riti, proste chuj, nie je to o znameni je to charaktere, odid bude lepšie
Nehádajte sa tu ešte aj vy 🙂
navrhla by som mu mnazelsku poradnu, ak by nepomohlo, sla by som, aj k rodicom s 2 detmi, stale lepsie kludne skromne detstvo ako zivot s despotom.....zameraj sa hlavne na to, aky priklad davas detom do zivota, akeho partnera si najdu? Rovnakeho ako tvoj manzel...
Mohla by si nám opísať nejakú konkrétnu situáciu. Kedy na Teba prevracia očami, na aké otázky Ti odpovie Neviem, na čom napríklad sa nezhodnete a pod. Niečo konkrétne. Lebo to, že je tvdrohlavý baran a samotár nemá výpovednú hodnotu o ňom. Na základe toho a toho tvojho konštatovania, že je to katastrofa a nič bližšie Ti skutočne nevieme dať relevantnú odpoveď či odísť alebo "to" trpieť.
Vieš, ja keby som mala naozajstný problém, ktorý by sa nedal vydržať v manželstve, tak by mi tá ostuda (ako si to nazvala), že pôjdem k rodičom s dvoma deťmi bola milosrdne jedno. Hlavne, že by sa môj problém vyriešil. Už len to, že to rozmýšľaš o "ostude" vo mne evokuje akési robenie s komára somára. Ale ak nám popíšeš reálne situácie vo Vašom manželstve a živote, možno zmením pohľad. Alebo aj prečo sa bojíš o svoje zdravie by ma veľmi zaujímalo. Bije ťa?
Nečítala som komentáre, iba tvoj príspevok. Skús sa s manželom v kľude porozprávať. To v dnešných vzťahoch veľmi chýba. Každý sa len urazí a odchádza... To nie je riešenie. Treba trošku zabojovať. Možno to nakoniec aj tak skončí rozchodom, ale aspoň budeš vedieť, že si urobila čo sa dalo. Som vydatá už skoro 20 rokov, ver že všade sú horšie a lepšie obdobia 😉. Držím prsty 🙂
Ja som tiež horkokrvny baran, mne pomohlo sa v niektorých veciach zmeniť, keď mi muž povedal, že sa mu nepaci napr. To že vybuchavam za hlúposti a kričím, lebo na to nie je zvyknuty, že u nich sa nikdy nekričalo a pod. Čiže by som začala rozhovorom a porozpravat sa o tom, čo v tebe take správanie vyvolava(že tá to boli, že by si dcerky chcela vychovávať v kompletnej rodine, že hádky vnímajú veľmi zle a trosku zaútočila na city). Barani sú navonok tvrdasi, ale vo vnútri citliví. Zatiaľ si predsalen mozes robit zadné vratka. Ak si na rodicaku, tak sa zamestnáj, niečo si naspor a keď nebude iné východisko, aspoň budeš mat peniaze sa osamostatniť..
Byt sama Nie je ostuda ked sa vztah rozpadne. Žiješ v prenajatom byte -nie je tvoj. Ani rodicovska domacnost by technicky tiez nebola tvoja. Takžr z priestoru ktory nie je tvoj by si sa presunula do ineho co tiez Nie je tvoj asi by si mala menej miesta, A z jeho financii by si mala akurat to vyživne, No snad by tam nikto neprevracal očami a nenadaval by ti. Mama by ti pomohla s detmi Ale zaroven by si bola jej dospele dieta žijuce pod jej strechou. Ciže pani domacnosti by bola stale ona a urcite veci by si musela respektovat ako ked si bola neplnoleta. Co by ti asi išlo na nervy. ? Problem je nevraživost a nedostatok lasky zo strany manžels, Porozpravaj sa snim v klude. Cim to je ze sa takto chova či chce takfo žit čI Ta vobec este miluje ci chce aby ste boli spolu. A ak ano tak na tom popracovat nech nastane zmena ak nie odist nie je ostuda ak si urobila vsetko co bolo v tvojich silach vztah zachranit.
@snowie2 Chcem len reagovať na to, že ludia v znamení barana sú ťažké povahy, samotari 😉 ja sama som baran a som za to vďačná. Za silu ktorú máme a ktorá nás ženie vpred. Tiež som rozvedena a zvládla som v živote možno to, čo by nedokázala iná žena. Ale hlavne hľadám chybu v sebe, a chcem veci meniť. A my barani máme sebaúctu, takže ak niečo dlhodobo vo vzťahu nefunguje, je lepšie odísť dôstojne. Držím ti palce, aby si sa rozhodla spravne
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.