Dobrý deň, úprimne som zúfalá bábätko sme chceli a veľmi sa tešili že sa nám to podarilo na prvý šup. Necítila som sa pripravená ale priateľ ma ukecal bol iniciator dokonca mi napisal krásny list prečo by to dieťa chcel. Nechala som sa ukecať. Pozitívny test hrozna radosť u oboch. Nakupoval detské veci, vyberal mena, kočíky.... Prvý krát prišiel za mnou že či nepremýšľam nad potratom len tak ako odôvodnenie bolo sťahovanie zo zahraničia, prerabka bytu. Zasmiala som sa či to myslí vážne. Myslel. Porozprávali sme sa a aj keď som mala pokazenú radosť začala som sa tešiť znova on zdanlivo tiež. Trvalo to asi dva týždne a znovu na mňa tlači aby som šla na potrat. Že sa necíti byť pripravený a stále s tým bojuje. Som zúfalá je to prvé dieťa a nedokážem pochopiť ako moc ho chcel a zrazu nie. Na otázku prečo si to rozmyslel mi odpovedal že vtedy myslel na to krásne ale teraz mu dochádzaju aj tie zle veci. Stratila som všetkú radosť len z toho že sa neteší on. No keď si predstavím tu bolesť v srdci po potrate je mi do plaču. Preliala som už potok sĺz cítim sa tak bezradná.
na potrat nechod obrat sa na rodiica alebo inych pribuznych neboj sa das to a budes mat babetko dcerku alebo syna
@maj22ka a pre dieta bude lepsie ak bude zit s jednym rodicom ako nezit vobec neboj sa to das
nie, rozhodne nechod..
@maj22ka to co ma znamenat? Vobec nechapem o co mu ide. Kolko ma rokov, 20? Dnesni muzi su hrozni zbabelci. V ziadnom pripade nechod na potrat, do konca zivota budes mat psychicke problemy. Povedz mu ze on to chcel, tlacil ta, tak nech sa sprava ako chlap a nie ako mentalne chory bipolarny clovek.
@maj22ka ak ty to babetko chces a z tvojich riadkov mam pocit, ze chces... tak nechod na potrat... on asi dostal strach, ked si zrazu uvedomil, ze co to vsetko obnasa... aj zodpovednost, aj respekt, aj financie... mozno sa spamata, ked uvidi to malicke, ked sa narodi... je to ozaj laska na cely zivot...
prerabka bytu a stahovanie sa nie je podstatny dovod na potrat...
pre mna podstatny dovod na potrat by bolo vazne geneticke ochorenie dietata, vazna vrodena vyvojova vada, alebo kebyze mi lekari povedia, ze ma vyslovene ohrozuje na zivote...
mas kde byvat aj kebyze sama s babatkom? aj kebyze u rodica?
@ummimaryam ma 27 od kedy sme sa spoznali som počúvala ako chce spoznať krásu svojej dcéry, ex mu dieťa nedokázala dať a nejako aj to bola časť dovodu ich rozchodu
@maj22ka prepáč, ale je normálny? Najprv ta tlači do dieťaťa, namota ta, teší sa a odrazu, keď otehotnies, tak si to rozmysli? Dieťa nie je dovolenka, ani šaty, ktoré môžeš vrátiť. A keď pôjdeš na potrat, tak ti po mesiaci povie, že to bola chyba a ľutuje to a poďme do toho zase...?
Navyše si myslím, že keby si išla na potrat, tak by si to neskôr veľmi ľutovala.
Ale samozrejme, urob, ako myslíš.
To co mas za muza, akoze hadam by si nebola taka sprosta a nesla na potrat, takeho chlapa by som kopla do riti hned, akoze lepsie pre teba nechat ho a vychovavat dieta sama, si myslis, ze daco sa zmeni za 5 rokov ani nie, nemoze mat daku bokovku ze taky dovod zrazu?
Tak sa zakol povinnosti. Ked nechcel mal sa chranit. Mozno ste spolu kratko a este si nie je isty.
@maj22ka co za uboziaka mas pri sebe?? Ved dieťa nie je ako lístky do kina. Zistil ze vo filme budú aj hororove sceny, tak ich radsej vráti. Na tvojom mieste by som sla na potrat, ale nie dieťaťa ale vztahu s tymto nevyzretym zbabelcom. Uz sama si napisala ze bábätko uz teraz miluješ, tak sa nenechaj do toho dotlacit, lebo to budeš ľutovať. A ako tu uz jedna spominala, nema bokovku? Lebo takyto obrat v rozhodnuti urobi fakt len prostoduchy, nevyzrety jedinec, alebo niekto kto hra na 2 strany a dieta mu tym padom uz nepasuje.
@maj22ka on ti nechce ublizit???? On chce zabit vase dieta a ide sa tvarit, ze je to pre tvoje dobro snad a nechce ti ublizit???? A ty? Nechces dietatu dopriat zivot bez jedneho rodica, tak sa radsej nechas zlomit a radsej mu aj ten zivot vezmes??? Toho blba vyskrtni zo zivota a sustred sa na svoje dieta, tehotenstvo, ty uz svojim sposobom si mama! To babo uz je tvoje, to babo ma len a len teba!!! Nevnima nic, len teba! A uz teraz ta lubi ako aj ty jeho ❤
@maj22ka Moment, toto nedokážem pochopiť. Najprv rozprával, že dieťa chce a obaja ste mali sex za účelom splodenia dieťaťa. A teraz, keď si tehotná, si to zrazu rozmyslel, že on vlastne dieťa nechce? Nemáš tam preklep? Nemalo by tam byť, že má 17 rokov? Aj na tých 17 je extrémne nezodpovedný. Kde k takým chlapom chodíte a ešte ste ochotné s nimi plodiť deti? Aj keby mu až teraz došlo, že reálne bude otcom a zľakol sa ako a či to zvládne, dospelácke riešenie nie je potrat. Hodila by som s ním vážnu reč, či sa pomiatol a potom sa najskôr začala pripravovať na život slobodnej mamičky.
Ty si tehotná, Ty budeš mama, Ty rozhoduješ ... na neho sa s prepáčením vyser ... ak by si išla na potrat, skôr či neskôr by Ťa svedomie dobehlo ... mať dieťa nie je "med lízať", je to radosť, no i kopa starostí, povinností, no pre mňa najväčší dar, najväčšia výzva, ktorú som v živote dostala ... za mňa Tvoj frajer strašný slaboch, tak či tak, by som ho po tomto nechala ... v živote sú oveľa "horšie" situácie ako tehotenstvo ... no chudáčik, zľakol sa ... fakt debil.
@maj22ka
okamzite ho posli kade lahsie, takeho hlupaka ti v zivote netreba, uzijes si v klude zvysok tehotenstva a nasledne spokojny zivot👶💃
na tvojom mieste by som toho ..... ani nepisala do rodneho listu, nech mam od neho pokoj
dietata sa nikdy koli ziadnemu chlapovi nevzdavaj!
Nechoď na potrat. Bude Ta to ničiť a nikto nevie ci sa s tým nakoniec zmieris. Si zdravá, dieta ste chceli. Neries ci bude mat jedného rodiča, mozno sa slaboch zmení keď ho zbadá, mozno nie ale ak už dieťa teraz ľúbiš zraní Ta to veľmi. Pozeraj na dieta, nie na blbca co Ta nechal v stichu v ťažkej situácii.
@maj22ka pane boze co za debil ... nechod na ten potrat .. mojej matky kamaratka sla na potrat a odvtedy nemoze mat deti a uz ani mat nebude.. neurob tu chybu len preto, ze tvoj muz je zbabelec. To babatko za nic nemoze ☹ .. tiez som vyrastala bez jedneho rodica, ale radsej tak ako zit s otcom alkoholikom a tyranom ci inym blbcom.. 🙂
je malo pravdepodobne ze po potrate vas vztah ostal zachovany a prezili ste kopu dalsich krasnych stastnych rokov. Dat zivot novej ludskej bytosti nie je ako kupit hracku rozmaznanemu decku.... stráááásne ju chcelo v obchode, ale po prichode domov uz ju nechce, nech ju mama hodi do kosa, vsak neskor pojdeme kupit novu.
To čo za kus ch*... vola máš akože za priateľa? Je on kompletný? Ze "uvedomil si aj ťažkú stránku?" A preto ty chod a potrat, lebo zasran zbabely stratil odvahu? no tak to povedať mne, tak ako prvé schyta dve po papuli a ako druhé leti z dverí aj z vecami...
😡😡😡Fuj, nakopat takého blbca do...
Jednoznačne ak ty bábätko chceš, nedaj sa mu do ničoho do tlačiť, lebo tie jeho pseudoargumenty sú úplne primitívne....
Taky človek si dieťa ani vôbec nikdy nezaslúži, to co je za argument že "potom k nám opäť príde"
Co je dieťa vrecko múky, že len tak kúpim, vyhodím zase kúpim?Otras, hnus, vykastrovala by som to...toto nie je chlap! 😡
@annm81 kamaratku poslal manzel na potrat, ked im konecne vysiel neviem kolky pokus umeleho oplodnenia. Uz je samozrejme byvaly manzel. A ona mamou krasneho dievcatka.
@maj22ka Ukaz mu video ako prebieha potrat, ako plod vyzera v tyzdni v ktorom by si ho podstupila. Oboznam ho ake rizika to obnasa pre tvoje telo a hlavne psychiku, ze sa mozes dokonca zivota trapit vycitkami. A potom sa ho spytaj, ci by to dobrovolne podstupil keby bol na tvojom mieste. On si asi mysli ze vase dieta je este len zhluk buniek a ze podstupit interupciu je jednoduche vratit knihu do kniznice.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@maj22ka ak je babatko zdrave a aj ty, tak by som urcite nesla na potrat. Nebud hlupa.