Mimomaternicové tehotenstvo - prešla ste si tým niektorá?

ingrida1127
1. dec 2020

Dobrý deň
Čaká ma laparoskopia (mimo maternicové tehotenstvo)
Prešla si tým niektorá?
Veľmi sa bojím tej antestézií 😔 a na pokon všetkého okolo toho čítala som na internete že dokonca môžu odstrániť vajcovod
Podarilo sa vám otehotnieť po takom to zákroku?Ďakujem

nickpick
1. dec 2020

@ingrida1127 ano podarilo do 3 mesiacov aj s jednym vajcovodom, nezufaj, vsetko bude dobre, po operacii si na seba davaj pozor, treba sa dobre zregenerovat, stalo sa mi to na dovolenke, ani som nekrvacala, zacala som mat problemy s tlakom, odpadavala som, vnutorne krvacanie, z letiska ma viezli rovno do nemocnice, zvracala som, zacala som mat strasne bolesti v podbrusku, anesteza bola pre mna doslova vykupenie, vsetko sa zomlelo velmi rychlo, mne pomohol pristup partnera, snazila som sa nastudovat si o tom vsetko aby som chapala co sa vlastne stalo, po operacii sme na babatku ani nejak extra nepracovali a zrazu sa postastilo, vela zien pise, ze sa im podarilo otehotniet pomerne rychlo napriek faktu, ze im chyba 1 vajcovod.....

veronikaa006
1. dec 2020

ja som mala mimomaternicové 2x. Je lepšie keď ti vajcovod vyberú, mne ho nevybrali a preto som mala mimomaternicové znovu.

ingrida1127
autor
1. dec 2020

@nickpick ďakujem pekne za.podporu
No ja som tiež začala krvácať v 5 tt
20.11. Mi robili kyretu
Lekár na sone však nič pred zákrokom nevidel Týždeň na to mi stupla hladina hcg v krvi takže lekarove obavi že môže ísť o mimo maternicové sa asi potvrdili zajtra idú.pozriet cez brucho 😔

nickpick
1. dec 2020

@ingrida1127 nech vsetko dobre dopadne, drzte sa, ono stava sa to pomerne casto, niektorym zenam aj viackrat, ale vdakabohu sa to uz da pomerne rychlo detekovat, ja som bola cca v 6. tyzdni, lekarka ma zial objednala na vysetrenie az v 8.-9. a preto sa to u mna nezistilo skor, uz tazko hodnotit ci by to zistila skor keby si na mna nasla cas pred tou dovolenkou, mna dost sklamal jej suchy a vecny pristup ked som ju po navrate kontaktovala a poziadala o skorsie vysetrenie po operacii, neocakavala som ze ma bude lutovat a ofukovat, ale bola total chladna, ze co s tym ona ma... este aj spravu z nemocnice odignorovala ze ona nevie po taliansky (ale po latinsky medicinske pojmy snad ano)..... niektore gynekologicky su este horsie ako chlapi gynekologovia....

ingrida1127
autor
1. dec 2020

@nickpick Ja si zasa neviem vynachváliť
Prístup aj ochotu starostlivosť všetko
Naozaj či lekári či sestričky
Nie všade je to ale rovnako no

kaitlin3
1. dec 2020

@ingrida1127 ja som po MMT a odobratí vajickovodu otehotnela dva krát pomerne rýchlo (prvé 3 mesiace a druhé 5)...mne veľmi pomohli obklady z ricinoveho oleja lebo som mala asi.dost zrastov aj pred aj po operácii, tak si daj na to pozor a nepresiluj sa

ingrida1127
autor
1. dec 2020

@kaitlin3 ďakujem to sú nejaké kvapky ?

kaitlin3
1. dec 2020

@ingrida1127 nie to sú doslova obklady a teda že si urobíš obklad na podbrušku kedy namočíš nejakú látku alebo malý uteracik do ricinoveho oleja...skús to vygooglit 😉

sejbipi
1. dec 2020

U mňa bolo diagnostikované ale našťastie mylne a momentálne som v 4tom mesiaci so zdravým dieťatkom. Bolo niečo neskutočné čím som si na začiatku prechádzala, preto si neviem predstaviť ako by som to znášala keby to aj u mňa takto skončí. O anestéziu strach nemajte, ani nebudete vedieť. Skôr vás to všetko bude bolieť psychicky. Prajem veľa šťastia a zdravíčka.

ingrida1127
autor
1. dec 2020

@kaitlin3 ďakujem pekne

ingrida1127
autor
1. dec 2020

@veronikaa006 a potom sa vám podarilo ?

ingrida1127
autor
1. dec 2020

@sejbipi ako teda potom prišli na to že nemate?

veronikaa006
1. dec 2020

@ingrida1127 nie ...

bimbina
1. dec 2020

Zákrok našťastie bol rýchly a po operácii som sa cítila tak ináč . Ale nebola to nejaká špecifická bolesť . Skôr len som cítila že sa niečo robilo ale nie intenzívne . A áno otehotnela som hneď o 2 mesiace bez snaženia . 1 cyklus som mala čistenie a na druhý už to bolo jasné. 🙂 prvýkrát tá strata bolela , ale to bola príroda . Bohužiaľ nemalo to bábo byť. Veľa šťastia 🙃

ewka9
1. dec 2020

Držte sa a nebojte sa..aj ja som si tým žiaľ prešla v hodine dvanástej, mala som krvácanie do brušnej dutiny, ale našťastie všetko dobre dopadlo a síce som prišla o jeden vajíčkovod o 5 mesiacov som sa už tešila z ďalšieho tehotenstva. Teraz sa teším z dvoch detičiek. Ešte raz držím palce..nakoniec všetko dobre dopadne🙂

sejbipi
2. dec 2020

@ingrida1127 Myslím, že to diagnostikovali kvôli tomu že na ultrazvuku nebolo nič vidieť a mala som pozitívne testy. Absolútne som nemala žiadne bolesti, krvácanie ani nič podobné ale to nikoho netrápilo. Bola som aj v nemocnici na sledovanie, ale akože hrôza, celé dni som len počúvala ako sa mám s plodom rozlúčiť, že tam nie je šanca bla bla bla. Nakoniec som podpísala reverz, čiže ani sami nevedia ako to dopadlo. Až môj obvodný lekár sa na mňa pozrel a pekne videl už aj na ultrazvuku a hcg mi extrémne rástlo 🙂 podotýkam, že som už mala byť bez ľavého vajíčkovodu, kde sa vraj bábo uhniezilo. Naozaj netuším odkiaľ to zobrali. Keby ma opustila moja vôľa a dôvera a poddala by som sa im, tak by som možno nemala ani zdravé dieťatko. Našťastie sa stal úplny opak. Veľmi bolestivá skúsenosť so štastným koncom

veronikaa006
2. dec 2020

je to individuálne niekto potom otehotnieť nemá problém a niekto áno...Ja som po prvom mimomaternicovom otehotnela až po 2 rokoch no opäť to skončilo mimomaternicovým a teraz sa snažíme už cez pol roka a zatiaľ nič 😢

ingrida1127
autor
2. dec 2020

@ewka9 ďakujem pekne už mám po tom tiež mi zobrali jeden vajcovod

janba
2. dec 2020

Mala som dvakrat, zobrali mi dva vajcovody. Po prvom som sle prirodzene otehotnela do pol roka (z toho ale tri mesiace sme mali zakazane).
Laparoskopie sa ale vobec neboj. O styri-pat dni po nej budes fit 🙂
Ja som po prvej operacii mala o tri tyzdne svadbu a v nicom som sa neobmedzovala 🙂

ingrida1127
autor
2. dec 2020

@janba zobrali vám oby dva ?

janba
2. dec 2020

@ingrida1127 pri prvom mi zobrali jeden, pri druhom druhy.. medzitym sa zadaril syn 🙂

victoriamill
6. dec 2020

Ahojte nakoľko ešte deti nemám ani som nikdy tehotná nebola idem si k Vám po radu. Mám cca 7 dni do MS testy už 4 dni vychádzajú pekne jasne. Lenže ako mi aj TT začali pozitívne vychádzať tak od vtedy mám aj take svetloruzove spinenie bolesti nejaké extra nemám skôr take ako by som mala ms len trosku slabšie. Zajtra idem ku dr. Len či sa mám obávať alebo nie 🤷‍♀️ Ďakujem.

janba
6. dec 2020

@victoriamill môže to byť niečo, aj to nemusí byť nič. Super, že ideš doktorovi, hneď budeš vedieť na čom si 🙂
Držím palce, nech ti to zajtra dobre dopadne 🙂 daj potom vedieť

victoriamill
7. dec 2020

@janba tak vzala mi len krv na HcG prepísala duphaston v stredu mám volať o výsledky a že ta bolesť je úplne normálna tak čakám 😊

ingrida1127
autor
9. dec 2020

@veronikaa006 a prvý krát vám nezobrali vajcovod?

veronikaa006
10. dec 2020

@ingrida1127 nie po prvýkrát mi ho nechali, až pri druhom vybrali (už bol prasknutý)

ingrida1127
autor
10. dec 2020

@veronikaa006 hmm tak tam bola chyba vraj je lepšie ked vyberú hned lebo je veľká pravdepodobnost ze sa to zopakuje znova
Ale tak chvála bohu uz je to za nami

veronikaa006
11. dec 2020

@ingrida1127 áno viem, že ho mali vybrať hneď. No čo už, čo bolo už nezmeníme.

ingrida1127
autor
13. dec 2020

@bimbina tiež vám lekári odporučili čakať 3 mesiace?
Mne sa to zda pridlho ale bojím sa že zase je to skoro ja som mala 2 .12.operaciu a dnes vcera som uz dostala menstruaciu
Tiež by som chcela skúsiť ale neviem aj pohlavný styk mi zakázali mesiac 😒

bimbina
13. dec 2020

@ingrida1127 tak doktor v nemocnici vravel 3 mesiace a ženská keď som šla na kontrolu na vyber stehov tak mi odporučila jeden cyklus nech sa ešte vycistim a môžeme skúsiť . 🙂 zhodov náhod sa naozaj podarilo a donosila som krásne tehotenstvo - bezproblémové 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre