Nechcené tehotenstvo

3. máj 2022

Ahojte dievcata, som tu nova a chcem sa spytat na nechcene tehotenstvo. Pomohli vam nejake caje alebo potraviny? Popripade ci existuje nejaka tabletka co by zabranila pokracovaniu tehotenstva.

1bambinko1
3. máj 2022

Si tehotná a nechceš si bábo nechať? Ak chceš prerušiť tehotenstvo, tak choď k lekárovi a neskúšaj nejaké babské rady, lebo si môžeš uškodiť.

mami92
3. máj 2022

Ja by som to nedokázala urobiť. Ale každého osobná vec. Ísť treba ku ginke svojej nech zisti v ktorom týždni si a požiadať o umele prerušenie tehotenstva .

autor
3. máj 2022

@mami92 som v treťom týždni. o týždeň mám ísťna dalšiu kontrolu. Nechcem ist na interupciu, skor zistujem či niesi legalne tabltky na Sk ktoré to tehotenstvo ukončia

luccija
3. máj 2022

U nás je legálna antikoncepcia, keď nechceš byť tehotná.Mozno to príroda sama vyrieši...

sisa_s
3. máj 2022

Nie na svk taketo tabletky nie su...v 3tt si a o tyzden na dalsiu kontrolu?? Naco?

mamamasama
3. máj 2022

Myslíš, že potratová tabletka nie je forma interupcie?

autor
3. máj 2022

@sisa_s neviem popravde mi gynekologička nič nepovedala. Len na ultrazvuku videla už 7mm plod a objednala ma na 10.5. nič viac k tomu nepovedala

autor
3. máj 2022

@mamamasama áno je, ale je to vraj bezpečnejšie a hlavne je to tabletka a nie zákrok ako samotná interupcia

annamalaga
3. máj 2022

Nie nieje. Buď interupcia alebo anonymný pôrod alebo si ho necháš. Nič viac.

thoughtfulweirdo
3. máj 2022

Keď si už rozhodnutá pre potrat, prosím ťa urob to riadne, seriózne, s ohľadom na vlastné zdravie. Žiadne zázračné čajíčky, lektvary a tabletky z netu 🙏 ale vzhľadom k tomu, čo píšeš, by som osobne odporúčala ešte tomu venovať trochu úvah.

alenah31
3. máj 2022

u nás na SVK sú potratové tabletky nelegálne. Vieš to podstúpiť v CZ - ale celý zákrok si platíš a si pri tom hospitalizovaná v nemocnici pod dohľadom personálu.

mirkava
3. máj 2022

Ja keď čítam takéto diskusie tisku sa mi slzy do očí. Viem ze je to tvoja vec 😔

autor
3. máj 2022

@mirkava ja viem, ale prišlo to vo chvíli kedy som to najmenej čakala a teraz pozerám do budúcna. Idem na Vš a neviem čo budem robiť. Neviem či som pripravená preto sa snažím rozmýšľať nad všetkým

sisa_s
3. máj 2022

Mas partnera, ktory by sa o vas postaral? Aj upt nieco stoji, neviem, kolko si si toho zistovala..zvaz si vsetko a nesnaz sa to vyriesit nebezpecnymi sposobmi z internetu

zooeynka
3. máj 2022

Takze ty si v 3 tyzdni a bolo vidno 7 mm plod? :D vtipna ....

autor
3. máj 2022

@zooeynka takto mi to povedala doktorka. Je na tom niečo vtipné?

autor
3. máj 2022

@sisa_s mám jasné, že mám. Len neviem ako to príjme rodina a všetci. Neviem či som pripravená

zooeynka
3. máj 2022

V 3 tyzdni sa tak uhniezdilo vajicko velkosti zrnka prachu a nie 7 mm plod omg. Bud ti nesedia tyzdne, alebo treba rozvirit debatu na mk....

mirkava
3. máj 2022

Ja viem a chápem ťa. Si zrejme mladučká, mas všetko pred sebou. VŠ život na intraku, party... s babom sa toto moc nedá 🙁. Ja mam 40, mám 8rocneho syna, ďalšie dieťatko sa nám už nedalo... Ale vie co keď ty budeš mať 40 tak budete partaci. Budeš to mat super. Budeš ešte mladá (tak sa ja citim) a budeš mat veľké dieťa. Závidím ti. A tu VS zvládneš aj s malým, len to nebude taka sranda 😉

nina0412
3. máj 2022

Máš fotku miminka lebo ak ano tam máš napísané aj týždne

sisa_s
3. máj 2022

7mm ma plod tak v 6-7tt, nie v 3tt...a Dr do 8tt nevola na ziadne prehliadky pravidelne, ak zena nie je rizikova po predch.potratoch/anamneza, ktora by ovplyvnila tehotenstvo...takze niekde mas chybu

autor
3. máj 2022

@zooeynka gynekologičke som povedala začiatok a koniec poslednej MS, pozrela ma a povedala že som asi tak v 3tt a je tam niečo 7mm. S tými slovami som odišla domov

slniecko87
3. máj 2022

Ak máš pri sebe milujúceho partnera určite to zvládnete a neboj sa, aj VŠ sa dá popri dieťatku študovať alebo si štúdium trošku posunies... dieťatko vám do života prinesie veľa lásky a radosti

autor
3. máj 2022

@mirkava ďakujem za tvoje slová číta sa to pekne len som celé dni od kedy to viem, v nepokoji neviem čo robiť

sisa_s
3. máj 2022

Co sa chystas studovat? V meste bydliska ci nie? Niektore odbory sa daju aj externe, s pomocou rodiny a partnera aj denne studium

autor
3. máj 2022

@sisa_s áno štúdium si dávam externe a idem mimo mesta. Idem do Prešova na Pedagogickú fakultu

sisa_s
3. máj 2022

A externe si si dala kvoli tomu, ze pracujes?

autor
3. máj 2022

@sisa_s nie bývame s priateľom spolu, nepracujem. Pracuje len priateľ

januska12323
3. máj 2022

Prvá vec-v 3.tt určite nie si, druhá - či a ako pokračovať rieš s lekárom inak len riskujes zdravie.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre