Ahojte zeny .. podla ms som bola 12 tt no crl ukazovalo 9 tt .. jednalo sa o 3 tehotenstvo. Minuly tyzden v stvrtok sa mi vsak obratil zivot ked mi gynekologicka telefonovala domov aby som sa dostavila do ambulancie koli vysledkom krvi…. Prisla som ukazala mi vysledky krvi kde bola potvrdena akutna toxoplazmoza😥 byvame v rodinnom dome avsak ziadnu macku psa nic nechovame … urobila mi uzv a tam uz len zistila ze srdiecko babatka nebije…😭 bola som odoslana na infekcne na kramare kde mi na toxoplazmozu nasadili rovamycin a na gynekologii v Ruzinove namiesto kyretaze mi bude v pondelok podana tabletka Misoprostol. Mate niektoskusenost s Misoprostolom? Co nasleduje po spontannom potrate? Myslim budete krvacat - cistenie a potom dostanete klasicky svoj menzes? Este ked podaju ten misoprostol mali ste nejake krce alebo nieco podobne vobec neviem co cakat😱😭😭
@19monika19 este ma napada, ja som aj preventivne dostala anti-d rhesus, lebo som rh-. Skus sa popytat aj na to, ked sa ta to tyka.
ahoj, aj ja som po MA (teraz v septembri) vyvoj sa zastavil v 6tt (ale prislo sa na to az na kontrole kde som mala uz byt v 8tt) a potrat sa mi spustil samovolne az v 9tt ...nebolo to az take strasne, dalo sa to zvladnut, uz mam za sebou aj jeden kyret a musim povedat ze toto bolo jednoznacne lepsie aj po psychickej stranke aj po fyzickej
U mna ani bolest nebola velka, zacinalo to ako klasicke MS bolesti, tesne pred tym ako vsetko vyslo tak bolesti chvilku zosilneli (ako take silne ms krce) a ked uz bolo vsetko von tak bolesti takmer prestali (cele som to zvdla iba s jednou tabletkou paralenu) a potom uz len 2 tyzdne spinenie/krvacanie ktore bolo fakt slabe
Toxoplazmozu si zial pravdepodobne dostala skôr s mäsa alebo zle umytej zeleniny. Na to aby si ju dostala do mačky musela by si s prepáčením jesť jej výkaly v čase kedy má toxoplazmozu. Ktorú prekonáva mačka iba raz za život :(
@lucia7933 potm klasika menzes skontrolovali na uzv ci si vycistena a mozete sa snazit dalej o babatko ci mas aj nejake obmedzenia?
@veselo_neveselo velmi by som chcela este jedno babatko dve deticky mam ktore mi robia radost o to viac ma mrzi ze starsi syn sa tesil a vedel ze v brusku byva babatko😥 dufam ze nebudu komplikacie pri dalsom pokuse
@19monika19 ahoj. Mrzi ma to, co sa ti stalo. Toxoplazmoza s tym moze ale aj vobec nemusi suvisiet - najcastejsie su to geneticke poruchy, trizomie. To pisem aby si si nic nevycitala, nijako si nepochybila. Stava sa to a o dost castejsie ako si myslis. 40 % tehotenstiev takto smutne konci. Je to statistika, loteria, ruska ruleta. nijako to neovplyvni tvoje dalsie snazenie a tehotenstva.
Ja som nemala spontany, ale kyret- cakala som 3 cykly, aby sa pekne obnovila stielka maternice. Podarilo sa na 4ty.
Drzim palce a posielam virtualne objatie.
@19monika19
na uzv kontrole som bola po 4.dnoch ako sa spustil potrat a uz vtedy mi dr. povedala ze je vsetko ciste a vyslo vsetko.
no na 1. menzes po potrate este cakam...tento tyzden by mal prist tak uvidime ale niekomu moze prist aj o 6 tyzdnov a je to stale ok.
No mohli by sme sa uz snazit vlasne hned tento mesiac po ms, ale kvoli nejakym vysetreniam nemozeme este. Kedze uz to bol druhy potrat dr.ma poslala na vysetrenia (hematologia,reproimunologia) a az tak.
@19monika19 a ja deticky nemam ziadne zatial :( velmi by som sa chcela snazit aj hned ale musime cakat na vysledky
@selena_luna dakujem💕 dnes som bola prijata do nemocky vraj medikamentozne cistit nebudu ale kyret… dufam ze sa aj nam podari dalsie dietatko🙏🏼🙏🏼🙏🏼
@lucia7933 velmi velmi ti drzim palce🙏🏼 Nech sa vam drobcek zdravy podari
@19monika19 dakujem🍀 aj vam drzim palce ❤
@19monika19 podari, to sa neboj. Drzim palce ✌
@19monika19 tak najskor len tolko ze ma to velmk mrzi...tiez som si tym presla v auguste ale uz v 19tt🙈 najhorsi pocit na svete... tym ze si mala este skorsie stadium tak po podani liekov uvidia ako sa vycistis..hadam sama uplne...v horsom pripade byva kyret a po nom sa ani neodporuca min 3 mesiace otehotniet...ak sa vycistis sama tak by som ale aj tak pockala aby si poriadne telo preliecila z toxoplazmozy a urcite sa aj opytaj lekarky ci netreba pp prekonani cakat nejaku dobu..ja som po potrate krvacala 2 tyzdne a potom kvazi 5 tyzdnov od potratu prisla samotna menstruacia...lekar mi ppvedal ze do prvej menstruacie mi neradi otehotniet...ze telo musi naskocit opat na svoj cyklus...drzim palce velmi.
@saxano2222 zatial je vsetko v poriadku krvacanie ani nieje silne vsetko sa vycistilo… 21 ma caka kontrola u gynekologicky tak sa modlim nech je vsetko v poriadku. Nemam bolesti ani silne krvacanie. Dostali sme radu aby som pokracovala v uzivani tehotenskych vitaminov a zeleza tak som si opat dokupila femibion a manzelovi odporucila lekarka folandrol. Tak moc si prajeme aby sa nam zadarilo este jedno babatko🙏🏼Štastna som ked pocujem od ludi naokolo ze sa im po potrate znova zadarilo❤️ Verim tomu ze to pride kazdej jednej z nas co sme tu na mk
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, mala som missed abort tak podobne ako ty. Tu (nie na sk) sa bezne podava misoprostol namiesto chirurgie, co je podla mna dobre.
Tablety som dostala domov, zavadzala som si ich sama.
Krce zacali mozno hodku po podani, krvacanie chvilu na to, a ustali po vypudeni vsetkeho materialu. Mala som iba par hodin velmi intenzivneho krvacania, po zvysok krvacanie mierne, az slabe.
Bolesti, no, pre mna viac ako menstruacne, ale skor hrala rolu psychika. Mala som paracetamol od bolesti, a pomahal.
Potom som spinila asi tak 2 tyzdne (raz ano, potom nie, fakt malinko. Ale ziadna bolest, zapach, ani nic ineho nebolo) a cca 2 tyzdne na to som dostala normalne menzes.
Dr. ma chcela vidiet 5 tyzdnov po, s ocakavanim ze uz budem mat po normalnej ms, a bolo to presne na chlp.
Snazit sa mozeme hned, netreba na nic cakat.
Nicoho sa neboj, podla mna je to lepsie ako kyretaz, ziadna chirurgia, ziadne nastroje, ziadne zotavovanie sa.Treba len mysliet na kontrolny ultrazvuk a inak vsetko bude OK.