Mimomaternicové tehotenstvo a vaše pocity

adka1992
10. okt 2014

Som týždeň po operácii a zaujíma ma ako ste to zvládli psychicky pretože moj manžel si myslí že to velmi prežívam pritom mi len občas príde smutno☹☹☹a mali ste potom zdravé detičky? Po akej dobe ?nevieme či to máme brat ako zlú nahodou a myslieť pozitívne alebo to brať ako znamenie že už nemáme mať druhe dieťa ....dakujem

monicka9
10. okt 2014

Prijala som to a brala ze všetko je tak ako ma byt ze nič na svete nie je náhoda a teda ani tento potrat. Nevzdala som sa túžby mat deticky, viem, túžim a v prvom rade VERÍM ze sa mi to podarí a mna čaká zdravé a úspešne tehotenstvo🙂 NEVZDAVAM sa... Ja si počkám keď sa dieťatko rozhodne k nám prísť a verím ze to bude čoskoro🙂 moje pozitívne myslenie ma poháňa vpred🙂 My ženy sme SILNE bytosti 🙂 a pokial túžite tie túžby sa nám splnia urctite🙂 musiiiis VERIŤ🙂 držím palce

monicka9
10. okt 2014

Netráp sa už nad tým čo sa stalo,potraty a neúspešne tehotenstva sa stavaju veľa ženám... Nevzdavaj sa🙂

monicka9
10. okt 2014

Drzkaj sa🙂🙂🙂

monicka9
10. okt 2014
lulu369
10. okt 2014

@adka1992 Ahoj, neviem aké je to prísť o nenarodené bábätko, ale jedna moja kamoška mala tiež mimomaternicové tehotenstvo. Sú tomu už 2 roky. Neviem ako si na tom ty, ale ona prišla aj o vajcovod, takže má už len jeden...Po zákroku jej odporúčali počkať aspoň pol roka kým sa začnú znova snažiť, no jej sa podarilo otehotnieť 4 mesiace po zákroku. Dnes má doma takmer 2 ročného synčeka. Tehotenstvo mala bez problémov a malý je krásny a zdravý chlapček 😉

dzenar
11. okt 2014

🙂 musime si verit drzim palce je to tazke ale hlavu hore

nini1010
11. okt 2014

Tvojmu manzelovi by nezaskodilo trosku empatie.dakujem Bohu ze som nikdy nemusela nieco taketo zazit napriek tomu viem ze som bola mama od okamihu dvoch ciarok na teste.manzel to prezival inak,tesil sa so vsetkym co k tomu patri ale otcom sa stal az ked malu drzal na rukach.chlapi to beru inak,preto viem ze by som to aj ja velmi tazko niesla.na svoj smutok mas pravo tak dlho ako to budes potrebovat a nenechaj si nahovorit opak.kazda zena ma pravo oplakat svoje dietatko lebo tym sa lieci a pripravuje na novy zaciatok.urcite budes mat dalsie deticky,drzim ti silno palce.

danielita18
11. okt 2014

ahoj ja som mala mimomaternicové 2 krát a po dlhšom čakaní sme sa dočkali našej lásky Riška ktorý už má 1,5rôčka 🙂, takže určite sa dočkáš aj ty a ja som vždy verila že budem mat deti a aj mám a manžel to možno prežíva ešte viac ale on je chlap a radsej bude hovorit niečo iné ako cíti tomu ver môj sa hral tiež na silného ale on ma skor ukludnovala a pritom viem že sa trápil tiež lebo veľmi túžil po dietatku ateraz to je aj viediet ako syna zboznuje my sme nanho čakali 4 roky ale ja som mala aj íné problémy a a v 2012 sme sa vybrali na dovolenku do Talianska do Kampanie a uplne sme vypli a všetko si tam užívali a 4 týždne po návrate domov som zrazu zistila že som tehotná bol to šok nemohla som tomu uverit až ked mi to doktor potvrdil prvé čo ma napadlo povedať že kto mi vykope zemiaky 🙂 no blazon

adka1992
autor
13. okt 2014

Ďakujem velmi ste ma povzbudili inak mám úžasného manžela len nie je na taketo veci neprejavuje tak city ale len v takýchto chvíľach možno je to aj tym ze si prešiel rakovinou a je proste silný ...neviem...odstupom pár dní sa cítim lepšie ale vždy myslím na tú našu malú bunku...tak sme ju volali...vždy bude v mojom srdiečku no musím byť silná kvoli synčekovi nechcem aby trpel aj on tym že bude so mna citit smútok začala som sa znovu venovať naplno tortam a aj to mi trošku pomáha liečiť sa zatial tomu dáme čas a potom sa rozhodneme ako to bude s druhým dievčatkom ja pevne verím že bude a hlavne ze budeme všetci zdraví ja aby som ho vynosila a aby som sa o obe postarala a detičky dufam budú úplne zdravučke...ešte raz velmi pekne dakujem

dzenar
13. okt 2014

@adka1992 Ano to sa mi paci ako si napisala 🙂 😉

lenka.s
13. okt 2014

Bolo to strasne zvlastne ... nevedela som sa s tym vyrovnat, nakoniec som povedala, ze uz nikdy tehotna byt nechcem ... otehotnela som neplanovane hned v prvom cykle po laparke, este som nemala zahojene ranky a dnes zacinam 35tt ... ale zaciatok tehu bol na psychiku velmi narocny

adka1992
autor
13. okt 2014

@lenka.s v čom konkrétne to bolo náročné?

adka1992
autor
13. okt 2014

@monicka9 tento obrázok by som si mala niekam nalepiť

veronkaj
13. okt 2014

môžem sama za seba pri prvom mimomat. mi museli zobrať aj vajíčkovod, lekár mi hovoril že ked sa všetko zahojí bude to ok a že šanca že by sa to zopakovalo je veľmi maličká.
po tom som otehotnela veľmi som túžila po miminku no potratila a tak 2x a potom s odstupom času priľlo ďalšie mimom.tehot. a druhý vajíčkovod preč takže už nemôžem mať deti a pocity no stále je mi to veľmi luto a bolí pohlad na tehotné aj detičky.

cackaa
13. okt 2014

Ja som si tým tiež prešla pri 3 tehotenstve, ale zobrala som to celkom v pohode. V týchto veciach, ktoré sa takto dejú, si vždy poviem, že všetko je ako má byť a jednoducho matka príroda to takto zariadila. Otehotnela som 7 mesiacov po zákroku a hneď na prvý šup. Určite sú na tom horšie maminky, ktoré majú dieťatko v brušku už oveľa dlhšie a zrazu je koniec....

lenka.s
13. okt 2014

@adka1992 necakala som to, takze to bol sok, a ked som sa spamatala zo soku, doslo mi, ze co ak to bude zasa mimomaternicove ... mala som nizke hcg, na sone nic, az okolo 10tt sa tehotenstvo potvrdilo ... teraz uz sa pasujem len s tym, ze ako brusko rastie, tak jazvicky bolia a su citlive, ale da sa to zvladnut 🙂

adka1992
autor
13. okt 2014

@veronkaj mne povedali ze ak by som prišla aj o druhý dá sa ešte otehotnieť umelým oplodnením nad tym ste nerozmýšľali?

adka1992
autor
13. okt 2014

@lenka.s musel to byť obrovský stres...verím sa s tebou že je všetko v poriadku a držím palce aby naďalej bolo

adka1992
autor
13. okt 2014

@cackaa samozrejme aj sa ma niečo takéto stav vždy je to o niečo lepšie kým je to takto skoro ale aj tak to boli ...Nuz ostáva veriť, nestresovat a možno sa to podarí

katarinalukac
13. okt 2014

Pocity to boli hrozne kedze sme sa 6 rokov snazili o druhe dietatko, prve tehu bolo rizikove, prelezane v nemocnici, syn sa narodil v 39tt. Ked mi lekar povedal, ze som v 8tt, bola som stastna, lebo moje predchadzajuce tehotenstva sa skoncili pred 8tt. zial aj toto muselo byt ukoncene z dovodu mimomaternicoveho tehu ☹ Moj manzel pri mne stal, prezival to so mnou aj ked malokedy dal pocity najavo aby ma tym viac "nedeptal". Spolu s nami to prezival aj nas vtedy 9 rocny syn, ktory sa na surodenca velmi tesil....
O 3 roky nato, ked sme si uz povedali, ze nam nie je dopriate mat dalsie babo, som otehotnela. Tiez bolo podozrenie na mimomaternicove ale nastastie sa v hodine 12, ked lekari zvazovali dalsie postupy, drobec ukazal na ultrazvuku. Nasledovali dlhe mesiace v nemocnici kedy tehu bolo ukoncene v 33tt.sc lebo mi zacala praskat maternica. Prve dni boli velmi zle. Nebala som sa o seba, ale o malu, ktora bojovala o zivot. Dnes mame doma krasne 13 mesacne dievcatko Leanku. Bol to narocny prvy jej rok, ale s lekarmi neonatologie v KE a tiez rehabilitacnymi sestrami sme to zvladli a to najhorsie uz mame za sebou. Sice este nechodi, ale pomaly dobieha svojich rovesnikov....
Uprimne vam vsetkym, ktore tuzite po tom zazracnom malom uzlicku zelam vela stastia, zdravia a trpezlivosti.... 🙂

monicka9
13. okt 2014

@adka1992 kukni môj fotoblok je tam zopár veľmi jednoduchých a tak pravdivých citatikov🙂 drzkaj sa pa🙂

adka1992
autor
13. okt 2014

@katarinalukac je mi ľúto že ste to mali také zložité našťastie to dopadlo takto a želám vela vela zdravotnícka nech už sa len tesite z vašich deticiek...je to pre mňa motivujúce cítiť príbehy s dobrým koncom ...držte sa

adka1992
autor
13. okt 2014

@adka1992 zdravicka malo byt 🙂

lafemme8
24. okt 2017

Ahojte,neviem,ci mi tu niekto odpovie,kedze tato tema je starsia,ale skusim...som 6. den po laparoskopii,kvoli mimomaternicovemu tehotenstvu.vzali mi lavy vajcovod.rany na brusku uz sa hoja,svrbia,tue budu ok.horsie je to s ranou na dusi. Citim sa ako schyzofrenik. Chvilku si vravim,ze to bude ok,potom ma prepadne obrovsky smutok,ale plakat uz sa mi neda...bola som na zaciatku 8 tt.velmi sme sa tesili a teraz je to vsetko prec,vo vnutri prazdno,z.nicoho sa neviem tesit,nic ma nebavi...nikomu go ani neviem vysvetlit,tie pocity vo vnútri...tak skusam tu,mozno sa najde.niekto,kto ma pochopi...

juditam
28. okt 2017

@lafemme8 ahoj, ja som 2,5týždna po operácií-vzali mi pravý vajíčkovod no nie laparoskopicky,ale klasicky-rozrezali mi brucho.Tiež som bola v 8tt...zvonka mám ranu zahojenú,no brucho ma ešte bolí dosť aj na dotyk...to čo cítiš je "normálne"...teda ja viem,že je to ťažké,veľmi ťažké... pred 2,5rokmi dozadu som zamlčaný potrat...vtedy som bola v 9tt...a prišlo to ako blesk z jasného neba..proste som to nečakala,ani ma to nenapadlo,lebo mi nič nebolo,tešila som sa na utz...vtedy som to prežívala tak,ako ty teraz...a tá beznádej a prázdnota a hnev a všetko spolu...no trvalo to dhlo,kým som sa z toho dostala...a teraz znovu,no tentokrát som mala problémy od začiatku,ale čo som prežila,neprajem nikomu....☹ chápem všetky tvoje pocity a prajem ti,aby si sa z toho dostala čo najskôr,aj rana na duši sa zahojí,len to chce čas..je to ešte veľmi čerstvé....bude lepšie..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre