Ahojte pišem môj pribeh .prosim aka može byt pričina pri opakovanich miss abourt?
Pred 2 rokmi som otehotnela prirodzene.
No a v 10 tyždni to skončilo pre miss abourt
z ničoho nič babetku prestalo byt srdiečko hned som musela ist na kyretaž.
1 rok aj pol som nevedela otehotniet tak som postupila hematologicke vyšetrenie a potvrdili mi zvyšene trombocyti.manžel postupil spermiogram a zistili mu tetrazospermiu 98 percent poškodenene spermie počet je dost pohyblivost troška menej.tak išli sme do car v Bratislave tam som postupila inseminaciu a hned 1 šup sa podarilo hned mi pichli flaxiparine na hematologiu. no v 5 tyždni som hned potratila vraj to bolo biochcemicke.po pol roku som zas otehotnela prirodzene teraz. a v 10 tyždni som išla svojej gynekologičke a potvdela mi missabourt zas tak že srdiečko nieje pritomne a teraz čakam na krvacanie .geneticke višetrenie mám poriadku.prosim
O radu gde može byt problem.
Skúsiť hematologiu a syndróm lepivych doštičiek.
štítnu žľazu máš v poriadku?
Moze to byt prave ten muzov spermiogram, vacsina potratov je kvoli tomu ze doslo k oplodneniu”chybnou” spermiou. Moze byt problem aj stitna zlaza, aj z hladiska hematologie, obehala by som si aspon tieto 2 vysetrania cim skor.. a ked budu ok, tak ist do ivf kde vedia selektovat spermie
@pamelaandersom este si obehni reprodukcnu imunologiu.
@ivik4 ja som si tiež pichala flaxiparine aj napriek tomu som potrarila.aj na genetiku som bola a to je v poriadku
@beckinka na hematologiu chodym aj som si pichavala počas tehotenstva flaxiparine ani ro ne pomohlo.a to lepive doštički gde višetruju čo je to?
@katariiinkaa áno to je v poriadku tak ne chapem može byt chyba v spwrmiograme lebo manžwl má vela poškodene spermie
@butterflyeffect aj ja uvažujem o ivf.ale ešte predtim chcem sa dat višetrit na imunologiu
@bebaba ano tam ešte chcem ist na imunologiu
Skúste si vypýtať žiadanku do genetickej ambulancie. Možno ste bezpriznakovy prenasaci nejakých génov a to dedí aj plod.
Čím závažnejšie ochorenie, tým skôr sa gravidita skončí
@pamelaanderson môže to spôsobovať potraty, je ich viac druhov. Možno dostaneš fraxiparin pred vkladom a po vklade. Kde to vyšetrujú to neviem. Nie každá hematologia to robí, treba sa informovať.
Ak by si mala lepivé doštičky, tak fraxiparin by v tvojom prípade pomohol. Sama ich mám a tiež som na konci pichala. Tiež si myslím, že problém skôr budú poškodené spermie. A ak je poškodenou spermiou oplodnené vajíčko, tak príroda to sama vyrieši vo väčšine prípadov potratom.
Za mna si problem jeho spermie, nakolko ked ma poskodenie ta spermia, tak sa to nespravne zacne vyvijat a priroda zial rozhodne. Hematologia a fraxi je dobre napad, len tu to bude chciet nieco viac. Mozno naozaj to IVF a vysetrene embrya pred vkladom
@domka222 a čo je to lepive doštički?
@pamelaandersom určite choď na reprodukčnú imun. Môj mal tiež len 2% dobre spermie, ale mal veľmi vysoký celkovy počet spermií, takže v tom prípade tie 2% neboli až taká tragédia, a v tom u nás ani problém nebol. Otehotnela som bez problémov 4krat za dva roky, z toho dva potraty, jedno mimomaternicové a potom sa narodil syn. Problém bol u mňa, zvýšené cytokíny a NK bunky, následne nasadená liečba a výsledok liečby má už 7mesiacov 🙂
@vandica ahoj dakujem za info určite sa tam objednam len musim čakat čo somnou bude lebo stale ešte mám v sebe mrtvi plod nechceli ma dat na kiretaž že vraj mám čakat kim sa vičistim sama ale meviem do kedy mám čakat lebo už 3 tyždne plod je mrtvi.prepač a čo to je citokiny?a ako si to liečila?
@pamelaandersom podla mna je chyba v manzelovi, riesila by som cas a umele oplodnenie nie IUI tam vyberu najlepsie spermie z najlepsich
Ty si dorob lepove dosticky a hlavne si urobte reproimunologicke vysetrenie
Tiež to vidím na problém v spermiach. Išla by som do IVF s genetickým vyšetrením embryjok. Ono selekcia spermií nemusí vytriedit všetky poškodené, nám sa tak stalo a jedno embryjko malo trizomiu18 a aj sa chytilo - no bábätko bolo hrozne poškodené.
@taktotedanie a lepove doštički sa gde višetruju čo to je vlastne?
@pamelaandersom syndrom lepivych dosticiek, mozna pricina neplodnosti , hematologia
@taktotedanie na hematologi chodim tam mi zistili trombociti zvišene aj som si pichavala flaxiparine
@michaela329 na genetiku som už bola ale neviem či mi višetrili aj embrio len tolko mi povedali že visledki su dobre že chromozomi nam vyšetrili tak teraz ne chapem na genetiku višetruju aj embrio z krvi?
@pamelaandersom reproimunologiu mate? Aj endokrinologiu?
@taktotedanie rwproimonologiu ešte nie ale chystam sa tam objednat a endokrinologicke ano to je v poriadku
@pamelaandersom nie, pri umelom oplodnení vyšetria embryja, ktoré vzniknú - ešte predtým ako Ti ich vložia. Ale najskôr si obehni tie vyšetrenia - hematolog, endokrinolog, repro-imunolog.
@michaela329 aha už rozumiem.na reproimunologiu sa už chystam a na hematologiu chodym mám zvišene trombociti hned po potvrdenie tehotenstva som si pichavala flaxiparine aj napriek romu som potratila prave dnes mi plod vypadol na toaletu teraz niesom si ista či ten flaxiparine ne mohol byt slabi či som ne potrebovala večiu davku ja už neviem čo si mám misliet a endokrinologicke mám v poriadku
@pamelaandersom tak je fajn, že toto uz máte. Ostatné Ti vysvetlia v centre asistovanej reprodukcie.
@michaela329 dakujem za informacie
Dobrý večer, Mám za sebou dva Missed abortion v 8.tyzdni. Doktorka má poslala na hematologiu a genetiku kde bolo všetko v poriadku. Taktiež na endokrinologiii bolo všetko v poriadku. Nakoniec sme s manželom išli do Nity na reprodukčnú imunilogiu kde mi zistili zvýšenú tvorbu NK bunieka, čo znamená že môj imunitný systém bojuje proti plodu preto vždy zamlknuty potrat. Po ďalšom otehotneni som si začala pichať fraxiparin, brala som progesteron a každé dva týždne som musela chodiť do Nitry na infúzie (intralipidy)..teraz som v 18.tyzdni a všetko je v poriadku 🙏🏽
Tak skúste tu reprodukčnú, moc vám držím palce ✊🏽
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
2x som potratila, raz z toho vo vyssom stadium a syna som donosila s fraxiparinom na riedenie krvi. Bola som na genetike