Chcem sa opytať, lebo stále mi to vrta v hlave.... bola som mlada a pod stresom od rodičov, surodencov, školy, priatela, doktorov a samej seba, ked som v 7 tyždni potratila. Už je to sice davno zamnou, ostatni aj zabudli, ja nie, stále premyšlam či si za to možem sama. Mohlo to byť ak som robila nejake prudke pohyby ? Tancovala ? skákala ? Som tanečnička, a práve kvoli tomu stresu čo vtedy na mna dopadal som sa snažila sa odreagovať tancom. Je to jedina vec, čo ma trápi a bolí. Druha možnosť je len, že to tak naozaj malo byť. chcem vedieť váš názor, nech je akykolvek. dakujem.
Podla mna urcite nie.Ked ma babatko prezit,tak prezije.Malo to tak byt.Poznam jednu babu,ktora chcela potratit,robila vsetko preto/horuce kupele,zdvihala tazke krabice a nic,o 9 mesiacov sa narodilo dievcatko.
Netrap sa nad tym,ja som o prve tiez prisla,a to som bola v absolutnej pohodicke a klude
Nemyslim, ze by si za to mohla sama...teda urcite nie. Jednoducho to tak malo byt. Nieco nebolo s babom v poriadku, preto odislo.
ja som tiez o svoje prisla, a to som dodrziavala absolutny klud, 2 tyzdne som len lezala - uz ma boleli vsetky klby a aj tak nam to nepomohlo... Je dobre ze si robila to co ta upokojovalo, pretoze tu je casto dolezitejsia psychicka pohoda... Nikdy nezabudneme, no musime sa naucit s tym zit... neda sa obvinovat a zozierat... drzim palce aby coskoro prazdnu naruc vyplnil novy uzlicek stastia
ja som v 7. týždni spadla na lyžiach ( žiadnom tehotenstve) som nevedela - a nič sa nestalo. V minulosti ženy predsa skúšali aj drastické veci, keď chceli potratiť a nedá sa to, zvlášť tak skoro.
ani ja si nemyslim .. ja som chodila do posilovne a nevedela som ze som tehotna
Urcite za to nemozes. Jedna zena zabehla 6 maratanov v tehu a nic sa nestalo.
tiez som potratila na zaciatku tehu, a nic som nerobila take a stres som tiez nemala, zial take veci sa stavaju....tiez poznam jeden pripad kde sa zena pokusala vsetkymi babskymi metodami o potrat a porodila, len zial dieta je trochu zaostale, prilis vela alkoholu a cigariet si myslim....
hlavne sa netrap vycitkami, viem ze to nie je lahke, ja som sa dlho spamatavala a napriek tomu som nezabudla, ale netreba ani zufat, dnes mi lezi trojmesacne zdrave babo v postielke, a to pri druhom tehu som mala na zaciatku viac stresu aj fyzickej namahy robila som skusky kde som musela spajat vagony na vlaku a babiku to nepoznacilo (vtedy som o nej este netusila)...i ked problemy v tehu boli ...
určite nie, ja som špachlovala steny,prerábali sme dom,.....drevo som nosila...........sice som porodila o 3 týždne skôr, ale velké bábo........
neobviňuj sa asi to tak malo byť. Ja som bola na konci prvého mesiaca keď sme sa sťahovali takže ani nehovorím o tom aké ťažké veci som vláčila, skákala som na diskotékach, pppíjali sme a maličká ma teraz skoro rok a je to pokladík. hlavu hore a nemysli nato 🙂
Nemyslim - priciny su mohe - geneticke, imunologicke, hematologicke.....
I ked ja uprednostnujem v prvom trimestri radsej skor klud.....ale tak si nemyslim, ze to malo vplyv
tiež som toho názoru, že ty za to nemôžeš. ja som tiež potratila, a to som mala absolutna pokoj, klud, nič som nerobila, len som ležala s vyloženými npohami, a aj tak.... tá "príroda" bola silnejšia ako naše myšlienky, ako moje chcenie udržať si bábo. všetko je tak, ako má byť. 😉
20% prvych gravidit konci potratom.... nic si nevycitaj.... niektore zeny cely cas lezia a babo aj tak nevydrzi.... prvy trimester je rizikove obdobie a casto sa konci potratom aj ked je zena uplne zdrava.... obrat list a chod dalej.... hlavne bez vycitiek.... ty za nic nemozes...
nie, tak skoro sa potrati z inych pricin, nie z prudkych pohybov.
Určite si za to nemôžeš 🙂 to, že si bola mladá a bez stresov 🙂 neznamená, že bolo OK bábatko 🙂
och zlaticko urcite sa netrap prvy trimester je najrizikovejsi stupen tehotenstva ... ja som studentka vysokej skoly a tiež sa venujem sportu a v januari tohto roku som otehotnela ...najprv som mavala bolesti krizov velmi velke a brala som tabletky od bolesti myslela som ze mam zapal alebo nieco podobne a musela som spravit skusku pretoze to bol posledny dekansky termina ak by som nespravila tak by som musela opakovat rocnik ...bolo mi velmi zle bola som tehotna no ani na um by mi nezislo ze to je tak naozaj..tak pohyb, tablety od bolesti , stresy a som v 7 mesiaci ...chcela som týmto povedat že urcite to nie je tvoja chyba ...poznam vela dievcat ktore prve babo potratili a potom normalne mali druhe tehotenstvo ...drzim ti palce zabudni na to 🙂
urcite za to nemozes, niekedy sa to stava, ja som o babatko prisla, tiez som to pripisovala stresom, ale ked sa to iste zopakovalo presne o rok a vtedy som od zaciatku tehotenstva bola doma, nic som nesmela robit manzel zakazal , tak som si povedala asi sa nieco dejea pritom som predtim donosila krasne 4 deti , ale nadej umiera posledna a rok a 4 mesiace po druhom potrate som porodila krasnu dcerku a 3 a pol roka po nej dalsiu dcerku 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ver tomu, ze to urcite tvoja chyba nebola
Určite za to nemôžeš, možno k tomu prispeli stresy, čo si mala:( Alebo to malo jednoducho tak byť. Moja kolegyňa otehotnela a v 3 mesiaci potratila :( , a asi o dva týždne zistila, že ten jej "úžasný" ju už rok podvádza s kolegyňou (ktorá mimochodom vedela, že jej milenec čaká bábo s partnerkou) teraz sa rozchádzajú. Teda už sa, ale stále bývaju v spoločnom dome-on si hľadá ubytko
Ja som prisla o babatko v 11tt pred mesiacom a nic som nerobila, prestala som korculovat, cakala som na 4 mesiac, ze pojdem plavat kvoli bolestiam chrbtice... A aj tak to nedopadlo dobre.
A dokonca pred par mesiacmi porodila jedna baba, co prisla na tehotenstvo na konci 7 mesiaca. Robila totiz aktivne sport, kramy sportovcom sem-tam vynechavaju. Cely cas ked to nevedela sportovala, zila normalne a porodila nakoniec zdrave mimi 🙂
Iny priklad, tiez nedavno jedna zena cele tehotenstvo pila, fajcila, chodila na diskoteky a porodila zdravu dcerku... Mozno sa to prejavi neskor, ale zazrak, ze babatko prezilo...
Takze niekedy "clovek mieni a panbozko meni" ....
Určite nie, na škole (SZŠ) nám gynekológ hovoril, že ak je dieťa i matka v poriadku, môže behať, skákať a nič. Plod je chránený v maternici. Zároveň nám hovoril, to, že ak žena potratí - je tam veľká pravdepodobnosť, že plod bol poškodený alebo je zle uhniezdený v maternici. Ja som sa v štvrtom mesiaci korčuľovala, spadla som a dnes mám zdravú 12 ročnú dcéru.
urcite si za to skakanim a tancovanim nemozes!!!! ak by si bola okolo 25tyzdna a podarilo by sa ti spanut pri tom vystrajani-tak mozno ano, ale v tak nizkom tt, a ak ti mam pravdu povedat ano vo vyssom týzdni-ak nemas rizikove tehu , tak skackanie a tancovanie neublizi. Ak sa zena na to citi nech len sportuje a udrzuje sa-pomaha to aj babu. ja som bola korculovat v 7mesiaci a aj napriek tomu ze na mna vsetci zle pozerali, ja som sa citila tak super. jasne ze som davala velky pozor, ale aspon takyto sport ma tesil, kedze som pri tom mojom priberani a zavodneni nic nerobila, len sedela doma na riti! nevycitaj si co bolo, takyto potrat moze sposobit hocico! a mozno to vyznie hrozne, ale ten hore vie preco to tak je! nechcem uvadzat priklady, ale kamoska potratila a zrutil sa jej svet. po ecelom pol roku dakovala bohu za to ze to tak zariadil, lebo z potencionalneho oca sa stal ten najhorsi partner a po rozchode bola vdacna, ze s nim nepocala babo! tak hlavu hore, zadne vycitky, ked si na babo spomenies posli mu pusu do nebicka a ono ta na oplatku bude ako anjelik opatrovat 😉
No mne sa potrat zacal spustat po autonehode strasne silny naraz a zacala som krvacat.a aj prisla o malinke
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
nie , nie je to tvoja chyba, tieto veci sa bohužial stávaju , a ako píšeš zrejme to malo tak byt, tu sa naozaj netreba obvinovat a zožierat sa, nabuduce to určite vyjde a budeš maminkou 🙂 vela šťastia 😉