Ahojte, začnem úplne od začiatku. S manzelom sme sa brali velmi mlady s umyslom chvilu si este uzit a neskor zalozit rodinu. Preto sme netlacili na pilu, chodili na dovolenky a na vylety. Lenze presiel isty cas a v nas sa zacal prebudzat prirodzeny instinkt mat rodinu. Prestali sme sa chranit a dalej zili svoje zivoty. Po case prisli zdravotne problemy z mojej strany, liecba, preto sme sa znova radsej zacali chranit kvoli liekom. Moja tuzba po babatku bola uz velmi velka ale stale som bola skor zodpovedny ako spontanny clovek. Neskor ked sa vsetko ustalilo opat sme vysadili ochranu. Znova ziaden natlak, lenze casom som si zacala uvedomovat ze asi nieco nieje v poriadku. Zacala som si zistovat ako funguje zenske a muzske telo, ovulacia, ci je lepsi pravidelny sex alebo troska zdrzanlivejsi aby stihol muzsky "potencial" dozriet, kupila som ovulacne testy, doplnky vyzivy a zacali sme sa snazit, obdobie predtym akosi vobec nepocitam hoci to bol isty cas. Ja osobne som uplne v poriadku, manzel neviem lebo zatial som ho nikam nedostala. A popravde uz som sa na neho aj vykaslala aby som plakala a prosila sa mu. Ale o tom teraz nepisem takze to je jedno. Toto obdobie natlaku trva asi rok cca. Poslede mesiace boli kriticke, plac, beznadej, nemohla som vidiet kocik aby som nemala hrcu v hrdle, uz som si povedala ze sa na to znova prestanem sustredit, uz som to zvalovala na psychiku ale zas si myslim ze asi o tom to nebude kedze predtym ked sme boli relativne v pohode sa tiez nedarilo. A teraz, si vravim: chcem vobec to dieta? Tak velmi mi na tom zalezi? Mali ste baby take obdobie ze uz ste ani nevedeli co chcete? Ja neviem ci uz som taka zufala a bojim sa sklamania? Vedela som si presne predstavit ako sa budeme starat o nase babo, ako velmii ho budeme milovat. Teraz ked vidim male dieta, matku kocik, lezie mi to na nervy. Pocujem plac, lezie mi to na nervy. Uz si ani neviem predstavit seba ako matku. Och ako krasne som si to vedela predstavit, no teraz si myslim ze by som bola najhorsia mater na svete. Neviem ci sa mame teraz snazit ked to citim takto. Myslite ze keby som ostala tehotna tak by som sa vedela z toho tesit? Su moje pocity len vysledkom sklamania?
@malepivo ako je napisane predomnou..ak nieco velmi chces a nedari sa ti, povies si, ze sa na to uz vlastne mozes vykaslat a zabalit to, lebo sa pytas ci ti to za tie nervy stoji... posli na vysetrenia aj manzela, ked nechce, nech sa necuduje ze sa nedari, pohyblivost spermii, malo spermii, chyba moze byt aj na jeho strane, treba mat komplexne vysetrenia na tvojej i jeho strane, ak vylucite vsetky moznosti a aj tak sa nebude darit, skusit umele oplodnenie...ak uz fakt vycerpate vsetko, tak mozno si v tomto nevyhovujete ako sa vravi, ja poznam pripady, ked dotycni spolu mat dieta nemohli, ale s niekym inym ano...no podla mna, ty si len nestastna z toho, ze sa nedari, urcite keby to slo lepsie dietatku sa potesis....
@malepivo z príspevku bolo cítiť že sa na neho hneváš..žena to vždy rieši 2x viac a hnevá ju že muž nie ..chcela som tým len povedať,že zbytočne sa nehádajte,ak je u teba všetko ok,zmeň myslenie,nálady,hnev na všetky mamičky okolo,na deti...
budeš skvelá matka,tak ako my všetky ostatné..
každá si tým prešla a ked budeš zdržať to svoje klbko v rukách,budeš sa modliť,aby zaplakalo a ty si odfúkneš,lebo vieš,že je všetko ok 🙂
pozri, ja uz 1dieta mam a chcela by som druhe. ale kedze viem, ze manzel nechce, ani sa tym netaji, tak sa snazim akoby vsugerovat si, ze ho vlastne nechcem ani ja...aka to bude znova unava, frustracia, nervy, ake tazke uz s dvoma detmi atd...
tak si myslim, ze prezivas to iste 🙂
hovori sa, netreba tlacit na pilu, neviem kolko mas rokov, ale v prvom rade by som manzela donutila na tie testy ist. a vyjasnit si, ci to dieta vobec chce. lebo si myslim ak ano, isiel by....podla toho sa vies zariadit.
drzim vam palce
@malepivo pytala si sa manzela preco necjce ist na vysetrenie? a on chce deti tak ako aj ty?.lebo keby chcel tak to zacne riesit.kolkokrat musi zena postupit vysetrenia pre ich spolocne dieta a urobi to ako aj ty...porozpravaj sa s nim preco to nechce urobit.nech sa neboji vlastneho sklamania aj horsie spermie sa daju pouzit....a neboj sa ak tehotna budes budes to dieta lubit ako zistis ze si tehotna....len teraz to vnimas tak.pretoze s tymmuz dlhsie bojujes sama .
sranda je ze ten zaver co si napisala je tvoje riesenie 😀
Neviem ci sa mam teraz snazit alebo nie - ked nevies tak sa nesnaz
Su moje pocity vysledkom sklamania? - no a coho asi?
😀 😀 😀 blbo sa citis tak to neries nechaj tak daj si taku dobu ze rok sa nebudes tejto teme venovat aby sa ti neznechutil muz a aj deti 😎 zameraj sa na sebe najdi si nieco co ta zabavi aby si nemyslela na tu vec neviem skus piect, zajdi ku kadernicke alebo si kup knihu hocico .....
@lucinka511 pytala som sa, vravel ze sa mi zda este skoro
@deltaa no mne z toho smiesno vobec nie je. Snazim sa na to nemysliet, ako vravis, peciem naozaj vela, ku kadernicke chodim raz do mesiaca, ucim sa strikovat, hackovat, cudzi jazyk...neviem co viac mam urobit.
Mozno znova pride chut mat babo....ale asi s inym chlapom. Mna by asi roztrhlo, kebyze ja absolvujem vsetky mozne vysetrenia a on by odmietol ist na jeden sprosty spermiogram. Jedine, co by ma tiez napadlo, by bolo, ze asi mu na tom nezalezi rovanko ako mne a jeho muzske ego je mu prednejsie ako nase potencialne dieta. Pre mna su teda deti velmi podstatna sucat zivota a pokial by moj partner toto nechcel zdielat so mnou, tak asi by uz nebol mojim partnerom. Inac, my sme si tieto veci vyjasnili este predtým, ako sme sa zacali pokusat o dieta. Ratali sme aj s moznostou, ze sa darit nebude a jasne sme sa dohodli, ze pre to urobime vsetko - obidvaja, nielen ja. Tvoj hnev na manzela si preniesla na deti, kociky, mamicky...je menej bolestive mat negativny vztah k niecomu cudziemu ako k vlastnemu muzovi...ty sa vlastne hnevas na predmet vasho problemu, ale zdroj problemu je tvoj muz, len si to nechces pripustit.
@malepivo a kolko mate obidvaja rokov? btw aj ked je skoro.podla mna by sa mal dat vyseteit.aby potom ked uz manzel bude tuzit po bajby nebolo neskoro...hackujes? aj ja sa ucim ale podla knihy je to bieda
Je to tažké keď žena chce rodinu a muž si nie je istý. Pokial on nechce, alebo sám nevie čo chce a nepohne s ním ani to, že si kvôli tomu nešťastná - nuž neviem ako by som reagovala. Veď muž absolvuje hádam len ten spermiogram nič viac. A to nie je žiadna veda. Skôr sa treba porozprávať a zistiť či máte spoločne plány do budúcnosti. Nie že náhodou otehotnies a potom zostanes sama.
Moj prispevok bude asi mimo misu...ved kto vie čo tí dvaja chcu..kazdopadne ja som taka rada, ze toto som nikdy nezažila tento ,,syndrom snazilky,, ktory sa šíri ako mor snad u kazdej zeny čo sa s nou rozpravam ze by chcela dieta. Teraz hovorím o zenách, ktore su gynekologicky a celkovo zdravé a nič nenasvedčuje tomu, ze by mohli mat s otehotnením problém. Ten pár si povie....tri - štýri..ideme sa snazit, presne ako piše, meraju ovulacie, milovanie sa mení na oplodnovanie, furt sa na to zena zameriava a stresuje a ked neotehotnie do par mesiacov tak je uz uuuplne v kýbli s nervami a v koncoch. No bodaj by otehotnela...
Toto bolo na tom to krasne, ze vobec sme neriešili ked sme sa zobrali či otehotnieme alebo nie, nečítala som ziadne članky, nechodila na diskusáky kde je problém uz to ked zena neotehotnie po 2-3 mesiacoch od ,,snazenia sa,,. uzivali sme si jeden druheho, vylety, kamaratov, chodili do prace a ked to prišlo tak to prišlo...Dnes proste z toho zeny urobia drámu v 2 dejstvách a ja sa ani tým chlapom nečudujem, ze reaguju tak ako reaguju, ze toho maju po krk.
@sardinka355 každá žena to má inak. Niekomu je jedno či a ako otehotnie, či vôbec bude mat dostatok času, priestoru a financií. Ini sa zas skôr zabezpečia a tak dôležitú udalosť akou je rodičovstvo naplánujú. Nevidím na tom nič zle, akurát by obaja mali zdieľať rovnaké životne priority. A samozrejme muž by mal byt oporou svojej žene aj keď to znamená pre neho dočasný diskomfort. No malo by to platiť aj opačne 🙂
@sardinka335 lepšie by som to nenapísala - plne súhlasím. 🙂 ja a manžel sme sa začali o dieťa snažiť po svadbe (nechcela som dieťa ako slobodná ani pred svadbou = moje rozhodnutie) a po preventívkach u lekárov. brali sme to tak, že to určite bude trvať celé mesiace, možno aj rok a viac. hovorili sme si, že dovtedy vyberieme a kúpime byt, ešte niečo našetríme, proste pohodička. žiadne pozorovanie výtoku, meranie teploty, alchemilka a neviem čo ešte... v marci-apríli sme naplno riešili hypotéku, nad možným tehotenstvom sme ani nemali čas uvažovať... až kým koncom apríla nevynechal menzes a teda som urobila test a bolo "snaženie" ukončené. 😀 nakoniec to celé vyšlo dobre, lebo už aj ten byt sme kúpili. 😀 ...ale stále mi lezie na nervy posadnutosť žien snažením o dieťa. jasné, v určitej miere je to ok a ak sú problémy, tak to treba riešiť, ale ono príliš veľa žien považuje "potrebu" otehotnenia najlepšie okamžite pomaly za otázku života a smrti... niekedy uvažujem, ako to vnímajú ich partneri, či sa nečudujú, ako sa tá príjemná práca na dieťati zvrhla.
Podla mna babo chcete obaja ale muz sa nechce dat vysetrit skratka mu to je mozno proti srsti.ja som tiez taka povaha ze aj keby umieram nejdem ku doktorovi.Nam sa tiez nedarilo a ja som hned plakala ze isto sme ,,neplodni,, .hned som chcela vysetrenia ale muz nie.ten to bral na lahku vahu proste sa nestresoval ale to neznamenalo ze dietatko nechcel.len proste nie je ten typ ktory by siel na vysetrenie.Muzi su ini ako my zeny.inak vsetko beru a vnimaju.Beru veci s nadhladom a lahkostou oproti nam zenam.Ja by som naozaj este pockala a proste sa len milujte bez ochrany ale nie len preto, ze chcete dieta ale preto ze je chut.A uvidis ono to pride.A ak nie a ani za dlho potom by som sa s nim porozpravala,ze vidis?stale nic.Naozaj sa nechces dat vysetrit?lebo ja som ok....A co sa tyka tvojej neistoty mat dieta,je to len preto,ze sa nedari.To mas ako ked si niekto nemoze nieco dovolit kupit lebo je to drahe a zacne si to znechucovat a tvrdit ze i tak to nechce.podla mna len psychicka obrana-ak nieco nemozem mat teraz ked to chcem,tak to nechcem
@seahorse27 ahoj, sme spolu 10 rokov, bavili sme sa p vsetkom, ale vtedy vsetko zapadalo pokial to bolo v rovine akoze...a ked zacnem o tom hovorit povie mi ze to prilis riesim.
@lucinka511 ja mam 26 on ma 28, mozno nie az tak vela ale spolu ked tak pocitam ta tuzba vo mne je uz cca 3 roky
@tutu_1 stale hovori ze rodinu chce, ale len ked sa ho opytam. A ked mu trosku vytknem ze nikdy s tym nepride sam odpovie ze muzi o takych veciach nerozpravaju
@sardinka335 ved ani my sme to to prvy rok neriesili, ved to aj pisem. Az tento rok ktory vlastne uz aj ja osobne beriem ako snaziaci sa. Ale ved keby bolo vsetko ok otehotniet som mohla aj predtym nie?
@malepivo ano ma pravdu...príliš to riešiš, silíš...nechapem prečo berieš nejaky rok ako ,,snaziaci sa,,. Načo? Máš 26 rokov pre pána jána....ine o ,,snazení sa,, ešte ani nechyruju...ako jasne mas idealny vek. Muzi nemaju potrebu aspon sa mi zdá ze väčšina pitvat sa vo veciach, vrtat sa a príliš filozofovat.
My zeny vela veci zbytočne komplikujeme svojimi často neodovodnenými obavami, netrpezlivostou, nevyrovnanostou a domyšlavostou. Ked ti muz povedal, ze rodinu chce tak nevidim dovod prečo by ešte mal prist a sam ti to povedat....načo? ked ti povedal, ze rodinu chce.
@malepivo áno, je to iné, ak sa žena snaží vyše roka - to viem pochopiť. no napr. tu na koníkovi sa čoraz častejšie vyskytujú zúfalé ženy, ktorým to nevyšlo po mesiaci a zrútené ženy, ktorým to nevyšlo po troch mesiacoch. ako som písala, ak je predpoklad zdravotných problémov, je správne to riešiť a byť smutná, ale veľa žien je proste od momentu rozhodnutia, že potrebujú dieťa, ako posadnuté - a tie mne osobne idú na nervy. no nepíšem im to, takže nikoho nezraňujem.
mozno nejde o to ze nechces dieta, mozno len nie s tymto partnerom..
@malepivo ked povedal, ze sa mu zda este skoro, tak sa podla mna zatial neciti na dieta na sto percent pripraveny. Zrejme by bral dieta ako dar keby sa postastilo ale nechce pre to nic viac zatial robit. Na tvojom mieste by som ho do toho netlacila...
Podla mna ty raz budes opat chciet dieta a budes skvela mama 🙂 . Tvoje pocity su s najvacsou pravdepodobnostou vysledkom sklamania.
@malepivo po roku sa vačšinou pary posielajú na vyšetrenie. Možno sa tvoj drahý naozaj len ostycha ísť na test plodnosti - pre chlapov je to otázka ega. No skôr by som s ním sadla v pokojnej atmosfére a bez scén a výčitiek sa snažila zistiť čo očakáva od spoločného života on, čo chce ja a či to vieme skĺbiť. Ostane čo ti dievčatá píšu by som vôbec neriešila, lebo osobná skúsenosť je neprenosna. Nikomu nemusíš ani vysvetľovať ani skladať účty. Ja som tiež mala podobný názor kým má nedobehol. Tiež sme sa snažili a nešlo to a to niesom žiadne fifipierko, ale po pól roku som sa emocionálne zložila. Po tajne som preplakala xy noci do vankúša. A čo ? Som horšia ako ostatne ? Nie. Som človek tak ako všetci. Fakt nič v zlom dievčatá.
@malepivo "Ja osobne som uplne v poriadku, manzel neviem, lebo zatial som ho nikam nedostala."
Odkial vies, ze si v uplnom poriadku ? Ak by to bola pravda a mala by si vsetky vysetrenia urobene ohladom plodnosti u teba, musel by byt pritomny aj manzel (napr.priechodnost hlienu a ine), Ale kedze pises, ze si ho zatial nikam nedostala, znamena to, ze s urcitostou nemozes tvrdit, ze by si bola v uplnom poriadku.
Ano, po 1r je spravny cas zacat s vysetreniami a kedze zena je komplikovanejsia, zacinaju od muza (spermiogram) a bez toho sa jednoducho nepohnete dalej 😉
Myslim si, ze tvoje pocity su len docasne, sposobene sklamaniami z neuspechu plus manzel zachovava odmietavy postoj.
@malepivo Alebo nam aspon napis, ake vysetrenia si absolvovala, ked si v uplnom poriadku...
@librarian ináč by si hovorila, keby sa vám nepodarilo. Koľko ste si nedávali pozor? Prvé mesiace väčšina párov nerieši. Po pol roku začína rozmýšľať prečo, po roku, začína byť nervózna, nám ďalší rok hľadali chybu, ďalší sme sa trápili po ivf, až sa podarilo. Muž šiel z vlastnej iniciatívy na spermiogram za pol roka a chodil by týždeň, čo týždeň, keby bolo treba. Tie tri a pol roka boli veľmi dlhé od smiechu po plač, beznádej, hádky vedomosti, že to prirodzene nepôjde.
@sardinka335 mo ved ked sa zena snazi 3mesiace je to ok ale ten rok to uz taka sranda nie je..bud rada.ze sa ti podarilo rychlo a bez stresu no nie kazdej to prgie ako prechadzkha ruzovou zahradou. tito dvaja su spoku uz 10 r je normalne ze aspon jeden z nich sa chce posunut do ineho levela. a 26 to je uz ok vek na deti a ked jo chce
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@malepivo sú to pocity sklamania,frustrácie,hnevu na manžela a všetkého čo sa stalo...
rok je krátka doba,niekto sa snaží 1,2 aj 5 rokov,kým sú telá navzájom kompatibilné..tak ako si to ty vzdala,tak to vzdal aj manžel,už to nerieši či to príde,alebo nie ale ty robíš presne to isté...tak prečo sa hneváš na neho?môže sa aj ona teba..pritom to nerobí...
ked úplne vypneš hlavu,sústredíš sa na iné veci,problémy,prácu atd atd,vtedy zvyčajne žena otehotnie..
moja rada znie..nezanevri na manžela,nehladaj chyby,problémy,nehádajte sa..
lebo ak nastane tá chvíľa kedy objavíš 2 čiarky,aby si na to neostala sama...