Missed abort a následný potrat tabletkami

lenka_21
7. nov 2017

Ahojte baby, chcem sa opytat ...prave som sa dozvedela, ze sestra ma s najvacsou pravdepodobnostou MA. V 8tt este mala ozvy plodu, vsetko bolo v poriadku. Teraz bola na kontrole 10tt a ozvy tam nie su. Zajtra ju caka este kontrolne sono a potom sa rozhodne co dalej. Lekarka jej doporucila namiesto klasickeho kyretu tabletky. Vraj to bude pre jej organizmus lepsie ako klasicky kyret a mozu sa skor zacat znova snazit. Je tu niekto co to takto riesil...na co sa mame pripravit. Sestra byva v CZ, akurat sa za nou balime a vyrazame... 😢😢😢

slniecko35
7. nov 2017

@lenka_21 ahoj, mala som presne to iste, pisem ti spravu

lenka_21
autor
7. nov 2017

@slniecko35 dakujem...budem ti vdacna...i ked rozumiem, ze sa to nepise lahko...

slniecko35
7. nov 2017

@lenka_21 este som ti zabudla napisat, ze potom som v pohode otehotnela a mam krasnu dcerku 😀

lenka_21
autor
7. nov 2017

@slniecko35 verim, ze to bude aj sestrin pripad...i ked este stale dufam, ze zajtra povedia nieco ine...

lenka_21
autor
7. nov 2017

Baby, ak je tu este niekto co ma realnu skusenost tak mi napiste...aj do IP. Rozumiem, ze to nie je lahke pisanie...tiez som MA zazila. O tych tabletkach nic nevieme, sestre to bolo odporucane ako lepsia forma v porovnani s kyretom... Stale vsak dufam, ze na zajtrajsom sone bude iny vysledok ako na tom dnesnom...

lenka_21
autor
8. nov 2017

Bohuzial sestra nema stastie ...dnes jej potvrdili MA a nasadili tie tabletky. 😢
Od kyretu ju odhovarali, vraj toto je lepsia volba v jej situacii... ☹ Sestra zije v CZ, tusim som tu niekde citala, ze tieto tabletky nie su na SK schvalene...uprimne do vcera som o nich nic nevedela ani ja...😲 Vraj cez vikend to bude najhorsie a tak teraz sedime a cakame co sa bude diat... dnes rano po sone jej uz dali tabletky....

lenka_21
autor
13. nov 2017

Ahojte baby, takze pisem moju a hlavne sestrinu aktualnu skusenost s touto moznostou. Ako som zistila v CZ je pouzivanie takejto tabletky schvalene a vyuziva sa aj v pripade ak ste mali MA ako mala moja sestra.

V prvy den je dali jednu davku tabletiek (streda) - pocas toho dna a nasledujuceho mala tlaky a bolesti, ktore boli porovnatelne s menzesom. Po 2 dnoch (piatok) dostala dalsiu varku a po tej to bolo dost peklo. Sestra do cca hodiny mala velke bolesti - dali jej k tomu Aulin (2 krat denne) plus mohla 1,5 tabletky Paralenu kazdych 6 hodin. Bolesti na chvilku ustupili, ale potom po cca hodine sa to vsetko vratilo - mala obrovske tlaky, bolesti, postupne zacala dost krvacat (na to nas upozornili) a boli to 4 najhorsie hodiny v jej zivote. Vychadzalo z nej vsetko co pri potratoch byva a bolo to pre nu aj psychicky velmi narocne. Po tych cca 4 hodinach sa to trosku ukludnilo, bolesti mala stale ale dalo sa to s Paralenom zvladnut. Bolesti mala pocas celej noci, nasledujuceho dna, ale brala Paralen a vedela to vydrzat.
V sobotu v noci sa bolest, tlaky a vsetko to co mala den predtym vratili. Opat vsetko vychadzalo von, ale toto bolo este inenzivnejsie ako den predtym. Trvalo to asi hodinu a tu uz sme zvazovali, ze zavolame sanitku. ☹😒😢
V nedelu sa to ustalili, krvacanie tam stale ma, ale to aj hovorili, ze bude pretrvavat cca 2 tyzdne. V tomto case ide aj na kontrolu, kde pozru ci sa vsetko vycistilo...

Sestra skonstatovala, ze chape preco jej lekarka navrhla tuto moznost - sestre sa podarilo na prvy sup otehotniet a nechcela ju poslat na kyret, aby sa nic neposkodilo, ale ako vacsina diecat co si tymto presla povedala, ze ak by vedela co ju caka ide na kyret...a tabletky nikdy viac... Bolo to nielen fyzicky ale aj psychicky velmi narocne.... Obdivujem ju za to ako to zvladla...

montemotherone
13. nov 2017

@lenka_21 zazila som MA. 2x, bez kyretu, bez tabletiek. Vycistilo sa to same, po prvom cykle sme mohli skusat. Nesla by som do zbytocnej chemie, ak netreba. Je to rovnaky zasah ako kyret. Len na chemickej baze... Radsej to nechat na prirodu, ak to pojde

lenka_21
autor
13. nov 2017

@montemotherone sestra nie je lekar a po kontrolach jej bolo povedane, ze ma na vyber bud kyret alebo tabletky... ano pytala sa na moznost "cakania", ale lekarka to zamietla a povedala ze v jej pripade uz nemozu cakat...ja som mala do iste ked som mala missed....musela som na kyret. Ona zvolila tabletky, lebo jej povedali, ze setrnejsie...
Sestra mala pocas tehu velke nechutenstvo, ktore sa v poslednych 2 tyzdnoch zhorsilo...davali jej aj infuzky... No ked porovnam moj kyret plus spontanny potrat tak toto bolo obrovske trapenie...☹😢☹

alenky
13. nov 2017

@lenka_21 Dost tazko sa to cita, myslim, ze by to nechcela zazit ani jedna znas. U nas hned posielaju na kyret a nik sa nepyta ide sa jak na hotovu vec-pisem z vlastnej skusenosti. A veru tiez nie som lekarka a ked sa povedal kyret bolo mi luto, ale aj povedane, ze najlepsie riesenie pre dalsie tehotenstvo. Na tu fyzicku aj psych.bolest nikdy nezabudnem a obcas si spomeniem na prve babatko. Po 3mes.som opat otehotnela, narodila sa nam zdrava dcerka a ked mala dcerka 9mes.otehotnela som opat a sme velmi stastni. Drzim prsty kazdej buducej mamicke a nezelam to nikomu ale co pocuvam MA je v poslednej dobe akoby bezna vec 😢

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre