Ahojte, po neúspešných IVF sa mi podarilo otehotnieť prirodzene no skončilo sa to potratom v 10tt. Dôvod neviem, mám zistenú mutáciu trombofílie podľa lekára však nebolo potrebné mi dať preventívne lieky (hoci na IVF klinike ma informovali, že ak raz otehotniem tak mi lieky nasadia) ale či to bolo tým sa už asi nedozviem.
Bola som na kyretáži v Gyncare v KE. Najprv bolo všetko v poriadku ale na tretí deň večer som mala trochu zvýšenú teplotu. 4tý deň mi už aj začali silne kŕče a krvácanie, a tak som šla na pohotovosť kde mi povedali, že som nebola úplne vyčistená a budem musieť podstúpiť kyretaz znova vraj tam ostalo ešte dosť veľa a myslia si, že samo to von nepôjde. Lekárom verím ale už som popravde dosť skeptická lebo každý ma iný názor na všetko.
Máte skúsenosti s nevydareným kyretom? Spôsobí mi to nejaké ďalšie komplikácie ak budem chcieť otehotnieť znova? Bude takto hojenie trvať dlhšie?
O hocijaký názor alebo zdieľanie skúsenosti budem vďačná, keďže sa v tom momentálne cítim dosť sama nikto v mojom okolí takéto veci neriešil.
Ďakujem
Je mi to veľmi ľúto, tiež to mám za sebou, ale v 16tt - tiež po IVF. Mňa vyčistili dobre a predsa sa mi spravil drobný hematom - otehotnela som aj s ním, snáď to už vyjde. Kamarátku pár rokov dozadu museli docistovat a potom prirodzene otehotnela a aj porodila dve deti. Liečila sa samozrejme dlhšie, brala aj ATB.
@evinahar9 mne hrozili druhou kyretazou ale vyčistilo sa to samo po prvej menštruácii dali mi na vyber či chcem ist na opakovanú kyretaz alebo pockat na MS a pockala som, chvalabohu sa to vyčistilo a momentálne som v 7 tyzdni 🙂
@michaela329 môžem sa prosím ťa spýtať, ako dlho si po čistení ešte krvácala? Tiež v 16 tt sa zistili, že srdiečko prestalo biť a musela som ísť do nemocnice. Dali mi tabletku na vyvolanie potratu a na druhý deň som bola ešte na čistení. Povedali, že 1-2 dni ešte môžem krvácať. Ale už je to 10 dní a stále sa stane, že krvacam. Stačí, že chvíľu chodím po dome a nelezim nonstop a začnem mierne krvácať. Neviem či je to ok a kontrolu mám až o 4 dni...
@aglaonema veľmi málo...do troch dní bol pokoj. Skús zavolať Dr.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Neporadím ti síce, ale posielam objatie a veľa veľa síl po tom všetkom ❤️