Mimomaternicové tehu a následná ureaplazma

mathia888
11. mar 2017

Ahojte kočeny, máte niektora podobnú skúsenosť ako ja?!
V januári som mala mimomaternicove tehu,bola som hospitalizovana na Kramároch kde mi museli odstrániť ľavý vajcovod + kyret..( bola som v 7 týž. tehu)
Následne nato chodim ku gynekológovi ako na hodiny klavíra a zistil mi ze mam ureaplazmu ktorá mi sposobila mimomaternicove tehu..Momentalne berieme s priatelom ATB... Teraz ma čaká zistenie priechodnosti praveho vajcovodu..Aká je pravdepodobnosť ze ten pravý bude v poriadku? Mám strach ze bude tiež nepriechodny ☹ Ďakujem za vaše odpovede a názory.🙂

jejejejo
12. mar 2017

ahoj mam otazku ako ti prisli na to mimomaternicove? msla si bolesti ? s tou ureaplazmou skusenosti nemam. ale som momentalne v nemocnici pre podozrenie na mimomaternicove

mathia888
autor
12. mar 2017

@jejejejo ahoj, bola som u gynekologa a gynekolog do 7 týždňa nevidel na sone nič.. A HCg mi skakalo raz hore potom dole.. Tak ma poslal hned na Kramare a tam mi to potvrdili ked ma museli operovat laparoskopicky a nasli ho v ľavom vajcovode..

mathia888
autor
12. mar 2017

@jejejejo aby som nezabudla ano mala som bolesti, ja som to niak od zaciatku tusila ze nieco nieje v poriadku...Tak drzim ti palce aby ti všetko dobre dopadlo Drz sa...ak by si hoci co chcela vediet pytaj sa🙂

jejejejo
12. mar 2017

@mathia888 ahoj dakujem za odpoved. mne zatial hcg islo z 94 na 140 a tersz 270. zatial to rastie, bolel ma bok ale ako tu lezim od stvrtku uz aj ten ma neboli. zajtra mam odber hcg , tebe to skakalo pomaly ? mne tiez nic nevideli na usg

mathia888
autor
12. mar 2017

Prvé Hcg som mala 240, o 3 dni som mala 190, o deň 260 potom 230, ked som uz bola v nemocnici tam to stuplo na 350 čiže stale som mala nizku hladinu bo na 7 týždeň som mala mat tusim minimalne 1500 alebo 2000 hcg..mna aj rameno bolelo mala som špinenie celé tehotenstvo..a v ktorom si týždni ak sa mozem opytat?

jejejejo
12. mar 2017

@mathia888 28.1 som mala menzes, okolo 14,2 som musela otehotniet. zatial to nechavaju tak su to nizke hodnoty a doktor hovoril ze je to skore stadium

renimac
12. mar 2017

@jejejejo no rastie to dost pomaly, ale este stale sa to moze vyvinut. Mne hCG rastlo, ale nie dvojnasobne, plus som na zaciatku 6tt zacala spinit. To uz som mala hCG cez 1000. Mala som aj bolesti, ale skor na zaciatku.

renimac
12. mar 2017

@mathia888 mne pri laparke rovno skontrolovali druhy vajcovod, aby ma nemuseli rezat 2x. Druhy bol uplne priechodny.

mathia888
autor
12. mar 2017

@jejejejo no môže byt ze je to skoro,každým dnom by malo hcg stupat min.raz toľko.. Sak uvidis co ti povedia lekar je lekar..a si z Ba? Lebo ja som bola na Kramaroch a operoval ma Dr.Prochadzka a bol naozaj super..Mysli pozitivne mozno to bude ok drzim ti palce!!

mathia888
autor
12. mar 2017

@renimac to som sa aj ja cudovala preco mi nepozreli ten pravy vajcovod a povedali mi ze vraj by to bolo nebezpecne a vraj to tak nerobia..tak neviem...takze musim pockat a potom riešiť priechodnost pravého..

jejejejo
12. mar 2017

@mathia888 niesom z ba, zajtra budu robit hcg.
@renimac no uz sa pripravujem na vsetko☹️ praveze viem ze iny cas som otehu nemohla lebo sex bol len vtedy🙁🙁 je to hrozne na psychiku.spinila som aj ja vcers a dnes nic a to len taky fliacik maly. s bolestami som sem dosla a ako lezim tak nic nemam ziadne bolesti🙁

renimac
12. mar 2017

@mathia888 nebezpecne? A v com? Mne ho hned prefukli, aby mali istotu, ze sa mi to nezopakuje na druhej strane. Nemala som ziadne tazkosti, vsetko sa pekne hojilo. Dokonca mi na kontrole povedali, ze sa mozeme snazit hned po prvej MS.

jejejejo
12. mar 2017

da sa ta laparo prezit baby ak by k tomu doslo? povedali ze ak to hcg nebude dobre urobia kyret skontroluju hcg a ak bude klesat je to ok ak nie tak budu hladat dalej☹️☹️☹️

renimac
12. mar 2017

@jejejejo ja som spinila, len ked som isla na WC. Bolesti som mala skor 4-5tt, v 6tt uz v podstate vobec. To uz bol vajcovod na jednom mieste prasknuty. Ale uvidis, treba verit v dobre az do konca.

renimac
12. mar 2017

@jejejejo jasne, ze da 🙂. Ja som nemala ani ziadne stavy po narkoze. Len som mala aj drenaz v bruchu, lebo som tam uz mala krv, to bolo horsie ako vsetko ostatne.

jejejejo
12. mar 2017

@renimac to si necitila ze je prasknuty? ja som dosla s takymi tlakovymi bolestami sem tam ma tam sklblo a ono to ustalo uplne. na usg nic to robili pri prijme vo stvrtok

renimac
12. mar 2017

@jejejejo nie, aj doktor sa cudoval. Ale potom som si spomenula, ze jeden vecer som sa zvijala v bolestiach. To bolo asi vtedy.

jejejejo
12. mar 2017

@renimac
je to moc na psychiku toto. som zvedava co bude so mnou. ja som vcera tiez tak ked som sa utierala vtedy som videla ale cervenu krv.

renimac
12. mar 2017

@jejejejo pre mmt je typicke hnede spinenie, ako ked konci MS. Mozno to bude nieco ine 😉.

jejejejo
12. mar 2017

@renimac asi ano, co som pocitala baby aj odpadavali a strasne bolesti mali no mam strach aj ja z toho. ale tak som v nemocnici vedia zasiahnut hned. doktor ma domov nepustil a cakam tu co dalej😩

jejejejo
12. mar 2017

@renimac mne tu zas povedali ze nemusi byt len spinenie, ze aj tmavocervena krv moze byt. ja mam sice jasnu ale tie hladiny toho hcg neviem noo , uvidime zajtra. maju rano brat hcg

renimac
12. mar 2017

@jejejejo no ja som posledne dni bolesti nemala, ani som neodpadla a to som uz mala v bruchu 50ml krvi. Kazde telo je ine. A kedy budes vediet viac?

jejejejo
12. mar 2017

@renimac zajtra o 6 mi beru hcg a podla vysledkov zas bude, ak bude nizke to hcg urobia kyret a budu sledovat dalej ci klesa alebo ako sa vyvija. ak bude hcg zdvojnasobene tak to nechaju tak, a budu cakat na usg , ja som u svojho gyndosa mala 94,8, vo stvrtok ma prijali sem bolo 140 ( bral mi hcg moj doktor a jemu sa nepacil rast hcg a to som mala bolesti v boku a spinenie) dosla som sem odber bol 140, to bol stvrtok, sobotu vcera mi vystupilo na 270, dosli sem a povedali ze hcg narastlo dobre tolerovany je 80-100% narast, a ze oni do toho zasahovat nebudu zatial. ze to moze byt nizka tehotnost tak ale viem kedy bol sex😚😚 tak ja neviem, keby to bolo od valentina tak to je teraz nejaky 3,5 -4 tyzdne???

mathia888
autor
12. mar 2017

@renimac neviem niak sa ktomu nechceli vyjadrovať cize neviem vcom nebezpecne☹ ja som krv nemala iba špinenie a kŕče.. My musime pockat 3 mesiace po laparke...len teraz mame ureaplazmu tak neviem ako to bude ďalej..

mathia888
autor
12. mar 2017

@jejejejo jasneee laparka je v pohode to som bola pod narkozou 5 dni som si polezala..tiez aj kyret rovno urobili a hcg po týždni uplne kleslo..neboj este netreba mysliet na najhorsie.. Nakoniec hcg stuuuuuuupne a vsetko bude dobreee...tak som zvedava potom urcite napis ako si natom..myslim na teba bo viem ze aj to cakanie je hrozneee

jejejejo
12. mar 2017

@mathia888 to pri laparke pod jednou narkozou urobili aj kyret ci zvlast? neviem to krvacanie sa mi nepaci, uz mam jeden missed za sebou, tiez som krvacala dali mi duphaston a aj tak po dvoch tyzdnoch bol kyret lebo srdiecko nebilo. To cakanie je hrozne na nervy, som na izbe sama, clovek cuci do mobilu slebo spi alebo rozmysla... zajtra dam vediet. urcite.

mathia888
autor
12. mar 2017

@jejejejo hej hej naraz to robia.. Mozno ti pride niaka spolubyvajuca..my sme boli tri na izbe a je pravda ze clovek to tak lepsie znáša ked ma skym pokecat..aj ten cas rychlejsie uteká..duphaston som mala aj ja.. Este ho beries? Potom sa nezlakni bo ked ho vysadis budes trochu krvacat to je normalne.. Aspon tak mi povedal moj gynekolog a aj tak bolo som ho musela vysadit a zachvilku som zacala krvácať.. Tak to ma mrzi ze uz sisi niecim podobným prešla je to ťažké.. Ale stále nevies mozno budes ok.. Treba verit a pockat na to hcg

jejejejo
12. mar 2017

@mathia888 duphaston mi dali ked som mala missed , predtym, teraz vobec nie, ved cakame uz sa pomaly stmieva tak do rana neni daleko😂

jejejejo
13. mar 2017

Babenky tak pustaju ma zo spitalu, hcg 420 ( v norme vraj) dalsi odber v pondelok

mathia888
autor
14. mar 2017

@jejejejo tak to som rada super!!! Tesim sa s tebou🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre