Odkedy sme dostali informaciu o diagnoze partnera (cca 4mes dozadu) spustil sa obrovsky kolotoc vysetreni, cakani a navstev CAR. Ale hlavne sme odvtedy vo velkom strese. Co sa uz podpisuje aj na nasom zdravi...(padanie vlasov ci vysoky krvny tlak)
Ked uz mam pocit ze sme to akosi prijali a zmierili sme sa s IVF, zrazu nastupi tornado pochybnosti, strach z hormonov, strach z neuspechu IVF, uvahy o rozchode.. Dost to ovplyvnilo nas vztah.
Mate niekto podobnu skusenost? Ako ste to zvladali/zvladate?
@anel000 dakujem. aj ja vam drzim palce. ivf ako take ked mas dobrych lekarov a podporu v sebe a okolo sa da. oaychicjy najtazsie pre mna bolo cakanie kolko embryi budeme mat cakanie po vklade a podobne. fyzicky sa to dalo zvladnut. vzdy som si hovorila ze porod bude tazsi. a pokial nema 0.0 percent ok spermii tak nie je neplodnym radsej som si vzdy vravela ze mame problemy s plodnostou. komplikacie ohladom plodnost. nerada som nas volala neplodni. znelo to prilis definitivne
@juliet86 dakujem pekne. U nas to okolie zatial nevie, akurat najblizsia kamaratka. V nej mam velku oporu. Rodinu tym zatial stresovat nechceme, kedze maju svojich problemov dost. Uvidime casom. Snazim sa mysliet pozitivne len je to niekedy tazke. Aj dr v centre mi oznamil ze mam vysoke hodnoty stresoveho hormonu. (Zatial to zhrnul ze prva navsteva CAR to bola) Mozem sa opytat v ktorom centre ste boli? A vklad vysiel na prvy pokus?
@anel000 Ahoj, v prvom rade Vám chcem popriať veľa síl a trpezlivosti.
My sme riešili neplodnosť muža 4 roky s tým, že nemal ani jednu jedinú spermiu a nik nevedel prečo, z čoho a či ešte niekedy nejaké budú. Čiže u nás ani IVF neprichádzalo do úvahy pritom za tú možnosý by som bola dala čokolvek.
Mala som 26 rokov keď sme sa to dozvedeli takže svet sa mi v momente zrútil. Myšlienky boli tiež rôzne ale s mužom sme už vtedy boli spolu takmer 3 roky.. aj som chcela odísť, aj nechcela..strašný chaos, neistota..pocity sa menili neustále.
Avšak reálne by som ho opustiť asi nedokázala. Aj keby sa jeho stav nezmenil - nemohol za to.. Veľakrát som mu vykričala škaredé, velmi škaredé veci za ktoré sa budem hanbiý do konca života a ja mu ďakujem, že to chápal a neposlal ma preč on.
Dnes - po 4 rokoch sme sa navzdory všetkému a všetkým dočkali a ja som tehotná🥰❤
Nám sa oplatilo čakať a nevzdať sa❤ Nevzdávaj to ani Ty a stoj pri mužovi. Ver, že pre neho je tá informácia zdrvujúcejšia než pre Teba.
Nás to celé posilnilo, všetku pokusy IUI, IVF so mnou muž absolvoval, každý jeden krok..a pokračuje v tom do dnešného dňa na poradniach❤
4 mesiace sú krátka doba, liečba takýchto prípadov je zdĺhavá avšak nie nemožná.
Držim palce🙏
@anel000 okolo seba tym som nemyslela okolie. stacis ty naj kamoska pripadne dalsia osoba. urcite okolie ako take by som do toho nemontovala. moja rodina len vedela ze to riesime ale detaily s nim iriesit by bolo prilis bolestne. my sme mali jedine ivf z neho jedine embryo a to sa rozhodlo ze chce byt s namim dakujem vesmiru. kazdopadne moj manzel zacinal na styroch percsntach a postupne klesal klesal. par stoviek sme minuli na biliony vitaminov doplnkov a cisla sli aj tak dolu. zastavili sa na 0.8? mozno aj menej... bohvie ci o par rokov ak budeme chciet dalsie tam este nieco bude... pri tom moj manzel v zivote si nepotiahol z cigarety je viac rokov abstitent sportuje 5krat v tyzdni ma kocky na bruchu v zivite neprekonal vaznejsie ochorenie nebyva chory... je to cele loteria. jeho otec mal dve tehotne nevesty. tu druhu ked uz mal50! no v tomto sa nepotatil teda. skuste urologa a liecbu tamoxifenom? komplet vysetrenia unho u endokrinologa androloga. my sme boli v reprofit brno a nelutujem. u nich sme to dali len tak tak. mozno keby vedlajsiu spermiu vyberie embryolog tak mame momentalne nic... drzim ti zo sedca palce. nehanbite sa vyhladat psychologocku pomoc ak potrebujete
@juliet86 tak o to vacsia gratulacia k vytuzenemu tehotenstvu 🙌🙌🍀my uz mame rozne vysetrenia za sebou, ale pricina neznama. Tiez sa stravuje zdravo, cvici, nefajciar.. ja som sa stale nerozhodla ktore centrum. Na Brno som citala vela dobrych recenzii len je to dost od ruky pre nas. Neviem ako by som to davala casovo aj koli praci...teraz sa chcem dat hlavne psychicky a fyzicky dokopy a potom podstupovat dalsie kroky. dakujem za povzbudenie 😊
@anel000 ďakujem krásne🥰 nam nevyšlo ani jedno umelé oplodnenie. Teraz v auguste sme mali posledný KET, ktorý tiež nevyšiel a plánovali sme pauzu do nového roka a potom, že pôjdeme skúsiť Brno. Ale podstúpila som hysteroskopiu, mužovi sa po hormonálnej liečbe značne zlepšili za posledný pol rok 2019 spermie a tak gynekológ môj navrhol stimuláciu s plánovanýn stykom. Mne dozreli dve vajíčka a obe mi teraz spinkajú v brušku a čakajú na svoj velký deň 🥰❤🙏
Čiže z 0 sme na dvojičkach, "prirodzene" po neuspešnych IVF a s vraj nenávratne neplodným mužom❤
Keď to hlava už vzdala tak sa stal zázrak❤ ktorý prajem aj Vám❤
AJ moj muz mal cistu nulu. Ja som vedela, ze s nim chcem zostat a spolu sme bojovali.
Nastal kolotoc vysetreni, kde sa nic nezistilo. Muz isiel na chirurgicky vyber spermii, mal ich tam pozehnane.
Fast forward, nebudem ta nudit, dnes mame vdaka ivf nasho vytuzeneho Vratka. Muz uz ma spermie, je ich sice malo, ale ma.
Viem presne, ako sa citis, to zufalstvo, ja som stale len plakala.
@anel000 my sme postúpili ivf po 2r. neúspešného snaženia.. Neriešila som to vôbec tak ze hormóny, alebo žeby to nevyšlo... Proste som to brala tak ze chceme rodinku tak ideme pre to spraviť všetko. A teda na mňa dáko extra nespôsobili tie hormóny, žeby som sa cítila inak alebo niečo podobné. A vyšlo to na prvý krát.
@anel000 ahoj,my sme síce túto diagnózu nemali, avšak absolvovali sme 3x vklad ( neúspešne). Je to už 6 rokov čo sa nám bábo nedarí, či už prirodzene alebo cez umelé oplodnenie... pravda je,že je to ťažké obdobie,asi každému z vás napadnú rôzne veci,ale bez toho to asi nejde.. nuž ale my sme si týmto obdobím prešli, zmierili sa s tým, ešte popri tom sme riesili rôzne iné veci, ale dôležité je,že sme to spolu prekonali a musím povedať, že nás vzťah to posilnilo.... keďže už sa nechceme trápiť myšlienkou, či niekedy sa nám to podarí, rozhodli sme sa pre adopciu.... je to tiež veľmi silné rozhodnutie a partneri o tom musia byť na 1000% presvedčení, keďže nie každý by sa na túto cestu dal...
Ešte jednu vec ti chcem napísať, mne sa um.oplodnenie resp všetky tie hormóny a kortikoidy podpísali na zdraví ( už som našťastie ok),musel ma môj gynekológ dávať dokopy, ale aj napriek tomu všetkému som rada,že som to absolvovala,pretože viem,že by som si to vyčítala...že som mohla skúsiť a neskusila...tak to sme to skúsili, bohužiaľ u nás sa to nepodarilo, tak sme zvolili inú cestu ako sa stať rodičmi 🤗
@monika6162 gratulujem 😊🍀
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
u nas mal tuez problemy s plodnostou moj partner. a ja som sa ivf velmi bala. lebo hormony injekcie priberanie stres a neviem co este. nase ivf nastastie dopadlo uspesne a spatne si vravim ze skoda ze som ho tak dlho posuvala lebo som sa bala a a zalezalo mi na prirodzenon pocati a bala som sa a neviem co este. kazdopadne vela sme sa o tom rozpravali a ja som chcela deti s nim a on so mnou. nechceli sme noc darovane. a ja som bola pevne rozhodnute ze radsej budem mat zivot s nim ako dieta s niekym inym. ze proste on je moja volba. netuzila som sa s nim rozist nikdym nikdy sme nehadzali binu jeden na druheho ani sa neobvinovali. cakame prve dieta a milujeme sa este viac.