Missed abort. Je možné, že sa pomýlili?

25. dec 2020

Mala by som byt v 12tt, na pohotovosti na sone ma pozerali dvaja lekari, babo je velke na 9tt a nebije srdiecko, ani ho nevidno, ani nepocut, skusali zapnut zvuk aj prietoky, srdiecko nenasli. V 8tt na kontrole bilo a velkost babatka sedela.
Mam vysadit duphaston. Ak by sa pomylili to uz by ajtak neublizilo to vysadenie duhastonu v ukonc.12tt, vsak?
Viem ze sanca ze sa mylia je asi nulova. Len sa pytam na ten duphaston. Nezabijem ho tym ak sa mylia?

petamich
25. dec 2020

duphaston sa viac menej standardne vysadza cca. okolo 12tt kedy plne nastupuje placenta, myslim, ze uz by to nemalo ublizit, navyse obsahuje relativne malo hormonu napr. v porovnani s utrogestanom/progestenall a tie sa tiez vysadzaju pri preventivnej liecbe v 12tt

karhu
25. dec 2020

v 12tt sa duphaston a podobne progesteron obsahujuce lieky zvycajne vysadzuju, pretoze placenta uz vyraba vlastny progesteron..

zuzana111984
26. dec 2020

Je mi ľúto, čo sa stalo, práve to tiež prežívam 😔 Tiež som verila, že sa ultrazvuk mýli, bohužial. Mojmu pred tyždňom štvrtok na pohotovosti srdiečko bilo, babetko sa hýbalo, ďalši deň na kontrole už nebilo, žiaden pohyb, ale keďže za ten deň narastlo, lekarka čakala do pondelka, tam znova nebilo plus sa uz aj vyrazne zmenšilo. Ďalši deň som šla na kyretáž, aj pred tým robia kontrolne sono. Bola som 10tt. Myslim, ze sa nemylia, akcia srdca sa len tak pred utz neschová aj sa ti babetko vyrazne zmenšilo. Je mi to strasne lúto 😥 nedokazem pochopit prečo sa to deje, chapem, keď od zaciatku nenajdu akciu srdca, ze vyvojova vada, ale ked takto zo dňa na deň, ťažko sa s tym vyrovnava 😪

jaskolka
26. dec 2020

Je mi to ľúto, bohužiaľ, stáva sa to. Jeden deň môže byť všetko v poriadku, potom jednoducho sa srdiečko zastaví a koniec 😥😥. Tento týždeň je už pokročilý, to by určite na usg akciu našli, a keď vravíš, ze aj veľkosť nezodpovedá už týždňu, hoci je to veľmi smutné, nič len to prijať neostáva. Tiež som mala MA, čiže chápem, čo prežívaš, ale už to neovplyvnis ničím. Duphaston sa normálne v 12 týždni vysadzuje, čiže aj keby sa stal zázrak a srdiečko by "bolo" tak nijako to nezmenís, keď vysadis teraz. Pred kyretom urobia určite kontrolné usg, čiže omylu sa báť nemusíš. Viem, je to hrozne aj smutné, ale teraz už neostáva nič, len to prijať a začať sa zmierovat s tým.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre