Missed abort

zuzanka90
5. dec 2024

Ahojte. Včera 04.12. som mala prvé ultrazvukové vyšetrenie 7tt+2. Embryo prestal vyvíjať, nepočuť srdce, merala 3,7mm. Dnes 05.12. som bola na konziliárne vyšetrenie v Ružinove, kde potvrdili MA, ale teraz už merali 5,2mm. Poslali má na desiate poschodie, že mi tam dajú tabletky misoprostol na vypudenie plodu. Tam mi lekár pozrel na nález a povedal, že plod pod 7mm by sa mal ešte počkať na jeden týždeň či náhodou to srdce nezačne biť, lebo je rozdiel v meraniach čo môže byť odchýlka, ale je tam malička šanca, že ono sa to vyvíja. Chcela by som vás spýtať či malá z vás niekto také skúsenosti. Či mám veriť tomu, že o týždeň to srdiečko bude biť, alebo radšej prijať že som stratila svoje bábo 😢.

moolnarkaa
5. dec 2024

Ak si mala za jeden deň takúto zmenu určite počkaj, my sme sledovali a čakali dva týždne, ale plodík nerástol, a ani srdiečko nenabehlo. V tvojom prípade si myslím, že to vôbec ešte nemusí byť stratené. Určite ešte aspoň týždeň vydrž. Držím palce.

ina2405
5. dec 2024

@zuzanka90 počkaj ešte, držím palce

nika_val
5. dec 2024

Ahoj, určite počkaj.
Mne keď bolo zistené MA tak som išla ešte k 2 dalsim doktorom a tam mi povedali tiež ze počkať.. už mňa to síce skončilo zle ale nádej tam je vždy 😊

daom
5. dec 2024

@zuzanka90 držím palce

jaga18
5. dec 2024

Za mňa to síce nedopadlo dobre, ale tiež radili čakať týždeň. Držím palce

zuzanka90
autor
5. dec 2024

@nika_val Áno čakám. Budúcu stredu budem mať ultrazvukové vyšetrenie. Len sa dosť bojím, že znova dostanem zlú správu. Aj priateľ dosť smútil, ja som vyplakala oči, keď mi môj gynekológ oznámil MA.

nika_val
5. dec 2024

@zuzanka90 ja som to mala úplne rovnako
Išla som na pohotovosť tam mi povedali ze MA hneď plač, neskutočný aj ja aj partner
Potom som išla k svojej dr, ta povedala že môže aj nemusí to tak byt, ze nie si nie je na 100% istá ,
A potom som išla ešte k ďalšiemu dr ktorý jedny povedal ze on tomu nádej dava..
Aj tak to čakanie bolo hrozne, skôr sme boli doma zmiereny z tým ze to nevyšlo a plakala som stále...
U mňa som nemusela čakať ani ten týždeň lebo sa mi spustilo krvácanie skôr
Ja ta úplne chápem, ten pocit je hrozný a je veľmi takže myslieť teraz pozitívne ale bohužiaľ už sa to nedá nijak ovplyvniť iba veriť a dúfať... A kľudne si poplakat pomáha to

zuzanellav
7. dec 2024

Vieš ja som si zažila to iste a je to ešte čerstvé každé sono je iné každý lekár namera inú hodnotu/mieru. Ja som bola tiež u lekára v jeden deň malo malé 7mm u môjho Gyn. a v druhý 3mm na pohotovosti. O 2 týždne na bežnej kontrole malo malé 1,1cm ale srdiečko už nebilo tiež MA 😢

zuzanka90
autor
8. dec 2024

@zuzanellav už aj ja to vzdávam takmer každý deň špinim 😢

zuzanellav
8. dec 2024

@zuzanka90 nádej umiera posledná. Držím ti palce ❤️

zuzanka90
autor
11. dec 2024

Ahojte žienky tak ani môj príbeh nemá šťastný koniec. Srdiečko nenabehlo 😢. Zajtra idem na ukončenie tehotenstva s misoprostolom.

ina2405
11. dec 2024

@zuzanka90 💔je mi to ľúto, viem ako ti je, prešla som si tým. Drž sa

nika_val
11. dec 2024

@zuzanka90 prajem ti veľa síl, viem presne co prežívaš ale treba byť silná my ženy znesieme veľa 😊 prajem veľa zdravia a sily

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre