Ahojte maminky. V piatok som sa dozvedela tú najhoršiu správu akú sa tehulka dozvedieť môže.... vaše bábätko žiaľ v brušku už nežije, okolo krku si omotalo pupocnik.... ako je to možné? Však len deň pred tým na zázname CTG a na sone bolo všetko v poriadku!!!! Nie,isto sa mi to sníva a ja sa zobudím a opäť budem cítiť pohyby nášho druhého drobca.... aké je však hrozné zistenie že to nie je sen ale najkrutejsia realita...
V sobotu nadránom som porodila synčeka, už anjelika...
Kedy po tejto traume budem fyzicky pripravená znovu otehotnieť?? Veľmi si prajem mať ešte bábätko
☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ uprimnu sustrasť .. veľmi ťažko sa niečo také číta a ešte horšie zažíva :(
Úprimnú sústrasť :( :( :( hrozné :( veľa síl ,naozaj až mi je do plaču
Úprimnú sústrasť 😥 Hrozná skúsenosť...Fyzicky by si mohla byt pripravená už za pár mesiacov, ak si nemala pri pôrode nejaké komplikácie. Hlavne sa musíš dať dokopy po psychickej stránke, to bude asi trvať dlhšie... Držím palce.
Úprimnú sustrast. Ja som prišla o babo v 23 tt. Tiež to bolo druhé dieťatko. Trvalo mi 3 roky kým som sa odhodlala otehotnieť znovu. Fyzicky si myslím že budete pripravená tak za 3-4 mesiace. Psychicky je to asi individuálne. Silno držím palce,aby ste sa s tym veľkým nešťastím vysporiadali čo najskôr ako sa dá.
Uprimnu sustrast prajem aj ja. Určite je to velmi tažke.
Psychiku mám teda rozmlatenu na totalku... drží ma len to,že mám ešte 2,5 ročného synčeka....po pôrode som ešte len dva dni, no musela som sa niekde vyrozprávať, podeliť sa o zlú skúsenosť s ostatnými mamickami s podobným osudom....
Prebieha mi sestonedelie a po prvej menstruacii vraj opäť môžem otehotnieť, no kedy pride tá prvá menstruacia???
@smejulka323 chcem ta povzbudit a ubezpecit, ze cas vsetko zahoji, tvojmu anjelikovi je dobre a bude na teba cakat v nebi...a orodovat za teba. ja mam tiez anjelika, prisla som o dievcatko v 38 tt, na pricinu sa neprislo... otehotnela som znova po cca 3 mesiacoch. je to velmi tazke, viem co prezivas, je mi to luto...ale preboli to uvidis
Drž sa!
@smejulka323 moja sesternica mala taký istý problém. Ku konci tehu zistili, že bábo už nežije. Porodila mŕtveho chlapčeka. Bolo to jej 3 dieťa. a viac už nemali.
@smejulka323 Toto by sa nemalo stavat. Som z toho velmi smutna.. :(
Zelam vela sil a podpory zo strany najblizsich. Anjelik vas vsetkych bude ochranovat. 🙂
Uprimnu sustrast.
A neviem ako tieto veci zvladate psychicky vy, ale ak tak velmi tuzite po babatku, mozno cim skor by bolo dobre. Nech radost z ocakavania aspon trosku prevysi nad smutkom za syncekom, ktoremu nebolo dopriate tu zostat..
@smejulka323 úprimnú sústrasť. ..ja som prišla o synčeka v 33tt,podobnym spôsobom. Zo dňa na deň, bez varovania. ..tehotenstvo bolo dokonale,bez komplikácií. Porodila som po dvoch dňoch vyvolávania pôrodu. Synčeka som nevidela. Boli to stále i keď najhoršie obdobie mám dúfam už za sebou. Najhoršie budú tie prvé dva -tri mesiace. Nebude tá to bolieť menej,len si na tú bolesť zvyknes. Neboj sa plakať,kričať, mlčať, rozprávať. ..rob to, čo ti telo a rozum bude kazat. My sme v štádiu, kedy sa už snažíme o druhé babo. Nám povolili po 5mesiacoch. Určite sa do toho neponahlaj i keď si pamätám seba.chcela som byť tehu hneď po sestonedeli, ale chvalabohu, rozum bol u mňa silnejší, bála som sa,že by sa to zopakovalo,tak som plne rešpektovala odporúčanie lekárov. Ak by si chcela, môžem tá pridať do našej sukromky, ktorá je pre mamičky anjelikov, ktoré sa snažia o druhé babo.Máme v našej skupinke už dve tehulky, ktoré nás motivuju a my ich podporujeme, aby sa báli čo najmenej
@smejulka323 keď som čakala najmladšieho syna, známa mala rodiť so mnou, v podobnom čase....bábätko sa zadusilo a chlapček sa narodil týždeň pred mojim synom - bolo to smutné, ona mala už 37 rokov....zvládli to a po 1,5 roku sa im narodil druhý zdravý chlapček 🙂 držím palce
ja som takto porodila svoju prvu dcerku, isla na pohotovost ze nemam pohyby a ta ista veta..porodite mrtve, srdiecko nebije..zrutil sa mi svet, bolo to prve dietatko..ty mas dovod zit mas syna, zdraveho, caka ta doma..ja som sa vratila do prazdneho bytu bola v pyzame aj pat dni, bez zivota, elanu iba same preco..spomienky ti ostanu, bolest sa zmensi, cas je liek..ja som podstupila vsetky vysetrenia a doktor povedal ze nevidi dovod na dalsie tehot. Ale ty musis byt psych. pripravena..ja som do roka takmer na den porodila zdraveho chlapceka..zeny rodia do roka bezne, takze ak sa budes citit dobre a budes pripravena aj po zdr stranke tak nie je dovod cakat nejaky dhy cas..pre mna bolo tehot vykupenie ale jeden velky strach co ak sa to zopakuje..zelam vela sil, nech sa dockas este dietatka cim skor.
Úprimne vám všetkým ďakujem za podporu a prejavy sustrasti...
@nagulinka som ešte len kratucko po tom všetkom no moja psychika je nastavena tak,že chcem hneď po sestonedeli mať v brušku bábo... takže viem o čom hovoríš... a poprosim aby si ma pridala do tej sukromky, neviem síce či hneď budem vedieť čítať príspevky v nej, ale časom určite budem potrebovať podporu
@smejulka323 oznacim tá v nej, keď ta pridám. Zavitaj medzi nás kedykoľvek, keď sa budeš na to cítiť. Nemáš sa čoho báť, u nás sú skvelé baby,rozoberame skoro všetko- od smutnych zážitkoch, terajších pocitoch,výkyvov nálad, navraty do práce až po lekárske vyšetrenia a snazilkovanie. Zatiaľ ti prajem vela síl, budete ich potrebovať, buďte si vzajomnou oporou, lebo tak ako si sa ty stala mamickou anjelika, tvoj muž sa stal tatinkom anjelika, urcite ho to bolí rovnako i keď sa ti možno zdá teraz silnejší.
@smejulka323 uprimnu sustrast, velmi tazko sa to cita, musis sa drzat mne dcerka zomrela, ked mala 4 mesiace necakane ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ mala som doma vtedy 3 rocneho jurka, bolo to velmi tazke , ale drzal ma nad vodou a ver mi podarilo sa mi otehotniet do mesiaca a 10 mesiacov po jej odchode sa mi nerodil zdravy syn simon a potom este mam dalsie 3 deti 🙂 🙂 🙂 🙂
@nagulinka viem ze preziva rovnakú bolesť ako ja...počas celého pôrodu, okrem druhej pôrodnej fázy bol pri mne,podporoval ma s dýchaním, presviedčal ma ze normálny pôrod bude pre mňa lepší ako cisársky, lebo ja som od psychyckej a následnej fyzickej bolesti o sekciu doslova žobrala... našťastie som to zvládla a nevzdala som to, vďaka tomu ma teraz po tom všetkom bolí "iba" duša a nie aj telo
@smejulka323 Úprimnú sústrasť, budú to dva roky, čo som prišla o druhú dcérku v 38 tt, keby to nebola sekcia, tak idem do tehotenstva hneď. Takto sme museli čakať... Drž sa!!😔
@smejulka323 uprimnu sustrast...neviem co na to povedat...tecu mi slzy,je mi to tak nesmierne luto,och och 😢 😢 😢 zelam ti vela sil a anjelik ti posle dietatko,len sa daj dokopy.Bud silna,je mi to velmi luto.Trpela som velmi cele tehotenstvo,lebo ma snubenec nechal tehotnu odisiel od nas od nasich deti,ale som rada ze sa mi narodila zdrava dcerka,radsej ostat sama s detmi ako prist o dietatko,je mi to luto :(
@smejulka323 uf hrozne. Kamaratke sa stalo to iste. Prve dieta v 37-38tt v piatok bola na kontrolu vsetko bolo v poriadku. V pondelok mala ist znova,pride, dieta nezije. Dali jej vyvolavacku na dalsi den a porodila az na 3ti. Rodila klasicky a s muzom mali po porode cas s dietatom osamote aj babky, dedkovia. Spravili fotky, otlacky atd. mali aj pohreb a jej to velmi pomohla takto sa rozlucit. Tiez zistili ze dievcatko sa zamotoalo okolo krku snurou, bola na tom psychicky nie najlepsie ani nechodila na rodinne oslavy a podrilo sa jej otehotniet az po 2r, ma zdraveho syna. Ona je psychologicka jej muz lekar.
Strasne smutno mi je...poznam tolko mamiciek anjelikov. Prajem ti vela sil
Žienky, práve idem od doktora,bola som zaniest prepustaciu správu... ďalšie tehu aspoň pol roka neodporúča, ...doktorka co ma prepustala z nemocnice domov tvrdila, že keďže bábätko bolo geneticky v poriadku, môžem otehu hneď po prvej menstruacii.... žienky vy ale máte svoje skúsenosti, čo by ste radili? Ja s mm a mojou psychikou sme nastavený na to, že by sme chceli po prvej menstruacii, lebo verím že to zmierni žiaľ za synčekom a druhé bábo chceme tak či onak (teda pre nás už bude tretie, lebo druhé máme, len nie je s nami, ale dava na nás pozor z nebicka)
@smejulka323 mne po missed abort dr. tiez povedal, ze po prvej MS mozeme. A si zober, ze casto aj zeny po normalnom porode maju hned po prvej MS dalsie dieta. Ak sa budes zdravotne citit ok, asi by som do toho isla. Ty sama najlepsie citis co potrebujes
Uprimnú sústrasť,musí to byť ťažké 😢
je mi to velmi luto,co sa stalo ☹ a mozes skusat prakticky hned od prvej ms, je mala sanca,ze by sa to opakovalo. Bola to velmi nestastna nahoda, Kamoske babo zachranili, vsimol si to velmi skuseny porodnik,ale bolo to za 5 sekund 12. Ona netusila nic, bola to velka nahoda, mojej mame povedal,ze to bola skor intuicia. Takze nic si nikdy nevycitaj, neda sa casto spoznat,ze sa nieco deje. Hlavne aby sa podarilo co najskor dalsie babatko. je velmi dobre ze ste tak silni v tej tuzbe po dalsom babatku.
@smejulka323 ach az mi slzy vyhrkli 😔 mozes hned po prvej riadnej ms,ak sa budes citit fit po fyzickej stranke. Velmi drzim prsteky
@smejulka323 ako som pisala ja som ostala tehotna do troch mesiacov, prve dievcatko sa narodilo 26.5. a syn o rok 28.5. skoro na den, pokial budes fit aj po zdr stranke aj po psych. tak necakaj pol roka..zeny bezne rodia do roka..tiez som to pisala..takze nie je na co cakat, nove tehot a cakanie na dietatko stlmi tvoju bolest zo straty..tak som to citila a vnimala ja.
@mk22 tie dátumy tvojich deticiek sa ma obidva týkajú 🙂 mamina je narodená 26.5. A ja mám narodky 28.5. 🙂 a už som rozhodnutá... keď po sestonedeli dr povie že maternica je ok, tak ideme na to 🙂 a pozitívne myslieť, že sa to podarí, lebo obidve naše detičky sa podarili na prvý krát 🙂 plakať ešte budem veľa a hlavne v sobotu, lebo nás čaká ešte jeden hrozný deň... no potom žienky držte palce 🙂 budem o všetkom informovať, a snáď som na správnom mieste, kde sa dockam podpory 🙂
@smejulka323 ahoj velmi ma mrzi co sa ti prihodilo je to strasne, ja som prisla o babo v 15tom tyzdni a pre mna bolo uz to neznesitelna bolest tvoja musi byt este omnoho silnejsia, Mne doktor radil pockat 2 cykly a tak som aj spravila, naprike tomu ze som chcela byt cim skor znovu tehotna, no postupne casom som si sama v hlave povedala ze to nebudem silit ze tu chvilku navyse uz vydrzim len aby sa uz nieco podobne nezopakovalo. Cize ja by som odporucila urcite pockat aspon 2 cykly prva menstruacia bola u mna skoro po 60 dnoch, a druha prisla uz normalne ako predtym.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@smejulka323 Uprimnu sustrast a vela sil 😢