Mohla som potratiť?

sarah19
3. sep 2015

Ahojte, som tu nová a nikdy som si nemyslela, že sa tu ocitnem, rozhodne nie tak skoro.
Mám 19 rokov a vzhľadom na to, že mám vrodenú trombofíliu (FV Leiden heterozygot), nemôžem brať HAK. preto sme používali s priateľom kondómy, vlastne stále používame. Akurát asi dva týždne dozadu sa nám to nejak vymklo spod kontroly a šli sme bez...Nespravil sa do mňa, ale bol vo mne docela dlho...No, nech sa už konečne dostanem k veci, v poslednej dobe som si začala všímať problémy, ktoré by mohli súvisieť s mojou diagnózou a s tým, že sa mi zhoršila zrážanlivosť krvi - modriny, červené fľaky, tŕpnutie nôh a pod. Nestihla som s tým však ísť ešte k lekárke. Menštruáciu mávam pravidelnú, ešte v živote mi nemeškala dlhšie ako deň a zrazu to prišlo...Mala doraziť 30.8. v nedeľu, v utorok som si pre istotu robila večer test, ale vyšiel negatívny, chcela som ho ešte zopakovať vo štvrtok. Nikdy mi pri ms nebývalo zle, ani nič podobné, často som ani necítila, že ju mám. V utorok mi ráno mi bolo na zvracanie, začala som byť unavená, v stredu som si potrebovala pospať poobede...No proste som sa chystala si zopakovať si test. , ale v stredu mi dorazila menštruácia s omeškaním 3-4 dni. Bola iná ako inokedy, mala som strašné bolesti v krížoch, silno som krvácala - behom štyroch hodín som pretiekla cez dva tampóny, mala som neznesiteľné kŕče v podbrušku a nezaberali mi ani lieky od bolesti, krv bola navyše jasne červená a akoby hrudkovitá (neviem ako inak to opísať). V ten deň ak by som nááhodou skutočne bola tehotná by som podľa kalkulačky mala byť v 4-5. týždni. Myslela som si, že mám proste normálnu ms, ako ostatné ženy, aj napriek tomu, že u mňa bola vždy mierna a trvala 3-4 dni. Ale ráno som sa dostala k článku o rannom potrate...Dnes mám "ms" už druhý deň, ale mám pocit, že končí, krvácanie je úplne mierne....
Myslíte, že to mohlo byť to? Alebo niečo iné? Mám zajsť za lekárkou? Mám si i tak spraviť ešte jeden test? Alebo iba zbytočne vymýšľam blbosti a nemám to už absolútne riešiť? 😒
Ďakujem za odpovede....

bajana
3. sep 2015

Možno si tehotná bola, s väčšou pravdepodobnosťou nie. O potrate v 5tt sa snáď ani nedá hovoriť. Pre pokoj v duši si skús o pár dní spraviť test. K lekárovi pôjdeš asi zbytočne, ale neviem, čo znamená prípadne tehotenstvo v kombinácií s tvojou diagnózou. Možno by to stálo za telefonát. A testuje sa zasadne z ranného moču, vtedy je koncentrácia HCG najvyššia.

sardinka333
3. sep 2015

Test si sprav len pre svoj vnutorny pokoj v duši - bude negativny na 99% (percento je - nikdy nevieš) ved ms došla. TO že bola iná moze suvisieť s kade čím..pišeš unava, ard.možno si prekonala nejaku skrytu virozu...ani o nej nevieš.
S tou trombofiliou si to rieš na ,,krvne,, veci si doma davame ascoritun ale trombofilici nie sme, tak opatať sa svojho doktora nie je na škodu.

seahorse27
3. sep 2015

Ak bol test negativny, s najvacsou pravedpodobnostou si tehotna nebola. Ak by si aj naaaahodou bola, tak ak momentalne nemas ine gynekologicke problemy, jednalo by sa o rany potrat, ktory mnoho zien ani nezaregistruje a funguje dalej, pretoze to samo odide a telo sa s tym vysporiada same, takze nie je treba ziadna kyretaz a pod. Iba ak pretrvavaju problemy - bolesti v podbrusku, krvacanie, zvysena teplota, treba vyhladat lekara. Ine je, ak zena na 100% vie, ze bola tehotna, t.j ma pozitivne tehotenske testy, vtedy treba urcite lekara navstivit pri takých príznakoch, ako si mala ty.

bonaqa2013
3. sep 2015

ja by som to vôbec neriešila, uvidíš ako bude o mesiac. Či ms príde normálne, či bude bežnej intenzity, alebo zas bude niečo iné ako bývalo. Tak potom by som už išla k lekárovi... 🙂

sibalka21
4. sep 2015

@sarah19 Pokial si aj tehotna bola tak uz niesi.... Pokial nemas ine problemy tak to vobec neries... To sa stava celkom casto

opatrovatelka82
26. sep 2015

Ahojte..chcem sa len opytat. Stalo sa mi to iste, menzes meskal tyzden, najskor slabe spinenie dva dni a vo stvrtok som zacala krvacat silnejsie ako obycajne, aj bolesti boli dost krute..poobede sa krvacanie zmiernilo, teraz uz len spinim znova, pricom normalne mavam menzes pravidelny a krvacam aj tri styri dni az potom sa to zmiernuje. Ak som potratila, a mam este slabe bolesti v podbrusku a je mi "blbo", som slaba ci co, mam ist k lekarovi? Vie vobec zistit ci som bola tehotna? Dakujem

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre