Ahojte, pred pár dňami som prišla na prelome 20 a 21 tt o môjho chlapčeka. Bolo to moje druhé tehotenstvo (z prvého mám zdravú dcérku). Diagnóza missed abort, dôvod neznámy. Čaká ma plno testov, ale bojím sa ako to dopadne, či vôbec budeme mať ďalšie dieťatko a či to nedopadne rovnako. Prosím ubolené maminky, prispejte svojim príbehom, teda ako to bolo u vás, či vám zistili dôvod a či sa vám podarilo opäť otehotnieť a dieťatko donosiť do úspešného konca. Možno, keď sa rozpoviete ženám s podobným príbehom, tak sa vám trošku uľaví.
@gabika4 Oba prípady sa mi stali minulý rok.., nikto mi nevie dat odpoved.. V 1. Prípade mi bolo povedané od odbornikov že ta vyvojova chýba sa stáva 1 človeku z 50 000 .. A zopakovalo sa presne to isté aj druhý krát.. zevraj náhoda.. na niejake vysledky sa ešte čaká.. Ale ďakujem pekne ste milá
Môj príbeh: mám za sebou 5 potratov. Posledné tri boli rok po roku, v 11t, v 18tt a posledné dvojičky chlapci v 16tt. Môj najväčsí prehrešok bol v tom, že som dala na názor len jedného doktora. Teraz som týždeň po potrate dvojičiek- primár v nemocnici mi konečne po všetkých tých trápeniach dal odpoveď a riešenie. A ako to zvládam? Ťažko ale snažím sa fungovať pre manžela pretože na našich partnerov pri tomto často zabúdame. Tiež trpia. Ten môj bol ako záchranár pri poslednom potrate. Vy ktoré ste to prežili viete že ide vlastne o pôrod. A toto zažil somnou. Bol mi oporou a je. Kvôli nemu budem silná a tu jednu šancu skusime ešte využiť. Najdôležitejšie je sa nevzdať, aj keď máte strach už vlastne aj o seba. Predposledný krát som stratila veľké množstvo krvi, kde vlastne šlo už aj o moju zachranu. No a teraz? Zotavujem sa a plánujem navrat do práce. O 5 týždnov idem k novému doktorovi zistiť možnosti a pripraviť sa na tú našu poslednú šancu. Či to vyjde neviem. Budem dúfať že áno. Ale budem ratať aj s opačnou možnosťou a myslim si že je lepšie byť pripravený aj na to, ze to proste nevyjde. Každopádne je to to najhoršie čo žena môže zaziť. Ja už mám v nebi 6 anjelikov. Na pozemku vysadené lipy za každého. Je to tažké, vždy bude a zabudnuť sa nedá, to je blbosť. Ale viem že to slnko raz vyjde. Držím palce každej jednej ktorá si prežila podobným niečim ako ja. Hlavne veľa síl a milujuceho partnera po boku.
@barborienka123 to by som nedala, nie som silná žena a strata môjho chlapčeka ma zložila ako psychicky, tak i fyzicky 😥 neviem ci sa vôbec rozhodnem pre ďalšie dieťatko... Mate môj obdiv a mrzí ma každá vaša strata...
Baby ja som potratila v 16 tt, tiež prvé tehotenstvo bolo to pred 2 týždňami, stále spinim je to normálne?
@gabika4 ja som sa pýtala že koľko budem krvácať alebo špiniť bolo mi povedané že buď ako menštruácia tých 5-7 dní alebo v mojom prípade keďže som bola v 16 týždni tak niečo viac no ak by som neprestala do konca týždňa pravdepodobne zavolám na gynekológiu 🤔ach verím že druhé tehotenstvo sa podarí a takéto niečo nebudem zažívať no a ani jedna s nás 🙏❤️
@mius12345 u mňa bolo prvé tehotenstvo úplne v poriadku... Toto druhé skončilo ako missed abort v 20 tt... Lekár mi povedal, že na mňa sa vzťahuje normálne šestonedelie a musím čakať minimálne 3 mesiace a potom sa môžeme pokúsiť o ďalšie bábo, no dovtedy musím mať porobené všetky možné testy. Veľmi sa bojím budúcnosti, čo mi nájdu alebo nenájdu, už by som 2x nemohla porodiť mŕtve dieťatko. Teraz som úplne v koncoch so silami a nervami.
@gabika4 Ahoj ja som na tom skoro podobne. Z prvého tehotenstva zdravá dcérka. Moje druhé tehotenstvo som prišla tiež o môjho synčeka pred týždňom bola som v 34 tt. :(. Je to neskutočna bolesť pochovať svoje dieťatko. V papieroch s pitvy je diagnóza ťažká asfyxia, ktorú mohol spôsobiť aj môj vysoký krvný tlak na ktorý mi môj doktor počas tehotenstva nebral ohľad a vždy sa ohanal že je všetko v poriadku. Možno to takto nemuselo byť keby všetko sleduje ako ma :(.
@ingrid005 je mi to ľúto... Ak sa smiem spýtať aký vysoký tlak ste mali a ako zistili, že šlo o asfyxiu?... Mne po prvom tehu hocikedy vyskočí ten dolny tlak nad 90 😔... Odkedy synček odišiel hľadám odpoveď na otázku prečo... Okrem veľkého smútku a hnevu neustále pociťujem strach, že toto bola posledná šanca na bábätko 😥
Ahojte, tak ja som si tym presla, teraz v nedelu slabucke spinenie, moja dr. Sluzila, tak som isla, a uz ultrazvuk nevyzeral dobre:-/ vcera som rano zacala krvacat, tak mam cerstvo "po tom uz" :-/
Cca 12/13tt
@gabika4 ahoj, prišla som o babenko 3x...prvé dva razy do 8-9tt potom sa nám narodil zdravý chlapček, a aktuálne ležím a čakám na pôrod lebo sa v 16tt zistilo že nosím pod srdcom mŕtve dieťatko....čakám a zabíja ma to že mám milión otázok prečo sa to deje a žiadnu odpoveď...čaká nás kolotoč ale asi už do tehotenstva nepôjdem...s manželom by sme chceli pristúpiť k adopcii po čase...veď je toľko nelubenuch deti...vyrastie nám v srdciach nie v mojom bruchu....
@lyduska13 to mi je ľúto ...vzhľadom na toľko potratov vám nerobili testy?...mne prišli na deficit proteínu S...momentálne som tehotná v cca v 7 tt..picham si injekcie, beriem progesterón ...ale zdravotné sa necítim dobre...od začiatku tehotenstva mám jeden zápal močových ciest za druhým 😢 v pondelok má čaka ďalší odber, keďže opäť mám bolesti 😞 neviem čo bude s nami ...bojím sa, ale neviem ovplyvniť môj stav ...do toho všetkého stresu zistili môjmu otcovi rakovinu pankreasu s metastazami ...veľmi ma to zlomilo..
Už je to nejak na mňa veľa ...držím prsty, aby si to mala rýchlo za sebou a dala sa dokopy psychicky...na toto pomôže len čas a ste veľmi dobrí ľudia ak rozmýšľate nad adopciou ...ja som tiež rozmýšľala, no v našom okolí boli len zle skúsenosti s deťmi z detského domova ...momentálne nie som odvážna na tento krok ...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@gabika4 2x som prišla o bábätko v 18tt dôvodom bola vzácna vývojová vada.. A dôvod? Ževraj náhoda.. stále bábätko nemám a ešte čakáme na niejake vysledky