Misoprostol - aký ste mali priebeh?

lucka27391
6. jan 2024

Ahojte, bola som prvýkrát tehotná, ale bohužiaľ v 6tt sa embryo prestalo vyvíjať, nebola ani zaznamenaná akcia srdca. Dostala som na výber čakať, alebo misoprostol, alebo kyretáž. 3 týždne som čakala, avšak nič, tak som si vybrala misoprostol. Vo štvrtok mi dali prvú dávku pod jazyk. Mala som bolesti, krvácanie, ale dalo sa to zvládnuť. V piatok ráno už žiadne bolesti. V piatok (včera) bola aj kontrola, podali mi ešte druhú dávku, aby som sa docistila. Tá druhá dávka mi začala účinkovať až neskôr večer. Dnes som si myslela, že už budem ako tak v pohode, ale stále mám bolesti, krvácanie je tiež dosť silné, ale dá sa. Je to v poriadku mať stále bolesti? Teplotu mám slabo zvýšenú do 37. Dávala som si Novalgin, teraz chcem večer skúsim Algifen. Budem vďačná za akýkoľvek postreh, ak máte tiež skúsenosti s misoprostolom..

veselo_neveselo
6. jan 2024

Ano, bolesti su normalne, i krvacanie. Ja som krvacala s prestavkami plus minus dva tyzdne. Teplota v poriadku nie je, ale 37 nie je teplota. Keby poskocila vyssie, tak chod spat k dr.

Najsilnejsie bolo krvacanie tesne pred a pocas vypudzovania plodu (to boli, fuu, aspon tri najvacsie vlozky za hodinu, par hodin - vela z toho casu som presedela na wc) potom ustalo na intenzitu silnej menstruacie.
Ja som vedela rozoznat kedy vysiel vak, to sa nedalo nevsimnut si - potom ked vysiel tak sa bolesti i krvacanie znizilo.

Na bolest som kombinovala paralen a ibuprofen (ako sa kombinuje detom, co 4 hodiny), ale treba davat pozor na max dennu davku, a nie na lacno.

lucka27391
autor
7. jan 2024

@veselo_neveselo áno ja myslím, že najhoršie to bolo vo štvrtok po prvej tabletke. Mala som dokonca triašku, potom kŕče a krvácanie. V piatok na kontrole lekárka povedala, že embryo tam už nie je, ale že nejaké pozostatky vystelky maternice, tak mi dali druhú dávku. V piatok cez deň som ani nemala kŕče aj krvácanie bolo okej.. až večer začala účinkovať druhá dávka.. ale aj včera aj dnes mám stále bolesti, pritom všade je písané, že najhoršie je to pár hodín po podaní lieku. Je to taká pálivá bolesť akoby v strede podbruška, ale teplotu nemám, tak snáď zápal to nie je... Mám ísť na kontrolu v stredu, ale ak ma to neprejde, pôjdem už zajtra 😒 nechápem že po prvej tabletke to bol masaker pár hodín a potom ráno som ani nevedela, že som mala nejakú tabletku.. a po druhej to je nonstop už tretí deň

veselo_neveselo
7. jan 2024

@lucka27391 Tak bolesti som tiez mala dobrych par dni po...neboli najhorsie na svete, ale boli.
V porovnani s tymi vypudzovacini, kedy som fakt cakala kedy si budem moct dat dalsiu tabletku od bolesti, bolelo menej, ale bolelo aj tak. Nemusis sa bat, zatial oddychuj.

Pomahal aj termofor neustale, vela pit a lezat, nenamahat sa. Drzim palce nech je vsetko OK, a nech to dobre dopadne na kontrole.

lucka27391
autor
7. jan 2024

@veselo_neveselo ďakujem pekne za povzbudenie 😊 tak teda si to ešte odležím... Nie som zvyknutá na ležanie, najradšej by som bola fit čo najskôr 😅

nelink443
5. mar 2024

@lucka27391 dobri deň skadial máte tabletki misoprostal

nelink443
5. mar 2024

Môže mi pomoc gde sa dá kúpiť misoprostol

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre