Mimomaternicové tehotenstvo. Ako ste to zistili?

15. apr 2021

Žienky.Potrebujem poradiť.Mám zdravotný problém a neviem z čoho.Hľadám príčinu.Som objednaná k Dr.Snažím sa vylúčiť to najhoršie.Možno to bude nejaký zápal.

Chcela by som sa teda opýtať, že či ste každá mala pozitívny tehotenský test a, že či ste každá aj silno krvácali.
Mám bolesti po menštruácií (4 dni po) a pri státi dostávam veľmi silné bolesti do krížov, brucha, podbrušia aj tam dole a aj slabo špiním.Je to silná tlakovitá bolesť+ pocit ako keby mala prísť MS.Pocit ako keby mala prísť MS som cítila 15 dní pred MS.Neviem dlho stáť a z toho tlaku si musím sadnúť.Užívam však HAK dlhodobo.

Nikdy som nič podobné nemala.Nemávam bolesti ani pred MS ani počas a ani po.Dr mi naposledy povedala, že nemám čo popri užívaní HAK cítiť a, že tam bude nejaký problém (celý mesiac som cítila príchod MS) vtedy mi bola zistená ureaplazma na ktorú som sa liečila pol roka dozadu a odvtedy bolo všetko v poriadku.
Problémy nastali až teraz tento mesiac.
Dúfam, že v tejto diskusii mi už niekto odpíše 🙂.Ďakujem.
Ďakujem.

autor
15. apr 2021

Príchod MS (ten pocit) cítim celý mesiac.Pred aj Po.

kopytko03
15. apr 2021

Ja si myslím, že toto s mimomaternicovým tehotenstvom nemá nič spoločné. MMT som mala a necítila som žiadne bolesti, zistil mi ho doktor keď po kyretáži neklesalo hcg. Choď k doktorke a nech ťa poriadne vyšetrí, môže to byť fakt čokolvek.

veronikaa006
15. apr 2021

Aj pri mimomaternicovom je pozitívny tehotenský test. Robila si test?

autor
15. apr 2021

@kopytko03 Už som objednaná 🙂 len termín je až o pár dní.

autor
15. apr 2021

@veronikaa006 Robila.Je negatívny.

petamich
15. apr 2021

aj pri MMT sa "normalne" tvori HCG = mas pozitivny test a dokonca ciarka tmavne a menstruacia vo vacsine pripadov nepride, zeny skor zvyknu spinit, u mna mali podozrenie na MMT a lekar mi vysvetloval, ze necitis ziadnu bolest vacsinou, castokrat az v den D, ked uz je "zle" zrazu zacne prudka bolest

robila si si test? to by mohla byt indikacia ak ti vyjde pozitivne
kazdopadne toto mi z popisu nepride uplne ako MMT (snad)

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaa006
15. apr 2021

Ak je test negatívny tak to nie je tehotenstvo. A nie je to ani mimomaternicove.

autor
15. apr 2021

@taskataska Si myslíš, že som nejaká sprostá, nevzdelaná pubertiačka? Preboha...
Antikoncepcia nemusí účinkovať vždy správne ak o tom ešte nevieš.

makakova
15. apr 2021

Berieš antiku, nemáš pozitívny test a ty si myslíš ze si tehotna? ... Rozum sa mi zastavuje

autor
15. apr 2021

Snažím sa len zistiť, že čo to môže byť.Veľa žien ostalo v tom aj napriek HAK a tie bolesti mám už zopár dní.Snažím sa vylúčiť všetko.Nie som hlúpa aby som nevedela na čo sa HAK používa a ani HAK nie je dokonalá.Môj nastarší súrodenec bol splodený cez teliesko.

Pýtam sa, pretože nemám v okolí žiadnu ženu ktorá by mi vedela opísať mimomaternicové a na internete sa píše všetko možné.Chcela som si len prečítať reálne skúsenosti aby som mimomaternicové výlučila.

Moja mama nemala pozitívny test ani po vymeškaní MS keď ma čakala.Až po 2 hodinách sa tam objavila slabá čiarka.Test mohol byť už dávno neplatný.Ďalšie tehotenstvá mala pozitívne hneď.

Takže ďakujem všetkým ktoré si tu neprišli niečo dokazovať.

autor
15. apr 2021

@makakova Tak si prečítaj môj príspevok.Aby sa mne rozum nezastavil.

autor
15. apr 2021

@makakova Vyjadrila som sa niekde v nejakom komentári, že si myslím, že som tehotná?
Nie!
Opýtala som sa slušne, že či musí byť test vždy pozitívny pri mimomaternicovom tehotenstve pretože mi mama povedala, že nie.Pýtala som sa, že či ženy mali nejaké krvácanie, špinenie, bolesti.Každá to môže mať inak tak isto ako pri potrate.

Pýtala som sa aby som to mohla vylúčiť!!! Kedže neviem čo sa deje.

Ak by ste niektoré boli trošku sčítané a mali by ste v okolí ženy ktoré aj napriek HAK otehotneli tak by ste tu tak nemudrovali.Zlyhanie hak môže spôsobiť viacero vecí a medzi ne patrí aj enzým v pečeni.Vtedy HAK neúčinkuje tak dlho ako by mala a žena môže otehotnieť.

Moja lekárka takto poslala ženu v 4 mesiaci do nemocnice.Otehotnela počas užívania.

Takže ak ste si tu prišli robiť srandičky a tváriť sa ako najmúdrejšie ženy na svete tak si najprv niečo naštudujte.Aby ste sa nemuseli hanbiť za to, že sa smejete na tom, že ste nevzdelané a nie zo mňa robiť hlupaňu.

autor
15. apr 2021

Ďakujem ženám ktoré si aj prečítali o čom píšem a prišli poradit, nie si hladkať ego.

autor
15. apr 2021

@makakova Ak o tom nevieš ( aj ostatné) aj lekár vždy najprv vylučuje tehotenstvo aj keď berieš HAK tak sa trošku zamysli nad sebou.

janba
15. apr 2021

Pri mimomaternicovom by si mala tiež pozitívny test. Ja keď som mala prvýkrát, bola to ukrutná bolesť, ale to mi už praskol vajcovod, krv v bruchu, akútna operácia.. bola to bolesť ako keď sa ti dá silno ísť na veľkú, ale nedá sa ti.
Môže byť, že ti praskla nejaká cysta. Ale, keby je to už nevydržateľná bolesť, choď radšej na pohotovosť.. Radšej, ako keby sa malo stať niečo horšie

autor
15. apr 2021

@janba Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.Bolesť sa dá vydržať, ale cítim veľmi silný tlak a je to vyčerpavajúce.Možno nejaký zápal.

makakova
15. apr 2021

V pohodke, tu ti ale nikto nevyvesti s čarovnej gule co je stebou a preco mas problémy.. zbytočne sa tu rozculujes a bombardujes ma príspevkami. Počkaj na vyšetrenie 🤦‍♀️

autor
15. apr 2021

@makakova A čakám snáď, že má niekto doma vešteckú guľu? Opýtala som sa len na mimomaternicové a či ženy niekedy necítili niečo podobné.Absolútne nečakám, že mi tu niekto napíše diagnózu :D.

Ženy tu pridávajú ochcané testy a všetky ste s tým v pohode ešte aj duchov vidíte na negatívnom teste a keď sa človek normálne niečo opýta tak hneď tu z niekoho robíte hlupáka pritom žena kľudne môže otehotnieť aj počas HAK.

Ja sa nerozčuľujem, len nerozumiem tomu ako niekto v dnešnej dobe nemôže vedieť, že žiadna ochrana nie je 100% a hneď musíte byť protivné.

marticka85po
15. apr 2021

Skor to bude asi ten zapal. Ja som takuto bolest tiez mala chvilu pred MS,pocas a po MS neustupovala,tak som sla k lekarovi,bol to tlak v podbrusku,krizov a vyrazalo to az do stehien.mala som zapal krcka maternice.

autor
15. apr 2021

@marticka85po A povedal ti Dr, že čo to mohlo spôsobiť?

peto2211
15. apr 2021

Ahoj ja som mala mimomaternicove v januári zobrali mi pravý vaječník je to neskutočná bolesť ktorá mi vrazala do krížov a následne do pravej nohy na krivala som strašná bolesť hlavne keď som išla na aute a ze som trafila na jamu som sa išla zblázniť a normálne som mala pozitívny test

petamich
15. apr 2021

ja by som na tvojom mieste predsa len behla k lekarovi ak sa da - nech je to cokolvek radsej to nepodcenit, obzvlast ak ide o taku celkom dolezitu vec, drzim paste! 🤞🏻
zeny tu zazili kadeco, aj to MMT sa inak moze prejavit 20tim a inak tebe, ani taky zapal nemusi byt sranda ale to MMT je taka casovana bomba, nebolo mi vsetko jedno, ked mali podozrenie

autor
15. apr 2021

@peto2211 Tak to sa nedá porovnávať s mojou bolesťou.To by som už bola na pohotovosti.Ja to viem uvoľniť keď si ľahnem a po pár minútach to prejde.Ak stojím tak cítim taký tlak ako keby som mala opasok a čím dlhšie stojím tak tým viac sa ,,uťahuje,, až si musím sadnúť lebo nevládzem, ale nie je to taká bolesť, že by som plakala len funím lebo mi je ťažko a tam dolu cítim ako keby príchod MS.Nie je to nič strašné, ale nepríjemné.Teraz ma aj pichá v ľavom vaječníku.

Nie sú to ani obličky ani močové cesty (to som už mala takže viem ako to bolí) to je neporovnateľná bolesť.

Cystu som mala 3mm, necítila som ju a už je dávno preč.

Buď to bude nejaký zápal alebo neviem, ale podľa toho čo tu popisujete všetky tak to tehotenstvo nebude.

peto2211
15. apr 2021

Tie bolesti som mala aj ja také keď som ešte nevedela čo mi je keď som chodila bolo to pichanie a bolesť na vaječníku a keď som si ľahla prešlo to ale mňa bolel len pravý vaječník nič iné ako podbrušku

marticka85po
15. apr 2021

Nie nepovedal.je to zapal ako kazdy iny. Dostala som antibiotika a lieky od bolesti.a preslo to

autor
15. apr 2021

@petamich Som objednaná za pár dní.Nebol iný termín.Horšie bude ak na gynekológií nič nezistia.
Aj ureaplazma spôsobuje bolesti (môže, nemusí) len neviem, že či takéto.

Nikdy som niečo také necítila.Najprv som si myslela, že to budú kríže, že som asi dlho ležala no nakoniec ma bolelo brucho a na prechádzke to bolo najsilnejšie a cítila som to aj dole asi v krčku.Mravčalo mi vo vaječníkoch, také ihličky (neviem to opísať inak) a aj taký ten pocit keď sa spúšťa MS v podbrušku a také jemné kŕče dolu.

Už som chcela napísať, že dnes je to lepšie, ale práve teraz dlhšie stojím a zase.
Vždy pri tom tlaku sa mi zduje brucho.

Je to také ako keby som mala kamene ťažké v sebe :D a prešla s nimi 20km túru alebo ako keby na mne niekto ťažký ležal.

autor
15. apr 2021

@marticka85po Aha, že sa to preliečilo.

marticka85po
15. apr 2021

Ano preliecilo ale ta bolest bola velmi silna.ale ja som mala aj zvysenu teplotu.ty asi nemas

autor
15. apr 2021

@petamich Aj sa mi ťažšie dýcha.Funím jak stará baba a keď sa nadýchnem tak cítim ten tlak ešte silnejšie v bruchu.Cítim sa ako nafúknutý balón ktorý praskne.Cítim, že sa niečo deje v maternici a nie v žalúdku lebo ma to tam bolí, pichá, ale nie silno.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre