Missed abortion

aduuuuskaa
6. apr 2024

Ahojte chcem sa opýtať bola som pred týždňom na sone lebo na wc som si našla na papieri krv ale od vtedy nebol ani kvapka mala som zápachu, bola som na pohotovosti a tam nič nevideli že by mi mala odniekiaľ ísť krv a že plod ma 4 mm a že srdiečko začalo teraz niekedy bit bola som na kontrole u gyn. Tento týždeň a že plod ma len 4,8mm a ona akciu srdiečka nevidí vraj ma dobre sono a že na mojom mieste by počkala na samovoľný potrat ktorý môže trvať aj mesiac že kyretaz mi neodporúča lebo som mala cisársky a že by som už nemusela mať dieťa že budeme čakať dva týždne a potom ak nie ma pošle na kyretaz .. a teda chcem sa opýtať či je v poriadku čakať tak dlho a či naozaj po kyretaz už nemusim mať deti ? A ďalej mi ešte povedľa že to je zapríčinené buď infekciou alebo zrážanlivosti krvi ale tu vylučuje keďže jedno dieťa mám ale nie som si vedomá nejakej infekcie

domka222
6. apr 2024

Ja som išla na kyretáž v 11tt a veľkosťou zodpovedalo na cca 7tt. Druhý krát som išla na kyretáž tiež zhruba po dvoch týždňoch

michaela329
6. apr 2024

@aduuuuskaa v prvom rade, je mi to hrozne ľúto. Ja som si tým prešla v 16tt. U mňa teda išlo o porod a kyretaz. Je lepšie sa vyčistiť samovoľne a ono to pravdepodobne príde do toho mesiaca, keď si telo uvedomí, že už nie je tehotne a príde niečo ako silný menzes. Ak by to dlho nechodilo, alebo by si mala teploty - chod k Dr. Mam kamošku, ktorú aj tak museli čistiť, lebo dostala zápal. To s tou kyretážou je hlúposť, muselo by sa strašne niečo "posrat" aby Ta tak poškodili. Poznám veľa žien, čo aj po kyrete majú zdravé deti. Ak aj máš už dieťa, v Tvojom tele sa mohli veci zmeniť. Daj sa vyšetriť u endokrinologa, hematolog a imunologa. Ci si ozaj ok. Držím palce

aduuuuskaa
autor
6. apr 2024

@michaela329 dakujem krásne ☺️ veľmi mi to pomohlo na koľko pani dr. Sa mi zdala celkom taká odmerane a ešte mi povedala že pravdepodobne by som už potratila ale že progesteron, ktorý vraj užívam mi to udržal ( pri tom som žiadny ani nebrala ) len v tech chvíli som ostala ako zamrznutá a nebola schopná jej ani nič povedať

michaela329
6. apr 2024

@aduuuuskaa rozumiem, ona to berie asi ako rutinu. Ak nemáš endometriózu, pi alchemilku. Ak máš endometriózu, pi rebríček. Pomáhajú po potrate sa čistiť. Ja som pila ten rebríček a celkom rýchlo som sa fyzicky dala dokopy. Na to ostatné je liek čas 🍀🌸❤️‍🩹

aduuuuskaa
autor
6. apr 2024

@michaela329 ďakujem krásne 🙂

janewithane
6. apr 2024

Je mi to luto. Ak mas obavy z kyretaze, skus si pozriet aj podanie mizoprostolu, riesi sa to v ruzinove v Ba, inde to velmi nechcu robit. Je to tabletka, ktora spusti cistenie.

aduuuuskaa
autor
6. apr 2024

@janewithane nemám len doktorka ma vystrašila a a celkovo sa mi zdá napríklad dlho čakať mesiac ako napríklad vravela a keď som povedala že mesiac tak že po 2 týždňoch ma skontroluje a na kyretaz začala hneď vravieť že je to nebezpečne a ako keby ma od nej odhovárala vyslovene a že nebudem mať deti a pod. Pritom som tu čítala príspevky že to absolvovalo veľa žien a v poriadku a mali detičky .. dokonca som na internete našla gynekologickú poradňu a tam mi dr. Napísal že dva týždne je dlho a že by som mal ísť budúci týždeň na ultrazvuk.. tak som trošku zmatena že čo vlastne robiť aby nenastal nejaký problém

michaela329
6. apr 2024

@aduuuuskaa môžeš ísť aj na pohotovosť, ak by Ti nebolo dobre. Toto je chyba nášho systému, že tá potratova tabletka tu nie je dostupná, ženy musia teda buď čakať, alebo ísť na invazívny zákrok 😞

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janewithane
6. apr 2024

Ja viem tak, ze sa caka tyzden, potom kontrolne sono a riesi sa co dalej - tabletka, kyretaz alebo cakanie... tabletka je menej invazivna, kyretaz moze sposobit nejake komplikacie ale samozrejme je mnozstvo zien, ktore ju ma za sebou a su uplne v poriadku, cakanie nemusi byt pre kazdu zenu aj po psychickej stranke aj naco to natahovat, ak sa predsa chces cim skor zacat pokusat.

janewithane
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aduuuuskaa
autor
6. apr 2024

@rybkoava jej je mi ľúto že si potratila ale veľmi sa stenou teším že to hneď takto vyšlo a prajem veľa zdravicka 🙂 a ďakujem za odpoved

aduuuuskaa
autor
6. apr 2024

@janewithane presne tak neviem celkovo sa mi zdá že čakanie ako vravela že mesiac to môže trvať a potom teda že dva týždne že je to dlho

aduuuuskaa
autor
7. apr 2024

@aduuuuskaa ešte otázka kto to prekonal ako dlho vám bolo ešte zle že vás ráno naťahovalo ? A boleli prsia ?

michaela329
7. apr 2024

@aduuuuskaa asi ešte týždeň...ale ja som nemala nejaké veľké nevoľnosti, tak to až tak neviem posúdiť. Prsia ma však boleli až do nástupu menštruácie.

domka222
7. apr 2024

@aduuuuskaa mne ustúpili príznaky pred tým, ako som sa dozvedela,že je koniec.

babydesire
7. apr 2024

@aduuuuskaa tiez chcem vyjadrit lutost ..mrzi ma to..pokial ide o kyretaz, dr beru tehulky stroho lebo je to ich praca,,je to take smutne ale taky su ☹ Nieje to ako v serialoch..Niekedy dr chcu cakat,lebo na zaciatku tehu sa vraj stava, ze prijde k omylu,,aj tu na mk som citala uz mnoho pribehov ako jeden srdiecko nevidel a dalsi ano a drobcek bol v poriadku..ale takto ti to dr nepovie,,aby nedaval falosne nadeje..napriek tomu, cakat mesiac, ked bolo krvacanie a sono nedopadlo dobre, je tiez podla mna dlho, aj zdravotne riziko aj emocionalna zataz,, ja som mala MA v 9tt (lebo v 8tt bolo v poriadku nov 9tt krvacanie slabe)..na zaciatku 10tt ze "Nevidi akciu srdiecka" (na tuto vetu nikdy nezabudnem) a hned predoperacne a kyretaz ☹ Po 2,5 mesiaci mi vysiel poz.tehu test a v marci oslavil svoje 8narodeniny,,jeho sestricka ma 5a pol roka...No nikdy na naseho prveho anjelika nezabudneme. Za mna osobne - som rada, ze ma neposlali domov "cakat" na samovolny potrat, ze to urobili hned, ked uz sa nic nedalo robit..emocne to bolo tazke to prijat s rozlucit sa

babydesire
8. apr 2024

@aduuuuskaa ja som tehu priznaky vobec nemala, rozdiel som teda necitila,,tehu sa ale zacalo dobre,,lebo prve poradne srdiecko bilo (myslim ze som vtedy stihla len dve alebo tri)

aduuuuskaa
autor
8. apr 2024

@babydesire to mi je velmi luto aj ja som si poplakala a som rada ze sa vam hned podarilo ja som mala presne tak isto všetko v poriadku akcia srdiecka v utorok na kontrole kde mi povedala ze mam prist az za mesiac ale za dva dni som si na papieri po toalete nasla krv tak som sla hned do nemocnice kde bolo vsetko v poriadku nevidel krvacanie nikde a videl aj akciu srdiecka pridem na kontrolu ku svojej ale bola tam ina doktorka po tyzdni a ze nevidi akciu srdiecka a teda ze lepsie počkať kym same odide.. no ale idem zajtra do nemocnice na gynekologiu ze ma vezmu a vysetria tak aspon budem mat nazor este jedneho lekara ze ci ozaj teda mam cakat alebo ist na kyret.. mne priznaky neviem moc neustupili kazde rano ma natahuje alebo teda je mi neprijemne od zaludka a citim vkuse pachy vyrazne z coho ma natahuje tiez takze je to dost neprijemne

rybkoava
8. apr 2024

@aduuuuskaa tak mne pri každom tehotenstve, hneď na začiatku nafuklo brucho. Pri tom, ktoré nedopadlo dobre som v deň, keď som išla na pohotovosť začala krvácať a na druhý deň, mi ho akoby sfuklo. Bolo ako predtým. Nikdy mimo tehotenstva som nemala brucho. Manžel, keď to videl bol tiež prekvapený. Hormóny to zariadili.

babydesire
26. apr 2024

@aduuuuskaa toto su velmi tazke chvile,,chce to cas a hlavne zdrave babatko v naruci,,zelam ti to 🙂

aduuuuskaa
autor
6. máj 2024

@babydesire dakujem

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre