Ahojte baby. Bude sa mi o Tom Ťažko písať. ale, viem že nie som jediná. veľmi sme sa s priateľom, tešili že budeme mať babo. No dnes som potratila..
Robila som si prvý test, bol negatívny
Druhý bol pozitívny, ale bol duch
Tretí bol veľmi veľmi slabunko pozitívny
Podľa kalendára som bola v 5-6tt..
A dnes to prišlo.. silná menštruácia, kŕče silné, až do krížov. je to hrozné.
prosím viete mi povedať, ktoré si tým prešli:
Otehotneli ste ešte?
Ako dlho bude bolesť a krvácanie pokračovať?
Zvládli ste to psychicky??
Nebáli ste sa že to príde znova?
Mám ísť k doktorovi či netreba?
Bude tam čisto v maternici?
Ďakujem veľmi pekne za pekne odpovede na dnes nemám zle odpovede náladu ďakujem💗💗.
Je mi to ľúto. Toto je nevýhoda testov, ktoré sa robia veľmi skoro. Množstvo tehotenstiev takto končí, len veľa žien ani nevie, že boli tehotné. Deti isto ešte mať budeš. Pre pokoj duše by som zašla k lekárovi.
To mi je velmi luto 😭 daj si cas vyrovnat sa s tym, aj telo si oddychne… urcite sa vam to casom znovu podari 🩵 drzim ti palce
Aj mňa to veľmi mrzí, aj ja som to prežila, tiež asi 5tt. Bolo to veľmi takže,.ale po troch mesiacoch som zasa otehotnela na prvý šup a už úspešne. Ale je pravda, že prvé tri mesiace som v kuse chodila pozerať ci som nezačala krvácať. Už to potom bolo ok, až pri treťom resp.stvrtom tehotenstve mi zistili rôzne mutácie a zle výsledky z hematologie a doktorka sa čudovala, že som potratila len raz. Inak som brala duphaston v každom ďalšom tehu od potratu.
1. Otehotnela som hned v dalšom cykle, s úspešnym koncom.
2. Krvacanie bolo ako silnějejšia MS, ja som už ale bola 10+0. K dr. som isla dostala som injekciu, aby odislo všetko.
3. Po 2 rokoch snaženia, ktoré potratu predchadzali, som sa potom vobec nebála, práve naopak, bolo super vediet, ze moje telo dokáže otehotniet.
4. Psychicky som to zvládla prekvapivo dobre. A to som bola 2 roky snažilka a mala som už 33 r.
Minuly rok 6.8. odislo, tiez to mohlo byt 5-6tt. Teraz mam o par dni termin.
Tiez som prisla o babo presne na prelome 5/6 tyzdna. Krvacala som 1 den silo, druhy den uz takmer nie. Druhy den som isla pre istotu k doktorke. Vsetko bolo ok zo zdravotnej stranky. O 2 mesiace som bola opat tehotna a cele tehotenstvo bolo bezproblemove. Drzim palce. Viem, ze je to teraz narocne.
@martinka13 Autorka nerobila testy skoro, ved bola cca 5-6 tyzdni. Uz 5teho tyzdna menstruacia meska a je normalne testovat.
Mrzí ma čím si si prešla ale nevzdávaj sa . Ja som potratila 4x vždy do 3 mesiaca tehotenstva, robili mi rôzne testy absolvovala som veľa vyšetrení no nič nezistili. Niekedy bolo potrebné čistenie inokedy nie, Uznávaný odborník na neplodnosť mi povedal ze nikdy nebudem mat deti... Mam 25 ročného syna a 22 ročne dvojičky synov a sú úžasný a ďakujem ze ich mam 🙂 Prvého syna som si síce od ležala skoro cele tehotenstvo v nemocnici ale stalo to za to aj keď to bolo veľmi ťažké na psychiku. Žena zvládne veľmi veľa a niekedy aj nemožné kvôli svojim deťom. Urcite to zvládneš aj ty, len občas to chvíľu trvá. Drzim palce nech to spolu zvládnete.
Kedze si ani nemala poriadne silno pozitívny test, tak pôjde o biochemické.. po MS by to malo byt úplne vyriešené, proste uhniezdenie nevyšlo. Môžete sa snažiť hneď ďalší mesiac. Psychika je vec jedna, príroda vec druhá. Ta 1mm bodocka sa lahko vyplavi,krvacas silno kvoli vysokej stielke. My sme sa po biochemické snažili hneď ďalej, s lekarkou som telefonovala, ze prijst len keby testy po MS boli stale pozitivne. Testy ale netmavli, MS prišla s 6 dnovym meškaním a bola silná.. o tri mesiace som bola normalne tehu.. ale to je už veru roky dozadu.. ja som to ale ako potrat kedysi nebrala, ani neviem prečo.. keď sme prišli o babo v 14tom tyzdni, bolo to iné;( Hlavu hore, treba sa tak nastaviť, že ten prvý trimester je to všetko ešte strasne krehké. Nie je ženy,čo by si tým neprešla. Aspoň ja takú nepoznám, len sa o tom malo hovorí.
Ja som potratila v16tt, bolo to hrozne.
Syn už bude mať 15, chce to iba čas.
Držím palce 🍀
Ale ano, niekedy sa to dobre nepospaja a priroda rozhodne. Ale je to lepsie takto. Urcite chod potom na kontrolu a zacnite normal dalej. Keby sa to opakovalo, Tak potom uz testy na par veci, nech viete, ci neni maler s nejakymi drobnostami. Ale bezne sa to zial stava a dalej maju zeny zdrave deticky
Ja som potratila v 7 tt po polroku snaženia som zostala znova tehotná a teraz už čakáme tretí prírastok. Všetko sa dá zvládnuť. Ešte v týchto skorých štádiách je to lepšie ako v neskorších týždňoch ked už cítiš pohyby
To mi je veľmi veľmi ľúto a viem aká je to bolesť a zúfalstvo. Áno prešla som tým aj ja.A nemusíš sa báť určite čoskoro bábo ešte budeš mať. V takom ranmom ttehotenstve väčšinou neodhalia príčinu. Utcute3sa daj najprv do poriadku psychicky avaj zdravotne úplne ak náhodou vieš čo by mohlo but3za tým .Ja som takmer v týždni a bpla to najväčšia rana prr nás. Príčinu oficiálne nezistili mala som zamĺnutý potrat.Ale s určitosťou viem co to spôsobilo. Potratila som doma nakoľko ma nechali čakať týždeň a musela som di urobiť ak predoperačné vyšetrenia. Deň pred nástupom do nemocnice sa to uplne spustilo. Bolo to hrozné. Ale nikdy nezabudnem na slová lekára čo mi robil kyret.Ja som musela do nemocnice. Takmer som.vykrvacala..Robili mi to bez narkózy úplne ano injekciu mi nemohol pichnúť lebo som vraj nebola pripravená a zjedla od bolestí doma lieky a jedla. Kef bolo pp všetkom doktor da ma spýtal či uz mám deti. Povedala som,že áno a on nato "tak sa nebojte onedlho sa stretneme v pôrodnici ".Po gynekologickej stránke bolo všetko v poriadku našťastie. Povedal mi,že nech počkám aspoň 3-6 mesiacov a dám sa zdravotne di poriadku a problém nevidí. Ja som s najväčšou pravdepodobnosťou kvôli chrípke .V prvom trimestri je to najväčšie riziko. A upokojil ma tým,že ak niečo nie je ako má byť,zr3jr lepšie ked sa príroda s tým vysporiada sama. V januári na moje narodky som.potratila a koncom leta otehotnela. Riešila som vtedy imunitu aj iné problémy zdravotné a nesilila som to.S yri mesiace predtým som začala brať kyselinu listovú. Nakoniec som aj tak počas tehotenstva brala 3x antibiotiká,ale dopadlo všetko dobre a porodila som .zdravého syna. A áno stresy som mala pri každej kontrole a preto nikdy nebol môj muž už so mnou dnu a nedala sim si urobiť ani jednu fotku. Vtedy bol so mnou a nikdy nezabudnem na ten šok .
Držím palce bude to dobré uvidíš.
Jasne ze ooat otehotnies.V 5-6btt tam nebola ani akcia srdiecka urcite.Prisla si skor o radost ako realne o babatko.Toto sa stava vo viac ako polovici vsetkych tehotenstiev na celom svete.Skratka sa snazte znova.
Malá som dva spontánne potraty, fyzicka bolesť bolo to najmenej aj keď som sa zvijala v kŕčoch. Psychicky som bola 👎. Veľmi mi pomohlo že som pozostatky mohla pochovať riadne aj s pohrebom.
Mala som to podobne minuly rok. Najprv vsetko ok, ale potom zacalo spinenie, bola som akurat na dovolenke.. spinila som par dni a potom sa už pridavala jemná bolest ako MS ked sme sa vratili tak som radšej isla na pohotovost. ( moj lekar mal dovolenku a vlastne som tam ani nestihla ísť este) Hospitalizovali ma a snazili sa udrzat plod ale bolest v noci bola silna a rano som potratila. Tiež som podla ms bola v 6tt. Dali mi infuziu na vyčistenie. Odporúčali mi počkať tri cykly, posluchli sme a na 4 som hneď otehotnela.. rodim budúci mesiac 🙂 vysporiadala som sa s tým najmä vtedy keď som znovu otehotnela, sústredím sa na naše dievčatko. Príroda mala na to asi nejaký dôvod a akceptujem to.
Určite sa podarí, zarad kyselinu listovú a kľudne sa môže zadarit aj v ďalšom cykle. Prečítaj si o biochemickom tehotenstve (ak si sa náhodou s tým termínom nestretla), možno ti to pomôže sa s tým ľahšie vyrovnat (ako tu už niekto písal, veľa tehotenstiev takto konci, veľakrát sa vajicku nepodarí uchytiť).
Držím palce 🍀
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Mrzí ma to 🫂