Návrat do práce po potrate

20. sep 2023

Ahojte ako ste prosím zvládali nástup do prace po potrate?
Totižto išla som na pn v 3 mesiaci koli krvácaniu v 4 mesiaci som potratila ,v práci vedeli všetci o tom že som už tehotná a počítajú stym že najbližšie 3 roky sa tam nevrátim, už 2 mesiace som pn po potrate dávam sa dokopy psychicky a pomaly mi bude koncit pn mala by som oznámiť zamestnávateľovi moju situáciu čo sa stalo a že sa vraciam do prace a ja neviem ako to zvládnem ten telefonát a celkovo mame čisto ženský kolektív sme spolu viac v práci ako doma s rodinou a viem že tam sa všetko rieši ohovára a určite budú riešiť aj to a ja neviem ako to zvládnem to človek vycíti tie pohľady a tak

ropucha6
20. sep 2023

Je mi to luto. Bude to tema na chvilu, potom pridu ine, neboj sa…u nas, ked kolegyna potratila, poziadala managerku, nech to povie kolektivu dopredu a proste sme to nevytahovali. Nechali sme ju, ked chcela o tom sama hovorit.

dzulli1980
20. sep 2023

Osobne si myslím, že v robote už všetci vedia, že si potratila ... určite v tom ženskom kolektíve máte "čmuchalky", ktoré vedia, vidia všetko ... je to nepríjemné, smutné, no musíš ísť ďalej, vrátiť sa do reálneho života ... držím palce 🍀

deti95060810
20. sep 2023

len sa cez to preniesť...
povedať na rovinu čo sa stalo a viac sa k tomu nevracať... Po pár dňoch to už nebude nikoho zaujímať...

beata_k
20. sep 2023

Moja kolegyna potratila v 8 mesiaci. Bola to tema iba chvilu. Kazda tema je iba chvilu. Drz sa.

denden77
20. sep 2023

prijemne mi to nebolo ale uz som mala dost toho depkovania doma 🤷‍♀️ a to som bola v 21tt.. toz.. obrnila som sa a sla.. a som rada.. po chvilke to vysumelo 🤷‍♀️ drzim palec 🍀

autor
20. sep 2023

@denden77 ako dlho ste boli na pn? A ďakujem

denden77
20. sep 2023

@autorka 2 tyzdne

diewcatqoo
21. sep 2023

Pracovala som z domu na 3. den po potrate. Musela som pracovat, lebo by som sa bola zblaznila. Praca mi pomohla prist na ine myslienky. Do prace som prvykrat fyzicky prisla asi 2 tyzdne po. U nas to ale vedelo len par ludi, co sa nam stalo.

anjelicek26
21. sep 2023

PN som bola len dva tyzdne, bolo to cez vianoce, takze si to vela ludi, ze nechodim do prace ani nevsimlo... ja som povedala sefovi a personalistke, co sa stalo, oni to "zariadili" neviem ako, ale nepytal sa nikto nastastie. Aj tak to vedelo viac-menej len par ludi v tej dobe, nase oddelenie a par ludi mimo.

ninapat
21. sep 2023

Cim skor to budes mat za sebou, tak mozno aj lepsie. Ono tie prve dni isto budu tazsie, ale ako uz niekto pisal, kazda tema sa drzi len chvilu. Potom sa najde zase nieco ine, co budu musiet ohovaracky riesit. Drz sa, zvladnes to ❤

jaja391112
21. sep 2023

Mne sa stalo niečo podobne. Veľký kolektív ľudí a o tehotenstve sa rozkriklo a vedeli to všetci a teda aj o potrate. Prvý deň bol pre mňa veľmi ťažký, ale našťastie som mala ľudí, ktorí boli pri mne. A ostatní sa správali, ze sa nič nedeje. Každý normálny človek vie, že to je veľmi citlivé a bolestivé a nebude sa nič pýtať. Chvíľu trvalo, kým som sa opäť začala cítiť v práci dobre, tiež som mala pocit ako to každý vie, ale potom som si povedala, že nikoho nič do toho aj tak nie je.

bebaa
21. sep 2023

Ja som potratila prvy krat v lete, som ucitelka, v septembri som nastupila uz vyrovnanna...druhy krat som bola v piatok na kyrete a v pondelok uz v praci..bola som iba v 7tt a 9tt...
Bolo to tazke, ale v praci som na to nemyslela a kolegyne mi to nejak nepripominali.

luccija
21. sep 2023

Keď sa bojíš telefonátu napíš mail nadriadenému a popros ho nech to povie ostatným.U nás v práci to kolegyňa tak vyriešila nikto sa nič nepýtal veď to bolo pre ňu ťažké.Prisla o bábo 2 t pred pôrodom.
Chcela ísť do práce čím skôr nech príde na iné myslienky

any_soj
25. sep 2023

Ak ste čisto ženský kolektív, mnohé z nich zažili aspoň raz to isté, teda stratu dieťatka v tehotenstve...

veronikasis87
2. júl 2024

Dobrý deň , prosím vás chvela by som sa opýtať ako dlho ste krvácali a kvôli čomu vám bábätko odišlo v 4 mesiaci ? Totiž mám podobný problém a dosť sa bojím , co bude

letfenixa
2. júl 2024

@ropucha6 presne tak to bolo aj u nás. Je to tabu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre