Missed abortion v 11. týždni

florianabotosova
30. jún 2020

Bude sa mi o tom ťažko písať. Dnes som bola na sone a doktor mi oznámil ze bábätku nebije srdiečko. O bábo sme sa snažili rok. Po roku som otehotnela. Mala som komplikácie ze som spinila vo 8tt ale mi dal lieky a bolo dobre a dnes táto správa. Vo štvrtok mam ísť znovu na kontrolu a dohodnúť co ďalej ale najpravdepodobnejšia je kyretaz. Bojím sa toho nebola som ešte na žiadnom zákroku. Všetci mi hovoria ze neboj ešte si mladá ešte budeš mat deti. Áno mam síce len 20 rokov ale na toto babo sme sa s priateľom veľmi tešili. Neviem co mam robiť nedokážem sa ukludnit stále by som iba plakala mam pocit ze sa my svet zrútil ako domček z karát. Co mam robiť? Ako sa mam ukludnit. 😭😭😭😭

ivangeline
30. jún 2020

Však si poplač. Prečo potlačovať emócie? A ano, si mladá, je veľká šanca, že príde bábo neskôr. 😉

majamat
30. jún 2020

ano, kludne si poplac. mas narok na smutok.
na povzbudenie, jedna znama sa vydavala mlada a hned chcela deti, 1r sa im nedarilo a sice tusim potratila neskor, az po 1 dietati,a le nakoniec ma 3 deti, uz pomerne velke. cize aj ked to dlhsie trvalo, naozaj mas sancu mat este aj viac deticiek, aj ked teraz to nevyslo.

florianabotosova
autor
30. jún 2020

@majamat je mi to veľmi ľúto lebo sme sa tak tešili a teraz táto správa ma úplne zrujnovala. Už v ambulancii som slzy neudržala. Je mi jasné že ešte babo budeme mat ale už teraz viem ze sa budem báť toho ci nepotratim znova

majamat
30. jún 2020

@florianabotosova je mi to luto. ja som takto potratila v 13tt. sice mam dceru,a le chcela som pre nu surodenca. zial, pre nas to bol uz koniec. v tom obdobi bola dcera jedine dieta v nasej rodine, preto som chcela aby mala surodenca. dalsi v poradi bol moj brat o 26r starsi. bala som sa aby raz nezostala sama. no brat sa medzitym ozenil a vyzenil syna. nestretavame sa s nimi vela, len obcas. no a sestre sa nedavno narodil syn. cize trosku sa nasa rodina rozrastla o 2 deticky.

no to uz je u nas vsetko. ja, sestra a aj bratova manzelka uz mame po 40-tke.

florianabotosova
autor
30. jún 2020

@majamat u nás má zatiaľ iba sestra 7 ročného synčeka a brat nemá ešte dieťa. Na toto naše sa všetci tešili

majamat
30. jún 2020

@florianabotosova tak este mozu mat. predpokladam, ze su podobna vekova kategoria, ako ty. zial, nic neurobis. teda este uvidis, co bude na kontrole u dr, ale asi je mala sanca. no zelam ti,a by ti to co najskor vyslo.
u nas sanca nie ej, sestra ma dost rokov a maleho drobca. cize ak by chcela dalsie, tak bude mat zas o nieco viac rokov a neviem. ma problem so stitkou, snazili sa 1,5r, mala tehu cukrovku, bolest panvy, problem s tlakom. cize nic moc.
svagrina je rovnako stara, ako sestra, ma gynekologicke problemy a tiez aj probelmy s tlakom. cize tiez mala sanca.
nam sa nedarilo uz po MA a ja som z nas najstarsia. problemov tiez kopec.

veonika303
30. jún 2020

@florianabotosova viem co prežívas ja,som to prežila minulý rok, tiež nebilo srdiečko a musela,som na kyreraz a išla,som ešte v ten deň ako mi to bolo oznámené ja,som tiež plakala pretože v čakárni v nemocnici boli oteckovia a mamičky z bábätkami sa usmievali zatiaľ čo ja,som čakala na kyret hnusný pocit ,ale pán Boh mi doprial byť opäť tehotna a ďakujem za každý jeden deň že je všetko v poriadku aj keď som na rizikovom koli prvému potratu...držím palce✊✊ aby ti všetko dobre dopadlo a detičky určite budeš mať 🍀✊

florianabotosova
autor
30. jún 2020

@veonika303 ďakujem. Najviac mi je ľúto to ze to bolo prvé babo vytúžené preto ma to tak boli. Na sone ho bolo tak krásne vidieť len to srdiečko nie. Ja som hneď revala ako som vyšla z ambulancie von lebo tam čakali asi 3 tehotné ženy s bruškami. A stále som si predstavovala odkedy som otehotnela aké to bude keď budem mať bruško. Je mi jasné že ešte budeme mat detičky ale už sa budem báť.

florianabotosova
autor
30. jún 2020

@majamat no sestra ma 27 a už jedno tiež potratila. Brat ma 33 ale oni ešte s priateľkou nemajú. Len nechápem čo sa mohlo stať že prestalo bit srdiečko

veonika303
30. jún 2020

@florianabotosova ja som to prežívala tak isto tešila,sa na prvé bábätko ale osud to zariadil ináč pri tomtodruhomod začiatku som sa kontrolovala,až doteraz ten strach tam bude stale

adamol
30. jún 2020

@florianabotosova ahoj, je mi veľmi ľúto co sa ti stalo, ja som si týmto prešla mesiac dozadu, missed abortion v 11.tyzdni. Išla som do nemocnice na potrat, ale nie kyretaž. Poplačem si skoro každý deň no už je to lepšie. Snažili sme sa rok a pol, bohužiaľ nevyšlo to.. Moja sestra má ročne bábätko a je náročné byť v ich spoločnosti ale všetko chce svoj čas a bude ti lepšie.. Len si poplač, pomáha to .... Ja som sa zamerala na šport, snažím sa tam vybiť svoje emócie a celkom to pomáha

majamat
30. jún 2020

@florianabotosova vacsinou ide o geneticku poruchu. neviem uz kolko % to, ale mnoho zien am za sebou potrat. povedala by som, ze vacsina. no niekedy to moze prebehnut nenapadne. bud len rkatko meska ms, alebo pride pripadne v aj vtedy, kedy ma, no je to potrat.

florianabotosova
autor
30. jún 2020

@veonika303 ja som si dávala pozor nedvíhala ťažké proste nič co by mohlo uškodiť.

florianabotosova
autor
30. jún 2020

@adamol no plačem odkedy som sa to dozvedela už som začala aj krvácať bola som v nemocnici tak zajtra idem na kyretaz. A vraj som iba v 9tt nejak zle som si to vypočítala síce som sa riadila podľa aplikácie. Doktor sa čudoval ze na 9tt je bábätko veľké.

florianabotosova
autor
30. jún 2020

@majamat no teraz som to nečakala išla som na sono s takou malou dušičkou ze bude všetko v poho a nakoniec toto. Neviem si vysvetliť príčinu toho

len_nig
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monicka2912
1. júl 2020

Aj ja som velmi plakala, sice som cakala 2, ale o to sme sa snazili rok. Tak isto v 8tt som bola u gyndu, ze som tehotna a o 3 tyzdne som zacala spinit, utekala na pohotovost a tam lekar povedal, ze uz nie je akcia srdiecka. Hned som sa rozplakala, v tu noc som nespala, zacala som krvacat a rano mi robili kyret. Nemohla by som s mrtvym babom chodit este 2 dni. Kyret vobec neboli, je to na 15 minut, poobede domov. Rok na to som otehotnela, od zaciatku az do konca som sa velmi bala. Nastastie mam uz 3 mesacneho synceka. Na moje 2 babo nikdy nezabudnem😇.

florianabotosova
autor
1. júl 2020

@monicka2912 no aj ja som už chvalabohu po kyretazi ale si nepamätám o koľkej ma vzali na sálu iba viem ze o pol 1 som sa prebrala. Je to v pohode boli ma podbruško síce, som trochu otapena ale dá sa to zvládnuť.

monicka2912
1. júl 2020

@florianabotosova skore uzdravenie, aj mna trocha pobolievalo. To z toho, ze maternica klesa. Bude dobre. Ja si pamatam, ze 2 tyzdne po som sa este tak dobre vyplakala a bolo potom uz "dobre". Strach budes mat vzdy v tehotenstve, ale verim, ze sa ti podary mat krasne babo. Vela sil✊.

florianabotosova
autor
1. júl 2020

@monicka2912 ďakujem. Ešte dobre ze mi nedali fotku zo Sona ze ju pripli k papierom ku zákroku inak by som zase celý deň preplakala ako aj včera keď mi to lekár povedal. Babo poslali na hystologicke vyšetrenie tak uvidíme kde bola chyba

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monicka2912
1. júl 2020

@florianabotosova mojmu nezidtili nic, fotku nedavaju, teda ani mne ju nedali...bude dobre neboj, my zeny sme silne...preboli to, ale nikdy nezabudneme...

florianabotosova
autor
2. júl 2020

@monicka2912 no ja si myslím ze tiež nič nezistia. Včera som bola ešte taka omamena ze som ani nevnímala kto mi co hovorí

dejna_
2. júl 2020

@len_nig ahoj aj ja som na Tom rovnako 😭 29.6 som bola na kontrole a tiež zamlknuty potrat ešte mi doktorka vzala krv a v stredu znova aby sme mali istotu ..dnes mi volala hcg klesá ...ale ja som ti už vedela včera sa mi spustila menštruácia taká slabšia zo zrazeninami a dnes taký bežný druhý deň menštruácie zo zrazeninami..ja mávam takú bežné...ale neviem čo mám čakať ..lekárka mi dala papier do nemocnice na kyretaz ale povedala aj že môžem počkať že či sa mi to spustí samé a kontrolovať sa či nemám teplotu , bolesti alebo silné krvacia ...zatiaľ sa to zdá v pohode ale bojím sa či neprídu krvavé jatky 😓...ešte má uspokojuje že mám jedného spuntika doma 🙏 i keď sme sa na ďalšie bábätko veľmi tešili ...v máji sme si povedali že vyskúšame a hneď sa zadarilo 🙂 veľmi sme sa tešili a takýto smutný záver 😭...

len_nig
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
merien259
2. júl 2020

@florianabotosova ahoj to mi je naozaj ľúto.... Ale to sa občas stáva že sa niečo stane vo vývine a je to lepšie tak skoro ako potom keby si už bola vo vyššom štádiu tehu.... Ja som potratila už dva krát prve missed v 11tt druhé spontánny potrat v 6tt po každom potrate som donosila zdravé baby... Po čistení som otehotnela do troch mesiacov.... Držím ti palce aby si čím skôr bola opäť tehulka aby sa tvoja bolesť aspoň trochu Zmiernila

dejna_
2. júl 2020

@len_nig v stredu som začala 10tt 😓 už sme to chceli pomaly povedať rodičom ....ale nič sa nekonalo ..z druhej strany nikto o Tom nevie len my s priateľom ....na prvom sone som bola 16.6. a doktorka že je asi o týždeň menšie ale nevadí že dojdite o dva týždne aby sme skontrolovali srdiečko a odvtedy žiaden nárast srdiečko vôbec ale gestacny vak sa zväčšil o niečo ..ale hcg potvrdilo to čo sme si mysleli obe .....ako čítam a hľadám informácie tak zisťujem že je náš strašne veľa ... ako stalo sa to aj sestre a potom mala ešte 4 deti chlapec dievča a potom dvojčatá chlapci...aj svagrovej a potom mala dvoch chlapcov aj mojej mame ...ale vždy to boli 😭 ...

dejna_
2. júl 2020

Mali sme mať krásny dátum narodenia teda predpokladaný že 2.2..2021 to mi ostane v pamäti dokonca života ....a najhoršie je že sme tri kamošky jedná je 11 TT druhá 10 TT čaká dvojky a ja som bola 9tt ...oni mi to povedali ja som bola ticho ...ja som taká poverčiva v tomto a staromodna že až v 12 TT.... Ale ja som cítila od začiatku že niečo nie je ok ...prvý krát keď som bola tehotná som bola s tou jednou kamoškou čo je aj teraz ..ona v 38 TT porodila mrtveho chlapca 😓 ja som rodila o mesiac neskôr ...ten mesiac čo som prežívala ...a vtedy som si povedala že už nechcem byť tehotná tak povediac s nejakou zároveň ...a kokos to nevymyslis to je život ..a ešte týždeň po sebe...hneď som vedela že niečo sa pokazí ...

dejna_
2. júl 2020

@len_nig aj ja dúfam že to bude bez kyretaze... Najhoršie že moja doktorka ma dovolenku 2 týždne ..k nej idem 21. Lebo mi dala spraviť aj krvné testy že či náhodou mi aj nechýba niečo ako železo a tak ...ale povedala že mám ísť k zastupujúcej lekárke ...tak verím že má zoberie ..lebo niektorí lekári sa stále vyhovárajú na koronu ...no keď bude najhoršie pôjdem na pohotovosť ...len dúfam že mi tam nebudú nadávať že prečo som nedošla keď som začala krvácať ale chcela som dať tomu šancu moja lekárka má v Tom podporila a že keby sa to nespustila mám ísť v pondelok radšej na príjem do nemocnice ....

vinetuu
2. júl 2020

@florianabotosova To si planujes uz vsetko negativne dopredu. Jedine co sa da spravit teraz, je rozlucit sa s babatkom, spravit si ritual a pochovat ho symbolicky, alebo realne ... podakovat mu ze aspon ten kratky cas ste boli spolu. Pricina moze byt rozna, fyzicka, mozno sa babatko nemalo narodit zdrave, tak to priroda zariadila tak, alebo psychicka vela stresu, alebo duchovna, ze si tym jednoducho mas prejst a je to zivotna lekcia, z ktorej sa mas nieco naucit a posunut dalej, nieco zmenit, jednoducho vyrast. Mne vela veci ozrejmila Wahlgrenis .... Je to tazke obdobie, ale ver, ze aj to patri k materstvu. Tes sa zo zivota a tes sa na dalsie babatko 🙂 Drzim palce

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre