Ahojte. Tie ktoré ste mali mimomaternicové tehotenstvo a vás objednali na zákrok. A keď ste sa pomaly začali sami čistiť /spinit tak ste čakali až na ten termín alebo ste išli na pohotovosť? Alebo podľa bolesti? Ďakujem
@janap358 si si istá? Lebo pri MM tt kyret nebude keďže ten plod nie je v materncici ale vo vajcovode a tam kyret nerobia
@stellarstar tak som s toho jeleň 😐 ja už neviem teda, viem ze mam ísť vo štvrtok na čistenie zo spodu... Len začínam pomaly špinit plus krv.
a nedali Ti nejake tabletky? Niekedy sa dava tusim methronazol a stava sa ze plod odide sam.
@nikaeli méthotrexate (nie methronazol ako som pisala) blokuje mnozenie buniek, cize tehotenstvo sa dalej nevyvija a telo sa moze vycistit. V zavislosti od stadia a priznakov, je teda mozny aj takyto postup, chirurgicky nie je jedine riesenie, aj ked je skoro systematicke, lebo je to pre lekarov jednoduchsie.
@janap358 to je naozaj zvláštne že čistenie zo spodu 🤔 Nevieš vôbec nič čo dr hovoril aj keď ti sono robili? Hádam povedal, že či to máš v pravom alebo ľavom vajcovode, alebo čo.
Pri MMT som špinila aj ja stále, 3tyzdne, pretože stále nevedeli či je to napravo alebo naľavo. Ale keď zistili, nechali si ma v nemocnici a na druhý deň robili laparoskopiu.
@cookie29 to ma veľmi zaujalo - mala som MMT 6 rokov po sekcii. Lekár, ktorý mi robil laparku povedal, že som mala veľké zrasty a že mi to vyčistil. Potom sa mi dlho nedarilo otehotnieť, syn sa narodil 11 rokov po dcére. Pripisovala som to aj tomu. Syna som tiež rodila sekciou a dr. vedel, že som predtým mala MMT. Pýtal sa ma, na ktorej strane to bolo, že jemu sa vôbec nezdá, aby som mala niečo z vajcovodmi....
* s vajcovodmi 🤦🏻♀️ sorry
@stellarstar ahoj. Ja som mala mimomat a robili aj kytetaz.. podľa mňa je to individuálne. Nie je nikdy napísané že kytet sa nerobí.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@janap358 mne rano urobili sono v car,poslali do nemocnice a o pol 2 som uz lezala na stole. Pri geu sa nevycistis sama. Ak je niekde vo vajcovode,hrozi jeho prasknutir...
Spinila som asi 2t. Hcg rastlo ale pomaly,bolest dosla az v den kontroly v car