Nezvládla som to

29. júl 2023

V piatok som mala mat UPT. Keď mi robili ultrazvuk doktorka už videla pohyby .. neukázala mi sono ale tvárila sa tak divne tak som sa spýtala že čo sa deje. Potom som sa pozrela na to sono aj ja.. nedokázala som to podstúpiť. Mám ešte jednu “šancu” v pondelok, po pondelku už UPT nebude mozne vykonať. Dôvod preco som tam chcela ísť, je ten že budem na dieta uuuuplne sama. Nemam absolútne nikoho. Neviem čo mám robiť 😥

aiana24
29. júl 2023

Je to ťažké rozhodnutie a je len tvoje. Ak sa pýtaš na názor: nechaj si dieťa. Dušička si ťa vybrala, chce k tebe prísť. Svet ti pomôže.

sandyan
29. júl 2023

Ak je naozaj dovod len to, ze by si bola uplne sama..a nie napr.tazka financna situacia, nechala by som si..je vela mamiciek,ktore su sami bez rodiny a zvladnu to, drzim ti palce nech sa akokolvek rozhodnes. 🩷

victoriab
29. júl 2023

rozhodni sa sama, bez nátlaku a nazorov cudzich ludi na internet, ktori o tebe a tvojom zivote nic nevedia. nech sa akokolvek rozhodnes, bude to to najsoravnejsie rozhodnutie, ktore v tej chvili dokazes.

olivia_c
29. júl 2023

Ak nemas este deti, prilis nizky vek a mas financnu rezervu, nechaj si ho. Ja som z tej druhej strany - mam muza, mame financie aj vsetko - len dietatko nemame a dali by sme vsetko za neho. Drzim palce, aby si sa spravne a od srdca rozhodla ❤️

pink_lady
29. júl 2023

ja som bola slobodna matka, teraz uz nie sme sami...nedala by som si vziat dieťa...držím palce aby si sa správne rozhodla 🙏🙏🙏

mamina7070
29. júl 2023

kontaktuj zdruzenie alexis mozes dieta vynosit a dat na osvojenie, darujes mu zivot

teki1
29. júl 2023

Budeš na to dieťa úplne sama.Ale aj to dieta bude mať úplne iba teba.To úplne stačí.

Ale urcite máš rodinu,kamarátky čo radi pomôžu,alebo napíš aku pomoc by si potrebovala,aby si si dieťatko nechala.Odkial si,vela mamičiek v okolí rado pomôže tiež darovaním oblečenia napr.

ja_mama
29. júl 2023

Uz to, ze si to prvy x nezvladla je signal, ze by si si to rozhodnutie mohla v buducnosti vycitat. Poriadne o tom este popremyslaj, je to jedine na tebe, my tvoj zivot zit nebudeme. Akokolvek sa rozhodnes, musis to mat v hlave zrovnane tak aby si neskor svoje rozhodnutie nelutovala. Ak si male nechas, stale sa neskor mozes rozhodnut pre adopciu. Drzim ti palce.

lelelienka
29. júl 2023

Ok, si sama, ale kolke take to tiez zvladli. Toto teda pre mna absolutne nie je dovod na to, co chces urobit. Premysli si to poriadne, aby si raz nelutovala, ked mozno uz nebudes sama, ale nebude sa trebars darit…

mamusa123456789
29. júl 2023

Rozhodnúť sa musíš ty, my ťa nepoznáme, nie sme v tvojej situácii a darmo ti ja budem písať, ze by som to nedokázala urobiť... My ti môžeme poradit aké máš možnosti a môžeme ti ponuknut pomoc, ak sa rozhodnes bábätko si nechať, ale rozhodnúť sa musíš ty... Držím ti palce, aby si sa správne rozhodla 😉🍀

anastasiagrey
29. júl 2023

Keď máš bývanie a dokážeš vás dvoch uživiť. .. už by si sama nikdy nebola... Akokoľvek sa rozhodneš, bude to správne rozhodnutie. Drž sa 🍀❤️

nevenka
29. júl 2023

Och, zmazalo mi odpoved...pisala som nieco v tom zmysle, ze ked si to nedokazala v piatok, nemyslim, ze sa nieco zmeni do pondelka. A ak mas z toho taketo pocity, tak by som fakt zvazila, ze radsej si to dietatko nechat, lebo Ta to bude trapit...
Ja mam deti 4 a pri prvom, ked sme prisli z porodnice domov, tak som sa bala, ze mi umrie, a to som mala aj manzela. Kazda jedna ma strach, stres, je to velka zodpovednost. Ale ked si raz videla dieta v maternici, citila jeho pohyby, nedokazala by si sa toho maleho vzdat. Cloveka to napadne, aj mna to napadlo, pri stvrtom...Ale nevedela by som zit z pocitom, uvahami, ake by asi bolo, ci dievcatko, ci chlapcek. Toto nase stvrte je taky smejko, ako ziadne nase dieta nebolo. Aj ked mala koliky, bolave brusko, stale sa usmievala pomedzi slzy.
No a dalsia vec. Ty si teraz sama, mas ten pocit. Ale uz ste dvaja. Ked ho nechas zit, uz nikdy v zivote nebudes sama, kus z Teba tu ostane, bude Ta drzat za ruku. A ako som pisala v 1 inej diskusii, co Ty vies? Mozno toho praveho stretnes niekde na ihrisku, kam by si nikdy napriklad bez dietata nesla...😉.

janinah
29. júl 2023

Ešte som nepočula.aby nejaké dieťatko zomrelo od hladu alebo chodilo po svete nahé.Su organizácie.ktore pomáhajú.Toto je nezvratný krok a keď sa ho vzdas.tak budeš už ozaj úplne sama a ešte aj s dozivotnymi výčitkami.V okolí mám prípad.kedy sa chlap zachoval ako totálny debil.ale chytili sa toho jeho rodičia a zrazu bola podpora.A to išlo o dieťa milenky.manzelka je neplodna.Nikdy nevieš kto pomôže.len treba povedať.poziadat.

lonely66
29. júl 2023

@mamina7070 za toto vyjadrenie by ta v inej dnesnej teme zadupali pod ciernu zem

fem
29. júl 2023

Alexis pomáha aj psychicky , ale aj materiálne …

juliacenc
29. júl 2023

Nechaj si to dietatko budete spolu a to je najviac. Si silna zena, matka a vsetko zvladnes. A laska rodica a dietata je ta najkrajsia a najsilnejsia. Nikdy nebudes sama.

xzvutkyu
29. júl 2023

Ahoj, no toto je veľmi ťažká situácia. Ja som to už raz podstúpila tiež....bohužiaľ musela som, ale tiež som rozmýšľala čo mám urobiť. Všetci ma okolo prehovárali, nechaj si to a pod...Ale ja som sa nakoniec rozhodla že to spravím...Dnes viem, že som nemohla urobiť lepšie rozhodnutie, v tej danej ťažkej situacii.
Žiaľ, je to tak. Neviem si predstaviť že by to bolo inak. Poplakala som si a život išiel ďalej. Dnes som vydatá a mám skvelého manžela ktorý by mi pomohol keby náhodou príde dieťa...Zatial neplánujeme a užívame si jeden druhého. Viem, že by tu bol pre mňa v každej zistuacii...
Drž sa a prajem veľa síl 🍀🍀🍀🍀

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
teki1
29. júl 2023

@zuzanockamt Choď do toho.??To život dieťaťu nezničí??,to máš pravdu,lebo to dieťa žiadny život mať nebude.
A tebe dieťa život zničilo? Prezradíš ako,aby vedela,čo ju čaká?

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mareka49
29. júl 2023

Nie, že si to nezvládla.
Zvládla si to.
Zvladla si odolať rýchlemu riešeniu, kotre bude mať doživotne následky.
Malo to tak byt.
Nemáš tam ísť.
Ani v pondelok.

luccija
29. júl 2023

To je jediný dôvod, že budeš na dieťa sama?vieš koľko žien na svete je samých s dieťaťom?aj viacerými?
To sa mi zdá málo na take rozhodnutie.Nepises aký máš vek, bývanie, financie toto by bol dôvod, ktorý by zavážil či mat dieťa nie to, že budem sama.Ale ty sa rozhodni podľa seba.O rok, tri nemusíš byť sama nájdeš si partnera...
Myslím si, že ak by si bola rozhodnutá a nemala pochybnosti zvládla by si to v piatok a je to tak ako má byt

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pink_lady
29. júl 2023

ak sa rozhodnes dieťa nechať, a budes potrebovať pomoc - ozvi sa. 🙏

medima
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
29. júl 2023

@zuzanockamt napísať žene v strese,že chod na UPT môže len občaná píííp.....je to najhoršie možné riešenie problémov,je to obyčajná vražda a táto skvelá "civilizovaná" spoločnosť sa tvári,že je to predsa celkom ok....no tak to nie je,ani omylom....

autorka,ak sa to dieťa narodí,tak čestne prehlasujem,že ti kupim postieľku....zapíš si ma ,prosím a kontaktuj

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chances
29. júl 2023

Pripajam sa k @janinah 🙂 ja by som ti mohla kupit plienky na prvé dva mesiace.

lenkakravcova
29. júl 2023

S jedlom ani financiami ti pomôcť neviem, ale ak by si sa rozhodla si ho nechať (nesudim ak nie), tak mi môžeš napísať - triedim práve oblečenie po deťoch, hračky, môžem ti poslať nejaký balíček 🙂

sasa1310
29. júl 2023

nie je dôležité koľko ľudí máš na okolí, ale koľko financií máš na uživenie seba a dieťaťa. kde bývaš a či dokážeš byť min. 6 mesiacov doma iba s príjmom od štátu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre