Ahojte.
Dúfam že mi niektorá napíšete skúsenosť, alebo poradíte.
Donedávna som bola tehotna a v pondelok už mám ísť na kyretaž:(
Mám 20 rokov.
Všetko bolo v poriadku príznaky tehotenstva mám doteraz.
Poslednú menštruáciu som mala 14.10-19.10.
7.11 som bola u gynekologicky, potvrdila mi tehotenstvo ale že nejaký 5 týždeň.
Včera - 17.12 som bola na kontrole u druhého gynekológa keďže moja lekárka mala dovolenku. A on mi oznámil že toto je na čistenie.
Počula som ako sa bavili o tom že plod už bol v 10tt.
V pondelok som objednaná na kyretaz.
Mám z toho zmiešané pocity a mám strach.
Nejde mi do hlavy že mi moja gynekologička určila 5tt, a týždeň aj niečo na to mi určil missedaboration, a vraj som v 10tt.
Nemáte podobne skúsenosti?
@kakkinaender no podla poslednej menstruacie si v 10tt, zrejme sa bavili, ze plod by mal byt v 10tt, otazka znie preco ta posielaju na cistenie, embryo sa prestalo vyvijat resp. nezaznamenal lekar srdiecko? to je zrejme ten dovod, v 10tt by malo srdiecko davno bit a ak nie tak zial je to "missed abortion" = telo stale funguje akoby bolo tehotne ale tehotenstvo je neprosperujuce a embryo sa nevyvija resp. nevyvinulo a ked sa ti nespustil spontanny potrat musiat ta poslat na cistenie
a gynekologicka ti dobre urcila 5tt ved v case navstevy si bola v 5tt a teraz v case kontroly si 10tt len plod zrejme nie a nevyvinulo sa srdiecko, inak by ta na cistenie neposlali, ja len zeny neviem pochopit, preco sa nepytate u lekara
@kakkinaender ale časovo by to sedelo. Sono zas nie je 100% co sa týka meranie presne.. Stačí len odchýlka v uhle a je to..
Véd vtedy na gynde mohla povedať 5 tt,nakolko tehotenstvo sa počíta od 1 dňa menzesu.
Potom by to u lekára sedelo na 10 tt, ktorý nebol. Lebo si teda 10 týždňov tehotná, ale plod sa nevyvija.
Ver mi, že v 10tt je krásne vydiet embryo. Bohužiaľ stáva sa to.
@kakkinaender ťažko takto povedať - podľa dátumu ti zrejme sedí 10tt ale reálne je to inak a problém je zrejme to, že plod je bez akcie srdca. Už u tvojej gyn. to mohlo byť na hrane, ale asi neriešila hoci plod mohol byť menší (to sa v tom začiatku nerieši ako hlavný problém), ale ak nie je v tomto týždni už akcia tak to dobré nie je..
😕 mrzí ma to
@petamich nepýtala som sa , pretože som nedokázala doktorovi povedať ani slovo. Totižto som nerátala ale že vôbec že sa to stane mne, a išla som k nemu v dobrej nálade. A nakoniec takáto zlá správa ...som z toho strašne smutná 😔
@kakkinaender jasne chapem sok, stres, sice nie MA ale AB som zazila a tiez som mala co robit :( kazdopadne pred cistenim ta este raz budu kontrolovat (robia to pre istotu), takze tam si este naposledy skontroluju srdiecko a ak nebude, zial nie je ine riesenie, mrzi ma to velmi
MA je veľký sok, chápem, lebo nemá nijaké prejavy, tešíš sa, že na poradni uvidíš bábätko a miesto toho taky verdikt. Zažila som to, preto presne viem, aky je to pocit, sok, smútok, hnev a podobne. Ale bohužiaľ, stáva sa to, a nikto nepovie to presne preco. Príroda si proste robí takú "očistu" keď je zárodok poškodený, zariadi, aby sa prestal vyvíjať. Ty síce naďalej si "tehotná" môžeš mať aj priznaky, ale už tehotenstvo v podstate nepokračuje, nevyvija sa plod. Tam nie je ani možno zistiť, kedy sa to zastavilo, a neprosperujuce tehotenstvo sa berie ako ukončené v tom týždni, kedy ti urobia kyretaz. Je mi ľúto, že sa ti to stalo, len to prekonať. Ďalšie tehotenstvo už môže byť absolútne bez problémov, ja som otehotnela pol roka po MA, a momentálne mám 3 mesačneho zdravého chlapceka. Držím palce 🙂
Nerozumiem ti. Dobre si napisala datumy? Pises,ze 7.11. ti gynekologicka povedala 5tt a potom pises, ze tyzden a nieco na to 17.12. ti druhy povedal 10tt. Ved medzi datumami je vyse mesiaca.
Ahoj viem presne ako sa citis...mala som to iste posledna menstruacia 6.10. A verdikt Missed abortion ( zadrzany potrat) v utorok som bola na zákroku 😭 je to velmi tazke... :( drzim ti palce aby si to zvladla a nejako to prekonala (asi casom) neviem :(
@kakkinaender dátumy si napísala správne? Presne ako vravi @kikusha2212. Lebo ak si sa pomýlila a malo tam byt 7.12., tak je možné, že žiadny potrat nemusíš este mať.
@777januska777 no ak mala 14.10. poslednu menstruaciu a 17.12. napr. nevidiet akciu srdiecka = prebiehahuci 10tt tak to uz by to srdiecko na 99% byt malo, jedine ze by to mala extremne poposuvane, nevieme zial presne ale co sa lekarovi nezdalo :(
@kikusha2212 ked pise tyzden na to? posledna MS 14.10., 7.11. jej lekarka povedala 5tt (hoc podla kalkulacky 4tt ale asi na sone nieco videla) a 17.12. bola opat a mala by byt 10tt co podla kalkulacky sedi, cize mne sa nezda, ze by sa pomylila v datumoch
@petamich lenže ona píše, že týždeň aj niečo po vyšetrení doktorkou
@adriana1980 aha uz vidim slepa som :( no len to popiera vsetky tie datumy, nemoze byt potom v 10tt ak pred tyzdnom a pol bola v 5tt ale kontroly bolo mesiac od seba 🤦🏼♀️ a menzes mala pred 10tt
@adriana1980
@petamich kazdopadne je to dost matuce. Bud zle napisala tie datumy alebo zo stresu zle napisala rozdiel v kontrolach. Ak to bolo 7.12. a 17.12. tak by mala pockat tyzden, to uz by mala byt akcia srdiecka. Ak vsak prva kontrola bola naozaj 7.11. tak uz to len prijat 🙁
@adriana1980 uz som veru potom nasla, najskor ani za svet 🤷♀️ a uplne suhlasim s @kikusha2212 ak to bol tyzden a pol, tak tyzden pockat je dobry napad ak je to ale od 14.10. (ak bola posledna MS), tak tam uz zial uplne ine vychodisko nebude
@kakkinaender ahoj,,mam pred priblizne piatimi rokmi sme tiez prisli o babatko priblizne v desiatom tyzdni..tiez MA, a hned aj kyretaz...mrzi ma to a drzim palce nech je to cim skorvza tebou... K datumom - nesedia..preklep ?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
missed abortion