Neukameňujte ma. Môj syn má rok aj štyri mesiace. Dnes som zistila, že som tehotná. Dosť ma to zarazilo, lebo som nikdy nebola pevne rozhodnutá, že chcem druhé dieťa. Antikoncepciu som brať nemohla. Chcela som si dať vnútromaternicové teliesko, žiaľ osud ma predbehol. Celý deň len plačem, rozmýšľam, čo ďalej. Nedokážem sa ani synovi venovať. Neviem, či ďalšie dieťa chcem
A partner?
Ja mam tiež malý rozdiel a je to super. Deti sa ti pozdejsie vyhrajú. Budes spokojná.
@sisa_s vraj sa teší aj nie. Že keby to bolo trošku neskôr, tak je strašne rád
Ahoj, žiadna normálna žena Ťa kamenovat nebude.
prišla nová etapa, nečakaná. je normálne že máš zmiešané pocity. Ale poviem Ti moj príbeh.
ja som s druhým dietatkom otehu, ked malo prvé 10 mesiacov. bolo to ale plánované, chcela som malý vekovy rozdiel.
Teraz sú už veľkí a poviem Ti, že je to fantastické. sú ako dvojcata, doplnaju sa, hraju sa spolu, mám doma dvojitu lasku ♥
je to samozrejme na tebe, ako sa rozhodneš, ale z mojej skusenosti by som to nemenila.
Nechaj si to prejst hlavou, neviem aku mate doma finančnu či rodinnu situaciu, ale za mna si babatko určite nechaj 🙂 Veď keď sa narodí, tak prvé dietatko ti pol roka na to pojde do skolky...
Chápem, že Ťa to vystrašilo aj nahnevalo aj ktovie aký mix emócií pociťujes. A podla mňa je to normálne. Ale neurob nič, čo by si neskôr ľutovala. Možno to bude trochu náročnejšie na začiatku, ale o pár rokov budeš veľmi vdacna za to, že mas dve deti. Držím Ti palce, aby si to aj napriek počiatočnej neistote zvládla.
@banderaska29 presne mame rovnaký rozdiel. Pre deti to je úplne super.Skor pre maminku náročnejšie ale teraz keď sú vacsi to je paráda
@miroslavamatko jjejjj, super 🙂 ano ked boli malí, tak to bolo občas o držku, ale zvládli sme to ako nič 🙂
Len si to poriadne premysli, aby si potom svoje rozhodnutie nebanovala!
Tak trosku neskor je kedy vlastne, bud ste sa mali poriadne chranit alebo ste to riskli. Zjavne riskli a vyslo to . Proste tak to uz je a treba to prijat. Ten rozdiel bude pre deti idealny. A pre telo tiez .
@banderaska29 Veru vieme o com píšeme 😅Teraz neviem ,že mám deti tak sa pohraju
Máš predsa možnosti. UPT alebo si dieťatko nechať. Veď medzi deťmi bude ideálny y rozdiel. Ak máte zázemie a normálnu rodinnú situáciu, nevidím problém. Tak ako ľubis svoje prvé dieťa, rovnako budeš aj to druhé. A navyše, už sa stalo, už si tehotná, skus dat tomu šancu. Budeš mať krásne 2 deti, ktoré ti budu robiť denne radosť. Zároveň, ak podstúpis UPT, bude po všetkom behom pár minút. Nehanim, ale prosím nerob to 🙏🙏🙏 nie je to tvoj prípad, že by si bola nútená podstúpiť interrupciu.
@konikkon máš pravdu. Podobné pocity som mala aj pri prvom tehotenstve, hoci bol plánovaný. Teraz si už život bez neho predstaviť neviem. Len ma desí, prejsť si zase vynosením, pôrodom a starosťami
Prerevala som 2 tyzdne ked som zistila ze cakam druhe. A mam doma uzastne dobrucke babatko neviem si predstavit ze by sme ho nemali😊
Ak by si si ho dala vziať, budeš to ľutovať najviac. A nič tým nezmeníš. Momentálne nadšená niesi, ale neboj, časom to prejde a budeš rada🙂 Ja som otehotnela 10 mesiacov po narodení prvého syna, teraz mám týžden do pôrodu a neľutujem nič.. tiež som bola trochu sklamaná, nechcela som otehotnieť tak skoro, ale viem že to tak malo byť a že to zvládneme. Je to Boží dar. S Ním som zvládla aj tehotnenstvo a uvedomila som si, že všetky obavy boli zbytočné, tehotentstvo som zvládala v pohode, nie ideálne, ale lepšie jak som si predstavovala. Si vezmi koľko žien by chcelo byť na našom mieste, čo nemôžu mať deti🙂)
Ahoj, ja som aktualne tehotna s druhou dcerkou, ked sa narodi, starsia bude mat rok a styri mesiace 🙂 Tiez som najprv plakala, chvilu sa tesila, potom som opat bola smutna...a popritom sme si s muzom uvedomovali, ze mozem otehotniet, a tak sme to aj brali a nakoniec ma to aj tak zaslocilo...Nastastie sa muz tesil od zaciatku (chcel ist na “matersku” 😁), mna to nakoniec dost povzbudilo, aj ked sme si uvedomovali, ze to nebude jednoduche. Teraz sa velmi tesim, starsia dcerka mi vzdy hladi brusko a ja jej rozpravam o sestricke v brusku ❤️ Viem, ze to bude narocne, ale krasne zaroven...napokon sa mozem skor vratit do prace, a nemusim dva krat chudnut (po prvom tehotenstve som nestihla s postavou urobit nic, co som mala v plane) 😂 Verim, ze v tom aj ty najdes len same pozitiva...hlavne, nech je babo zdrave a ty sa nan urcite zacnes skor ci neskor tesit 😉
Rozumiem zmiesanym pocitom. Nerozumiem ale tomu, ze ked si nebrala hormonalnu antikoncepciu, tak ste sa nechranili inak? Spoliehali ste sa len ze si date pozor, alebo dokonca ste ani nedavali pozor? V takej situacii te uz museli ratat s tym, ze sa nechranite a teda sa moze stat. Rovnako ty ako aj partner. A ze keby to prislo neskor tak sa tesi - no ale neprislo to neskor, lebo vy ste zariadili, ze je to uz teraz.
Ste este v prvotnom soku, za par dni sa to utrasie, nebudete to riesit s takou horucou hlavou a rozhodnete sa co dalej.
SUPER 👍👍 To je najväčší dar pre prvé dieťa.
Neboj sa, vsetko bude dobre. Dieta je dar a bud rada, ze sa vam takto podarilo aj druhe dietatko. Zvladnes to. Vychovala si jedno, vychovas aj druhe 🙂
Čo povedať? Poznám baby, čo si v podobnej situácii dieťa nechali a aj také, čo išli na potrat. Ja neznášam takéto otázky na MK a prečo? Lebo nikto z prítomných nebude s tebou počas druhého tehotenstva, nebude s tebou po pôrode, ale nebude s tebou ani keď pôjdeš na potrat. Ako môže niekto povedať, či to zvládneš alebo nie. Najlepšie sa o tom hlavne porozprávať s partnerom a dohodnúť sa. Prípadne s rodinou.
@anka246 Nehnevaj sa, ale toto je taká hlúposť ako svet. Druhé dieťa nie je dar pre to prvé, ale v prvom rade má byť dar pre rodičov. A navyše ja som jedináčik, takže pre mňa to určite nebol najväčší dar. 🙄
neviem kolko mas rokov, ale ja mam 39, budem mat prve, a asi uz aj posledne.... ked sa tak zamyslim, vzdy si pomyslim, ze by bolo lepsie ked by som pred x rokmi otehotnela neplanovane.... samozrejme ze by som to vtedy brala ako katastrofu, ale s odstupom casu to clovek vnima inak.....
Tiež som zistila, že som tehotná. Staršia dcéra bude mať 1 a 5 mesiacov, moje pocity sa neustále menia. Neviem sa s tým tiež zmieriť, ale nikdy by som si dieťatko nedala vziať. Je to dar, bude to ťažké ale bez toho drobca by to bolo ešte ťažšie. Mňa len trápia obavy, či to zvládneme do konca keďže som po sekcii len 9 mesiacov a opäť tehu 🤷♀️
Ja som zistila ze som tehotna ked som sa potrebovala vratit do prace (kvoli financiam). Syn mal 14 mesiacov. Bol to sok, lebo nanho sme cakali 3 roky a presli si medzitym MA a 3 biochemickymi. Revala som, bola som zufala. Ale potom som si povedala ze kolko namahy a slz ma stalo vynosit to nase prve vymodlene a to druhe bol zazrak. Tak som sa otriasla s tym, ze to zvladneme a miesto pokecu o nastupe naspat som oznamovala, ze to taham dalej na materskej. Bolo to sice nejaku dobu o drzku aj financne a hlavne okolo starostlivosti, ale dali sme to. Akonahle boli trosku vacsi, pohrali sa spolu, tahali sa navzajom a to bolo super. Aj teraz su partaci. Spatne by som nemenila.
Ja keď som čakala 3 syna tak ten druhý mal 7 mesiacov mám medzi nimi rozdiel rok aj 4 mesiace.....bol to pre mňa šok ale teraz Je to úžasne dobre si rozumejú teraz má stredný 5 a najmenší bude mať v júli 4 a majú ešte staršieho brata ten má 9 ...neboj bude dobré a hlavné sa vyhrajú 😘
@acrobaleno mám 4 bratov a jednu sestru a ver mi, že je pre mňa darom od rodičov a vždy bude.
Ja som bola tehotna 3m po cisarskom! :D Si na tom lepsie. ;)
Hovorí sa, že dieťatko je boží dar, a je to aj pravda.. Sú ženy ktoré nemôžu otehotnieť roky rokuce a čo by za to dali aby mohli porodiť svoje maličké. Neviem akú máte doma situáciu, ale ja by som to nechala tak lebo je to zázrak, hoci neplánovany, neboj sa nič, všetko zvládnete stávaju sa aj horšie veci že žena už po mesiaci otehotnie znova. Držím palce, rozhodni sa tak aby si to ako mama nelutovala 🙏👍🌈
Pri rozhodovani držím palce. Ty si zarazená, že si tehotná a ja som zarazená, že keď nechceš dieťa, nechránite sa. Pre mňa nepochopiteľné.
Autorka....mbe sa stalo to iste, ale dcera ma 10r, mladsia mala 8 mesiacov, ja som nastupila do prace a zistila som, ze som teh. S pouzitim antikoncepcie. A normalne som sa zrutila a uvazovala o potrate. Partner ma podrzal a pivedal, ze nech sa rozhodnem akokolvek, podpori ma.... a dnes mam uz malu bambulku na svete. Ma mesiac, a druha mala rok a pol...je to niekedy psycho...ake UPRIMNEsa hanbim, ze ma napadla myslienka skoncit to neplanovane tehu.... som velmi unavena, nic len mlieko, plienky.....dookola to iste, ale som STASTNA..... neboj sa, uvidis....bude dobre, len si to dobre premysli....vsetko je tak, ako ma byt...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Mame ta presviedcat ze to druhe chces? ;)