Nechápavosť partnera v 1. trimestri

mima173
27. sep 2020

Ahojte, stalo sa vam niektorej, že vás partner absolútne nechápal pocity tehotenstva v 1. trimestri?
Pri prvom tehotenstve som mávala ranné nevoľnosti už asi od 4tt okrem toho žiadne iné príznaky, ráno kým som niečo dokázala zjesť bolo aj 12 hodín. Žiaľ potratila som som v 7tt+3. Po 3 mesačnej pauze sa nám opäť podarilo. Som v 6tt a okrem hroznej únavy, obcasneho bolenie v podbrušku nemám žiadne príznaky. Žiaľ môj partner nedokáže pochopiť, že už toľko nedokážem prejsť do kopcov ako kedysi, že si cez víkend občas aj keď na 10 minút musím pospať na gauči. Najviac mu vadí že nepijem čistú vodu ale colu. Je to jediný napoj ktorý momentálne môžem, ktorý mi chutí. Nedokáže pochopiť, že chute tehotnej ženy sa menia. Kedysi som dokázala zjesť balik čipsov sama, teraz ich neviem ani cítiť 🙈 Stále sa preto hádame, uráža ma že som rozmaznana, že sa mám prekonať. Keď si. dám čo i len malú čokoládu, tak už pchám do seba hlúposti. Doteraz taký nebol, už mám zmätok z toho čo sa deje. Ja som tehotná a s ním asi hýbu tehotenské hormóny 🤦🏻‍♀️🙈😔

777januska777
27. sep 2020

To si ťa nejako všíma 😀 keď som ja spala na gauči v tehotenstve, muž bol spokojný že spím a som ticho 😀 a do akých kopcov? To ešte chodíte na túry či čo?

tinqua
27. sep 2020

No po potrate, ze pijes vyhradne colu nechapem ani ja...a z jeho strany, no boji sa o teba, o vas, o jedno ste uz prisli...si len v 6tt a ak ti mozem poradit zacni sa ovladat, lebo takymto stylom priberies uz v prvom trimestri 10 kil a to nie je dobre ani pre teba, ani pre dieta

mima173
autor
27. sep 2020

@777januska777 ja som chodila niekedy na túry. Ale včera sme sa boli prejsť asi tak 45 minút do mierneho kopčeka a po 10 minútach som mala jazyk až po kolenách 🙈 nevyvladzem toľko ako kedysi

mima173
autor
27. sep 2020

@tinqua tak cola je momentálne jediná ktorá mi chutí. Mne by aj tých 10 kíl prospelo, keďže som tenká ako lata ako sa hovorí. Vždy som niečo jedla, či to bolo ovocie, nejaká čoko keď som nebola tehotná. S váhou ja problém zas nemám žeby som rapídne pribrala. Pri prvom som neustále pila jablkový dzuš, verím že Ta chuť na colu prejde

ankare
27. sep 2020

Je to somar, ked Ta nechape. V tehotenstve, toboz v prvom trimestri, je velka unava a nevoľnosti úplne normálne. Mal by Ta šanovat a setrit.
Ano, kola robi dobre pri žalúdočnych tazkostiach.
Držím palce!

tinqua
27. sep 2020

@mima173 ja rozumiem, ze ti to chuti, len by si si to mala racionalne zakazat, nie je to prospesne nicomu,hod si teda dvojliterku do chladnicky a kazdy den si daj deci, ale nie stale...okrem kofeinu ide o ten cukor, este k tomu ovocie, este k tomu cokolada a si na 300% sacharidoveho denneho prijmu, mozes lahko dostat cukrovku a to sa potom rozluc aj s rozkami, desat kil by ti mozno prospelo, ale ci to povie aj tvoja pokozka ak sa nestihne zdravo rozpinat, okrem brucha vedia spraskat aj nohy, ramena, zadok...a to este nie si na konci tehotenstva ked zenu zaleje voda a zvacsi objem este viac...ja ta nechcem dodrbavat, skor ti radim na zaklade svojich skusenosti...pri prvom dietati sej haj sak tehotna a pikao som zapijala radlerom, pribrala som 36 kil...velmi zle to ide dole a bye bye bikiny do smrti...pri druhej som sa ovladala a pribrala som tych desat, ziadna nova stria, energia az do konca a aj po porode som sa podstatne rychlejsie zotavila

mandarinka555
27. sep 2020

@tinqua Diabetes nevzniká nadmernou konzumáciou cukru, preboha....čo to táraš?

sense
27. sep 2020

Aj ja som pila coli každý deň jednu plechovku jedine co mi pomohlo na nevoľnosti ale inak som pila aj vodu...tak to chápem ze mu vadí ak piješ len kolu lebo ako píšeš je to o chuti nie potrebe... Možno mu záleží na tom aby si mala pestrú zdravú stravu..
Únava je bežná a mal by mať pochopenia a keď na túru tak prispôsobiť tempo tebe... A poobede si môže ľahnúť s tebou na 10min.

janetinka27
27. sep 2020

@mima173 mozno je len prekvapeny,ze venujes viac pozornosti sebe nez si to robila doposial.ze je teraz okolo teba viac ruchu. asi nebol zvyknuty na "maniere",lebo si doteraz nemala specialne poziadavky.skus sa venovat aj jemu,zaujimat sa o neho viac ako predtym.mozno to trosku narusilo rutinu.

martina1201
27. sep 2020

@mima173 ono myslím si že čokoláda je zdravšia ako tie chipsy. Od chlapa nemôžeš očakávať že pochopí takéto dačo, keď to nikdy nezažil. Ale vieš mu to oplatiť, ak ho dokáže zdolat kdejaky soplik tak mu povedz že ty si rovnako vyčerpaná ako on keď ma soplik. Tvoje telo sa proste s tehotenstvom vyrovnáva horšie a preto si musíš pospať a máš iné chute. Telo dopĺňa čo potrebuje a ak to vyslovene nepreháňať, že by si zjedla každý deň veľa sladkého tak si myslím neublížiš.....

janetinka27
27. sep 2020

@mandarinka555 no to som donedavna tvrdila aj ja🙂 ale k inzulinovej rezistencii sa da dopracovat s predispoziciou uz v pomerne mladom veku a to aj stravou velmi bohatou na sacharidy s nedostatkom pohybu.

lucilaines
27. sep 2020

No ja som mala brutalne chute aj nevolnosti aj unavu a keby ma manzel skusal kritizovat, by som ho asi niekam poslala. Tiez som pila kolu takmer denne, lebo som ju proste urgentne potrebovala. A tiez som mala stavy, ze som v tej chvili dokazala zjest len a iba hranolky z mcdonaldu a z cohokolvek ineho by som sa na fleku povracala. Mohli byt aj 10 vecer, manzel sa zdvihol a isiel mi tie hranolky s kolou bez debaty kupit. Bolo to tak pri prvom a teraz aj pri druhom tehotenstve a vsetko je uplne ok, tieto chute prejdu, ale mam to nedavno za sebou, takze si zivo pamatam, ake to je strasne. Partnera rychlo uzemni, lebo ked ma poznamky teraz, tak neviem co bude robit, ked ti bude tvrdnut brucho a prelezis nedajboh pol dna, ked ti budu puchnut nohy a bude ta musiet obuvat a podobne tehotenske radosti. Ja s mojimi hormonmi by som ho asi tresla panvicou 😀

mandarinka555
27. sep 2020

@janetinka27 Nebudem sa s tebou naťahovať, lebo debata by sa rozprúdila úplne inam, ale viem svoje....tvoj názor ti samozrejme neberiem.

lenadka
27. sep 2020

@mima173 je to chlap čo nikdy tehotný nebol, ani nebude, tak chápať nemôže. Ale možno vidí zmeny ktoré tebe ani dieťatku neprospievajú a tak sa ozýva. Zarazilo ma, že po 45 prechádzke si mala jazyk po kolená, že nevládzeš ako voľakedy. Píšeš ako by si mala seniorský vek. Nevidím dôvod prečo by ťa v tomto smere malo tehotenstvo obmedziť v prvom trimestri. Ja som chodila na dlhé prechádzky a tiež pravidelne plávať úplne do konca tehotenstva. Vedela som, že po pôrode na to mať čas ani možnosť mať nebudem dosť dlho.
Neprestaň sa hýbať.

mandarinka555
27. sep 2020

@lucilaines A to napríklad nie je rozmaznanosť, keď toho chudáka o desiatej večer vykopneš do Mekáča ? Už vidím všetkých chlapov, ako behajú po nociach do obchodov, lebo paničky majú chute...

janetinka27
27. sep 2020

@mandarinka555 o natahovanie ani nestojim.ale svoje viem tiez.

nika11103
27. sep 2020

@tinqua v čom by sa mala preboha ovládať ? Že si dá colu ? Keď iné nemôže ? Omg niektoré ženy ste jake ješitne. Je na začiatku v najťažšom obdobi postupne to presne a bude piť aj čaje a podobne keď na to narážaš ale čo tu do nej rýpeš nech sa ovláda . Jak keby zrala od rana do večera . Myslím že potrebuje skôr podporu a ne pcviny .

mandarinka555
27. sep 2020

@janetinka27 Veď dobre....nechceš mi ešte aj jednu natiahnuť?

janetinka27
27. sep 2020

@mandarinka555 no dovol....

lucilaines
27. sep 2020

@mandarinka555 no mozno ze to je rozmaznanost, ale je tehotna a ma pred sebou 9 narocnych mesiacov tehotenstva spojenych s mnozstvom nie uplne prijemnych situacii, aby vynosila ich spolocne dieta. Mne bolo zle cely prvy trimester tak, ze som vracala 10 krat denne a pritom som sa este starala o nase starsie dieta. To, ze moj muz vybehne o desiatej vecer do mekacu, lebo zrovna nic ine neviem zjest jak tie hranolky, ja naozaj najmenej co moze pre to tehotenstvo urobit on, aby mi pomohol to lahsie zvldnut. Chvalabohu mam chlapa co to berie rovnako.

miadi
27. sep 2020

Tu colu si trochu obmedzuj. Denne by si mala vypit aspon 2L tekutin a nemalo by to byt 2L coli. Skus plechovku dve max. Nie ani tak koli cukru ale kofein v teho treba obmedzit. Nie je dobry pre plod. A cola ti zoberie calcium z tela. Nahodou ti zuby vypadaju.. chlapi si nevedia predstavit tu unavu na zaciatku teho oni si myslia ze unavena by si mala byt tak v 9m tesne pred porodom. Vacsina muzov tehotnu zenu nechape a neofukuje ako vo filmoch. Este si len v 6tt a uz taketo problemy vo vztahu Lebo panko riesi blbosti. Pockaj este sa mas na co tešit ked sa babo narodi.

nika11103
27. sep 2020

@lucilaines nič si tu nerob z tých komentárov, ovicivdne ti len závidia takého muža , lebo im by ten ich muž nikam neutekal o desiatej vecer . Čistá ženská závisť , úplne to chápem a takýto má byt partner proste si to potrebovala a on tá lubi tá išiel bez debaty . Takých partnerov len závidia jesitne baby tak vypisujú speostosti

mima173
autor
27. sep 2020

@lenadka ja som bola tiež prekvapená že som nevladzala keď asi 3 týždne dozadu som dala Teryho chatu. Len do toho mi prišli bolesti chrbta, brucha a už to slo dole vodou so mnou

rubinka
27. sep 2020

@mima173 - cola je úplný sajrajt pre človeka pre tehotnú ani nevravím. Je to škodlivé pre dieťa to si uvedom či ti chuti či nechutí v tomto má muž pravdu že nepi to.

tinqua
27. sep 2020

@mandarinka555 zle sformulovane, rychlo mi sli myslienky a rychlejsie prsty...myslela som to tak ze pri tehotenstve sa stava,ze telo nedokaze vyprodukovat tolko inzulinu kolko treba a nadvaha zvysuje riziko, proste nie je zdrave vela pribrat a prijat tolko cukru je jednoducho rizikove ...ale o to nejde, ja som babe napisala tak ako by som to povedala aj kamaratke...akoze nic v zlom

matapo
27. sep 2020

...ani moj muz nechapal ani jedno tehotenstvo. podla neho to ziadna choroba nie je a tak som este tyzden pred terminom behala po forsni a lepila pasky po stenach, cistilapo malovani, umyvala okna askratka vsetko co na dome treba lebo v den pred mojim terminom sme sa nastahovali do noveho domu a to som este aj stahovala,nikdy ma s nicim nesetril a ani nepomohol a to pri ziadnom tehotenstve a ja som az po x rokoch zistila ze to nie je veru sravny chlap ☹ turistika u nas bolatiez este aj v deviatom mesiaci sme pobehali niektore tatranske chaty, hoc som fucala jak lokomotiva ale pohyb treba 😉

tinqua
27. sep 2020

@nika11103 ty hlavne citaj co pisala...nevolnosti mala pri prvom tehotenstve, teraz ich nema...ta cola je o chuti, co ako som napisala, ze chapem...a to ovladanie dpc sak nevravim ze nie, ale nie len to...cola nie su tekutiny co tehotna zena potrebuje, je na to len namotana cil...a o zrani ako takom som nepisala ani slovo

mima173
autor
27. sep 2020

@janetinka27 práveže nemám absolútne žiadne požiadavky, ani nic. Všetko je rovnaké ako predtým, dokonca aj keď sa mi nechce ísť niekam rak zatnem zuby a idem lebo viem že on chce ist

mima173
autor
27. sep 2020

@lucilaines Ja sa snažím kontrolovať. Ja mám niekedy dosť výbušnú povahu a teraz tie hormóny tak len polykam slová čo by som mu povedala, až niekedy mám pocit že som tehotná viac kľudnejsia ako predtým 😂

ayanamirei
27. sep 2020

@mima173 ja sa ti cudujem... preco sa kvoli hentakemu neempatickemu chrunovi premahas , len preto, ze milostpan chce ist ? si tehotna, mozes byt mega unavena, mal by ta chapat a skor on okolo teba, ze co potrebujes a nie, ze este ta buzerovat, ze co si rozmaznana! pri tom ako citam tieto temy na fore, tak fakt by som mojho chlapa mala asi nosit na rukach a bozkavat mu ruky/nohy, lebo mat doma hento, co tu mate niektore, tak uz sedim za vrazdu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre